اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[آموزش] خلاصه برنامه نویسی و ساخت فلاشر تابلو LED ثابت(لینک ها اصلاح شد)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش خلاصه برنامه نویسی و ساخت فلاشر تابلو LED ثابت

سلام
    از ماسفت
    IRF540 قیمتش حدود 1200 امپر هم 22
    IRF80 قیمتش حدود 1000 امپر هم 8
    STP50N05L قیمتش حدود 1000 امپر هم 50
    توی انتخاب ماسفت فقط مقاومت داخلی و نوعش مهم هست.
    با کمترین جریان راه اندازی میشه و اختلاف ولتاژ روش کم هست.
    هر گاه خداوند تو را به لبه پرتگاه هدایت کرد به خدا اطمینان کن،یا تو را از پشت خواهد گرفت یا به تو پرواز کردن خواهد آموخت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanarn
      سلام
      از ماسفت
      IRF540 قیمتش حدود 1200 امپر هم 22
      IRF80 قیمتش حدود 1000 امپر هم 8
      STP50N05L قیمتش حدود 1000 امپر هم 50
      توی انتخاب ماسفت فقط مقاومت داخلی و نوعش مهم هست.
      با کمترین جریان راه اندازی میشه و اختلاف ولتاژ روش کم هست.
      پس ما هم بریم سر IRF80 هم قیمتش خوبه هم جریانش
      لطف کنید اگه نکته ای چیزی داره بگین
      پایه هاشو و .. رو هم یه توضیح بدین :nice:

نورپردازان باران نور شهرستان آران وبیدگل
      barannoor69@yahoo.com

دیدگاه

پاسخ : آموزش خلاصه برنامه نویسی و ساخت فلاشر

سلام :

به نظر من ، دیگه بهتره بریم سراغ برنامه نویسی و ایجاد افکتهای متنوع برای تابلو ثابت ( C یا بیسیک ... فرقی نداره )

چون دیگه موضوع سخت افزار و برنامه نویسیش اینقدر ساده ست که نیازی نیست اینهمه بهشون بپردازیم .

فقط بیایم هرکی یه ایده و نظر در مورد انواع افکتهایی که میشه درست کرد بدیم ... من خودم قبلا" که فلاشر میساختم ، یکسری افکت مثلا" fading , rolling , pitching , scrollig و ... روی LED‌ ها پیاده میکردم . اما میخوام ببینم ایدهء جدیدی هست ؟

در مورد درایورهای خروجی هم همیشه بهترین گزینه ، ماسفت ها هستند . به همون دلایلی که دوستان هم اشاره کردند . من شخصا" همیشه از IRF630‌ استفاده میکنم .

ضمنا" بهترین راه برای گاهی از مشخصات هر ماسفتی ، دیتا شیت اونهاست .

فقط دو تا مطلب رو بر اساس تجربه میگم :

اول ) همیشه سعی کنید اگه از ترانزیسورهای قدرت معمولی (BJT) استفاده میکنید ( که پیشنهاد میکنم هیچوقت استفاده نکنید ! )، به دو تا نکته دقت داشته باشید :

1 - حتما" بیس اونها رو باید با یک ترانزیستور کوچک درایو کنید و هرگز مستقیما" به میکرو وصل نکنید .
        2 - سعی کنید حداکثر جریان عبوری از کلکتورش رو بیشتر از 70% نامی بالاتر نبرید .

دوم ) برای ماسفت ها حداکثر جریان درین ـ سورس بهتره بیش از 85% مقدار نامی اون نباشه .

دیدگاه

با سلام ممنون از دوستان
          یکی میتونه pcb که تو قسمت 2 اموزش تو تاپیک اول بود رو قرار بده باتشکر
          a happy person is one who wants happiness for other

دیدگاه

موضوع خوبی رو شروع کردید انشاله که تکمیل بشه

خسته نباشید
            یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان

میخوام حدود 20 تا ال ای دی 3.5 ولت یک وات رو با ماسفت درایو کنم و گیت ماسفت رو هم با pwm برای تنظیم شدت روشنایی این ال ای دی های پاور تنظیم کنم لطفا دوستان مدار مورد نظرشون رو با شماتیک به بنده معرفی کنن همین مدار با 200 تا ال ای دی پاور چگونه درایو میشه ؟...

با تشکر از پاسخگویی

دیدگاه

کسی از اساتید نظری ندارند؟ oo:

دیدگاه

با سلام
                  من تازه یه پروگرمر usbخریدم ومیخاستم برای شروع توسط atmega8 یه فلشر ال ای دی درست کنم.برنامه رو تو بسکام نوشتم و8 تا ال ای دی رو بهport d میکرو وصل نمودم .این برنامه تو پروتیوس خوب جواب داد.ولی بعد پروگرم کردن توسط نرم افزار progisp و وصل ولتاژ تغذیه به پایه های میکرو فقط یه دیود روشن و خاموش میشه و دیود های دیگه اصلا روشن نمیشن.ضمنا ولتاژ تغذیه رو هم 4 ولت در نظر گرفتم.مشکل از کجا میتونه باشه.یعنی میشه تغذیه لازم برای روشن کردن 8 تا ال ای دی رو نداشته باشه.

دیدگاه

سلام دوستان.
                    یک فلاشر 34 کانال میخوام بسازم.
                    یک ATMEGA16 دارم. 33 تا خروجی بیشتر نداره.
                    چطوری میشه پایه ریست ATMEGA16 رو هم خروجی کرد که بشه جمعا 34 پایه فعال ؟؟
                    ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

با تشکر از mr.prm عزیز
                      یه سوال دارم. تو بخش دوم مقاله تنها 8 led راه اندازی شده. سوال اینجاس برای یک کلمه که هر حرفش شامل کلی ال ای دی هس باید چیکار کنیم؟ برای هر led که نمیشه از یه پایه میکرو استفاده کرد! مثلا برای خاموش و روشن کردن 50 led حرف اول دوم سوم و ... باید چیکار کرد؟
                      ممنون دوستان

دیدگاه

دوستان لطفا یکی منو راهنمایی کنه که کارمون خوابیده. چه طور یک فلاشر مثلا 8 کانال میشه ساخت ؟

دیدگاه

پاسخ : آموزش خلاصه برنامه نویسی و ساخت فلاشر

سلام جناب_ turner

بطور خلاصه عرض کنم خدمتت:
                          هر کدوم از حرف های کار شما، یک کانال مجزا رو تشکیل میدن و به ی پایه ی میکرو وصل میشن و نه هر کدوم از LED ها.

(مثلن "املاک ملت" 8 حرف داره که به 8 کانال برای افکت گذاری شدن نیاز داره) البته کار سلیقه ای هست و شما شاید نقطه ها رو جدا در نظر بگیرید یا اصلن کل هر کلمه رو یک کانال،

اما، مساله ای ک هست: وقتی میگیم کانال یعنی: کل led های اون کانال/حرف در همه ی لحظات زمانی وضع یکسان دارند.

برای اتصال led ها تو تابلو دوستان روش های زیادی مطرح کردند که تو http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=61260.0 به تفصیل موجوده،
                          اما شما به عنوان پیشنهاد می تونید، led هاتون رو بسته به رنگ و جنسش، 4تایی یا 6تایی سری کنید، بطوری که هر کوم از این دسته ها، جدا جدا با 12ولت منبع شما روشن بشن. حالا دسته های led داخل هر کانال رو با هم موازی می کنید، و 2 تا سیم میاد بیرون که بایس، 12 ولت بگیرن، کل کانالو روشن کنن.

خروجی میکرو، میره تو مقاومت 1k و بعد به base ی ترانزیستور BD139 وصل میشه.
                          مثل شکل:

اون 3نقطه ها هم نماد باقی led های هر کانال شما هستند.

پ.ن. 1: اگه تعداد led هر کانال بالای 120تاس، جای bd139 ، ترانزیستور TIP41C بذارین. (پسوند C مهم است) در اینصورت بهتره 2 تا رگولاتور رو بطور موازی در ورودی استفاده کنین.
                          پ.ن. 2: اگه تعداد کانال ها بیشتر از 8 تا شد، تا 19 تا از مگا8 و بالاتر از مگا16 استفاده کنید.
                          پ.ن. 3: سیم های اتصال خروجی ترانزیستور رو سیم مفتولی آیفون استفاده کنید و از سیم های نازک رشته ای فرار کنید.
                          پ.ن. 4: طبق شکل بالا، سیم نماینده ی منفی های کانال، میره تو TR و سیم نماینده ی مثبت با باقی سیم ها میه مثبت12 منبع تغذیه.

موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arcopal
                            با سلام
                            من تازه یه پروگرمر usbخریدم ومیخاستم برای شروع توسط atmega8 یه فلشر ال ای دی درست کنم.برنامه رو تو بسکام نوشتم و8 تا ال ای دی رو بهport d میکرو وصل نمودم .این برنامه تو پروتیوس خوب جواب داد.ولی بعد پروگرم کردن توسط نرم افزار progisp و وصل ولتاژ تغذیه به پایه های میکرو فقط یه دیود روشن و خاموش میشه و دیود های دیگه اصلا روشن نمیشن.ضمنا ولتاژ تغذیه رو هم 4 ولت در نظر گرفتم.مشکل از کجا میتونه باشه.یعنی میشه تغذیه لازم برای روشن کردن 8 تا ال ای دی رو نداشته باشه.
                            دوست عزیز، احتمالن تا حالا جوابتون رو پیدا کردین، ولی:
                            1- اگر آی سی تون پسوند A نداره، احتمالن به تغییر ولتاژ حساس تره، تو دیتاشیتشون هست. اگر ممکنه براتون یک ولتاژ تغذیه ی دقیق 5 ولت به ورودی میکرو بدین و تو خروجی هر کانال از مقاومت مثلن 330 اهم سری با LED ها استفاده کنین،
                            2- اگه مقاومت نمی خواین بذارین، ولتاژ 5 ولت ورودی رو (مثلن از پاور کامپیوتر یا USB لپ تاپ یا آداپتور و شارژر) با ی دیود 1n4007 بدین به مدار، کار می کنه، ولی led های لیزری یا ولتاژ بالاتر استفاده کنین.شایدم ی مقدار گرم بشن.
                            3- و این که شاید مدارتون مشکل داشته باشه. ضمنن تو این مورد پروتئوس اصولن ملاک نیس. :redface:

موفق باشین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجید ملوندی
                              سلام دوستان.
                              یک فلاشر 34 کانال میخوام بسازم.
                              یک ATMEGA16 دارم. 33 تا خروجی بیشتر نداره.
                              چطوری میشه پایه ریست ATMEGA16 رو هم خروجی کرد که بشه جمعا 34 پایه فعال ؟؟
                              سلام، خیلی مختصر: من جای شما بودم از ی مگا16 و ی 8 استفاده می کردم و علاوه بر پایه ی ریست از پایه های مربوط به پروگرم هم استفاده نمی کردم.

چن تا راه هست:
                              1- 34 کانال واسه ی تابلو یا کلمات یکپارچه نیس و خب از 2 تا فلاشر استفاده کن.
                              2- مورد 1 صحیح نیست، ارتباط بین 2 میکرو و استفاده از آی سی های منطقی(دیکودر یا حتی مالتی پلغسر ) کمک میکنه.

اساتید بخش AVR : http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=161.0 البته بهتر میدونن.

پ.ن. : احتمالن تا الان جواب و راه حل رو گرفتی. شرمنده.

دیدگاه

mr.prm _ بسیار عالی بود دوست عزیز ممنون
                                خروجی میکرو، میره تو مقاومت 1k و بعد به base ی ترانزیستور BD139 وصل میشه.
                                میشه لطفا دلیل استفاده از این ترانزیستور رو برام توضیح بدی؟ من فکر میکنم تقویت ولتاژ انجام میده درسته؟
                                گه تعداد led هر کانال بالای 120تاس، جای bd139T ، ترانزیستور TIP41C بذارین. در اینصورت بهتره 2 تا رگولاتور رو بطور موازی در ورودی استفاده کنین.
                                تفاوت این دو تا ترانزیستور چیه؟ میشه لطفا مدار رگولاتور ها رو هم بذاری؟

باز هم از لطف شما ممنونم. خیلی خیلی مفید بود :job:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X