اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با با مفهوم زمین کردن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با با مفهوم زمین کردن

نوشته اصلی توسط J35U51510V3 نمایش پست ها
    کلا الکترون تو طبیعت ذاتش اینه که به سمت سکون میره، همه چی تو طبیعت میخواد که انرژیش رو تخلیه کنه، حالا به هر طریقی.

الکترون برای اینکار آسون ترین راه رو انتخاب میکنه، آسون ترین راه اونه که مقاومت کمتری داشته باشه.
    زمین دارای بار منفی هست , و تراکم الکترون ها (فاصله شون از هم) کم هست، بنابراین الکترون های دارای بار مثبت (که به صورت فشرده در سیم هستند) تمایل دارند که به اون سمت کشیده بشوند.

در بحث نول هم همین هست شما یه سر سیم مثلا ۲ ولت دارید و یک led با جریان ۱۰ میلی آمپر (یعنی الکترون ها در سیم جاری هستند) اما این الکترون ها حرکت نمیکنند مگر اینکه مسیری به سمت تخلیه انرژی داشته باشند برای همین ما نمیتونیم از یک مدار به اصطلاح open loop انتظار داشته باشیم تا کار بکنه.

مثلا شما میتونید یه سر لامپ رو به فاز و سر دیگه رو به جای نول به زمین وصل کنید و لامپ روشن خواهد شد چون شما مسیر رو برای الکترون ها ایجاد کردید. اصول کار فازمتر هم به همین صورت هست.

حالا شما رو برق میگیره یا نمیگیره باید ببینید آیا مسیری برای تخلیه الکترون ها بواسطه بدن شما وجود داره یا نه، اگه باشه شما به عنوان مصرف کنند کباب میشید
    دوست من بار زمین خنثی هست و منفی نیست
    اگر ما تو ترانس محله اون سیم به زمین وصل نشه دیگه فاز متر کار نمیکنه حالا چه رو فرش باشیم چه بدون فرش
    چون ما تو ترانس محله یه نول رو به زمین وصل کردیم این حلقه جریان کامل میشه

زمین هم منبع بزرگی از الکترون ولی بصورت خنثی درمیان و حرکت الکترون ها به جهات مخالف و وجود بار های مثبت باعث خنثی شدن اون ها میشه
    ولی وقتی رعد برق میشه ولتاز زیاد رعد برق بیشتر از پتانسیل های مثبت زمینه و رعد برق به سمت زمین سوق پیدا میکنه تا خودشو به الکترون های زمین برسونه
    جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۵:۲۴ ۱۳۹۹/۰۶/۳۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
      دوست من بار زمین خنثی هست و منفی نیست
      اگر ما تو ترانس محله اون سیم به زمین وصل نشه دیگه فاز متر کار نمیکنه حالا چه رو فرش باشیم چه بدون فرش
      چون ما تو ترانس محله یه نول رو به زمین وصل کردیم این حلقه جریان کامل میشه

زمین هم منبع بزرگی از الکترون ولی بصورت خنثی درمیان و حرکت الکترون ها به جهات مخالف و وجود بار های مثبت باعث خنثی شدن اون ها میشه
      ولی وقتی رعد برق میشه ولتاز زیاد رعد برق بیشتر از پتانسیل های مثبت زمینه و رعد برق به سمت زمین سوق پیدا میکنه تا خودشو به الکترون های زمین برسونه
      سطح زمین ionosphere دارای بار مثبت هست و خود زمین منفی. http://sites.science.oregonstate.edu...arthCharge.pdf

الکتریسیته رعدو برق هم از زمین نمیاد و باعثش خود ابرها هستند و الکتریسیته ساکن: https://www.nasa.gov/audience/forstu...ing_Flash.html
      جدیدترین ویرایش توسط J35U51510V3; ۱۵:۵۲ ۱۳۹۹/۰۶/۳۱.

دیدگاه

سطح زمین ionosphere دارای بار مثبت هست و خود زمین منفی. http://sites.science.oregonstate.edu...arthCharge.pdf

الکتریسیته رعدو برق هم از زمین نمیاد و باعثش خود ابرها هستند و الکتریسیته ساکن: https://www.nasa.gov/audience/forstu...ing_Flash.html
        راجب بار زمین نمیتونم با اطمینان حرف بزنم
        ولی منظور من از رعد برق این نبود که تو زمین ایجاد میشه و درسته الکتریسته ساکن .. ولی وقتی به سمت زمین کرنش میکنه .. میخواد به الکترون های زمین و بار منفی زمین دست پیدا کنه
        برای رعد برق و اون ولتاژ بزرگش .. الکترون های زمین براش وسوسه کننده ست
        و رعد برق میخواد خودشو تو زمین تخلیه کنه
        حالا من خودم یه ابهاماتی راجب تولید رعد برق دارم .. در واقع رعد برق باید توسط ابر ها دفع بشه و تخلیه بشه و رعد برق همون جریان تخلیه ست
        بنظرم اگه بخوایم پیش بریم باید تا ابرا بریم و هزاران موضوع دیگه رو بررسی کنیم

دیدگاه

راجب بار زمین نمیتونم با اطمینان حرف بزنم
          ولی منظور من از رعد برق این نبود که تو زمین ایجاد میشه و درسته الکتریسته ساکن .. ولی وقتی به سمت زمین کرنش میکنه .. میخواد به الکترون های زمین و بار منفی زمین دست پیدا کنه
          برای رعد برق و اون ولتاژ بزرگش .. الکترون های زمین براش وسوسه کننده ست
          و رعد برق میخواد خودشو تو زمین تخلیه کنه
          حالا من خودم یه ابهاماتی راجب تولید رعد برق دارم .. در واقع رعد برق باید توسط ابر ها دفع بشه و تخلیه بشه و رعد برق همون جریان تخلیه ست
          بنظرم اگه بخوایم پیش بریم باید تا ابرا بریم و هزاران موضوع دیگه رو بررسی کنیم
          زمانی که الکتریسیته ساکن توی ابر ایجاد میشه الکترون ها با بار مثبت میرن بالای ابر جمع میشن و الکترون ها با بار منفی پایین ابر، بیشتر رعدو برق مابین ابرها اتفاق میوفته اما گاهی الکتریسیته ساکن اونقدر قوی میشه که هوا تبدیل به رسانا میشه.
          الکترون هایی با بار منفی که زیر ابر جمع شدند جذب الکترون های با بار مثبت --روی سطح زمین-- میشن و لحظه اتصال و تخلیه بار همون رعدوبرق هست.

زمین مثل باتری میمونه بالا مثبت پایین منفی، ابرها هم همینطور.

دیدگاه

زمانی که الکتریسیته ساکن توی ابر ایجاد میشه الکترون ها با بار مثبت میرن بالای ابر جمع میشن و الکترون ها با بار منفی پایین ابر، بیشتر رعدو برق مابین ابرها اتفاق میوفته اما گاهی الکتریسیته ساکن اونقدر قوی میشه که هوا تبدیل به رسانا میشه.
            الکترون هایی با بار منفی که زیر ابر جمع شدند جذب الکترون های با بار مثبت --روی سطح زمین-- میشن و لحظه اتصال و تخلیه بار همون رعدوبرق هست.

مگه رعد برق از تلاقی دو ابر با بار مختلف ایجاد نمیشه ؟
            و راجب ایم قطبیتی که راجب ابر ها و زمین گفتید سرچ میکنم تا ابهاماتم بیشتر رفع بشه و تشکر دارم که زمینه رو فراهم کردید

دیدگاه

مگه رعد برق از تلاقی دو ابر با بار مختلف ایجاد نمیشه ؟
              چرا، اصلا رعد و برق بین ابرها بیشتر شایع هست تا رعدوبرقی که به زمین میخوره. بستگی به میزان الکتریسیته ساکن داره توی ابرها داره...

دیدگاه

سلام
                دو تا نکته برای یادآوری:
                وقتی درباب الکتریسیته صحبت میکنیم ، هرگز نباید از واژه "الکترون مثبت" استفاده کنیم. این الکترون مثبتی که می فرمایید یک ذره بنیادینه که پادذره الکترون هست، یعنی جرمش هم جرم الکترون هست بار بار مخالف الکترون (یعنی بار الکتریکی اش مثبته) و به اون پوزیترون یا الکترون مثبت هم میگن. که پوزیترون ها هیچ ربطی به الکتریسیته ندارند. منظور شما از ذرات دارای بار مثبت، "یون های باردار" هستند.
                و نکته بعدی اینکه، یونسفر، لایه بالایی جو زمین هست و نه اینکه ذاتا باردار باشه، بلکه فکر میکنم در نتیجه برخورد پیوسته و مداوم پرتوهای کیهانی، باردار میشن و خیلی زود دوباره الکترونشون رو پس گرفته و خنثی میشن. و این روند، بصورت پیوسته ادامه دار هست. من فکر نمیکنم این لایه، تاثیری در باردارشدن ابرها و بوقوع پیوستن رعد و برق و صاعقه داشته باشه. ولی واقعا جای تحقیق داره!

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

چرا، اصلا رعد و برق بین ابرها بیشتر شایع هست تا رعدوبرقی که به زمین میخوره. بستگی به میزان الکتریسیته ساکن داره توی ابرها داره...
                وقتی یک موضوعی، روش بحث میشه سوال های زیادی بوجود میاد.
                مثلا همین جا سوال بوجود میاد که چه عاملی باعث میشه که یک توده ابری، بار مثبت پیدا کنه و یکی بار منفی؟!
                اصلا شاید بار مثبتی در کار نباشه و همه ابرها همیشه بار منفی میگیرن و چیزی که باعث ایجاد رعد و برق مابین دو ابر میشه این باشه که پتانسیل یکی کمتر یا بیشتر از اون یکی باشه (با وجودی که هر دو تا بار منفی داشته باشند)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nasdo نمایش پست ها
                  سلام
                  دو تا نکته برای یادآوری:
                  وقتی درباب الکتریسیته صحبت میکنیم ، هرگز نباید از واژه "الکترون مثبت" استفاده کنیم. این الکترون مثبتی که می فرمایید یک ذره بنیادینه که پادذره الکترون هست، یعنی جرمش هم جرم الکترون هست بار بار مخالف الکترون (یعنی بار الکتریکی اش مثبته) و به اون پوزیترون یا الکترون مثبت هم میگن. که پوزیترون ها هیچ ربطی به الکتریسیته ندارند. منظور شما از ذرات دارای بار مثبت، "یون های باردار" هستند.
                  و نکته بعدی اینکه، یونسفر، لایه بالایی جو زمین هست و نه اینکه ذاتا باردار باشه، بلکه فکر میکنم در نتیجه برخورد پیوسته و مداوم پرتوهای کیهانی، باردار میشن و خیلی زود دوباره الکترونشون رو پس گرفته و خنثی میشن. و این روند، بصورت پیوسته ادامه دار هست. من فکر نمیکنم این لایه، تاثیری در باردارشدن ابرها و بوقوع پیوستن رعد و برق و صاعقه داشته باشه. ولی واقعا جای تحقیق داره!

مثلا همین جا سوال بوجود میاد که چه عاملی باعث میشه که یک توده ابری، بار مثبت پیدا کنه و یکی بار منفی؟!
                  اصلا شاید بار مثبتی در کار نباشه و همه ابرها همیشه بار منفی میگیرن و چیزی که باعث ایجاد رعد و برق مابین دو ابر میشه این باشه که پتانسیل یکی کمتر یا بیشتر از اون یکی باشه (با وجودی که هر دو تا بار منفی داشته باشند)
                  من کجا گفتم الکترون مثبت؟ گفتم الکترون با بار مثبت. عینکت کو؟

هوای گرم که با هوای سرد برخورد می کنه، هوای گرم میره بالا و ابر طوفانی ایجاد میشه.
                  هوای گرم ذرات آب داره و هوای سرد کریستال های یخ، زمان طوفان این ذرات بهم برخورد میکنند و مالیده میشن بهم که باعث ایجاد الکتریسیته ساکن توی ابر میشه.

من مهندس هوافضا نیستم، فیزیک هم نخوندم. همین قدر که میدونم براتون نوشتم و از نوشته هام مطمینم چون با منابع خارجی چک میکنم دانسته هام رو تا ببینم همخونی داره یا نه...
                  اینکه چرا ابر دارای هردوتا بار مثبت و منفی هست و چی باعث این اختلاف پتانسیل بین ۲ تا ابر میشه رو نمیدونم، شاید اندازه ابر تاثیر داشته باشه چون ابر بزرگ تر دارای ذرات بیشتری هست و در نتیجه الکتریسیته ساکن بیشتری رو تولید میکنه.

برو مقاله در این زمینه پیدا کن بخون اگه خیلی علاقه داری ولی بعید میدونم تو زندگی به کارت بیاد
                  جدیدترین ویرایش توسط J35U51510V3; ۲۰:۲۸ ۱۳۹۹/۰۶/۳۱.

دیدگاه

اینکه جریان چند میلی آمپری، با ولتاژ کم از روی عایقی مثل فرش به زمین متصل و منتقل بشه، یک حرف کاملا غیرمنطقی هست.
                    شما وقتی روی یک عایقی ایستاده اید، اگر دستتون رو به سیم فاز بزنید، دچار برق گرفتگی نمیشید، اما یک انرژی خفیفی رو حس می کنید. این همون انرژی جزئی ای هست که بین سیم فاز و بدن رد و بدل میشه.

اجازه بدید به یه شکل دیگه توضیح بدم:
                    چطوره که وقتی روی فرش ایستاده اید و سیم فاز رو لمس می کنید، فرش زیر پاتون مثل عایق عمل میکنه؛ اما وقتی با فازمتر این کار رو انجام میدید فرش زیر پاتون یکمی رسانا میشه؟!
                    اگر قرار بود فرش در مواقع خاصی رسانا بشه، پس منطقی این هست که در ولتاژ و جریان بالا رسانا بشه ؛ نه در ولتاژ و جریان کم.
                    معمولومهکه کاملا غیر منطقیه.
                    ویل مواد اگه کاملا خشک باشه.شاید شما با خودت فک کنی تخمه افتاب گردان کاملا خشکه.ولی وقتی یه کیلو تخمه میره تو دستگاه ازش نیم کیلو روغن مایع میاد بیرون به نظر شما تخمه کاملا خشکه؟
                    همین فرش با اون همه تاری که داره تا غبار هوارو میگیره که بسیاری از این مواد به همراه رطوبت ابه.و در ساختارش وجود داره.
                    وقتی میگیم خفیف یعنی همین.
                    توصیه میکنم یکک موکت رو روبروی یک فن بگیرید تا کالا خشک بشه.بعد زیر پاتون بذارید برید روش ببینم ایا رسانا هست یا نیست؟
                    اگه شمارو هم مثل بنده صدهابار برق گرفته باشه این حرف و نمیزنید.در ساختمان های 20طبقه ای تهران مشغول زدن نمای الومینویم بودیم کف ساختمان خاک بوده برق یکی از کارگران گرفته منجر به فلج شدن کل بدن به مدت نیم ساعت شد.

سلام
                    دو تا نکته برای یادآوری:

چیزی به عنوان بار +نیست.انچه که در الکریسته مطرح است بارمنفی به نام الکترتون هست.اما این بار +چیست.؟پس چرا میگن قطب +باتری؟
                    هر جایی که الکرتون زیاد تری داشته باشه به عبارتی دارای بار منفی است.یعنی قطب منفی
                    هرجایی هم دارای الکترون کمتری باشه بهش میگن بار مثبت.
                    درواقع ما میایم این نسبت رو براساس دو نقطه نسبت به یکدیگر حساب میکینیم
                    مثلا قطب + باتری و قطب منفی باتری.نسبت به یکدیگر سنجیده میشن.
                    جدیدترین ویرایش توسط Namvar14; ۲۱:۰۱ ۱۳۹۹/۰۶/۳۱.
                    eshop-hodhod.ir

دیدگاه

من از بحث های این تاپیک نکات بسیار مفیدی از شما عزیزان آموختم و واقعا لذت بردم؛ از همه دوستان بخاطر شرکت در بحث و راهنمایی هاشون کمال قدردانی و تشکر رو دارم.

دیدگاه

موضوع اینه وقتی ما روی فرش هستیم و دست به فاز میزنیم باز جریان کمی از بدن ما عبور میکنه و نه 10 امپر
                        حتی این جریان میتونه با ضریب عایقی یه عایق که زیر پامون گذاشتیم کم بشه و جریان بیشتر و خطر ناکی از بدن ما بگذره
                        البته من هیچ وقت به فرش اعتماد نمیکنم و نمیام رو فرش دست به فاز بزنم بلکه دمپایی خشکی هم میپوشم
                        و بهتره برای برق کاری دستکش هم بپوشیم و برای همچین کار های از پشت دست استفاده کنیم نه داخل دست .. چون منقبض میشه و سیم نگه میداره
                        تو بیا چند نوع عایق زیر پات بذار پلاستیک .. سفره .. بالشت .. فازمتر بزن ببین روشن میشه و یا نورش کمتر از حالت قبل فقط با فرش میشه ؟
                        زمانی که شما همون دستکش و زیر پات بذاری باز هم برق شمارو میگیره.میدونستی؟
                        eshop-hodhod.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها
                          چرا؟ دوستان پاسخی براش دارن؟! اگر پاسخی برای چرایی این اتفاق دارید لطفا بفرمایید
                          بحث مربوط به این موضوع هم برای من ، جدید و جالب بود.

دیدگاه

چرا؟ دوستان پاسخی براش دارن؟! اگر پاسخی برای چرایی این اتفاق دارید لطفا بفرمایید
                            بحث مربوط به این موضوع هم برای من ، جدید و جالب بود.
                            دو حال توجود داره.
                            یکی اینکه شما دستکش و به دست کردید.و به سیم فاز دست می زنید.(حالت 1)
                            دوم اینکه شما دستکش و درمیارید تو پاهاتون میکنید و از عایق بودن دستکش استفاده میکنید.(حالت 2)
                            ---------------------------------------
                            حلات ا:
                            در این حلات برق وراد بدن نمیشه.بنابراین تاثیر فرکانس بر بدن عملا وجود نداره.
                            حالت دوم:
                            برق وراد بدن میشه و در یک ثانیه 100با ر بدن و پر میکنه و تخلیه میکنه.در این حالت درسته که جریانی با زمین برقرار نمیشه ولی بدن با اندکیولتاز کار میکنه.این فرکانس تمام اندام های بدن که با این ولتاز کار میکنند به هم می ریزه.
                            اینکه در جاهای مختلف چه اتفاقاتی میفته وابسته به رفتار الکترون هایی است ک برق و بوجود میارند.
                            eshop-hodhod.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها
                              نه
                              ولی خب نباید بگذره
                              ولی با توجه به توضیحی که دادی اثر نامطلوبی داره و نکته جالبی بود
                              و کلا نباید بذاریم جریان برق به بدن ما وارد بشه .. اینجور که شما میگید فازمتر هم مضره ؟
                              جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۳:۲۳ ۱۳۹۹/۰۷/۰۱.

دیدگاه

نه
                                وای خب نباید بگذره
                                ولی با توجه به توضیحی که دادی اثر نامطلوبی داره و نکته جالبی بود
                                و کلا نباید بذاریم جریان برق به بدن ما وارد بشه .. اینجور که شما میگید فازمتر هم مضره ؟
                                منم با نظر شما موافقم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X