اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی رله

ممنون دوست عزیز من که چیزی از تحلیل تان متوجه نشدم! :sad:
    کتاب الکترونیک میرعشقی جلد 1 خوبه. زیاد به اوایلش گیر نده و زود از روش رد شو، خصوصا فصل اول، تا زود به قسمتای جذابش برسی...
    به نظر شما کتاب میر عشقی برای منیکه از بیس تعطیل هستم !!!! سخت نیست!!!! کتاب ساده تری سراغ دارید!! مثلا کتاب فلوید!! چطوری هست؟؟؟

در مورد سوال آخرت، گفتم که باید دیگه با رله خداحافظی کنی..! اونجا هم از عناصر نیمه هادی مناسب خودش میشه استفاده کرد. مثلاً در همین موردی که مثال زدی میشه از ترایاک استفاده کنی.
    من هم از رله زیاد خوشم نمی اید!!! ولی از نظر ایمنی یکم بهتر هست!! چون توی تریاک خطر برق گرفتگی زیاد هست!!!؟؟
    شما با تریاک کار کردید؟؟؟ فرمول هاش را ایا بلد هستید؟؟؟ مثلا ایا می توانید برای این ماژول: یک مدار روشن کننده لامپ 220 طراحی کنید؟؟ چطوری هست؟؟ سخته؟؟؟

سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
      ممنون دوست عزیز من که چیزی از تحلیل تان متوجه نشدم! :sad:به نظر شما کتاب میر عشقی برای منیکه از بیس تعطیل هستم !!!! سخت نیست!!!! کتاب ساده تری سراغ دارید!! مثلا کتاب فلوید!! چطوری هست؟؟؟
      من هم از رله زیاد خوشم نمی اید!!! ولی از نظر ایمنی یکم بهتر هست!! چون توی تریاک خطر برق گرفتگی زیاد هست!!!؟؟
      شما با تریاک کار کردید؟؟؟ فرمول هاش را ایا بلد هستید؟؟؟ مثلا ایا می توانید برای این ماژول: یک مدار روشن کننده لامپ 220 طراحی کنید؟؟ چطوری هست؟؟ سخته؟؟؟

سپاس
      فکر کنم دیگه به ساده ترین صورت گفتم!!! :surprised:
      کتاب میرعشقی از نظر من و خیلیای دیگه ابتدایی ترین کتابه. این کتاب به عنوان منبع الکترونیک 1 تدریس میشه و خوب الکترونیک 1 اولین درس الکترونیکی دانشجویان هست و اونا هم وقتی این کتابو می خونن صفرکیلومتر هستن...
      خطر برق گرفتگی همیشه هست. ولی خوب پیشرفتایی هم حاصل شده که مثل قبل خطر برق گرفتگی کمتر شده. استفاده از اپتو ترایاک میتونه مدار فرمان رو از مدار قدرت جدا کنه. من خودم قراره تو یه پروژه با ترایاک کار کنم و برای همین یاد گرفتم چجوری باهاش کار کنم. بسیار ساده اس، مثل هر عنصر نیمه هادی دیگه که به جای سوییچ استفاده میشه، مثل همین ترانزیستوری که دیدی، میشه به راحتی طراحی کرد...
      اینجا به عنوان نمونه یه عکس از برگه ی اطلاعاتی اپتو ترایاک MOC3063 رو به همراه لینک برگه ی اطلاعاتیش میذارم که ببینی به چه شکل ترایاک رو درایو می کنه :
      MOC3063 DataSheet : http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/5043/MOTOROLA/MOC3063.html

*** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:
        الان این مداری که دادید چه کار می کند؟؟؟؟ الان شما نمونه مداری را دارید؟؟؟ مثلا مثل فتوسل !!!! زمانیکه ldr :تحریک میشه!! لامپ روشن می شود!!؟؟ چنین مداری با تریاک ایا هست؟؟؟
        توی کتاب میرعشقی در مورد محاسبات تریاک هم چیزی گفتی؟؟

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:
          الان این مداری که دادید چه کار می کند؟؟؟؟ الان شما نمونه مداری را دارید؟؟؟ مثلا مثل فتوسل !!!! زمانیکه ldr :تحریک میشه!! لامپ روشن می شود!!؟؟ چنین مداری با تریاک ایا هست؟؟؟
          توی کتاب میرعشقی در مورد محاسبات تریاک هم چیزی گفتی؟؟
          تو این مدار زمانی که به پایه ی 2 در MOC3063 صفر منطقی (GND) بدیم، ترایاک روشن میشه (مثل اینکه کلید وسیله و یا کلید برق را وصل می کنیم) و مصرف کننده ای که جای LOAD قرار می گیره روشن میشه. حالا این تحریک MOC3063 ممکنه با ترکیب ترانزیستور و LDR انجام بشه و یا به کمک میکروکنترلر و یا مدارات ترتیبی منطقی و یا ... این مدارات رو به راحتی میشه ساخت!
          مطالب مربوط به ترایاک و تریستور و IGBT و ... مربوط به الکترونیک صنعتی میشه و میتونی تو کتاب های الکترونیک صنعتی در موردشون تحقیق کنی...

دیدگاه

حالا این تحریک MOC3063 ممکنه با ترکیب ترانزیستور و LDR انجام بشه و یا به کمک میکروکنترلر و یا مدارات ترتیبی منطقی و یا ... این مدارات رو به راحتی میشه ساخت!
            ممنون دوست عزیز: والا من به ان مدار برای روشن کردن لامپ یا هر وسیله برقی دیگری نیاز دارم! :sad: حالا چه با رله باشه چه بی رله!!!
            ایا می شود ان مداری را که طراحی کردید(با ترانزیستور) را با این مدار ترکیب کرد؟؟؟

چند ابهام:

1. تریاک مدل اش چی هست؟؟؟ bt136
            2.خازن: از چه نوعی باید باشد؟؟؟ پلی استر یا الکترولیت؟؟
            3. پلوی پایه ی 2 (رنگ نارنجی): ان علامت چی هست؟؟؟ قطعه هست؟؟

سپاس

دیدگاه

بله، میشه با همون مدار و کمی تغییر جزئی اپتو ترایاک رو تحریک کرد.

1. انتخاب ترایاک وابسته به توان باری هست که قراره سوییچ بشه. ینی با دونستن اینکه مصرف کننده با چه جریان و ولتاژی رو قراره جای LOAD بذاری، ترایاک رو انتخاب می کنی.
              2. این خازن، خازن مدار اسنابر (محافظ سوییچ) هست و باید از نوع خازن MKT باشه.
              3. اون علامت گیت NAND منطقی هست. شما به هر روشی به پایه ی 2 زمین بدی، اپتو ترایاک تحریک میشه.

دیدگاه

بله، میشه با همون مدار و کمی تغییر جزئی اپتو ترایاک رو تحریک کرد.
                ممنون دوست عزیز: با این اوصاف که فرمودید!! پس کار من نیست با تریاک کار کردن!!! توی همان ترانزیستور اش ماندیم! :sad: پس بهتر برای روشن کردن لانپ بریم سراغ همان رله!!!
                میگم توی این 2 مدار از نظر طراحی که یکی هستند فقط شما رله را حذف کردید و به جاش بازر گذاشتید!!
                ولی مشکل اینجا هست که پایه های رله 5 ولتی تحریک نمی شوند!!!! ایا کاری میشه کرد که توان را بالا برد !! که پایه های رله تحریک شوند؟؟ توان را تقویت کرد!!

سپاس

دیدگاه

اینو امتحان کن و نتیجه رو بگو.. (رله ی 6 ولتی در نظر گرفته شده، ترانزیستور BC547، مقاومت بیس 3.9K و دیود 1N4148 است.)
                  بدون اتصالات برق 220V و لامپ فقط ببین رله تحریک میشه یا نه...

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: من مقاومت 3.9 ندارم!! ایا می توان از 3.3 کیلو استفاده کنم؟؟
                    سپاس

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: من مقاومت 3.9 ندارم!! ایا می توان از 3.3 کیلو استفاده کنم؟؟
                      سپاس
                      بله، 3.3k بذار...

دیدگاه

ممنون دوست عزیز :nice: صدای تیک رله در می اید و یکم کند جابه جا می شود و صدا اش ضعیف هست!!!
                        الان من اگر بخوام یک led قرار بدهم: کجا مدار قرار بدم!! زمانیکه سنسور حس کرد!! led روشن شود!!
                        سپاس

دیدگاه

ممنون دوست عزیز :nice: صدای تیک رله در می اید و یکم کند جابه جا می شود و صدا اش ضعیف هست!!!
                          الان من اگر بخوام یک led قرار بدهم: کجا مدار قرار بدم!! زمانیکه سنسور حس کرد!! led روشن شود!!
                          سپاس
                          خواهش
                          هم میتونی LED رو به رله وصل کنی و هم مثل همون روش تست ماژول مستقیماً به ماژول وصل کنی..
                          دقیقاً می خوای چه کار کنی؟؟؟
                          LED که می خوای روشن کنی چه رنگیه؟؟؟

دیدگاه

هم میتونی LED رو به رله وصل کنی و هم مثل همون روش تست ماژول مستقیماً به ماژول وصل کنی..
                            دقیقاً می خوای چه کار کنی؟؟؟
                            LED که می خوای روشن کنی چه رنگیه؟؟؟
                            ممنون دوست عزیز:مشکل حل شد!! به صورت انتهاری درست اش کردم!! :mrgreen:
                            لامپ هم روشن کردم + led !!! الان فقط تنها مشکلی وجود داره توی منبع تغذیه هست!!!! برای رله ما 2 ولتاژ نیاز داریم که یکی برای راه اندازی پایه های رله هست(dc)!! و یکی 220 ولت هست برای لامپ !!! در اینجا برای اینکه از شر ولتاژ dc راحت بشیم! بهترین جایگزین چی هست؟؟؟ تریاک ؟؟؟؟
                            مثلا به این سنسور pir اماده نگاه کنید!!! نیاز به منبع تغذیه dc ندارد!!! و مستقیم به برق وصل می شود!!! سیستم این چطوری طراحی شده است؟؟؟ تریاک دارد؟؟؟
                            http://www.newkiteshop.com/product_info.php/cPath/56/products_id/359/pname/%DA%86%D8%B4%D9%85---%D8%B3%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1-%D8%AD%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2-%D8%A8%D8%B1%D9%82%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%D9%88%D8%A7%D8%B1%DB%8C

سپاس

دیدگاه

خوب میشه خیلی کارا کرد! یکی از کم هزینه تریم و سبک ترین روش ها استفاده از منابع تغذیه بدون ترانس هست. تو لینک زیر شماتیک کامل چیزی رو که نیاز داری کشیدم و پلود کردم..
                              توجه : این منبع تغذیه نسبت به برق 220V ایزوله نیست. لطفاً مراقب باش و وقتی مدار به برق وصله هرگز هیچ جایی از مدار رو لمس نکن!!!

http://8pic.ir/images/b59n2byuxxz6m8x6ntoh.png

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: فرق این روش با روش تریاک چی هست؟؟؟ توی روش تریاک ایا کلا فقط از یک منبع تغذیه (یک جفت سیم: برق 220 ولتی) استفاده می کنیم!!
                                الان مثلا توی روش بدون ترانس باید 2 سیم منبع تغذیه دی سی را به سیم اصلی وصل کنیم!! و بعدش سیمی را که به رله برای روشن کردن لامپ وصل میشه را به سیم اصلی وصل کنیم! کلا 2 جفت سیم به سیم اصلی وصل شده!! که یکم شلوغ می شود!!

سپاس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...