اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : پاسخ : آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

نوشته اصلی توسط hamedtaran
    شما بفرما چه راهی واسه تست نیستش :biggrin:
    خیلی ساده، از مدار درش بیار و ببین دوسر ترایاک اتصال کوتاهه یا نه، اگه اتصال کوتاهه، یعنی اگه جریان میده که معلومه پرواز کرده، اگه نه، ببین با روشن کردن دیودش (که با یه ولتاژ کمتر از 5 میتونی روشنش کنی) ترایاک را میفته یا نه، همین
    تست کردم
    در حالت عادی که وصل نیست...ولی وقتی دیودشو روشن میکنم مقاومت بین پین 4 و 6 یه چیزی حدود 930 اهم میشه...فک کنم اونم سالمه...
    تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

پاسخ : آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

دوست من...الان پروژه خودتون رو با اوسکوپ پروتئوس چک کردم ولتاژ خروجی هیچ تغییری نمیکنه...کلا این تریاک با همه جا مشکل داره...تو پروتئوس هم نمیشه ازش نتیجه گرفت!
      به نظرتون چیکار کنم؟

www.intelart.ir

دیدگاه

اینم نقشه مداری که خودم کار کردم و جواب گرفتم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط punisher.x64
          عکسو میزارم ولی فک نکنم زیاد واضح باشه...خیلی سیم تو سیم شده!

حالا بازم خودم دوباره از نو میبندمش ببینم میتونم مشکلو پیدا کنم یا نه...ممنون از لطفتون...
          سلام
          من برای این گفتم عکس بزار تا ببینم اپتو تریاک رو درست به تریاک بستی یا نه ولی مشااله شما یه عکس ماهواره که احتمالا با google erth گرفتی .گذاشتی .که اصلا سیم بندی تریاک و اپتو تریاک معلوم نیست .علاوه بر اون با این مدل کار کردن تو برد برد .طبیعی هست که مدارت درست نباشه
          روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط جعفر رضائی
            سلام
            من برای این گفتم عکس بزار تا ببینم اپتو تریاک رو درست به تریاک بستی یا نه ولی مشااله شما یه عکس ماهواره که احتمالا با google erth گرفتی .گذاشتی .که اصلا سیم بندی تریاک و اپتو تریاک معلوم نیست .علاوه بر اون با این مدل کار کردن تو برد برد .طبیعی هست که مدارت درست نباشه
            سلام
            اوپتو رو که درست بستم..خاطرت جمع...خود اوپتو و تریاک هم سالم هستن دیشب تستش کردم..
            خب مگه شما چجوری بردبورد میبندی؟به ما هم بگو تا یاد بگیریم... :-)

www.intelart.ir

دیدگاه

دوست من...الان پروژه خودتون رو با اوسکوپ پروتئوس چک کردم ولتاژ خروجی هیچ تغییری نمیکنه...کلا این تریاک با همه جا مشکل داره...تو پروتئوس هم نمیشه ازش نتیجه گرفت!
              به نظرتون چیکار کنم؟
              خودمم توی پستای قبلی گفته بودم که توی پروتئوس کار نمیکنه، ولی مدار کاملا عملی هست، فقط پروتئوس با ترایاک و اپتو ترایاک مشکل داره فک کنم. اینو گذاشتم که قسمت قدرت مدارتو مثل این ببندی و نتیجه رو بگی
              انسانها 10 دسته اند: دسته ای که باینری میدانند و دسته ای که باینری نمیدانند!

دیدگاه

آقای punisher.x64 شما فایل پروژه خودتونو پ کنین، به همراه پروتئوس تا ببینم چی به چیه،
                اگه پتانسیومتر داری توی قسمت راست بردبوردت یه دیمر آنالوگ ببند ببین خوب کار میکنه یانه، اگه خوب کار کرد، با یکم تغییران میتونی دیجیتالش کنی. خیلی راحت و دلچسب :agree:

دیدگاه

خودمم توی پستای قبلی گفته بودم که توی پروتئوس کار نمیکنه، ولی مدار کاملا عملی هست، فقط پروتئوس با ترایاک و اپتو ترایاک مشکل داره فک کنم. اینو گذاشتم که قسمت قدرت مدارتو مثل این ببندی و نتیجه رو بگی
                  آهان...بله درسته...ولی خب این اوپتو تریاکی که شما استفاده کردین MOC3031 هست ولی اینی که من دارم MOC3021 هستش...تفاوتی ندارن؟
                  چشم میبندم نتیجه ش رو هم خدمتتون عرض میکنم...
                  بعد یه سوال دیگه هم دارم...تو مداری که خودتون بستید یکی از خطوط برق ورودی رو به زمین مدار وصل کردین...نمیشه کاری کرد که کاملا مدار از خطوط برق شهر ایزوله بشه؟

www.intelart.ir

دیدگاه

آقای punisher.x64 شما فایل پروژه خودتونو پ کنین، به همراه پروتئوس تا ببینم چی به چیه،
                    اگه پتانسیومتر داری توی قسمت راست بردبوردت یه دیمر آنالوگ ببند ببین خوب کار میکنه یانه، اگه خوب کار کرد، با یکم تغییران میتونی دیجیتالش کنی. خیلی راحت و دلچسب :agree:
                    کدامو با اتمل استودیو نوشتم...شرمنده مثل بردبوردم خیلی قاطی پاتی شده...ولی تنظیمات تایمرها و اینتراپت هاشو اینجوری گذاشتم :

کد:
                    int main(void)
                    {

DDRD=0xf3;//(1<<DDD7)|(1<<DDD6)|(1<<DDD5)|(1<<DDD4)|(1<<DDD1)|(1<<DDD0);
                    	DDRC=0x1f;//(1<<DDC4)|(1<<DDC3)|(1<<DDC2)|(1<<DDC1)|(1<<DDC0);
                    	DDRB=0x2d;//(1<<DDB5)|(1<<DDB4)|(1<<DDB3)|(1<<DDB0);

TCCR1A=(1<<WGM11)|(0<<COM1B1);
                    	ICR1=9990;
                    	TCCR1B=(1<<WGM13)|(1<<WGM12)|(1<<CS11);
                    	OCR2=250;
                    	TIMSK=(1<<OCIE1A)|(0<<OCIE1B)|(1<<ICF1)|(1<<OCIE2);
                    	MCUCR=(1<<ISC11)|(1<<ISC10)|(1<<ISC01)|(1<<ISC00);
                    	GICR=(1<<INT1)|(1<<INT0);

sei();
                      while(1)
                      {
                      }
                    }
                    کد:
                    ISR(TIMER1_COMPA_vect)
                    {
                    	TCNT2=254;
                    	TCCR2=(1<<WGM20)|(1<<COM21)|(1<<WGM21)|(1<<CS21);
                    	PORTB|=0x01;
                    }
                    کد:
                    ISR(TIMER2_COMP_vect)
                    {
                    	TCCR2=0x00;
                    }
                    کد:
                    ISR(INT0_vect)
                    {
                    	TCNT1=0x00;
                    }
                    کد:
                    ISR(TIMER1_CAPT_vect)
                    {
                    	PORTB&=0xfe;
                    }
                    کریستال رو 8مگ گذاشتم...PreScaler رو هم 8 گذاشتم که هر کلاک یه میکروقانیه طول بکشه...Top تایمر1 رو هم گذاشتم 9990 و با وقوع اینتراپت مربوط به Zero Cross مقدار شمارنده تایمر رو 0 میکنم تا با برق شهری سنکرون بشه...بعد در قسمت Compare Match هم تایمر 2 رو راهاندازی میکنم تا پالس سوزنی 200 میکرو ثانیه ای واسم تولید کنه ...در قسمت اینتراپت مقایسه ای تایمر 2 هم تایمر رو خاموش میکنم تا واسه تولید پالس بعدی آماده بشه...
                    لطفا برنامه رو هم چک کنید ...
                    با تشکر

www.intelart.ir

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

کدامو با اتمل استودیو نوشتم...شرمنده مثل بردبوردم خیلی قاطی پاتی شده...ولی تنظیمات تایمرها و اینتراپت هاشو اینجوری گذاشتم :

کد:
                      int main(void)
                      {

DDRD=0xf3;//(1<<DDD7)|(1<<DDD6)|(1<<DDD5)|(1<<DDD4)|(1<<DDD1)|(1<<DDD0);
                      	DDRC=0x1f;//(1<<DDC4)|(1<<DDC3)|(1<<DDC2)|(1<<DDC1)|(1<<DDC0);
                      	DDRB=0x2d;//(1<<DDB5)|(1<<DDB4)|(1<<DDB3)|(1<<DDB0);

TCCR1A=(1<<WGM11)|(0<<COM1B1);
                      	ICR1=9990;
                      	TCCR1B=(1<<WGM13)|(1<<WGM12)|(1<<CS11);
                      	OCR2=250;
                      	TIMSK=(1<<OCIE1A)|(0<<OCIE1B)|(1<<ICF1)|(1<<OCIE2);
                      	MCUCR=(1<<ISC11)|(1<<ISC10)|(1<<ISC01)|(1<<ISC00);
                      	GICR=(1<<INT1)|(1<<INT0);

sei();
                        while(1)
                        {
                        }
                      }
                      کد:
                      ISR(TIMER1_COMPA_vect)
                      {
                      	TCNT2=254;
                      	TCCR2=(1<<WGM20)|(1<<COM21)|(1<<WGM21)|(1<<CS21);
                      	PORTB|=0x01;
                      }
                      کد:
                      ISR(TIMER2_COMP_vect)
                      {
                      	TCCR2=0x00;
                      }
                      کد:
                      ISR(INT0_vect)
                      {
                      	TCNT1=0x00;
                      }
                      کد:
                      ISR(TIMER1_CAPT_vect)
                      {
                      	PORTB&=0xfe;
                      }
                      کریستال رو 8مگ گذاشتم...PreScaler رو هم 8 گذاشتم که هر کلاک یه میکروقانیه طول بکشه...Top تایمر1 رو هم گذاشتم 9990 و با وقوع اینتراپت مربوط به Zero Cross مقدار شمارنده تایمر رو 0 میکنم تا با برق شهری سنکرون بشه...بعد در قسمت Compare Match هم تایمر 2 رو راهاندازی میکنم تا پالس سوزنی 200 میکرو ثانیه ای واسم تولید کنه ...در قسمت اینتراپت مقایسه ای تایمر 2 هم تایمر رو خاموش میکنم تا واسه تولید پالس بعدی آماده بشه...
                      لطفا برنامه رو هم چک کنید ...
                      با تشکر
                      فرقی باهم ندارن
                      قسمت همزمان سازی برنامه مهمترین قسمتشه که هر کسی بستگی به سلیقه خودش تایمرشو راه میندازه،
                      برنامه شما هم به نظر درست میاد، البته در عمل باید دید که چطور کار میکنه، در ضمن، یه سوال، شما از میکرو نوع A یا آماتور استفاده میکنین؟ مشکلی با نویزش ندارین؟ آخه روی برد بورد هیچ سلف یا خازنی نمیبینم :surprised:

دیدگاه

آهان...بله درسته...ولی خب این اوپتو تریاکی که شما استفاده کردین MOC3031 هست ولی اینی که من دارم MOC3021 هستش...تفاوتی ندارن؟
                        چشم میبندم نتیجه ش رو هم خدمتتون عرض میکنم...
                        بعد یه سوال دیگه هم دارم...تو مداری که خودتون بستید یکی از خطوط برق ورودی رو به زمین مدار وصل کردین...نمیشه کاری کرد که کاملا مدار از خطوط برق شهر ایزوله بشه؟
                        درسته توی پروتئوس این کارو کردم، ولی این کار فقط برای تست توی پروتئوسه :NO:
                        چون وقتی زمین مدار قدرتو به زمین کلی مدار وصل نمیکنم، پروتئوس یه ارور عجیب میده که کلی باهاش سر و کله زدم ولی نفهمیدم چرا! میتونین با پاک کردن زمین سمت راستی ارور رو ببینید. ولی در حالت واقعی، تغذیه میکرو جدا از قدرت هستش، اصلا هدف از اون اپتو کوپلر و اپتو ترایاک همین قضیه جدا سازی هستش،
                        این همون مداریه که میگم، اگه براتون امکان داره تستش کنین، به احتمال زیاد جواب بده، ولی باید pwm با حداقل فرکانس 1 کیلو هرتز بدین، همون طور که میدونین این مدار به کلی فرق داره با مدارای دیگه، کلا zero crossing نداره و فقط با ایجاد تاخیر توی شارژ خازن کار میکنه. به جای ولوم هم یه مقاومت 100 کیلو بذارین. سلف و خازن 100 نانو زیاد مهم نیست، البته برای تست.

دیدگاه

درسته توی پروتئوس این کارو کردم، ولی این کار فقط برای تست توی پروتئوسه :NO:
                          چون وقتی زمین مدار قدرتو به زمین کلی مدار وصل نمیکنم، پروتئوس یه ارور عجیب میده که کلی باهاش سر و کله زدم ولی نفهمیدم چرا! میتونین با پاک کردن زمین سمت راستی ارور رو ببینید. ولی در حالت واقعی، تغذیه میکرو جدا از قدرت هستش، اصلا هدف از اون اپتو کوپلر و اپتو ترایاک همین قضیه جدا سازی هستش،
                          این همون مداریه که میگم، اگه براتون امکان داره تستش کنین، به احتمال زیاد جواب بده، ولی باید pwm با حداقل فرکانس 1 کیلو هرتز بدین، همون طور که میدونین این مدار به کلی فرق داره با مدارای دیگه، کلا zero crossing نداره و فقط با ایجاد تاخیر توی شارژ خازن کار میکنه. به جای ولوم هم یه مقاومت 100 کیلو بذارین. سلف و خازن 100 نانو زیاد مهم نیست، البته برای تست.
                          یه نکته رو در نظر داشته باشین که این مدار فقط در نیم سیکل مثبت میتونه کنترل زاویه اتش داشته باشه و در نیم سیکل منفی کلا تریاک قطع هست

دیدگاه

سلام
                            من الان به صورت عملی تست کردم جواب نداد .حتی اولش یه سیم رو اشتباه زده بودم که یه اپتو کوپلر ترکوندم .خدارو شکر ترانس ایزوله دارم

دیدگاه

اینم از عکسش

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

فرقی باهم ندارن
                                قسمت همزمان سازی برنامه مهمترین قسمتشه که هر کسی بستگی به سلیقه خودش تایمرشو راه میندازه،
                                برنامه شما هم به نظر درست میاد، البته در عمل باید دید که چطور کار میکنه، در ضمن، یه سوال، شما از میکرو نوع A یا آماتور استفاده میکنین؟ مشکلی با نویزش ندارین؟ آخه روی برد بورد هیچ سلف یا خازنی نمیبینم :surprised:
                                در عمل که جواب نداد!:-(
                                والا من نوعشو وقتی خریدم در نظر نگرفتم... :angry:بهتر از این چه مدلی هست؟...یه مدل دیگه به اسم Auto Motive دیدم که واسه بعضی مدلا هست...نمیدونم مگا8 هم اینو داره یا نه...
                                نویز که واسه اینتراپت خارجی داشتم که با گذاشتن یه خازن 100نانو برطرف شد...سلف هم اصلا نمیذارم! :mrgreen:
                                شما خودتون از کدوم مدل استفاده میکنید؟

www.intelart.ir

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X