اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی رله

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
    ممنون دوستان:نوشته 0.11 A

خب: من اگر 12 ولت بدم به مدار: ماژول ایا اسیب نمی بیند؟؟؟ من از رله استفاده می کنم!!
    با توجه به جریان مورد نیاز بار، اگر بخواهید مستقیماً با ترانزیستور درایو کنید، باید از ترانزیستور با IC بالاتر استفاده کنید. 2N2222 خوبه، فقط باید مقاومت بیس دوباره محاسبه بشه..
    مگه تو عکسی که گذاشتید ماژول رو با 12V درایو نکرده؟؟ خود سنسور که 3 تا 15 ولت هست!! خوب نگاه کن ببین رنج ولتاژ کاریش چیه؟؟!!! ولتاژش هر چی باشه با یه تقسیم ولتاژ حل میشه...
    *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: من ماژول را ازاین سایت گرفتم!! نوشته ولتاژ کاری : 5 ولت است!!!
      دوست عزیز لطف کن فرمول ترانزیستور: برای محاسبه را اینجا بنویس!! تا یک کاریش بکنم!! من که بلد نیستم محاسبه کنم!!
      http://iran-micro.com/%D9%85%D8%A7%DA%98%D9%88%D9%84-%D9%84%D9%86%D8%B2-%D9%85%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-p-7036.html
      سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
        ممنون دوست عزیز: من ماژول را ازاین سایت گرفتم!! نوشته ولتاژ کاری : 5 ولت است!!!
        دوست عزیز لطف کن فرمول ترانزیستور: برای محاسبه را اینجا بنویس!! تا یک کاریش بکنم!! من که بلد نیستم محاسبه کنم!!
        http://iran-micro.com/%D9%85%D8%A7%DA%98%D9%88%D9%84-%D9%84%D9%86%D8%B2-%D9%85%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-p-7036.html
        سپاس
        متأسفانه تا ماژول رو از نزدیک نبینم نمیتونم نظری بدم..
        برای تقسیم ولتاژ باید جریان مصرفی ماژول هم معلوم باشه! شما یا جریان مصرفی ماژول رو بهم بگو، یا جریان دهی منبع 12V رو بگو و یا از یه رگولاتور ولتاژ (7805) برای تغذیه ی ماژول استفاده کن..

دیدگاه

سلام من یه ای سی uln2003 رو واسط یه رله 5 ولت 10 امپر و میکرو avr قرار دادم .

اما ای سی کار نمیکنه خروجی ای سی 0.06 ولت بیشتر نیست.پایه ی com رو ب وی سی سی وصل کردم(زمین هم وصله).

مممنون :bye

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی رله

نوشته اصلی توسط amirrenjer
            سلام من یه ای سی uln2003 رو واسط یه رله 5 ولت 10 امپر و میکرو avr قرار دادم .

اما ای سی کار نمیکنه خروجی ای سی 0.06 ولت بیشتر نیست.پایه ی com رو ب وی سی سی وصل کردم(زمین هم وصله).

مممنون :bye
            سلام
            این IC برای Sink جریان هست و عمل NOT رو انجام می ده. ینی زمانی که شما بهش 1 بدید، خروجیش 0 میشه.
            شما باید VCC را به مصرف کننده بدید و به وسیله ی این IC زمین رو تأمین کنید (و یا با دادن 0، خروجی 1 بگیرید).

دیدگاه

بله ممنون...خوب ما اینکارو بدون ای سی هم میتونیم انجام بدیم.(خروجی میکرو ،مستقیم ب سر سلونئید رله برای تحریکش) پس هدف از این ای سی یا (دیود و ترانزیستور ) چی بوده؟؟

اینجا ما فقط عمل سوییچینگ(1 به 0 ) مد نظرمونه و کاری یه تقویت کنندگی نداریم؟!! ممنون میشم توضیح بدین

دیدگاه

بله ممنون...خوب ما اینکارو بدون ای سی هم میتونیم انجام بدیم.(خروجی میکرو ،مستقیم ب سر سلونئید رله برای تحریکش) پس هدف از این ای سی یا (دیود و ترانزیستور ) چی بوده؟؟

اینجا ما فقط عمل سوییچینگ(1 به 0 ) مد نظرمونه و کاری یه تقویت کنندگی نداریم؟!! ممنون میشم توضیح بدین
                خیر، ما مجاز نیستیم بار رو مستقیماً به پروسسور متصل کنیم. اگر هم گاهی این کار انجام میشه، نباید بار سلفی و خازنی باشه، چون ممکنه به پروسسور آسیب برسه. به یاد داشته باشید که اصولاً نباید هیچ باری مستقیماً با پروسسور درایو بشه.

و اما در موردی که مطرح کردید :
                توجه داشته باشید که نه جریان و نه ولتاژ، هیچ یک به تنهایی قادر به راه اندازی وسایل و قطعات نیست. در واقع عامل اصلی درایو، توان هست! ینی حاصل ضرب جریان در ولتاژ. البته ممکنه گاهی به دلیل محدودیت های طراحی، کمی از جریان کم کنیم و به ولتاژ اضافه کنیم و برعکس. ولی در نهایت باید حاصل ضرب جریان در ولتاژ تغییری نکنه و برابر توان مورد نیاز راه اندازی اون قطعه باشه.
                مثلاً در مورد یک رله ی 5V، طبق برگه های اطلاعاتی ما نیاز به توان 360mW داریم. پس طبق فرمول توان، به حدود 72mA جریان راه اندازی در ولتاژ 5V نیاز داریم. اگر به بحث fan-in و fan-out در IC ها دقت کنید، میکرو کنترلر ها عموماً توان sink و source کردن جریانی در حدود 25mA به ازای هر پایه ی I/O رو دارند. مسلماً این مقدار جریان کافی نیست و شما مجبورید از IC های درایور (با fan-in و fan-out بالا تر)، و یا مدارات ترانزیستوری به صورت Open Collector استفاده کنید. دیود (دیود هرزگرد) هم برای حفاظت از سوییچ ترانزیستوری در بار های سلفی ضروریه. ضمناً برای درایو بار های با ولتاژ بالا تر از 5V، حتماً باید از درایور های کلکتور باز استفاده کنید.

دیدگاه

سلام ممنون

من الان دارم با زمین (خروجی صفر uln2003) رله رو کنترل میکنم .اون یکی پایه هم به + 5ولت وصل هست.پایه ی کام هم به +5 وصل هستش.

الان راحت از دو سر no ,nc دو ال ای دی رو میشه کنترل کرد،اما یه لامپ حبابی 12ولت ماشین رو نمیتونه!! (من خروجی رله رو در عمل با ی مقاوت سری کردم و لامپ رو وصل کردم ک جواب نداد،اگه مستقیم ب no وصل شه رله ب سرعت سوییچ میکنه بین دو پایه!!!!)این بخاطر همون کمبود جریان هستش؟؟؟

درضمن بعضی مواقع رله همش تحریک میشه خودش(ب محض چسبیدن ب nc ، به no سوییچ میشه)

تغذیه هم 5ولت و 2آمپر هست.رله هم 10آمپر هستش

(نمیدونم چرا نمیتونم با مولتی متر آمپراژ رو بگیرم :angry

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی رله

سلام ممنون

من الان دارم با زمین (خروجی صفر uln2003) رله رو کنترل میکنم .اون یکی پایه هم به + 5ولت وصل هست.پایه ی کام هم به +5 وصل هستش.

الان راحت از دو سر no ,nc دو ال ای دی رو میشه کنترل کرد،اما یه لامپ حبابی 12ولت ماشین رو نمیتونه!! (من خروجی رله رو در عمل با ی مقاوت سری کردم و لامپ رو وصل کردم ک جواب نداد،اگه مستقیم ب no وصل شه رله ب سرعت سوییچ میکنه بین دو پایه!!!!)این بخاطر همون کمبود جریان هستش؟؟؟

درضمن بعضی مواقع رله همش تحریک میشه خودش(ب محض چسبیدن ب nc ، به no سوییچ میشه)

تغذیه هم 5ولت و 2آمپر هست.رله هم 10آمپر هستش

(نمیدونم چرا نمیتونم با مولتی متر آمپراژ رو بگیرم :angry
                    اگر شماتیکتون رو کامل بذارید، ممکنه بتونم اشکالش رو متوجه بشم.

متوجه نمیشم که وقتی از سوییچ نیمه هادی استفاده می کنید، چه اصراری به استفاده از رله هست!!

مدار زیر رو شبیه سازی و تست کنید تا درک بهتری از این IC پیدا کنید. (ولتاژ پایه های 1B و 1C رو در هنگام اتصال و عدم اتصال کلید مشاهده کنید.)

دیدگاه

دقیقا من اینو واسه خودم تست کرده بودم امروز دست شما هم درد نکنه.

منم چون میخوام باهاش لامپ حبابی ولتاژ بالا و موتور روشن کنم رفتم سمت رله و با این ای سی درایوش میکنم.

الان مشکل روشن نشدن لامپ هست. همین لامپو ب ای سی هم وصل میکنم ،روشن میشه اما سوییچ نمیکنه دیگه.

*اما ال ای دی مشکلی نداره کلا

دیدگاه

دقیقا من اینو واسه خودم تست کرده بودم امروز دست شما هم درد نکنه.

منم چون میخوام باهاش لامپ حبابی ولتاژ بالا و موتور روشن کنم رفتم سمت رله و با این ای سی درایوش میکنم.

الان مشکل روشن نشدن لامپ هست. همین لامپو ب ای سی هم وصل میکنم ،روشن میشه اما سوییچ نمیکنه دیگه.

*اما ال ای دی مشکلی نداره کلا
                        اول این که شما یه 2 خط دقیق توضیح بدید که می خواید چه کار کنید.
                        دوم این که حدس می زنم شما اون مقاومت 10k رو نگذاشتید. درسته؟؟
                        سوم این که اگر قراره فقط یک رله رو درایو کنید، از یک ترانزیستور کلکتور باز استفاده کنید که هزینه ها کاهش پیدا کنه.

شما شماتیکی که فرمودید درست کار نمی کنه رو قرار بدید تا بتونم کمکتون کنم.

دیدگاه

سلام وقت بخیر

1- من میخوام با رله 5ولت، ی لامپ 220 ولت از این حبابیا روشن کنم .
                          2- بله بستم این مقاومتو
                          3-حتما اما فعلا چون این ای سی دم دستم بود استفاده کردم(چ ترانزیستوری پیشنهاد میدید؟ )

من در عمل طبق شماتیک پیش رفتم اما جواب نمیگیرم اونجا.

*اینم شماتیک فقط من در عمل از کریستال 8 مگا استفاده میکنم نمیدونم چرا اینجا سیمولیت نمیشه!!!!تنظیمات کلاک میکرو رو هم توی پروتوس اعمال میکنم !!بازم نمیشه

و اینکه این 8 ثانیه رله رو میچسبونه ک تو پروتوس بیشتره!!!!

http://uplod.ir/1umh41dfiyfq/mega32+relay.rar.htm

ممنون

دیدگاه

سلام وقت بخیر

1- من میخوام با رله 5ولت، ی لامپ 220 ولت از این حبابیا روشن کنم .
                            2- بله بستم این مقاومتو
                            3-حتما اما فعلا چون این ای سی دم دستم بود استفاده کردم(چ ترانزیستوری پیشنهاد میدید؟ )

من در عمل طبق شماتیک پیش رفتم اما جواب نمیگیرم اونجا.

*اینم شماتیک فقط من در عمل از کریستال 8 مگا استفاده میکنم نمیدونم چرا اینجا سیمولیت نمیشه!!!!تنظیمات کلاک میکرو رو هم توی پروتوس اعمال میکنم !!بازم نمیشه

و اینکه این 8 ثانیه رله رو میچسبونه ک تو پروتوس بیشتره!!!!

http://uplod.ir/1umh41dfiyfq/mega32+relay.rar.htm

ممنون
                            وقتی با میکرو به ULN2003 فرمان میدید، احتیاجی به اون مقاومت نیست. در اون شماتیک من برای عدم به وجود اومدن حالت H-Z اون مقاومت رو گذاشتم.
                            یه ترانزیستور معمولی هم میتونه رله رو درایو کنه (مثلاً BC547)

من سورس برنامه ی شما رو ندارم که بدونم برنامه تون درسته یا نه! ولی من که RUN می کنم، یه لحظه LED روشن میشه و بعد Lamp روشن میشه. البته نورش کمه چون شما با 5V می خوای لامپ 12V رو روشن کنی که غلطه!!
                            الان دقیقاً کجاش رو اشکال دارید؟؟؟

(بهتره یه برنانه ی چشمک زن خوب با توخیر کم بنویسید که مشخص باشه دارید چه کار می کنید!!)

دیدگاه

اشکال من اینجاست ک در عمل لامپ 12 ولتی وقتی ب دو سر اداپتور 5 ولت وصل میشه مستقیم ،نور متوسط خوبی داره.

اما وقتی روی رله قرار میگیره و com ک ب همون 5ولت متصله ، روی NO میفته،اون موقع لامپ هیچی روشن نمیشه(تغذیه ک همونه تازه ال ای دی رو هم روشن میکنه :angry

دیدگاه

اشکال من اینجاست ک در عمل لامپ 12 ولتی وقتی ب دو سر اداپتور 5 ولت وصل میشه مستقیم ،نور متوسط خوبی داره.

اما وقتی روی رله قرار میگیره و com ک ب همون 5ولت متصله ، روی NO میفته،اون موقع لامپ هیچی روشن نمیشه(تغذیه ک همونه تازه ال ای دی رو هم روشن میکنه :angry
                                شما صدای رله رو میشنوید؟؟ احتمالاً رله اصلاً سوییچ نمیشه! شما وقتی لامپ 12V رو با 5V روشن می کنید، در واقع تمام توان منبع رو می کشید و حتی ممکنه به منبع آسیب برسه.
                                شما اگر قراره در عمل برق شهر رو سوییچ کنید، دیگه این تست به چه دردی می خوره!! مدار رو ببندید و خلاص!!!
                                اگر منبع 12V ندارید، این تست رو انجام ندید و یا از لامپ 5V استفاده کنید و یا فقط با مولتی متر ولتاژ رو اندازه بگیرید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...