اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

یه دونه معمولیش رو خریدم روش نوشته : رنگ افشان پرواز

از ابزار فروشی به قیمت 1800 تومن خریدم. رنگش سبز هست و قبل از استفاده هم خوب باید تکونش بدم. طرف گفت که رنگش روغنی هست. از فاصله بیست سانتی به پشت یه برد زدم. زیر مدار هم یه رورنامه گذاشتم. مدار رو گذاشتم تا خشک بشه فعلا که به نظر خوب میاد :agree:

ولی ای کاش یه کمی زودتر میگفتی که رنگش خاص هست. بازم نگفتی که مارکش چی هست؟ من قبلا از لوازم الکترونیکی پرسیده بودم گفته بودن که ما نداریم! :angry:

دیدگاه

این تور ابریشمی رو از کجا میشه گیر آورد؟

دیدگاه

لوازم چاپ سیلک دارن ...
        اصلا میتونین یه شابلون خام سفارش بدین واستون میسازن ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط karapcb
          سلام
          دوستان با توجه به موضوع تایپیک من فکر میکنم ساده ترین و کم خرجترین راه همون روش پرینت لیزری است.با سرمایه حدود 20000 تومان اون هم برای خرید یک دریل و پایه برای سوراخکاری.(فرض میکنیم تمام دوستان پرینتر دارن).اما داشتن یک دستگاه CNC که قابلیت سوراخکاری و فرزکاری رو داشته باشه
          دیگه پائینتر از 10میلیون نیست.اگر هم بخواهید بسازیدش یه چیز خوب(در حد همون دستگاه 10 میلیونی) تقریبا 4-3 میلیون هزینه خرید قطعاتشه. اینها برای
          ساخت مدارچاپی نمونه است.ولی برای تیراژ راحت ترین و ارزون ترین راه همون روش سیلک اسکرینه.
          دستگاه های cnc که فقط قابلیت سوراخ کاری رو داشته باشه چند قیمته و چه مدل های داره و از کجا میشه تهیه کرد.....؟

دیدگاه

سلام دوستان من کار بر جدید هستم یه مشکل داشتم نمی دونم اینجا میتونم طرح کنم یا نه بهر حال میگم

من یه مدار چاپی دارم که روی ورقه شفاف پلاستیکی کشیده شده و الان بعضی از قسمت هاش قطع شده می خواستم
            بدونم چطور می تونم ترمیمش کنم (لطفا در حد اماتور توضیح بدید متشکرم)

دیدگاه

ببخشید در خصوص ساخت pcb دو رو به روش ( پرینت و اتو ) باید موقع پرینت هر دو لایه top و bottom هر دو رو mirror انتخاب بکنم و پرینت بگیرم یا .... ؟؟؟؟

دیدگاه

سلام
                در به در دنبال روشی ساده و کم هزینه برای سولدر ماسک کردن می گشتم که اینو پیدار کردم:
                http://retromaster.wordpress.com/pcb-making/

ایشون از همون روش اطو معمولی برای pcb زدن استفاده کردن و سپس با استفاده از رنگی به نامPebeo Vitrea 160 Glass Paint برای سولدر ماسک کردن استفاده کردن البته قبل از اینکه از این رنگ استفاده کنن پدهای قطعات رو با تونر پوشوندن و پس از زدن این رنگ و قرار دادن در توستر ؛برد رو با استون و تینر شستن تا رنگ قسمت های پد قطعات پاک بشه
                به نظرم خیلی جالبه و در عین حال بسیار کم هزینه!فقط نمیدونم این رنگ چه نوع رنگیه و ما باید از چه رنگی به جای اون استفاده کنیم.
                دوستان یه نگاهی بکنن و یه ایده ای بدن لطفا.راستی سایت بستست از روش های معمول استفاده کنید
                این سایت هم جالبه برای بردهای دو رو:
                http://www.megauk.com/through_hole_rivets.php
                منتظر نظراتتون هستم

اضافه شده در تاریخ :
                خب من اولین برد سولدر ماسکم رو ساختم.
                من روشی که در بالا ذکر کردم رو هم با رنگ معمولی و هم با اسپری رنگ تست کردم که جواب نداد.وقتی از تینر استفاده کردم کل رنگ پاک شد.دیدم تو چند تا سایت در این مورد بحث شده و گفتن که از کاغذ چسبی برای پوشوندن پدها استفاده می کنن.که خب این روش رو هم تست کردم ؛اما مشکل این روش اینه که شما باید کلی وقت و دقت صرف این کار کنید ؛بریدن کاغذ به اندازه دقیق پدهایی که دایره ای هستن تقریبا غیر ممکنه و در نهایت بردتون داد میزنه که دستی درست شده! :sad:
                به ذهنم رسید که اول بیام بردم رو سوراخکاری کنم بعد داخل سوراخ هر کدوم از قطعات یه دونه دیود4007 بزارم اینطوری پد ها خیلی عالی پوشونده میشن و رنگ بهشون نمی خوره واسه پایه های آیسی هم از همون کاغذ چسبی استفاده کردم.نتیجه هم شد تصویری که می بینید.

به نظر خودم رضایت بخشه تا نظر دوستان چی باشه! :redface:
                چیزایی که باید بهش توجه کنید:
                زیر بردتون یونولیت قرار بدین و بعد شروع کنید به جاگذاری دیودها این طوری دیودها محکم تو جاشون قرار می گیرن و موقع اسپری کردن جابجا نمی شن
                حتما از بالا اسپری کنید اسپری کردن از بغل باعث می شه زیر پدها رنگی بشه و نتیجه کار مطلوب نمی شه.
                یه سر پایه دیودها رو با سیم چین کاملا بچینید تا مانع رسیدن رنگ به سطح برد نشه
                و در نهایت اینکه آدم باید واقع گرا باشه ؛عیب این روش اینه که واسه یه برد متوسط اندازه؛به تعداد زیادی دیود نیازه ضمن اینکه واسه بردهای smd هم کاربرد نداره.
                دوستان خواهشا نظر بدید؛اگه از نظرتون این روش مناسب نیست بگید به نظرتون چطور میشه بهترش کرد خواهشا همکاری کنید تا به کمک هم ساده ترین روش برای سولدرماسک کردن رو پیدا کنیم. :rolleyes:

دیدگاه

به جای رنگ معمولی از رنگ uv استفاده کن
                  یک رنگی است که فقط با نور uv خشک میشه و گذشت زمان و آب و هوا و ... رو خشک شدنش تاثیر نداره . و عین رنگ کوره ضد حرارت است .

یک روش میگم امتحان کن . کل بردت رو با رنگ uv با چرکته معمولی رنگ کن - بدون دیود و .... - . بعد با فیلم بهش نور مهتابی uv بتابون و قاعدتا جاهای نور ندیده اصلا خشک نمیشه که میتونی با دستمال پاک کنی
                  چسب uv هم است که در میز شیشه ای کاربرد داره و فوق العاده محکم و شفافه و خیلی مقاوم در حرارت حتی حرارت کوره
                  تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                  داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

عزیز یه دنیا ممنون فقط میشه بگی از کجا باید تهیه کنم این رنگو و اینکه قیمتش چقدره؟
                    مرسی

اضافه شده در تاریخ :
                    خب متاسفانه آقای aliila نگفتن که این رنگ uv رو از کجا باید تهیه کرد منم به چندتا فروشگاه رنگ سر زدم تا حالا همچین کلمه ای به گوششون نخورده بود.در نتیجه فعلا از همون رنگ معمولی استفاده می کنم .اینم برد sim900 دمه

متاسفانه هنوز برای بردهای smd راه چاره ای پیدا نکردم ؛یه چیزایی به ذهنم رسیده ولی هنوز تست نکردم اگه جواب گرفتم همین جا اعلام می کنم تا همه استفاده کنن.
                    با آرزوی موفقیت برای تمامی دوستان .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط karapcb
                      توضیحات دوست عزیزمونhamidmicro درسته اما اگر واقعا حوصله ی سر و کله زدن با سیستمهای مختلف نمونه سازی رو داری من بهت روش زیر رو برای چاپ سبز پیشنهاد میدم در ضمن اگر فیلم ها رو نتونستی ببینی کاتالوگ ضمیمه هم میتونه کمکتون کنه:

http://www.youtube.com/watch?v=4l1mXpL5lDQ&feature=BFa&list=PL2C5 66A88EF45284C&lf=plcp

http://www.lpkf.com/products/rapid-pcb-prototyping/solder-masks-legend-printing/index.htm

برای دوستانی که تجربه کار با لمینت رو دارن فهمیدن داستان کار اسونیه فقط حیف که ما تو کشورمون یه همچین کیتهائی نداریم!!!!تا کار محققین و دانشجوهامون کمتر و با کیفیت تر بشه در ضمن هزینه هم زیاد پرداخت نکنن.
                      توی ایم فیلم این مواد سفید و سبز که توی جعبه LPKF هستو اینجا از کجا بیاریم؟!
                      درایور شبکه و nRF24L01
                      کاتالوگ محصولات
                      کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
                      شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
                      فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

چند تا pcb به روش اتو کاری زدم و جالب شد اما نکته ی مهم دیگه این هست که برای حفاظت از لایه های مس چه کار باید بکنم؟؟
                        1- استفاده از اسپری رنگ ( از چند نفر پرسیدم گفتند ایجا مشکل میکنه)
                        2- استفاده از چسب 5 سانتی البته بین چسب و لایه های مسی یه کاغذ میزارم که در صورت کندن چسب آسیبی به لایه های مسی وارد نکنه چسب 5 سانتی رو برای جلوگیری از قرار گرفتن مس در مجاور هوا میزنم آیا بنظر شما موثر واقع میشه ؟؟ یا ی راه بهتری سراغ دارید؟؟
                        Esmaeili_led@yahoo.com

دیدگاه

من الان چند وقت هست که مدارم هام رو با روش پرینت - اتو و کاغذ روغنی میزنم خیلی هم راضی هستم.
                          الان میخوام یه مدار دو رو بزنم. به جای کاغذ میخوام از تلق استفاده بکنم. لطفا در مورد نوع تلق توضیح بدین که چه نوع تلقی بخرم به کارم میاد. اگه از تلق (و شیرازه معمولی واسه جزوه) استفاده بکنم میشه؟ پرینتر ماله خودم هست و نمیخوام صدمه بخوره! لطفا راهنمایی بکنین مرسی

دیدگاه

سلام
                            از طلق ترانسپرنت باید استفاده کنید تا در اثر حرارت ذوب نشه که البته اونم خودش کمی تغییر اندازه میده و مشکل ساز میشه
                            و البته من استفاده از طلق رو چندین بار امتحان کردم و هیچ مزیتی نداره و کیفیت رو افزایش نمیده ....
                            در مورد کاغذ اینجا بحث شده: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=65709.msg390761#msg390761
                            کل اون تاپیک رو مطالعه کنید هم بد نیست
                            مسئله مهم تر از نوع کاغذ کیفیت اون هست
                            بعضی از کاغذ های گلاسه از کاغذ روغنی هم بهتر جواب میدن و ...
                            پیشنهاد من اینه که اگه پرینترتون میتونه روی کاغذ زرد پشت بر چسب پرینت بگیره از اون کاغذ استفاده کنید و باز هم باید تست کنید ببینید اگه پرینترتون جواب میده از نوع روشن تر و نازک تر اون کاغذ استفاده کنید(که کاغذ سفید برچسبیش معمولا مات هست و از این راه میتونید راحتر شناساییش بکنید) یا اگه نمیتونه از کاغذ تیره تر استفاده کنید که رو بیشتر پرینتر ها جواب میده
                            و اگه پرینترتون کلا نمیتونه رو کاغذ زرد پرینت بگیره از کاغذ دو رو گلاسه براق گرم پایین استفاده بکنید(که تو همون تاپیک بالا فکر کنم فیلمش رو گذاشتم)
                            با سپاس

دیدگاه

به این لینک هم یه سری بزنید بد نیست:
                              http://karapcb.com/blog/pcb-articles...%DB%8C_50.html

دیدگاه

سلام
                                این محلول مس شیمیایی دقیقا چیه ؟ آیا کسی فرمول ساختشو داره ؟ میشه ساخت ؟ ساختشو کجا میفروشند؟ (در حد آزمایش و کم)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X