اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[آموزش]راه اندازی ماژول +nRF24L01

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : [آموزش]راه اندازی ماژول +nRF24L01

نوشته اصلی توسط rezamajdi نمایش پست ها
    دوستان من متوجه شدم که سرعت ارسال دیتا بسیار پایینه و 44 بایت در ثانیه بیشتر نیست که البته اگه در هر ارسال از 32 بایت استفاده بشه نهایتا به سرعت 1.408 کیلو بایت در ثانیه میرسیم که بازم خیلی کمه
    کسی میتونه راهنمایی کنه مشکل از کجاست ؟؟
    توضیحات تکملی رو در پست 853 دادم
    دوستان لطفا راهنمایی کنن
    کسی نبود راهنمایی کنه ؟
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

این ماژول اکنالج داره،یعنی با هر ارسال ، صحت دریافت اون رو باید چک کنه، اگر نویز روی تغذیه باشه ، نرخ اکنالج میاد پایین ، در نتیجه سرعت میاد پایین ، هی فرستنده میگه رسید؟ جوابی نمیاد ، دوباره می*فرسته . که این ها و تعداد تلاش و ... قابل تنظیمه، تغذیه این ماژول بسیار حساسه، شما روی جریان لحظه ای و این چیزها توجه نکنید، تمام افرادی که با nrf کار کردند می*دونن که باید تغذیه رو حسابی صاف کرد . این کار روی میزان آنتن دهی ماژول هم شدیداً تاثیر میذاره،گاها گذاشتن یک صد نانو ، برد سی سانتی رو می*کنه ۵ متر ، تجربیات در مورد این ماژول زیاده ، یکی با فویل کشیدن دور ماژول نتیجه گرفته ، یکی با خازن بزرگ ، یکی با خازن کوچک ، فرق این ها هم سر تغذیه های متفاوت ه ، هر تغذیه ریپل خودش رو داره، شما که لاجیک گرفتید ، میتونید تاثیر صافی تغذیه رو کاملا روی سرعت تست کنید و آزمون خطا کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Masood Ashoori نمایش پست ها
        این ماژول اکنالج داره،یعنی با هر ارسال ، صحت دریافت اون رو باید چک کنه، اگر نویز روی تغذیه باشه ، نرخ اکنالج میاد پایین ، در نتیجه سرعت میاد پایین ، هی فرستنده میگه رسید؟ جوابی نمیاد ، دوباره می*فرسته . که این ها و تعداد تلاش و ... قابل تنظیمه، تغذیه این ماژول بسیار حساسه، شما روی جریان لحظه ای و این چیزها توجه نکنید، تمام افرادی که با nrf کار کردند می*دونن که باید تغذیه رو حسابی صاف کرد . این کار روی میزان آنتن دهی ماژول هم شدیداً تاثیر میذاره،گاها گذاشتن یک صد نانو ، برد سی سانتی رو می*کنه ۵ متر ، تجربیات در مورد این ماژول زیاده ، یکی با فویل کشیدن دور ماژول نتیجه گرفته ، یکی با خازن بزرگ ، یکی با خازن کوچک ، فرق این ها هم سر تغذیه های متفاوت ه ، هر تغذیه ریپل خودش رو داره، شما که لاجیک گرفتید ، میتونید تاثیر صافی تغذیه رو کاملا روی سرعت تست کنید و آزمون خطا کنید
        از توجهتون ممنون
        به نظرتون با وجود قرار دادن یه خازن 1000 میکرو کنار تغذیه ماژول بازم مشکل وجود داره !!
        1_نظرتون چیه با دو تا باتری 1.5 خودمون رو خلاص کنیم با وجود باتری دیگه نباید نویزی باشه
        2_فکر میکنید چون رو برد بورد بسته شده ممکنه آخرش به نتیجه دلخواه نرسم ؟

من با باتری که تستشون کردم تا 100 متر راحت دیتا میفرستاد اما ظاهرا از حالت منظم خارج شده بود و چشمک زدن ال ای دی ها منظم نبود

سپاس
        جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۰۲:۱۸ ۱۳۹۷/۰۳/۱۹.

دیدگاه

راستش پست قبل هم گفتم نمیشه مطلق گفت خازن هزار میکرو . یک موضوع که فراموش کردم جنس های فیک موجود در بازار هست ، هیچ کدوووووم اصلی نیست ، و این موضوع می*تونه سرعت پایین رو توجیه کنه . چیپ اصلی رو یه شرکت می*شناختیم که اونهم در اولویت اول برای مصرف خودش می*آورد. الان خاطرم نیست ...
          باطری می*تونه برای موضوع تغذیه خوب باشه ، اما من مواردی رو دیدم که کاربر از عایق فویل استفاده کرده تا نویز محیطی رو بگیره ، یکی دیگه بود می*گفت تا انگشتم رو روی چیپ نذارم کار نمیکنه :| ولی اگه با ماژول اخت بشید چیز خوبیه ، قلق باید دستمون بیاد

دیدگاه

بعضی دوستان نظرشون بر اینه که این ماژول لحظه ارسال دیتا جریان بالایی رو به صورت لحظه ای میکشه
            آیا واقعا همینطوره ؟
            من که با اسکپ لاجیک تست کردم اصلا چیزی ندیدم البته نمیشه به این دستگاه ها اعتماد کرد . . .
            ؟؟

دیدگاه

بعضی دوستان نظرشون بر اینه که این ماژول لحظه ارسال دیتا جریان بالایی رو به صورت لحظه ای میکشه
              آیا واقعا همینطوره ؟
              من که با اسکپ لاجیک تست کردم اصلا چیزی ندیدم البته نمیشه به این دستگاه ها اعتماد کرد . . .
              ؟؟
              شما اگه با ماژول های SIMxx کار کرده باشید میبینید که جریانی که منبع تغذیه نمایش میده 200 تا 300 میلی آمپر بسته به ماژول هست ولی موقعی که پیام ارسال میکنه باز تغییر زیادی توی نمایش جریان اتفاق نمیافته ولی اگه جریان بالای 1 آمپر تامین نباشه ماژول ریست میشه . این به خاطر اینه که جریان لحظه ای و سوزنی میکشه .
              شما دیتاشیت چیپ NRF باز کنید میبینید که خود دیتاشیت هم گفته حتما از خازن تانتال استفاده کنید به دلیل جریان لحظه ای
              شما میتونید از نمونه های تقویت شده NRF که به ظاهر 1 کیلومتر برد میدند استفاده کنید
              توی تست اول خازن تانتال روی ماژول بر ندارید (روی این نمونه ماژول خازن تانتال هست )
              بعد از اینکه برد نهایی گرفتید اون خازن بردارید و نتیجه ببینید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sepehr63 نمایش پست ها
                شما اگه با ماژول های SIMxx کار کرده باشید میبینید که جریانی که منبع تغذیه نمایش میده 200 تا 300 میلی آمپر بسته به ماژول هست ولی موقعی که پیام ارسال میکنه باز تغییر زیادی توی نمایش جریان اتفاق نمیافته ولی اگه جریان بالای 1 آمپر تامین نباشه ماژول ریست میشه . این به خاطر اینه که جریان لحظه ای و سوزنی میکشه .
                شما دیتاشیت چیپ NRF باز کنید میبینید که خود دیتاشیت هم گفته حتما از خازن تانتال استفاده کنید به دلیل جریان لحظه ای
                شما میتونید از نمونه های تقویت شده NRF که به ظاهر 1 کیلومتر برد میدند استفاده کنید
                توی تست اول خازن تانتال روی ماژول بر ندارید (روی این نمونه ماژول خازن تانتال هست )
                بعد از اینکه برد نهایی گرفتید اون خازن بردارید و نتیجه ببینید.
                دوستان با توجه به خازن الکترولیتی 100 میکرو که گذاشتم چطور برد حتی تا 120 متر دریافت کردم ؟؟!!!
                ضمن این که این ماژولی که من دارم مدل + نیست و معمولیه . حدود 3 سال پیش از روبو ایکیو گرفته بودم که به نظر خودم اصلا جنس قطعاتش مناسب نیست
                برای همین متعجبم که چطور با این مدار رو برد بورد و اون خازن کم تا این حد برد گرفتم !!!

دیدگاه

امروز برد nRF24L01+ رسید به دستم .
                  رو برد بورد تست گرفتم یه خازن 1000 میکرو هم برای تغذیه هر ماژول گذاشتم اما سرعت انتقال دیتا حدود 44 بایت در ثانیه هست !!!

ایا کسی از دوستان میدونه مشکل کار از کجاست ؟؟؟
                  آیا حتما باید خازن تانتالیوم بزارم ؟؟؟

دیدگاه

سلام
                    با مشخصات دیتاشیت بسته به نوع توان ارسال ست شده در ریجستر SETUP تراشه جریان زیادی نمی شکد و از جهتی که نوع مودلاسیون slew-rate زیادی دارد جریان لحظه ای هم محدود شده است. یعنی برای توان های پیش فرض ماژول نیاز به خازن 1000 میکروفارادی نیست و با یه خازن 100 میکروفاراد هم به راحتی جواب می ده(به شرط ثابت زمانی خیلی بیشتر از نرخ ارسال داده). این خازن1000 میکروفارادی برای اطمینان حاصل کردن از حذف هارمونیک های تولیدی و نویزهای فرکانس پایین و پایداری ولتاژ بیشتر مدار هست. برای NRF24 با تقویت کننده توان یک واتی وجود خازن با این ابعاد الزامی هست.
                    دریافت کم سرعت بر می گرده به چند عامل قلابی بودن ماژول ، نویز زیاد محیط و در نهایت اشتباه در برنامه هست. که با داشتن دو تا ماژول مختلف و تست در مکان های مختلف دو عامل اولی به راحتی بررسی می شوندو در نهایت عامل برنامه هم چک می شود.(نرخ مد باز در دیتاشیت قید شده است 2 مگ که در حالت واقعی نرخ اصلی 1.6 تا1.7 مگ هست که یعنی سرعت 1 مگ به راحتی قابل مشاهده هست)
                    چند تا چیزی که من دیدم
                    1) دستورات زیر هر کدوم نرخ ارسال را پایین می برند
                    کد:
                          lcd_puts(ch); 
                          delay_ms(1000);
                    2) در قسمت گیرنده دریافت داده رو با اینتراپت شناسایی کنین و بعد از اطمینان از دریافت کل بسته اون رو به پورت نسبت بدین

اگر تراشه هم دیدین که بعد از یک هفته قفل کرده( تجربه مشابه داشتم) بر می گرده به حجم داده ارسالی و مطمئن شدن از ارسال یا دریافت کامل و در بعضی موارد هم دما و شرایط محیطی مثل نوسان های برق و ... سبب بروز همچین مشکلی می شود. آنتن پیشفرض روی بردهای ارزان قیمت موجود در بازار هم از آنتهایی با گین تقریبا منفی و پچ هست که با توجه به اینکه کیفیت زیرساخت برد روی عملکرد آنتن و تطبیقش اثر می زاره ذره ذره تراشه رو می تونه از کار بندازه.
                    هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط baby_1 نمایش پست ها
                      سلام
                      اگر تراشه هم دیدین که بعد از یک هفته قفل کرده( تجربه مشابه داشتم) بر می گرده به حجم داده ارسالی و مطمئن شدن از ارسال یا دریافت کامل و در بعضی موارد هم دما و شرایط محیطی مثل نوسان های برق و ... سبب بروز همچین مشکلی می شود. آنتن پیشفرض روی بردهای ارزان قیمت موجود در بازار هم از آنتهایی با گین تقریبا منفی و پچ هست که با توجه به اینکه کیفیت زیرساخت برد روی عملکرد آنتن و تطبیقش اثر می زاره ذره ذره تراشه رو می تونه از کار بندازه.
                      سلام به شما
                      بعد از چند آزمایش مختلف نتیجه این شد :
                      میکرو کنترلر ها در فرکانس 16 مگ و spi در فرکانس 8 مگ راه اندازی شدند یعنی نهایت سرعت . . .
                      قدرت ارسال امواج رو کمترین هست و سرعت ارسال 250KB هست فاصله ماژول ها از هم 20 سانتی متر .
                      انتقال دیتا ( در حالتی که در هر ارسال تنها یک بایت ارسال شود ) شد حدود 47 بایت در ثانیه حتی با ماژول خریداری شده از eca هم همین نتایج رو گرفتم
                      سرعت رو بردم رو 1 مگ اما بازم همین نتیجه رو داد و هیچ تغیری در سرعت ارسال دیتا صورت نگرفت !
                      بعد برنامه رو که بررسی کردم ظاهرا در روال اجرای تابع send دوتا تاخیر 10 میلی ثانیه ای وجود داره که فکر کنم مشکل دقیقا همین هست . ببینید :
                      کد:
                      [FONT=Yekan]void Send_Data(char num , char *data)[/FONT]{ 
                          int counter = 0; 

payload[0] = num;

for(counter=0;counter<num;counter++)
                              payload[counter+1] = *(data+counter);

if(send_actived)
                          {
                              send_actived = 0;  
                              if((Temp_Addrs[4]==Base_Addrs[4]) && (Temp_Addrs[3]==Base_Addrs[3]) && (Temp_Addrs[2]==Base_Addrs[2]) && (Temp_Addrs[1]==Base_Addrs[1]) && (Temp_Addrs[0]==Base_Addrs[0]))
                              {
                                  Set_Reg(FLUSH_TX); 
                                  Set_Reg(W_TX_PAYLOAD);           
                                 [COLOR=#ff0000][B] delay_ms(10);[/B][/COLOR]
                                  CE = 1;
                                  delay_us(20);
                                  CE = 0;
                              }
                              else
                                  State = 5; 
                          } 

if(State!=0)
                              {
                              send_actived=1; //faal sazi ersal mojadad
                              State=0;
                              }
                      [FONT=Yekan]}[/FONT]
                      یعنی هر چقدر هم که بخواید سرعت رو بالا ببرید این دوتا تاخیر مجموعا 20 میلی ثانیه باعث میشه که دیگه بیشتر از 50 بایت در ثانیه نشه ارسال کرد .
                      البته یه راه اینه که در هر ارسال از 32 بایت استفاده بشه که بازم سرعت بسیار پایینه یعنی میشه حدود 1.4KB که نرخ ارسال بسیار پایینی هست
                      جاب اینه که در یک کلیپ دیدم که با میکرو آرم از دوربین دیتا رو میخوند و با nrf ارسال میکرد و رو N96 نشون میداد سرعتش شاید 3 فریم بر ثانیه بود که این
                      حجم بالای ارسال دیتا رو نشون میده !!!!

با این اوصاف موندم آخرش سرعت ارسال دیتای این ماژول در ثانیه چقدره ؟؟؟؟
                      کسی از دوستان میتونه یه تست کنه یا بگه نهایت سرعتی که گرفته چقدره و در چه شرایطی ؟؟؟
                      جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۲۳:۴۴ ۱۳۹۷/۰۳/۲۶.

دیدگاه

سلام به شما
                        بعد از چند آزمایش مختلف نتیجه این شد :
                        میکرو کنترلر ها در فرکانس 16 مگ و spi در فرکانس 8 مگ راه اندازی شدند یعنی نهایت سرعت . . .
                        قدرت ارسال امواج رو کمترین هست و سرعت ارسال 250KB هست فاصله ماژول ها از هم 20 سانتی متر .
                        انتقال دیتا ( در حالتی که در هر ارسال تنها یک بایت ارسال شود ) شد حدود 47 بایت در ثانیه حتی با ماژول خریداری شده از eca هم همین نتایج رو گرفتم
                        سرعت رو بردم رو 1 مگ اما بازم همین نتیجه رو داد و هیچ تغیری در سرعت ارسال دیتا صورت نگرفت !
                        بعد برنامه رو که بررسی کردم ظاهرا در روال اجرای تابع send دوتا تاخیر 10 میلی ثانیه ای وجود داره که فکر کنم مشکل دقیقا همین هست . ببینید :
                        کد:
                        [FONT=Yekan]void Send_Data(char num , char *data)[/FONT]{ 
                            int counter = 0; 

payload[0] = num;

for(counter=0;counter<num;counter++)
                                payload[counter+1] = *(data+counter);

if(send_actived)
                            {
                                send_actived = 0;  
                                if((Temp_Addrs[4]==Base_Addrs[4]) && (Temp_Addrs[3]==Base_Addrs[3]) && (Temp_Addrs[2]==Base_Addrs[2]) && (Temp_Addrs[1]==Base_Addrs[1]) && (Temp_Addrs[0]==Base_Addrs[0]))
                                {
                                    Set_Reg(FLUSH_TX); 
                                    Set_Reg(W_TX_PAYLOAD);           
                                    CE = 1;
                                    delay_us(20);
                                    CE = 0;
                                }
                                else
                                    State = 5; 
                            } 

if(State!=0)
                                {
                                send_actived=1; //faal sazi ersal mojadad
                                State=0;
                                }
                        [FONT=Yekan]}[/FONT]
                        یعنی هر چقدر هم که بخواید سرعت رو بالا ببرید این دوتا تاخیر مجموعا 20 میلی ثانیه باعث میشه که دیگه بیشتر از 50 بایت در ثانیه نشه ارسال کرد .
                        البته یه راه اینه که در هر ارسال از 32 بایت استفاده بشه که بازم سرعت بسیار پایینه یعنی میشه حدود 1.4KB که نرخ ارسال بسیار پایینی هست
                        جاب اینه که در یک کلیپ دیدم که با میکرو آرم از دوربین دیتا رو میخوند و با nrf ارسال میکرد و رو N96 نشون میداد سرعتش شاید 3 فریم بر ثانیه بود که این
                        حجم بالای ارسال دیتا رو نشون میده !!!!

با این اوصاف موندم آخرش سرعت ارسال دیتای این ماژول در ثانیه چقدره ؟؟؟؟
                        کسی از دوستان میتونه یه تست کنه یا بگه نهایت سرعتی که گرفته چقدره و در چه شرایطی ؟؟؟
                        یادم میاد قبلا من هم به این مشکل برخوردم که اون دو تا 10 میلی ثانیه فکر کنم به 10 میکرو ثانیه کردم
                        البته اگه برداری هم کار میده ولی بعضی وقت ها دیتا درست ارسال نمیشه .
                        برای اینکه مطمئن باشید دیتا درست ارسال شده از این روش استفاده کنید
                        اول آخر تابع SEND که دیتا ارسال شد ماژول با تغییر رجیسترها تبدیل به گیرنده کنید.

void NRF_SEND(char NUMBER,const unsigned char *CODE){
                        unsigned char i;
                        nrf_config(TX);
                        payload[0]=NUMBER;
                        if(nrf_state!=0)sent_actived=1,nrf_state=0; // faal sazi ersal mojadad
                        for(i=1 ; i<NUMBER ; i++)payload[i]=CODE[i-1];
                        sent();
                        nrf_config(RX);
                        }

دو تا مدار مثلا A و B دارید
                        مدار A دیتا ارسال میکنه . سعد کنید بافر داخل بافر 0 و 32 یه عدد سخت بریزید . مثلا داخل بافر 0 عدد 0X55 و داخل بافر 32 عدد 0XAA بریزید و دیتا خودتون از بافر 1 تا 31 بریزید
                        دیتا ارسال میشه و ماژول B دیتا میگیره
                        ماژول B بایت 0 و 32 چک میکنه که 0X55 و 0XAA باشه . اگه درست بود بقیه دیتا ها هم درست اومده . شما باید با ماژول B یه کد تایید برای ماژول A بفرستید .(اون دیگه دست خود شماست)
                        حالا ماژول A اگه کد تایید گرفت 32 بایت دوم ارسال میکنه ولی اگه در عرض 1 میلی ثانیه کد تایید نیومد دوباره دیتا ارسال میکنه و منتظر میشه. تا کد تایید بیاد .

من با این روش جواب گرفتم و در قسمت ( پروژه های قدیمی من ) در قسمت ساعت مدارس دقیقا همین کد پیاده کردم.
                        من همه مدل NRF از برد زرد - مشکی - سبز .... خریدم . زیاد فرقی با هم ندارند . مخصوصا مدل های تقویت نشده .
                        مثلا این مدل که 3 برابر قیمت چینی ها خریدم

زیاد فرقی با چینی ها نداره .

دیدگاه

سپاس گذار

الان که برنامه رو تغیر دادم و اون تاخیر های 10 میلی ثانیه ای رو کردم 1 میکرو ثانیه
                          میکرو تو فرکانس 16 مگ و spi تو فرکانس 8 مگ و سرعت ارسال دیتای ماژول 1 مگ هست
                          الان دیتای ارسالی رو میریزه رو پورت a مگا 32
                          یه نکته ی بسیار عجیب متوجه شدم که توضیح میدم :
                          فرکانس پایه PA0 ( کم ارزش ترین بیت ) که قاعدتا باید بیشترین نوسان رو در بین بیت های دیگه داشته باشه برابر حدودا 1000 هرتز هست
                          PA1 حدود 500 هرتز
                          PA2 حدود 300 هرتز نشون میده که البته باید بگم اسکپ من ایراد زیاد داره و اصلا دقتش مناسب نیست در اصل فرکانس این قسمت باید 250 باشه
                          حالا نکته عجیبش اینه که فرکانس PA3 ( یعنی بیت شماره 4 ) اونم حدودا برابر 1000 هرتز هست
                          بارها تست کردم حالا اسکپ من هر چقدر هم که خطا داشته باشه دیگه در این حد نیست
                          یه جای کار میلنگه !!!
                          PA4 حدودا 500
                          PA5 حدودا 250
                          PA6 حدودا 1000 هرتز
                          PA7 حدودا 500

این آمار ارقام های عجیب نمیدونم از کجا داره میاد
                          من دقیقا شکل موج مربعی هر کدوم از پایه ها رو نگاه کردم و خود نرم افزار اسکپ فرکانس حدودی رو با مقداری خطا میده

دوستان آمار ارقام بسیار عجیب هست !!!
                          فکر میکنید مشکل از کجاست ؟؟؟
                          جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۲۲:۴۸ ۱۳۹۷/۰۳/۲۷.

دیدگاه

لاجیک آنالایزر ندارید ؟؟؟
                            اگه داری یه عکس بگیر و بفرست.

دیدگاه

سلام

لاجیک دارم
                              از کدوم پایه های میکرو یا ماژول فرستنده یا گیرنده عکس بگیرم

دیدگاه

من روی برد خودم تست کردم . بله روی پایه کلاک nrf فرکانس 1000 هرتز یا همون 1 کیلو هرتز هست.خیلی هم زیاد نیست
                                پایه miso - mosi هم چون دیتا رد بدل میشه نباید فرکانس بخونی چون فرکانس ثابتی ندارند .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X