اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی در زمینه ربات تعقیب خط

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالاتی در زمینه ربات تعقیب خط

"مگا پیکسل جزئیات رو نشون میده یا 5مگا پیکسل"
    صد البته که 5 مگا پیکسل جزئیات رو بهتر نشون میده . اما سرعتی که دوربین 1 مگاپیکسل داره رو نمیشه مقایسه کرد ، نمیدونم تا حالا دقت کردین دوربین های کیفیت بالا موقع حرکت روی صفحه بلور ایجادمیکنند ، این به دلیل اینه که هر چه تعداد سنسور بالا بره و پیکسل ها افزایش پیدا کنه ، سرعت پردازش پایین میاد . البته میگم که میشه با برنامه نویسی کاری کرد که 5 مگا پیکسل هم مثل 1 مگ کار کنه اما سخته .

دیدگاه

hjdoft از بچه های مشهد بعیده که این چیزا رو بگن
      وقتی من از 28 سنسور استفاده میکنم حتما رباتم لازم داره که میزنم!!!!!!!مرض که ندارم
      من تا حالا بالای 10 نوع چینش رو امتحان کردم تا به نتیجه مطلوب خودم رسیدم
      سنسورهای زیاد با فاصله کم و داشتن قدرت برنامه نویسی باعث میشه ربات با کمترین ریپل ممکنه مسیر رو بره و محیط بیشتری رو تحت کنترل داشته باشه
      بحث ما دقیقا رو سرعت و دقته
      من این رباتی که ساختم رو اگه سرعتشو کم کنم بهترین دقت رو تو تمام رباتها داره ، اما اینجا دیگه بحث سرعته
      قوانین خط یاب میگه رباتی برندست که مسیر رو با کمترین خطا و کمترین زمان طی کنه
      روش فک کن که با مگامن عزیز موافقی!!!!!!!!!!!!!!!!
      ای تو بهانه واسه موندن ....

دیدگاه

همین منظورم این است که اگر بخواهید به کیفیت قابل قبول برسید باید دقت بیشتری داشته باشید مثلا چند عکس 1مگا پیکسل را به هم بچسبانید تا مثلا به 5 مگا پیکسل برسید که پردازش این دو به یک اندازه کار میبرد
        در ضمن در ضمینه میکرو کنترلر ها فقط که AVR نیست میکروکنترلر های دیگه هم هستند مثلا XMEGA که خانواده جدید AVR با سرعت 32MIPS یا 32MHz و بالا تر هستند
        من نذر کردم اگه خدا کمکم کنه xmega یاد بگیرم روی رباتام از xmega پایین تر نمیزارم :rolleyes:
        چرا کسی در مورد تاخیر چیزی نمیگه؟ :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HENAS
          hjdoft از بچه های مشهد بعیده که این چیزا رو بگن
          وقتی من از 28 سنسور استفاده میکنم حتما رباتم لازم داره که میزنم!!!!!!!مرض که ندارم
          من تا حالا بالای 10 نوع چینش رو امتحان کردم تا به نتیجه مطلوب خودم رسیدم
          سنسورهای زیاد با فاصله کم و داشتن قدرت برنامه نویسی باعث میشه ربات با کمترین ریپل ممکنه مسیر رو بره و محیط بیشتری رو تحت کنترل داشته باشه
          بحث ما دقیقا رو سرعت و دقته
          من این رباتی که ساختم رو اگه سرعتشو کم کنم بهترین دقت رو تو تمام رباتها داره ، اما اینجا دیگه بحث سرعته
          قوانین خط یاب میگه رباتی برندست که مسیر رو با کمترین خطا و کمترین زمان طی کنه
          روش فک کن که با مگامن عزیز موافقی!!!!!!!!!!!!!!!!
          دوست عزیز خودت منطقی فکر کن !
          مگه با اون همه سنسور میخوای چکار کنی؟مگه ربات قراره حروف خوانی کنه!
          بلکه قراره یک خط به پهنای چسب برق رو دنبال کند که این اندازه خط رو میتوان با حداکثر 13 سنسور پوشش داد که با کمترین ریپل هم حرکت کند.
          اما اگه میخواهید سرعت موتور را بالا ببرید و ربات بازهم باکمترین ریپل به راهش ادامه دهد زیاد کردن سنسور ها دردی را دوا نمی کند بلکه باید سرعت پردازش میکروی اصلی بالا باشد و از استپرموتور در آن استفاده کنید تا به موقع چرخ ها حرکت و به موقع بایستد تا ربات از مسیرش خارج نشود!
          حتی در بعضی از ربات ها از جمله ربات تیر انداز از CPU کامپیوتر برای پردازش داده های سنسور ها استفاده میکنند.
          هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MEGAMAN
            دوست عزیز خودت منطقی فکر کن !
            مگه با اون همه سنسور میخوای چکار کنی؟مگه ربات قراره حروف خوانی کنه!
            بلکه قراره یک خط به پهنای چسب برق رو دنبال کند که این اندازه خط رو میتوان با حداکثر 13 سنسور پوشش داد که با کمترین ریپل هم حرکت کند.
            اما اگه میخواهید سرعت موتور را بالا ببرید و ربات بازهم باکمترین ریپل به راهش ادامه دهد زیاد کردن سنسور ها دردی را دوا نمی کند بلکه باید سرعت پردازش میکروی اصلی بالا باشد و از استپرموتور در آن استفاده کنید تا به موقع چرخ ها حرکت و به موقع بایستد تا ربات از مسیرش خارج نشود!
            حتی در بعضی از ربات ها از جمله ربات تیر انداز از CPU کامپیوتر برای پردازش داده های سنسور ها استفاده میکنند.
            من با نظر ایشون موافقم چون تعداد بالای سنسور ها دلیل بر بهتر بودن ربات نیست و سرعت پردازش رو پایین میاره فقط!!!
            همیشه در حال یادگیری.سعی می کنم موانع سر راهم را بردارم.

دیدگاه

شماها قانع بشو نیستین :angry:
              اینطوری هرچی من بگم شما قبول نداری
              عزیزم آقای علی الکترونیک، 8 میلیون بار خوندن یک برنامه در ثانیه، 12 سنسور و 28 سنسور حالیش نیست (اینم بدون عزیزم سرعت اجرای برنامه به تعداد خطوط و توابعی است که در برنامه نوشته میشن نه تعداد سنسورها :agree: )
              اگه بیاین رشت بهتون ثابت میکنم تعداد بالای سنسور چطور سرعتو بالا میبره!!!!!! شاید شما فک کنین منظورم اینه که دور موتور رو خودش بیشتر میکنه،در صورتی که اینطوریام نیست، شما میتونی با ولتاژ بیشتری مسیر رو بری، همون طور که من تو مسابقات اصفهان 5 م شدم
              بیاین یکم منطقی فک کنین (چیزیه که شماها به من میگین)
              قرارمون هرکی میخاد بهش ثابت شه، مسابقات رشت :applause: منتظرم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HENAS
                شماها قانع بشو نیستین
                اینطوری هرچی من بگم شما قبول نداری
                عزیزم آقای علی الکترونیک، 8 میلیون بار خوندن یک برنامه در ثانیه، 12 سنسور و 28 سنسور حالیش نیست (اینم بدون عزیزم سرعت اجرای برنامه به تعداد خطوط و توابعی است که در برنامه نوشته میشن نه تعداد سنسورها)
                اگه بیاین رشت بهتون ثابت میکنم تعداد بالای سنسور چطور سرعتو بالا میبره!!!!!! شاید شما فک کنین منظورم اینه که دور موتور رو خودش بیشتر میکنه،در صورتی که اینطوریام نیست، شما میتونی با ولتاژ بیشتری مسیر رو بری، همون طور که من تو مسابقات اصفهان 5 م شدم
                بیاین یکم منطقی فک کنین (چیزیه که شماها به من میگین)
                قرارمون هرکی میخاد بهش ثابت شه، مسابقات رشت :applause: منتظرم
                دوست عزیز این طور که شما میفرماین بیایم مسابقات رشت پس اون دیگه مسابقه نیست!بلکه مبارزست!!!!
                ولی ما که با هم جنگ نداریم بلکه داریم از اطلاعات هم استفاده میکنیم واگه میخواهی در کارت موفق تر هم باشی بهتر است به تجربیات و اطلاعات دوستانت هم گوش کنی همین طور که من این کار را انجام میدهم.
                فکر میکنید دلیل اینکه حدود 15 ساعت در روز در این سایت میگردم چیست؟دلیلش تبادل تجربیات و اطلاعات بین خودم و دیگران است و چیز هایی که یاد میگیرم رو در کارم اعمال میکنم و به افراد دیگر هم یاد میدهم.
                راستی اگه هنوز باور دارید که تعداد بیش از حد سنسور باعت دقت بهتر میگردد بهتر است بجای 50-23 سنسور از یک دوربین استفاده کنید.تاره هم کارتان راحت تر میشود و هم رباتتان باکلاس تر میگردد

)
                هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

سلام.. ببیبن رد کردن لووپ به برنامت بستگی داره...برنامتو طوری بنویس که اولویت با سنسور ( یا سنسور های ) جلوت باشه.
                  درایورم توصیه من L298...بدون دیود هم مشکلی نداره...مدار ساده ای داره...آمپردهیشم خوبه :job:
                  دنیا هم به آدم های خوش بین احتیاج داره هم به آدم های بدبین...آدم های خوش بین هواپیما می سازند و آدم های بدبین چتر نجات.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
                    من تقریبا از هر کی پرسیدم استفاده از بافر رو گفت :nerd:
                    ببینید بافر ها در واقع یک نوع op-amp محسوب میشوند ولی رنج کاریشان ثابت است منظورم همان سطح ولتاژ 0و1 هست خوشبختانه خروجی سنسور مادون قرمز به گونه ای است که وقتی سنسور چیزی دریافت میکند خروجی بافر دارای سطح مثلا 0 و وقتی چیزی دریافت نمیکند در سطح ولتاژ 1 است
                    حالا خودم سوال دارم وقتی که سنسور ها رو میخونید با کمی فاصله تغییرات را روی موتور اعمال میکنید؟حدودا چقدر؟
                    متشکرم که این وسط فقط شما من را راهنمایی کردید
                    این بافر که فرمودید 74hc243 یا یه چیزی تو اون مایه هانیست :question:
                    و یک سوال دیگه این بافر ها 8 پایه ورودی 8 پایه خروجی دارند ، پس برای 28 سنسور 4 تا از این بافر ها لازم هست :question:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mfymfy
                      و یک سوال دیگه این بافر ها 8 پایه ورودی 8 پایه خروجی دارند ، پس برای 28 سنسور 4 تا از این بافر ها لازم هست :question:
                      :-?
                      32 = 4 * 8
                      بله 4 تا کافی است
                      :agree:

\|/_\/_

دیدگاه

سلام... دوستان امکانش هست که کل کل رو بس کنید... چند تا سوال دارم درباره ی نحوه ی چینش سنسورها ( آخه چون زیاد خط یاب کار نکردم و بیشتر مین یاب کار کردم)
                        با 8 تا سنسور بهترین شیوه ی چینش چی جوریه ... مسیر ویژه است و سرعتی هم نیست...
                        بیشترین حالتی که دیدم و خودمم هم بیشتر از همین چیدمان استفاده می کردم بصورت
                        -----*-----
                        ---*--*---
                        -*----- *--
                        *------ *-
                        است ولی گفتم ببینم چیدمان جالب تری وجود داره
                        من قبلا توی چند تا ربات خط یاب که درست کردم که توی قسمت سنسورهاش از پک آماده سنسور استفاده کردم مثل CNY70 و یک مدل دیگه که سنسوراش 3 میلی بودن... الان واسه صرفه جویی می خوام بدون پک کار کنم تا ارزون تر تموم بشه... قاعدتا نباید فرقی با هم کنند ... مشکلی که نباید بوجود بیاره... مادون قرمز 3 میلی می خوام استفاده کنم...فرقی میکنه؟
                        باتشکر
                        دست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر

دیدگاه

نه ، استفاده از سنسور های جدا فرقی نداره ، فقط باید حواستون باشه که دور فرستنده رو با چسب بچسبونید و برنامه ای هم برای نویز مدار بزارید . چون نور محیط رو گیرنده تاثیر میزاره . ما برای ربات های میکرو موس از روش نویزگیری در برنامه استفاده می کنیم یکم مشکل اما خیلی نتیجه خوبی داره .

مدل سنسور که گفتید خوبه ، اما بخواید مسیر را رو مخصوصا لوپ ها رو 100 % برید چون گفتید سرعت زیاد مسئله ای نیست میتونید از این مدل سنسور هم استفاده کنید
                          --*--**--*---
                          ----*---*----
                          --*------*---
                          فقط یادتون نره فاصله سنسور ها رو خیلی نزدیک هم بزارید ، اینطوری و با این روش ربات اصلا بازی نمیکنه روی خط و اکثرا مواقع خط رو مستقیم میره چون دو تا سنسور جلو تا پیچ ها 90 درجه رو پوشش میده و باعث میشه که ربات در طول برنامه با همون دو تا سنسور کار کنه و داخل خط رو بگیره و به محضی که یک مقدار در حد میلیمتر از خط خارج شد ، دوباره برش میگردونه .
                          دوستان بحث و کل کل رو تموم کنید و به تبادیل نظر بپزدازید ! ممنونم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MEGAMAN
                            بله فقط یک چیز دیگه L-)
                            پس لطفا اینبار در گذاشتن دوربین افراط نکنی!لازم نیست 24 تا دوربین بگذاری. همان یکی هم کافی است
                            باشه نمکدون
                            حتما میام مسابقات مشهد

دیدگاه

سلام واقعا ممنون که این کدورت ها و کل کل ها خوابید.حالا بحثمون درمورد مسیریاب ادامه میدیم.
                              همیشه در حال یادگیری.سعی می کنم موانع سر راهم را بردارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali-electoronic
                                سلام واقعا ممنون که این کدورت ها و کل کل ها خوابید.حالا بحثمون درمورد مسیریاب ادامه میدیم.
                                کدوم کدورت!!! چه کل کلی!!!!
                                :-O
                                قبلا که عرض کردم
                                نوشته اصلی توسط MEGAMAN
                                ولی ما که با هم جنگ نداریم بلکه داریم از اطلاعات هم استفاده میکنیم واگه میخواهی در کارت موفق تر هم باشی بهتر است به تجربیات و اطلاعات دوستانت هم گوش کنی همین طور که من این کار را انجام میدهم.
                                فکر میکنید دلیل اینکه حدود 15 ساعت در روز در این سایت میگردم چیست؟دلیلش تبادل تجربیات و اطلاعات بین خودم و دیگران است و چیز هایی که یاد میگیرم رو در کارم اعمال میکنم و به افراد دیگر هم یاد میدهم.
                                حالا اگه کسی از این مباحث ناراحت شده من از آن عضرخواهی میکنم -O<

\|/_\/_

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X