اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

EMI Reduction in embedded systems .::کاهش نویز در مدارات میکروکنترلری::.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : EMI Reduction in embedded systems .::کاهش نویز در مدارات میکروکنترلری::.

نوشته اصلی توسط Solsal
    سلام

لطفا" تصویر از "داخل جعبه و بردتان" و از "چیدمان دستگاه شما و اینورتر " و نیز "شماتیک بخش تغذیه و سیمهای خروجی و ورودی"

قرار دهید تا امکان بررسی بیشتر فراهم شود.

از ADM485 شرکت آنالوگ دیوایس می توانید استفاده فرمایید و سیم بندی را مطابق مدارات پیشنهای سایت آنالوگ دیوایس
    و نیز مقاومتهاس دو سر مسیر را مطابق پیشنهاد دیتا شیت قرار دهید.

در اجرای پیشنهاد جناب کی نژاد،

در ابتدا ، موضوع ارت نمودن هر دو دستگاه شما و اینورتر را به یک نقطه ارتینگ، انجام دهید،
    ( در این حالت، سیم شیلد RS485 را فقط به سمت برد اصلی خودتان وصل کنید )

اگر جواب نداد، روش پیشنهادی جناب کی نژاد را اجرا کنید و از بین دو دستگاهتان ، فقط یکی را ارت کنید

در هر دو صورت، اینورتر باید ارت مناسبی داشته باشند.

با سپاس
    سلام دوست عزیز
    ممنون از توجهتون
    این شماتیک قسمت تغذیه و ارتباط RS485 هست::

ممنون میشم اگر نکته خاصی هست راهنماییم کنین.
    اندازه سلفی که به عنوان فیلتر در مسیر برق ورودی گذاشته میشه میتونه خیلی تاثیر گذار باشه؟
    یه سوال دیگه، یک TVS که تو بازار پیدا بشه و برای خطوط دیتای RS485 هم مناسب باشه میتونید معرفی کنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mhm_004
      سلام دوست عزیز
      ممنون از توجهتون
      این شماتیک قسمت تغذیه و ارتباط RS485 هست::

ممنون میشم اگر نکته خاصی هست راهنماییم کنین.
      اندازه سلفی که به عنوان فیلتر در مسیر برق ورودی گذاشته میشه میتونه خیلی تاثیر گذار باشه؟ ) 300 تا 10000 میکرو هنری )
      یه سوال دیگه، یک TVS که تو بازار پیدا بشه و برای خطوط دیتای RS485 هم مناسب باشه میتونید معرفی کنید؟

( از جوان الکترونیک ، آی سی محافظ خطوط USB که دارای زنرهای دوبل است، می توانید تهیه فرمایید )
      سلام

طرح مدارات مناسب به نظر می رسند.

TVS:

P6KE10A

SMBJ10CA

============================================

What is EMI / RFI?

March 26, 2012

Do I need to be concerned about it?

Electromagnetic interference (EMI) or radio frequency interference (RFI) are terms given to extraneous signals that are normally unwanted noise or spurious signals, which fall into the broader category of electromagnetic compatibility (EMC). A simple form of EMI/RFI can be caused by lightning discharges. These large current discharges create electromagnetic fields that radiate outward. When these E-M fields cross an electrical conduction they induce a voltage. Today most electrical and electronic equipment can generate and/or be affected by EMI. Common sources include fluorescent bulbs and ballasts, switch mode power supplies, ac motors, microprocessors, oscillators, and even microprocessors.

We normally classify this interference as EMI when the signals are conducted in or out of the device (such as on the AC power conductors) and as RFI when the signals are radiated via electromagnetic field/waves. Since EMI and RFI can severely affect the optimal performance of electronic systems, many of which are highly critical to the public, almost all governments specify rules and regulations that control electromagnetic interference. To comply with federal and international requirements, virtually all electronic device manufacturers, today and over the last few years, include EMI filtering circuits and/or shielding if their products are susceptible to external EMI/RFI signals or likely to interfere with other devices. In the US, EMI guidelines for commercial equipment are handled by the Federal Communications Commission (FCC). The most frequently cited standard is FCC Class B for residential equipment and FCC Class A for commercial or industrial equipment. (Internationally EN55022 for IT equipment and EN55011 for industrial equipment are probably the most referred to standards.) The military has its own set of standards, which are significantly more rigorous.

The conducted EMI frequency range is typically defined as 150 kHz to 30 MHz (this range is extended down to 10 kHz in some cases) and RFI is usually defined as 30 MHz to 1 GHz.

Almost all AC/DC power supplies include EMI filters in their designs, and the frequency response of the AC power distribution system itself (inductance in the transformers and lines) acts as a low pass filter to help attenuate conducted EMI.

In general, EMI/RFI does not damage electronic equipment as opposed to transients. As the name implies, it is an interference and as such causes performance degradation. If a manufacturer’s design for a device is susceptible to incoming interference to the point that it may impact its performance, they will typically include extra EMI filtering in their design, or specify an external filter to be installed with their product.

However, outside of the residential and industrial environments, there are many situations where electronic equipment must be used close to powerful radar, radio, and microwave transmitters; or where sensitive receivers are nearby. Such applications are common in military and aerospace as well as medical environments. In these cases, careful attention must be given to the particular standards and requirements set by these industries. These requirements are very stringent. Since all conductive lines in and out of the shielded or “clean” environment can act as both antennas and conduits for the unwanted E-M fields, most commercial-off-the-shelf (COTS) electronic equipment must add additional shielding, gasket, and EMI filters to comply.

The requirements of your particular application, the strength of electromagnetic fields involved and your equipment’s susceptibility to those fields will determine if you need to take additional measures.

Bob Garner

Applications Engineering Manager, Protection Technology Group
      Comments
      Alex Nell
      Very good article. Can you please consider advising the effect that VFD's have on surrounding equiptment? Vey nice article...
      3/28/2012 10:15:03 AM
      گشتی در لاله زار
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

با سلام و خسته نباشید
        از توجه شما و توضیحات جالبی که گذاشتین واقعا ممنونم. اجرتون با خدا
        باز هم متشکرم

دیدگاه

با سلام
          این مداری که گذاشتید در واقع برای ورودی برق ac میباشد حالا سوال من اینه که اگر یک منبع تغذیه 24 ولت سویچینگ داشته باشیم و این ورودی مدار ما باشد (یعنی ورودی مدار 24 ولت dc ) باز میشود از این مدار به عنوان فیلتر ورودی استفاده کرد؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud123
            با سلام
            این مداری که گذاشتید در واقع برای ورودی برق ac میباشد حالا سوال من اینه که اگر یک منبع تغذیه 24 ولت سویچینگ داشته باشیم و این ورودی مدار ما باشد (یعنی ورودی مدار 24 ولت dc ) باز میشود از این مدار به عنوان فیلتر ورودی استفاده کرد؟؟؟؟
            سلام
            این فیلتر، مخصوص برق ورودی هست (تا جایی که میدونم) و به EMI فیلتر معروفه که نمونه های آمادش تو بازار هست. دراینصورت شما باید در ورودی منبع تغذیه (مسیر برق 220 ولت تغذیه) از این فیلتر استفاده کنید.

دیدگاه

سلام وقتتون بخیر .
              من هم دقیقا مثل شما همین مشکلات رو داشتم و دارم . یعنی با وجود استارت شدن اینورتر و موتور ارتباط سریال مشکل دار میشد در حدی که باعث سوختگی adm485میشد .
              و باعث افت ولتاژ تغذیه اصلی .
              پیشنهادی که من دارم اینه که حتما از موتور سیم ارت مناسب به اینورتر وصل کنین منظور همون ارتینگ سیستم هست . باید مراقب باشین که حلقه نشه .
              و اینکه حتما از دیود زنر p6keدر ارتباط سریال استفاده کنین از هر خط به طوری که کاتد به سریال و اند به gndوضل شود .
              اگر براتون امکان داره در مسیر سری خط سریال از مقاومت برگشت پذیر که با افزایش جریان ناشی از افزایش ولتاژ ارتباط سریال رو قطع کنه تا به admاسیبی نرسه .
              ممنون میشه نتیجه کارتون رو اعلام کنین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسام هاشم
                سلام وقتتون بخیر .
                من هم دقیقا مثل شما همین مشکلات رو داشتم و دارم . یعنی با وجود استارت شدن اینورتر و موتور ارتباط سریال مشکل دار میشد در حدی که باعث سوختگی adm485میشد .
                و باعث افت ولتاژ تغذیه اصلی .
                پیشنهادی که من دارم اینه که حتما از موتور سیم ارت مناسب به اینورتر وصل کنین منظور همون ارتینگ سیستم هست . باید مراقب باشین که حلقه نشه .
                و اینکه حتما از دیود زنر p6keدر ارتباط سریال استفاده کنین از هر خط به طوری که کاتد به سریال و اند به gndوضل شود .
                اگر براتون امکان داره در مسیر سری خط سریال از مقاومت برگشت پذیر که با افزایش جریان ناشی از افزایش ولتاژ ارتباط سریال رو قطع کنه تا به admاسیبی نرسه .
                ممنون میشه نتیجه کارتون رو اعلام کنین
                سلام دوست عزیز
                از توجهتون بسیار ممنونم و خوشحالم که یک همدرد دارم!
                من پس از جستجوی بسیار به یک نتیجه گیری رسیدم که امیدوارم جواب بدهد. روشی که میخوام پیاده کنم در دو application note آمده است:
                http://e2e.ti.com/cfs-file.ashx/__key/communityserver-discussions-components-files/188/2273.bourns2030.pdf
                http://www.analog.com/static/imported-files/circuit_notes/CN0313.pdf

در این دو فایل عنوان شده است که برای محافظت RS485 سه نوع قطعه الکترونیکی باید استفاده شود. متاسفانه این قطعات در ایران وجود ندارد و فعلا برای تهیه این قطعات اقدام کرده ام.
                در مورد توضیحات شما باید عرض کنم که دیود زنر را اضافه کرده ام. ولی متاسفانه اینورتری که توی کارخانه بود در مرحله تست بود و از کارخانه خارج شده است و فعلا منتظر آماده شدن دستگاه دیگری هستیم که با اینورتر کار کند تا تاثیرش را بررسی کنیم. در مورد مقاومت برگشت پذیر اگر شمارش رو بگین ممنون میشم.
                سوال دیگه دارم که اگر جواب بدین ممنون میشم و اونم اینکه آیا مشکلتان حل شده یا نه؟ اگر آره با همین اقدامات؟

دیدگاه

سلام
                  خواهش میکنم عزیز. من حوشحال میشم کاری از دستم بر بیاد .
                  اون مقاومت چشم میذارم براتون .
                  تا حد خیلی خیلی زیاد مشکلمون حل شده البته بعضی وقتها هم اشکلاتی پیش میاد که صبور برطرف شده . اما حقیقت امر اینه که اونجوری که دلم میخواد نیست .
                  تویز پذیری تغذیه میکرو خیلی خیلی ذهنم رو درگیر کرده .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسام هاشم
                    سلام
                    خواهش میکنم عزیز. من حوشحال میشم کاری از دستم بر بیاد .
                    اون مقاومت چشم میذارم براتون .
                    تا حد خیلی خیلی زیاد مشکلمون حل شده البته بعضی وقتها هم اشکلاتی پیش میاد که صبور برطرف شده . اما حقیقت امر اینه که اونجوری که دلم میخواد نیست .
                    تویز پذیری تغذیه میکرو خیلی خیلی ذهنم رو درگیر کرده .
                    میتونم بپرسم تغذیه میکرو رو چطوری درست کردین؟

دیدگاه

با سلام
                      منم همین سوال داشتم اگر ورودی یک دستگاه منبع تغذیه 24 ولت سویچینگ باشه میشه از فیلترهای مناسبی استفاده کرد که اثرات مخرب سویچینگ فیلتر کنه؟؟؟

دیدگاه

پاسخ : EMI Reduction in embedded systems .::کاهش نویز در مدارات میکروکنتر&#160

نوشته اصلی توسط mhm_004
                        سلام دوست عزیز
                        از توجهتون بسیار ممنونم و خوشحالم که یک همدرد دارم!
                        من پس از جستجوی بسیار به یک نتیجه گیری رسیدم که امیدوارم جواب بدهد. روشی که میخوام پیاده کنم در دو application note آمده است:
                        http://e2e.ti.com/cfs-file.ashx/__key/communityserver-discussions-components-files/188/2273.bourns2030.pdf
                        http://www.analog.com/static/imported-files/circuit_notes/CN0313.pdf

در این دو فایل عنوان شده است که برای محافظت RS485 سه نوع قطعه الکترونیکی باید استفاده شود. متاسفانه این قطعات در ایران وجود ندارد و فعلا برای تهیه این قطعات اقدام کرده ام.
                        در مورد توضیحات شما باید عرض کنم که دیود زنر را اضافه کرده ام. ولی متاسفانه اینورتری که توی کارخانه بود در مرحله تست بود و از کارخانه خارج شده است و فعلا منتظر آماده شدن دستگاه دیگری هستیم که با اینورتر کار کند تا تاثیرش را بررسی کنیم. در مورد مقاومت برگشت پذیر اگر شمارش رو بگین ممنون میشم.
                        سوال دیگه دارم که اگر جواب بدین ممنون میشم و اونم اینکه آیا مشکلتان حل شده یا نه؟ اگر آره با همین اقدامات؟
                        سلام
                        به جای کریستال خارجی از اسیلاتور استفاده کن برای کارکرد بهتر (البته از جوان الکتریک نخر تقلبیه)
                        همچنین از پروتکل can استفاده کن(به جای rs485) تامیتونی کابلو کوتاه تر کن و از کابل مناسب استفاده کن
                        لطفا بعد از موفقیت در پروژه نتیجه را گزارش دهید

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : EMI Reduction in embedded systems .::کاهش نویز در مدارات میکروکنتر 

نوشته اصلی توسط amirmega
                          سلام
                          به جای کریستال خارجی از اسیلاتور استفاده کن برای کارکرد بهتر (البته از جوان الکتریک نخر تقلبیه)
                          همچنین از پروتکل can استفاده کن(به جای rs485) تامیتونی کابلو کوتاه تر کن و از کابل مناسب استفاده کن
                          لطفا بعد از موفقیت در پروژه نتیجه را گزارش دهید
                          ممنون از توجه شما. چشم حتما اگر پروژه موفق بود اطلاع میدهم. قطعات سفارش داده شده تازه به دستمان رسیده و فکر کنم در عرض دو هفته آینده تستی انجام شود.
                          میتونید در مورد پروتکل can راهنماییم کنین؟ قبلا شنیدم ولی ترسیدم برم دنبالش! اگر document خوبی دارین در این مورد، ممنون میشم در اختیارم قرار بدین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mhm_004
                            ممنون از توجه شما. چشم حتما اگر پروژه موفق بود اطلاع میدهم. قطعات سفارش داده شده تازه به دستمان رسیده و فکر کنم در عرض دو هفته آینده تستی انجام شود.
                            میتونید در مورد پروتکل can راهنماییم کنین؟ قبلا شنیدم ولی ترسیدم برم دنبالش! اگر document خوبی دارین در این مورد، ممنون میشم در اختیارم قرار بدین.
                            سلام..
                            پروتکل can یک ارتباط با قابلیتهای پیشرفته تر نسبت به RS از جمله نویز پذیری بسیار کم و ....است
                            شما برای این کار می توانید از ای سی MCP2551 استفاده کنید
                            اطلاعات مورد نیازتون به اندازه کافی در اینترنت موجود است همچنین توابع آماده برای انواع میکرو کنترلر ها

دیدگاه

سلام بر همه اساتید و دوستان عزیز
                              بالاخره موفق شدیم از پروژه در حضور یک اینورتر 160KW جواب بگیریم. خیلی عالی جواب داد.
                              من در مسیر RS485از TVS استفاده کردم و باد ریت رو آوردم پایین.
                              البته یک مشکلی هم تو فیبر بود که اونم تاثیر میذاشت: یکی از پیچ هایی که به بدنه وصل شده بود با پلیگان اتصال پیدا کرده بود و نویز از طریق بدنه به مدار انتقال پیدا میکرد.
                              به هر حال از همه شما عزیزان متشکرم

دیدگاه

سلام بر همگی
                                در جریان انجام یک پروژه که دستگاه باید در یک محیط بسیار نویزی کار میکرد، تو اینترنت و همچنین تو این تاپیک خیلی جستجو کردم تا روش های مقابله با نویز رو هم در هنگام طراحی مدار، هم در برنامه نویسی و هم در طراحی PCB یاد بگیرم. باید بگم تو خود این تاپیک مطالب بسیار مهمی وجود داره و یکی از بهترین رفرنس ها برای کسانی که در این مورد مشکل دارند. یکسری فایل از شرکت های مختلف مانند Analog device، texas instrument , ... گیر آوردم که به نظرم جالب هستند و اینجا میزارم شاید مورد استفاده بقیه هم قرار بگیره.

http://cld.persiangig.com/sync-view....d-7fd92b48ad80
                                http://cld.persiangig.com/sync-view.html#8446fbf8-5d8f-411f-a982-2422b6db3707
                                http://cld.persiangig.com/sync-view.html#0fe95008-7063-4f24-bd63-740df39b597d
                                http://cld.persiangig.com/sync-view.html#3cf0bbb6-9fd3-4bbc-a824-102dda51d9e0
                                http://cld.persiangig.com/sync-view.html#4e2f6f74-f845-4975-beb7-35ecccb87f0a

امیدوارم مفید باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X