اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

EMI Reduction in embedded systems .::کاهش نویز در مدارات میکروکنترلری::.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : EMI Reduction in embedded systems .::کاهش نویز در مدارات میکروکنترلری::.

سلام به همه دوستان:
    من داخل مدارم از کنتاکتور - رله استفاده میکنم میکرویی رو هم که استفاده کردم atmega 128 هست بعضی از میکرو بعد از یه مدت کار کردن تمام اطلاعات داخل eeprom به هم میریزه و بعد از اون هر چند باری ه که دوباره پروگرام میکنم درست نمیشه که نمیشه eepromقابل اعتماد نیست دیگه .
    بعضی وقتها وسط کار یک دفعه ریست میشه بعضی وقتها هنگ میکنه و بعضی وقتها هم درست کار نمیکنه .این اتفاق واسه همه ای سی ها نمیفته با توجه به اینکه برنامه و شرایط کاری همشون یکی هست
    فبلا از ای سی 34063 واسه تغذیه و ساختن 5 استفاده میکردم که ب راهنمایی دوستان تمام خطی کردم و از lm317 استفاده کردم فرق چندانی نکرد برام
    نمیدونم باید چکار کنم واسه طراحی برد تا اونجایی که امکانش بود قواعد و دستورات کاهش تویز رو اجرا کردم .
    این مشکل رو چطور میشه حل کرد ؟

دیدگاه

سلام
      دوستان توجه کنید که اگه از کریستال خارجی استفاده میکنید حتما بدنش رو زمین کنید ...
      امروز خیلی منو سر کار گذاشت ... خیلی تاثیر داره
      با سپاس

دیدگاه

سلام
        به جای 2 تا ترانس، میتونی از همون 1 ترانس استفاده کنی
        ولی باید برای رله ها ، یه ولتاژ ایزوله شده درست کنی
        این کار رو میتونی با MAU های Minmax که DC to DC Convertor هستند انجام بدی

دیدگاه

سلام
          در مورد خازن های 100 نانو که روی تغذیه آی سی ها میذارن مطالب زیادی خوندم.
          یک میگه تانتال باشه ، یکی میگه سرامیکی باشه ، یکی میگه پلی استر ( سبز رنگ) باشه
          بالاخره کدوم بهتره و فرق اینا چیه؟
          با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fakheri
            سلام
            در مورد خازن های 100 نانو که روی تغذیه آی سی ها میذارن مطالب زیادی خوندم.
            یک میگه تانتال باشه ، یکی میگه سرامیکی باشه ، یکی میگه پلی استر ( سبز رنگ) باشه
            بالاخره کدوم بهتره و فرق اینا چیه؟
            با تشکر
            بستگی به شرایط دمایی ، صوتی و ... محیط کار برد داره
            ولی برای کاربرد های معمولی در مدارات میکروکنترلری به نظر من سرامیک مولتی لایر بهتره (جدای بحث فنی قیمتش هم مناسب تره)

با سپاس

دیدگاه

یعنی سرامیک از تانتال هم بهتره ؟فکر میکردم تانتال از همه بهتر باشه
              بعد ببخشید اون X ها تو جدول یعنی این خاصیت رو داره ؟ یا نداره ؟
              و میشه اون سورسی رو که ازش جدول رو گذاشتید معرفی کنید.
              این خازن های SMD 1206 که هیچ نوشته ای روش نداره سرامیکیه ؟ و آیا سرامیک با مولتی لایر فرق میکنه؟
              ببخشید سوال هام زیاد شد؟
              ممنون

دیدگاه

COMPARISON OF MULTILAYER CERAMIC
                AND TANTALUM CAPACITORS by Jeffrey Cain, Ph.D.
                رو گوگل کنید
                x یعنی داره
                اون خازن سبز ها هم metalized plastic film یا مخفف المانیش mkt هستند و ESR پایینی دارند ولی عموما مقدار پایین و ولتاژ بالاهستند
                smd ها عمعمولا سرامیک مولتی لایر هستند
                با سپاس

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان و اساتید
                  من در موقعیت بسیار بدی قرار گرفتم و خواهش میکنم اگر کسی تجربه ای داره در اختیارم قرار بده.
                  حدود 1 سال هست که روی یک پروژه کار کردم. تقریبا تمام مطالبی که در سایت در مورد مقابله با نویز وجود داره رو مطالعه و سعی کردم رعایت کنم و علاوه بر این کلی Application note از شرکت های معتبر در مورد مقابله با نویز مطالعه کردم. اما یک مشکل اساسی پیش اومده. بردی که طراحی کردم خوب کار میکرد تا اینکه یک Inverter 20KW در دومتری دستگاهی که برد من روش بود روشن شد و یکدفعه همه چی به هم ریخت. ال سی دی کم رنگ و کم رنگ شد تا اینکه کلا خاموش شد. ولتاژ به شدت افت کرد و برد از کار افتاد.
                  تعذیه برد رو به این شکل تامین کردم:یک ترانس استفاده کردم و در خروجیش یک پل دیود با خازن 3300uF موازی با خازن 100nF قرار دادم و در نهایت از آی سی Lm2575 استفاده کردم.
                  خواهش میکنم از همه اساتید و جناب آقای کی نژاد که راهنماییم کنن. من یک سال تلاشم داره به باد میره و علاوه بر اون آبروی کاریم.

دیدگاه

سلام

1- در اثر شوک ولتاژی یا القا ، بخشی از مدارات شما آسیب دیده که عیب یابی کنید و رفع کنید.
                    2- از توضیحات همین تاپیک، مدارات محافظ شوک که قطعات VDR , TVS را شامل باشد، به تغذیه اضافه کنید.
                    3- مدارات شما باید درون جعبه آهنی باشد تا اثر القا را کاهش دهد.
                    4- در اینورتر 20 کیلو وات ، با جریان های 300 تا 1000 آمپر سرو کار داریم که در کابلهای رابط و در سوییچها، نویز القایی زیادی تولید می کند
                    و باید اصول کاهش نویز را دقیق رعایت کنند تا در دستگاههای مجاور ایجاد اختلال نکند، ( در اینجا اختلال ایجاد کرده )

شما ناچارید عوارض آن دستگاه را بر دستگاهتان با افزودن محافظ بیشتر، کاهش دهید.
                    ( استفاده از جعبه آهنی و کابلهای شیلد دار و نویز فیلتر و خازنهای بیشتر و تجدید طراحی مدار چاپی و اصلاح برنامه و کاهش طول سیمها و جداسازی مسیر تغذیه و دور نمودن دستگاه از کابلهای رابط اینورتر .... )

با سپاس
                    گشتی در لاله زار
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : EMI Reduction in embedded systems .::کاهش نویز در مدارات میکروکنترلری::.

نوشته اصلی توسط Solsal
                      سلام

1- در اثر شوک ولتاژی یا القا ، بخشی از مدارات شما آسیب دیده که عیب یابی کنید و رفع کنید.
                      2- از توضیحات همین تاپیک، مدارات محافظ شوک که قطعات VDR , TVS را شامل باشد، به تغذیه اضافه کنید.
                      3- مدارات شما باید درون جعبه آهنی باشد تا اثر القا را کاهش دهد.
                      4- در اینورتر 20 کیلو وات ، با جریان های 300 تا 1000 آمپر سرو کار داریم که در کابلهای رابط و در سوییچها، نویز القایی زیادی تولید می کند
                      و باید اصول کاهش نویز را دقیق رعایت کنند تا در دستگاههای مجاور ایجاد اختلال نکند، ( در اینجا اختلال ایجاد کرده )

شما ناچارید عوارض آن دستگاه را بر دستگاهتان با افزودن محافظ بیشتر، کاهش دهید.
                      ( استفاده از جعبه آهنی و کابلهای شیلد دار و نویز فیلتر و خازنهای بیشتر و تجدید طراحی مدار چاپی و اصلاح برنامه و کاهش طول سیمها و جداسازی مسیر تغذیه و دور نمودن دستگاه از کابلهای رابط اینورتر .... )

با سپاس
                      سلام و خسته نباشید خدمت دوست عزیز
                      از توجه شما بسیار سپاسگزارم. من تقریبا در طراحی PCB و مدار دقت کردم. تقسیم ستاره ای GND، قرار دادن خازن 100nF در کنار تغذیه تمام آی سی ها، قرار دادن در جعبه آلومینیومی، استفاده از اپتوکوپلر در مسیر ورودی ها و خروجی های دیجیتال، استفاده از دو ترانس جداگانه یکی برای تغذیه میکرو و سایر آی سی ها و دیگری برای تغذیه رله ها و خروجی های دیجیتال، استفاده از VDR در ورودی 220vAC، استفاده از مدار اسنابر در خروجی رله ها و تریاک ها، استفاده از فیلتر در مسیر برق ورودی.
                      نمیدونم چیکار میشه کرد که جلوی ولتاژ القایی رو گرفت. چون این دستگاه باید بتونه حتی در حضور Inverterهای بزرگتر هم کار کنه، مثلا 200KW . خواهش میکنم اگر اطلاعاتی دارین راهنماییم کنین. یا اگر نوشته ای و فایلی در این رابطه که خودم اطلاعات بدست بیارم.

موضوع دیگه ای که همین الان به ذهنم رسید اینه که ما دو تا برد جداگانه داریم که با RS485 با هم ارتباط دارن. قبل از اینکه Inverter روشن شه و دستگاه ما قاطی کنه بین دو تا برد ارتباط بود. بعد از چند بار روشن و خاموش کردن Inverter (به منظور تست) یک دفعه ای ارتباط دو برد کلا قطع شد ولی دیگه با روشن شدن Inverter دستگاه ما قاطی نمیکرد. بعد از اینکه بردها رو آوردم خونه و بررسی کردن دیدم که یکی 75176ها (آی سی RS485) سوخته. چیزی که به ذهنم میرسه اینه که آیا ارتباط RS485 باعث این اتفاق شده یانه؟ یعنی RS485 از نویز ساطع شده از Inverter تاثیر شدیدی گرفته و سبب قاطی کردن کل عملکرد برد شده. به نظرتون این حدس درستیه؟ خواهش میکنم یاری کنید.
                      با تشکر فراوان از شما و سایر اساتید

دیدگاه

از جمله موارد قابل توصیه با توجه به توضیحات شما، یکی خودداری جدی از استفاده از رگولاتورهایی مثل LM2575/76 است که یک دلیل آن تقلبی بودن اکثر رگولاتورهای موجود در بازار است. دلیل دوم اینکه در شرایط القای نوسانات فرکانس بالا روی تغذیه توسط دستگاه های جانبی، ممکن است نوساناتی در خروجی این نوع رگولاتور ظاهر شود که منجر به آسیب دیدن مدارات تحت تغذیه آن شود. در این رابطه توصیه می کنم مدار توضیح داده شده در بخش بیستم فیلم آموزش avr را با استفاده از رگولاتورهای معتبر و اصلی 7812 و 7805 امتحان کنید ( انواع تقلبی این نوع رگولاتورها هم در بازار فراوان است). مورد دوم برای جلوگیری از اثر احتمالی القایی توسط تشعشع هم استفاده از کابل shield برای ارتباط RS485 و همچنین اتصال سیم GND بین دو طرف ارتباط است. یعنی ارتباط را بجای 2 سیم با 3 سیم برقرار کنید که یک سیم آن GND باشد.
                        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : EMI Reduction in embedded systems .::کاهش نویز در مدارات میکروکنترلری::.

نوشته اصلی توسط طراح
                          از جمله موارد قابل توصیه با توجه به توضیحات شما، یکی خودداری جدی از استفاده از رگولاتورهایی مثل LM2575/76 است که یک دلیل آن تقلبی بودن اکثر رگولاتورهای موجود در بازار است. دلیل دوم اینکه در شرایط القای نوسانات فرکانس بالا روی تغذیه توسط دستگاه های جانبی، ممکن است نوساناتی در خروجی این نوع رگولاتور ظاهر شود که منجر به آسیب دیدن مدارات تحت تغذیه آن شود. در این رابطه توصیه می کنم مدار توضیح داده شده در بخش بیستم فیلم آموزش avr را با استفاده از رگولاتورهای معتبر و اصلی 7812 و 7805 امتحان کنید ( انواع تقلبی این نوع رگولاتورها هم در بازار فراوان است). مورد دوم برای جلوگیری از اثر احتمالی القایی توسط تشعشع هم استفاده از کابل shield برای ارتباط RS485 و همچنین اتصال سیم GND بین دو طرف ارتباط است. یعنی ارتباط را بجای 2 سیم با 3 سیم برقرار کنید که یک سیم آن GND باشد.
                          با تشکر فراوان از جناب طراح، حتما تغذیه پیشنهادی را امتحان میکنم. امیدوارم مشکل با آن حل شود. فقط یک سوال دیگر از خدمتتان دارم که اگر جواب بدهید بسیار ممنون خواهم بود. دلیل افت تغذیه( قبل از ورودی رگولاتورها) و دلیل اینکه بعد از قطع شدن ارتباط دیگر این مشکل پیش نیامد چیست؟ آیا موردی به ذهنتان میرسد که باعث این موضوع شده باشد؟

دیدگاه

افت تغذیه می تواند ناشی از آسیب دیدن یک بخش از مدار و سپس جریان کشی ناشی از سخت افزار آسیب دیده باشد که این آسیب هم می تواند به دلیل نوسانات در رگولاتور و ایجاد ولتاژهای غیر مجاز در خروجی آن باشد. در مورد دلیل این امر هم به دلیل نامشخص بودن ترکیب سخت افزار شما نمی توان اظهار نظر خاصی را انجام داد. اما اگر همانطور که توضیح داده شد، از کابل Shield (از نوع تابیده) برای ارتباط استفاده کنید و هر بخش هم تغذیه مجزای مناسب خود را داشته باشد، احتمالا مشکل برطرف شود.
                            اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                            دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                            برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                            وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                            قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                            اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                            ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                              افت تغذیه می تواند ناشی از آسب دیدن یک بخش از مدار و سپس جریان کشی ناشی از سخت افزار آسیب دیده باشد که این آسیب هم می تواند به دلیل نوسانات در رگولاتور و ایجاد ولتاژهای غیر مجاز در خروجی آن باشد. در مورد دلیل این امر هم به دلیل نامشخص بودن ترکیب سخت افزار شما نمی توان اظهار نظر خاصی را انجام داد. اما اگر همانطور که توضیح داده شد، از کابل Shield (از نوع تابیده) برای ارتباط استفاده کنید و هر بخش هم تغذیه مجزای مناسب خود را داشته باشد، احتمالا مشکل برطرف شود.
                              از توجه شما بسیار ممنونم و توصیه های شما را بطور جدی پیگیری میکنم.

دیدگاه

سلام

لطفا" تصویر از "داخل جعبه و بردتان" و از "چیدمان دستگاه شما و اینورتر " و نیز "شماتیک بخش تغذیه و سیمهای خروجی و ورودی"

قرار دهید تا امکان بررسی بیشتر فراهم شود.

از ADM485 شرکت آنالوگ دیوایس می توانید استفاده فرمایید و سیم بندی را مطابق مدارات پیشنهای سایت آنالوگ دیوایس
                                و نیز مقاومتهاس دو سر مسیر را مطابق پیشنهاد دیتا شیت قرار دهید.

در اجرای پیشنهاد جناب کی نژاد،

در ابتدا ، موضوع ارت نمودن هر دو دستگاه شما و اینورتر را به یک نقطه ارتینگ، انجام دهید،
                                ( در این حالت، سیم شیلد RS485 را فقط به سمت برد اصلی خودتان وصل کنید )

اگر جواب نداد، روش پیشنهادی جناب کی نژاد را اجرا کنید و از بین دو دستگاهتان ، فقط یکی را ارت کنید

در هر دو صورت، اینورتر باید ارت مناسبی داشته باشند.

با سپاس
                                گشتی در لاله زار
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X