اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7780-AD7730

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

سلام احمد آقا.
    من همچین چیزی تو دیتا شیت AD7190 دیدم:

The analog input range must be limited to (AVDD − 1.25 V)/gain because the PGA requires some headroom. Therefore, if AVDD = 5 V, the maximum analog input that can be applied to the AD7190 is 0 to 3.75 V/gain in unipolar mode or ±3.75 V/ gain in bipolar mode.

- احمد آقا اگه این درست باشه من میتونم 0 تا 5+ ولت به ورودی بدم و از 0 تا 5+ ولت رزولوشن تو خروجی داشته باشم؟

متشکر.
    ز دست دادن فرصت غصه می آورد.

دیدگاه

در ورودی AD7190 یک بافر وجود داره که باعث محدودیت در ولتاژ ورودی می شه. اگه این بافر رو خاموش کنی محدودیت ولتاژ رفع میشه و می تونی از صفر تا 5 بهش بدی.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام خدمت دایی بزرگوارم و دیگر دوستان
        در حال ساخت یه ولتمتر و آمپرمتر با دو ورودی یک عدد AD7710 هستم. می دونم خیلی قدیمیه! (خوب چون AD7710 رو موجود داشتم)
        برنامه به این صورت هست که هر لحظه یکی از ورودی ها خونده میشه! اول ورودی اول که ولتمتره و بعد از اون هم ورودی دوم که آمپرمتره! ونتایجشون در LCD نشون داده میشن.
        الان مشکل اینجاست که وقتی هر کدوم از ورودی ها به تنهایی استفاده میشه همه چی درسته و ولت یا جریان مورد نظر درست نشون داده میشه ، اما وقتی همزمان جریان و ولتاژ به ورودی ها متصل هستند نتایج کاملا غلط هستند!! :angry:
        شماتیک ورودی ها رو میزارم:
        به نظرتون مشکل از کجاست؟!؟ شماتیک مشکل داره؟

دیدگاه

سلام دایی جان
          بجای اینکه یکی در میون از هر کانال بخونیریال بهتره هر کدوم از کانالها رو چندین بار بخونی.
          یعنی اول ولتاژ رو ۱۰۰ بار خون و متوسطشو بگیر و نشون بده. بعد کانال رو عوض کن و ۱۰۰ بار جریان رو بخون و متوسطشو نشون بده.
          البته یادت باشه که ولتاژ های ورودی آی سی هایی مثل AD7710 باید حول ۲.۵ ولت باشه و نمی تونی هر ولتاژی که دوست داشتی به ورودی ها بدی.

دیدگاه

از توجهتون خیلی خیلی ممنونم.
            نوشته اصلی توسط ahmadmn
            بجای اینکه یکی در میون از هر کانال بخونیریال بهتره هر کدوم از کانالها رو چندین بار بخونی.
            یعنی اول ولتاژ رو ۱۰۰ بار خون و متوسطشو بگیر و نشون بده. بعد کانال رو عوض کن و ۱۰۰ بار جریان رو بخون و متوسطشو نشون بده.
            همین کار رو هم کردم فرقی نمیکرد. چون Output Rate=25 Hz هست، هر 10 نمونه هم میانگین و هم میانه رو حساب کردم و نشون دادم.

نوشته اصلی توسط ahmadmn
            البته یادت باشه که ولتاژ های ورودی آی سی هایی مثل AD7710 باید حول ۲.۵ ولت باشه و نمی تونی هر ولتاژی که دوست داشتی به ورودی ها بدی.
            1- منظورتون حالتی هست که از تغذیه متقارن 5-0-5- استفاده نشده باشه؟
            2- AD7710 رو در حالت تفاضلی Bipolar، گذاشتم، Gain هم 1 هست. قاعدتا باید بتونم +-2.5 ولت یا +-2.5آمپر رو اندازه گیری کنم. اینطور نیست؟
            3- شماتیک اتصالات تغذیه و ورودی مدار رو در زیر کشیدم! مشکلی داره؟

4- نتایج تستی که انجام دادم و مشکلی که وجود داره رو در زیر کشیدم:

AD7710: 16 Bit, Gain=1, Vref=2.56 V, Bipolar, ==> Resolution :0.0762 mV
            مشکل در تست شماره 3 هست، که تلفیق تست 1 و 2 با هم هست.
            جریان و ولتاژ ورودی اعمال شده به ADC هیچ تغییری نکرده در حالیکه ADC نتیجه های غلطی رو نشون میدن. جالب اینه که مولتی متر هم ولتاژ اعمالی رو 19.6 میلی ولت نشون میده، در حالیکه اون ولتاژ هنوز 10 میلی ولته!! oo:
            به نظرتون مشکل کجاست؟؟ :cry2:

دیدگاه

سلام بر همه اساتید
              من در حال راه اندازی یه load cell 3mv/v با ad7780 یا AD7730 هستم منتها مشکل من تو راه اندازی این دو ic نیست واین دو ic رو راه انداختم مشکل من تو offset خود loadcell هست نمی دونم شما تصور کن که یه load cell 3mv/v داری بعد 60 mv v ولتاژ تفاضلی ورودی ایجاد می شه وقتی loadcell رو وصل می کنم با فرض کار با ad7780 اولا داشتن این ولتاژ تفاضلی بالا منطقی (یعنی loadcellam سالم ؟) اگر loadcell سالم هست برای حذف این offset بالا چه می شه کرد با ad7780 البته؟
              از قبل ممنون از راهنمایی دوستان
              \A

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosein1122
                از توجهتون خیلی خیلی ممنونم.همین کار رو هم کردم فرقی نمیکرد. چون Output Rate=25 Hz هست، هر 10 نمونه هم میانگین و هم میانه رو حساب کردم و نشون دادم.
                1- منظورتون حالتی هست که از تغذیه متقارن 5-0-5- استفاده نشده باشه؟
                2- AD7710 رو در حالت تفاضلی Bipolar، گذاشتم، Gain هم 1 هست. قاعدتا باید بتونم +-2.5 ولت یا +-2.5آمپر رو اندازه گیری کنم. اینطور نیست؟
                3- شماتیک اتصالات تغذیه و ورودی مدار رو در زیر کشیدم! مشکلی داره؟

4- نتایج تستی که انجام دادم و مشکلی که وجود داره رو در زیر کشیدم:

AD7710: 16 Bit, Gain=1, Vref=2.56 V, Bipolar, ==> Resolution :0.0762 mV
                مشکل در تست شماره 3 هست، که تلفیق تست 1 و 2 با هم هست.
                جریان و ولتاژ ورودی اعمال شده به ADC هیچ تغییری نکرده در حالیکه ADC نتیجه های غلطی رو نشون میدن. جالب اینه که مولتی متر هم ولتاژ اعمالی رو 19.6 میلی ولت نشون میده، در حالیکه اون ولتاژ هنوز 10 میلی ولته!! oo:
                به نظرتون مشکل کجاست؟؟ :cry2:
                مشکل همونه که حدس میزدم دایی جان
                شما داری ولتاژ بالای ۵ ولت به ورودی های ۷۷۱۰ میدی. اگه نسوخته باشه باید شکر کنی. ولتاژ تفاضلی منظورم نیست. بلکه ولتاژ هرکدوم از پایه هاست.
                راه حل اینه که آمپرمتر رو بزاری پایین ولتمتر. یعنی A رو بزار بین منفی باطری و ولتمتر. اینجوری چهار ولتاژی که دوتا دوتا تفاضلی هستندف هرکدوم زیر ۵ ولت میشه و نتایجت درست در میاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMOROUS
                  سلام بر همه اساتید
                  من در حال راه اندازی یه load cell 3mv/v با ad7780 یا AD7730 هستم منتها مشکل من تو راه اندازی این دو ic نیست واین دو ic رو راه انداختم مشکل من تو offset خود loadcell هست نمی دونم شما تصور کن که یه load cell 3mv/v داری بعد 60 mv v ولتاژ تفاضلی ورودی ایجاد می شه وقتی loadcell رو وصل می کنم با فرض کار با ad7780 اولا داشتن این ولتاژ تفاضلی بالا منطقی (یعنی loadcellam سالم ؟) اگر loadcell سالم هست برای حذف این offset بالا چه می شه کرد با ad7780 البته؟
                  از قبل ممنون از راهنمایی دوستان
                  سلام دایی جان
                  ولتاژ خروجی لودسلها نهایتا به ۱۵ میلی ولت میرسه. مثلا همین لودسل ۳ میلی ولت بر ولت شما با تغذیه ۵ ولت در بار کامل ۱۵ میلی ولت میده. ورودی AD7780 می تونه از ۴۰- تا ۴۰ میلی ولت رو قبول کنه. بنابراین مشکل ولتاژ بالا بی معنیه.
                  حذف افست هم خیلی ساده است. می تونی یه کلید ZERO به میکرو وصل کنی و هروقت فشارش بدی عدد ADC رو داخل یه متغیر بنام offset بریزی. هرچی از ADC می خونی هم باید از offset کم بشه. اینجوری هر وقت دلت خواست می تونی صفر کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط هادی عبدی
                    سلام دایی این بافر تو 7190 منظورت رو نفهمیدم 0 تا 5 ولت روی چه پایه ایی میشه داد اگر فعا باشه چی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                    دای تاپیک جدید 7190 رو کی میزنی شروع کنیم دایی منتظریم
                    سلام دایی جان
                    این بافر در ورودی های AD7190 گذاشته شده و میشه با بیت BUF در CONFIGURATION REGISTER کنترلش کرد.
                    اگه بخوای ولتاژ صفر تا ۵ ولت به آی سی بدی این بافر مزاحمه چون محدوده common mode اون ۵ ولت نیست. پس باید بیت BUF رو صفر کنی.
                    هر کس تاپیک بزنه من در خدمتش هستم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                      سلام دایی جان
                      ولتاژ خروجی لودسلها نهایتا به ۱۵ میلی ولت میرسه. مثلا همین لودسل ۳ میلی ولت بر ولت شما با تغذیه ۵ ولت در بار کامل ۱۵ میلی ولت میده. ورودی AD7780 می تونه از ۴۰- تا ۴۰ میلی ولت رو قبول کنه. بنابراین مشکل ولتاژ بالا بی معنیه.
                      حذف افست هم خیلی ساده است. می تونی یه کلید ZERO به میکرو وصل کنی و هروقت فشارش بدی عدد ADC رو داخل یه متغیر بنام offset بریزی. هرچی از ADC می خونی هم باید از offset کم بشه. اینجوری هر وقت دلت خواست می تونی صفر کنی.

سلام
                      آقا متشکر از جوابت
                      حرف شما درسته تو یه loadcell سالم؟
                      حقیقت این لود سل وقتی بهش نیرویی وارد نمی شه 60 میلی ولت ولتاژ تفاضلی داره وقتی هم که نیرو بهش وارد می شه از 110-20 mv بالاتر میره
                      نمیدونم به قول شما 2-3 میلی ولت رو نمیشه با ولتمتر دید ولی خروجی این load cell بخاطر 60 mv به بالا قابل مشاهدست
                      چون من زیاد با loadcell کار نکردم می خواستم بدونم سالم هست یا نه oo:
                      \A

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMOROUS

سلام
                        آقا متشکر از جوابت
                        حرف شما درسته تو یه loadcell سالم؟
                        حقیقت این لود سل وقتی بهش نیرویی وارد نمی شه 60 میلی ولت ولتاژ تفاضلی داره وقتی هم که نیرو بهش وارد می شه از 110-20 mv بالاتر میره
                        نمیدونم به قول شما 2-3 میلی ولت رو نمیشه با ولتمتر دید ولی خروجی این load cell بخاطر 60 mv به بالا قابل مشاهدست
                        چون من زیاد با loadcell کار نکردم می خواستم بدونم سالم هست یا نه oo:
                        با سلام
                        لود سل شما با 60mv ولتاژ در بی باری ، خراب شده است.
                        در بی باری ، تا 10% نسبت به حداکثر ولتاژ خروجی ، قابل قبول است.( این عدد بزرگتر از برگه مشخصات لود سل است و در لودسل مرغوب ، کمتر می باشد.،)
                        مثلا در مورد لود سل شما با 3mv/v , تغذیه 5 ولتی ، تا 1.5mv ولتاژ بی باری مجاز است.( وحداکثر خروجی برابر با 15 میلی ولت است.)
                        با سپاس
                        گشتی در لاله زار
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

انتخاب فریت بید

سلام
                          در شماتیک نمونه ای که قبلا دایی جان در سایت گذاشته بودن،
                          نوشته اصلی توسط ahmadmn
                          شماتیکی که من استفاده می کنم:
                          ، از فریت بید برای فیلتر کردن نویز تغذیه و جداسازی قسمت آنالوگ مدار از دیجیتال استفاده شده بود.
                          از اونجایی که ممکنه برخی دیگه از دوستان هم مثل من با فریت بید آشنا نباشن، سوال اینه که :
                          1- برای مدارات ADC و جداسازی تغذیه آنالوگ از دیجیتال از چه نوع فریت بیدی میشه استفاده کرد (شکل و اندازه)؟
                          در زیر عکس فریت بید های موجود در یکی از سایتهای فروش قطعات الکترونیک اومده، اگه لطف کنید و چند فریت بید مناسب این کار رو نام ببرید خیلی خوب میشه!
                          http://up98.org/upload/server1/01/z/ad4zntp10tbrw661t777.png
                          2- اندوکتانس این فیلتر چقدر باید باشه و چند دور سیم لازمه؟

دیدگاه

فریت بیدهایی که دربازار ایران پیدا میشه هیچکدوم کد شناسایی یا part number ندارند. بنابراین شما می تونید از فریت بید معمولی بطول یک سانت استفاده کنید.
                            تغذیه دیجیتال معمولا یک کلاک فرکانس بالا داره. همین در لبه های همین کلاک جریان زیادی از تغذیه دیجیتال کشیده میشه و باعث ریپل فرکانس بالایی در تغذیه میشه. وظیفه فریت بید و خازن بعدش اینه که این ریپل فرکانس بالا رو حذف کنه. بعلت اینکه فرکانس ریپل چند مگاهرتزه تقریبا هر فریت بیدی جواب میده. اما اگه تغذیه دیجیتال شما بارهای فرکانس پایین هم داشته باشه به جای فریت بید از یک سلف ۱۰ میکروهانری استفاده کنید.
                            در بعضی مواقع که جریان کشی از تغذیه دیجیتال خیلی شدیده(مثلا وقتی که سون سگمنت داشته باشیم) بهتره برای قسمت آنالوگ از یه رگولاتور مستقل استفاده کنیم. من در اینجور مدارات تغذیه قسمت دیجیتال رو ۵.۲ ولت انتخاب می کنم و از یه LM2931 این ۵.۲ رو به ۵ ولت صاف تبدیل می کنم تا مدارات آنالوگ تغذیه بشن.

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان و اساتید گرامی
                              من میخوام با میکرو یه مقاومت سنج بسیار دقیق درست کنم:
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=58308.0
                              دوستان لطف کردن و راهنماییم کردن ولی مشکلی که وجود داره، اینه که با ADC داخلی میکرو نمیشه با دقت خیلی بالایی مقاومت رو اندازه گرفت مثلا با دقت 0.001 اهم که پیشنهاد دادن از ADC خارجی استفاده کنم. این تاپیک به نظرم جالب اومد و خواستم شروع کنم و از اول بخونم ولی کم آوردم! یعنی گیج شدم. اولین چیزی که برام سوال شد اینه که این آسی ها یعنی AD7730, AD7705, AD7190, AD7780 و امثال اینها، برای کار من جواب میده؟ آخه تو دیتاشیت نوشته شده برای لودسل و فشار و ... استفاده میشه.
                              دوم اینکه ماجرای این کتابخونه برای AD7730 چیه؟ یعنی ما هر ADC خواستیم بکار ببریم، باید یه کتابخونه براش بنویسیم؟!
                              به نظرتون راه حل بهتری برای ساخت مقاومت سنج با دقت بسیار بالا وجود نداره؟ اگه این راه حلی که دوستان پیشنهاد کردن بهترین راه حل باشه، میشه از ADC 24 بیتی استفاده کرد؟ منظورم اینه نویز میذاره از دقت بالایی ازش بدست بیاریم؟ همه جا گفته میشه نویز نمیذاره من ترس ورم داشته که نشه با دقت بالایی از ADC جواب گرفت
                              با اجازتون یکی دوتا سوال دیگه میپرسم :redface: ، منظور از اصطلاحات زیر چیه؟
                              Weigh Scale Design؟
                              low drift؟
                              sigma-delta ADC؟
                              PGA؟

اگه کمکم کنید خیلی ممنون میشم

دیدگاه

سلام
                                والا فکر کنم بیشتر بچه ها درگیر امتحاناتن
                                چیز خاصی نیاز نداره شما بهتره چند تا AD7780 تهیه کنید که با spi با میکرو تبادل داده می کنه (AD7780 رو می تونی از لیون الکنرونیک ط 11 ج پاساژ آلومینیوم تهیه کنی)
                                PGA که یه تقویت کننده ابتداییه
                                Weigh Scale Design؟ اینم که طراحی بر اساس ادوات توزین مثل loadcell
                                sigma delta
                                http://en.wikipedia.org/wiki/Sigma_delta

\A

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X