اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی در زمینه ربات تعقیب خط

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالاتی در زمینه ربات تعقیب خط

نوشته اصلی توسط maryamss
    سلام، چند تا سوال
    1.من تو رباتم از موتور12volt ZGA12 استفاده کردم، میخوام بدونم جریان زیادی میکشه یا نه؟ چون میترسم درایور بسوزه.
    2.واسه میکرو AT89C2051 از کریستل 16 هرتز استفاده کردم. مشکلی پیش میاد?
    3. حتماً باید از پتانسیومتر استفاده کنم؟ (واسه سنسور ها از L324N استفاده کردم)
    ممنون
    :smile:
    من این سوالو یه جای دیگه هو جواب دادم
    1-جریان میکشه اما نه اونقد که درایور l298 رو بسوزونه (البته کاراییتون رو باید بگین و برا چه رباتی میخاین و حداکثر وزن چنده)
    2-من تا حالا با این میکرو کار نکردم اما اگه جواب بده مشکلی پیش نمیاره
    3-نه نمیخاد (از مقاومت 2.2 کیلو استفاده کنی کافیه (برای سنسورهای IR و مسیریاب)
    خاهش میکنم

در جواب سوا بعضی دوستان و بعضی علما باید بگم عبور از LOOP هیچ ربطی به چینش سنسور نداره (اینو اگه بیایم مسابقات ساری بهتون ثابت میکنم)
    من اگه جای شماها باشم بجای OPAMP در رباط مسیریاب از بافر های HP استفاده میکنم (من قبلا از OPamp استفاده میکردم)

و در رابطه با ین مطلب :
    نوشته اصلی توسط محمد ایجی
    5- مکان قرار گیری سنسور ها هم بستگی به نوع چرخش ربات داره . (البته طبق تجربه شخصی بنده . ممکنه این نظر اشتباه باشه!!) . اگه از مدل چرخش مرکزی استفاده می کنید (به عنوان مثال برای گردش به راست ، موتور های راست به سمت عقب گردش و موتور های چپ به سمت جلو گردش نمایند) بهتره که سنسور ها در مرکزیت قرار بگیرند و اگر از مدل چرخش محوری استفاده می شود (به عنوان مثال برای گردش به راست ، موتور های راست متوقف و موتور های چپ به سمت جلو حرکت کنند) بهتره که سنسور ها در جلوی ربات قرار بگیرند .
    باید بگم که چینش سنسور باید جلو و نوک ربات باشه، فاصله ی سنسورها تا موتورهاتون مهمه،مکانیک قرارگیری موتورها روی شاسی از همه مهمتره
    دو نوع چرخش داریم :
    1- گردش ساده : که در اون یکی از موتورها خاموش و دیگری به سمت عقب یا جلو میره
    2-گردش تانکی : که یکی از موتورها به عقب و یکی دیگه به سمت جلو میره
    و در کل در هر دونوع باید سنسور ها در نوک ربات و با اندازه خاصی که طی تست کردن تجربه میکنین قرار بگیرن
    ببخشید که اینقد رک گفتم

ای تو بهانه واسه موندن ....

دیدگاه

سلام
      در مورد بافر HP توضیح میدید که :
      1-چی هست ؟
      2- مزایای اون نسبت به omamp چیه ؟
      3- چه جوری باید راه اندازی به شه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mfymfy
        سلام
        در مورد بافر HP توضیح میدید که :
        1-چی هست ؟
        2- مزایای اون نسبت به omamp چیه ؟
        3- چه جوری باید راه اندازی به شه ؟
        1- بافر تقویت ولتاژ و جریان
        2- پیاده سازی راحت تر - خیلی کم جا میگیره(تعداد کمتر استفاده بیشتر) - هر دونش 8 ورودی خروجی داره
        3- خیلی ساده (دیتاشیتشو سرچ کنی میفهمی ،، فقط 4 پایه داره که به برق 5ولت و زمین وصل میشن و بقیه ی پایه ها ورودی و خروجی هاش هستن)

دیدگاه

سلام
          سالم بودن سنسور ها(tcrt5000) رو چطور میشه چک کرد؟ با لحیم کاری ممکنه بسوزن؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط maryamss
            سلام
            سالم بودن سنسور ها(tcrt5000) رو چطور میشه چک کرد؟ با لحیم کاری ممکنه بسوزن؟
            یا یه تستر بگیر
            یا با بردبورد چک کن
            من همینا مد نظرم بوده و جواب گرفتم

دیدگاه

مرسی ولی من سنسور هارو رو مدار بستم. میخواستم ببینم رو خود مدار چطور تستشون کنم. منظورم اینه که تو نورهای مختلف باید ولتاژهای مختلف بدن دیگه.نه؟ سنسورها به lm324n وصلند

دیدگاه

خوب بعد اینکه برق سنسوراتو وصل کردی سنسوراتو بزار روی زمینه سفید وبا مولتی متر اندازه گیری کن و بعدشم روی زمینه سیاه
                اگه سنسوری هم تو زمینه سقید و سیاه یه ولتاژ داد یعنی ولتاژ زمینه سفید با سیاه یکی بود یا فرستندش سوخته یا خود گیرنده سوخته
                فرستنده هارو میتونی با تمام لنز دوربین های موبایل و دوربین عکاسی ببینی، اگه فرستنده روشن بود پس گیرنده سوخته

نحوه اندازه گیری با مولتی متر به این صورته که یه قسمتشو (یه کابل مولتی متر)میزنی به برق منفی مدار و قسمت دیگشو میزنی به خروجی بافر مربوط به اون سنسور بخصوصت (به این کار در اصطلاح میگن منطق گیری سنسور)
                مولتی متر باید روی ولتاژ باشه
                یادت نره برای بورد سنسورت هرزگرد بذاری
                بازم اگه ابهامی هستش بگو
                اگه سوالاتت زیاده میتونی بهم PM بدی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HENAS
                  1- بافر تقویت ولتاژ و جریان
                  2- پیاده سازی راحت تر - خیلی کم جا میگیره(تعداد کمتر استفاده بیشتر) - هر دونش 8 ورودی خروجی داره
                  3- خیلی ساده (دیتاشیتشو سرچ کنی میفهمی ،، فقط 4 پایه داره که به برق 5ولت و زمین وصل میشن و بقیه ی پایه ها ورودی و خروجی هاش هستن)
                  بافر علاوه بر تقویت ولتاژ و جریان دو محیط را از نظر جریان نیز ایزوله می کند.
                  می شه یک مدل از این بافر hp معرفی کنید که تعداد ورودی و خروجی بیشتر از 8 باشد. ممنون

دیدگاه

منظور شما از ای سی بافر سری hc این شماره بود؟ 74hc245

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mfymfy
                      منظور شما از ای سی بافر سری hc این شماره بود؟ 74hc245
                      حالا اون یا 74hc573 هر دوتا میشه و تفاوتشون تو جریانشونه

دیدگاه

متشکرم
                        می شود شماره بافر مد نظرتون را بیان کنید :mrgreen: :nerd:

دیدگاه

من خودم از 74hc245 استفاده میکنم
                          اگه تو بازار مشکلی نداری همینو بخر اما اگه مشکل داری میتونی از 74hc573 استفاده کن
                          از مشکل منظورم تو بازار بودنشه (طرز کارشونم یکیه)

دیدگاه

سلام دوستان ، فکر نمی کردم این تاپیک اینقدر کش پیدا کنه و وقتی دیدم واقعا خوشحال شدم .
                            بالاخره ما اردیبهشت ماه با کمک های دوستان تونستیم مسابقات رو شرکت کنیم و با توجه به بی عدالتی های موجود رتبه 5 خراسان رو بدست بیاریم . خلاصه چند تا تجربه دارم که شاید بدرد دوستان بخوره .
                            اول اینکه من روباتم رو با این مشخصات بستم . مدل سنسور همونی که اول تاپیک گفتم . از PWM استفاده کردم . میکرو مگا16 ، از LM324 استفاده کردم که کار رو خیلی راحت کرد . درایور هم از L293 استفاده کردم که انصافا خوب جواب داد . موتور هم موتور سی دی رام استفاده کردم ، موتور هایی که گیربکس دارند ، با مکانیکی که من زده بودم خیلی مچ بود البته فقط تنها مشکل این بود که 5 ولت بود . اما من 12 هم بهش دادم :ی ____
                            من از روی بی تجربگی چرخ های کوچکی قرار داده بودم در حد 3.5 سانت که متاسفانه اصطکاک کافی نداشت ( اصطکاک خیلی مهمه ) . من فاصله سنسور ها رو زیاد گذاشته بودم ، فاصله بین هر سنسور اندازه یک خط ( 16 میل ) که اشتباه کرده بودم و با اون سبک برنامه نویسی من اصلا فایده ای نداشت این فاصله زیاد .
                            من کریستال نذاشته بودم و اصلا تنظیمات مربوط به سرعت کاری میکرو رو تنظیم نکرده بودم ( شانس ما خودش ا قبل روی 8 مگ تنظیم بود ) اما بعدا فهمیدم که خیلی مهمه ، و بهتره کریستال خارجی استفاده کنیم چون کریستال داخلی میکرو از 8 به بالا نیست . موتور هام چون 8 ولت داده بودم ، فکر کنم موقع ترمز یک دور میزد و باعث میشد اون دو تا سنسور جلو که گذاشته بود از 7 ولت به بالا عملا بی فایده باشند چون نمی تونستند ربات رو کنترل کنند . اما در کل اون ها خیلی به من کمک کردند و ب جرئت می تونم بگم روز مسابقه یکی از بترین ربات هایی بود که خط ها رو بدون اشتباه رد می کرد و خیلی نرم حرکت می کرد و اصلا بازی بازی نداشت و اگر فاصه سنسور دیگه هم کم بود که اصلا دیگه بازی نداشت . واقعا همه تو کف نحوه حرکتش مونده بودن چون اصلا بازی نمی کرد به خاطر اون دوتا سنسور / ر کل تجارب خوبی بود .
                            دوستان دیگه هم وقت کردن تجارب خودشون رو بگن . راستی یک فیلمم پلود کرده دارم خواستین بگین که بزارم .

دیدگاه

خیلی خوب :applause:
                              می شه بگین شکل سنسورتان چه طوری بود

دیدگاه

اینطوری ، مدل بسیار خوبی بود :
                                _*_**_*_
                                __*__*__
                                *_____*__

دیدگاه

لطفا صبر کنید...