اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پرسش درباره*ی روشن نشدن دانه*های ال*ای*دی در لامپهای DOB

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درود
    بنظر میرسد این تاپیک خیلی به درازا کشیده شده و سئوالات شما انتهایی ندارد، باید به این مسئله توجه کنید لامپهای LED که در ایران به فروش میرسند به هیچ وجه استاندارد نیستند و لذا برای حتی یک برند بخصوص در بچ های تولیدی ممکن است جریان و شدت نور متفاوتی اندازه گیری شود و شما در مورد محصولی که استاندارد نیست بی مورد سخت گیری میکنید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها

این هم تصویر:

در لامپ چپ، جریان‌کشی AC در حد 0.015 آمپر است؛ در لامپ راست 0.030 آمپر است.

نور این دو لامپ دی‌اُبی را با اپلیکیشن نورسنج (lux meter) سنجیدم. نور آن لامپی که 0.015 آمپر می‌کشد، به‌طور میانگین 45 لوکس است. نور آن لامپی که 0.030 آمپر جریان می‌کشد، به‌طور میانگین 56 لوکس است.
      ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــ

آیا می‌دانید این لامپها چند میلی‌آمپر AC باید جریان بکشند تا نور خوبی داشته باشند؟
      باید در حدود ۴۰ تا ۵۰ میلی آمپر جریان کشی داشته باشند .
      البته طبیعتا طولانی بودن این تاپیک باعث آزرده خاطر شدن دوستان شده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
        باید آمپر متر AC در ورودی مدار به شکل سری قرار داد.
        البته جریان دقیقی نشان نمی‌دهد ولی برای فهمیدن مشکل کفایت میکند.
        به جای اندازه‌گیری جریان‌کشی AC که جریان دقیقی نیز نشان نمی‌دهد،
        بهتر است یکی از چیپها را از روی برد آلومینیومی جدا کنم؛ سپس یک پایه‌ی چیپ را با سیم به برد لحیم کنم، و آمپرمتر را به‌صورت سری بین پایه‌ی دیگر چیپ و پد مربوطه روی برد آلومینیومی قرار دهم؛ آن‌گاه جریان‌کشی DC را اندازه‌گیری کنم.
        جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۱:۱۷ ۱۴۰۲/۱۰/۱۴.

دیدگاه

(ناامیدکننده و دلسردکننده است که باید از طولانی شدن تاپیک در هراس بود. دوستانی که آزرده‌خاطر شده‌اند به من پیام دهند تا صحبت کنیم. کم مانده به نتیجه برسیم.)

به جای اندازه‌گیری جریان‌کشی AC که جریان دقیقی نیز نشان نمی‌دهد،
          بهتر است یکی از چیپها را از روی برد آلومینیومی جدا کنم؛ سپس یک پایه‌ی چیپ را با سیم به برد لحیم کنم، و آمپرمتر را به‌صورت سری بین پایه‌ی دیگر چیپ و پد مربوطه روی برد آلومینیومی قرار دهم؛ آن‌گاه جریان‌کشی DC را اندازه‌گیری کنم.
          این هم میتواند روش خوبی باشد ، اما در هر حال نتیجه گیری در اندازه گیری جریان AC این شد که جریان کافی به LED ها نمیرسد.

دیدگاه

این هم میتواند روش خوبی باشد ، اما در هر حال نتیجه گیری در اندازه گیری جریان AC این شد که جریان کافی به LED ها نمیرسد.
            در اندازه‌گیری جریان DC، و سری کردن آمپرمتر با مدار چیپهای ال‌ای‌دی این لامپ، بسته به این که پروبهای آمپرمتر چگونه به مدار متصل شوند، مقدار جریان‌کشی تفاوت می‌کند: 0.033 آمپر؛ 0.023 آمپر. شرح مطلب را در پاراگراف بعدی می‌آورم. اشکال از آمپرمتر نیست، چون در اندازه‌گیری آمپرکشی لامپ رشته‌ای 12ولت خورویی، با جابجا کردن پروبهای آمپرمتر، مقدار جریان‌کشی تفاوت نمی‌کند.

وقتی آمپرمتر را با پایه‌ی مثبت چیپ سری می‌کنم، اگر پروب مثبت آمپرمتر به پد متصل شود و پروب منفی به پایه‌ی مثبت چیپ متصل شود، 0.023 آمپر جریان‌کشی رخ می‌دهد، اما اگر پروب منفی آمپرمتر به پد متصل شود و پروب مثبت به چیپ متصل شود، 0.033 آمپر جریان‌کشی رخ می‌دهد. (وقتی آمپرمتر را با پایه‌ی منفی چیپ سری می‌کنم، داستان برعکس می‌شود.) تفاوت دو مقدار، 0.010 آمپر است.

در حالتی که عدد آمپرسنج علامت منفی دارد، تقریباً 0.010 آمپر بالاتر از حالتی است که علامت منفی ندارد.

جریان‌کشی واقعی این مدار، کدام‌یک است، 0.033 یا 0.023، و چرا؟
            جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۷:۰۲ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸.

دیدگاه

در اندازه‌گیری جریان DC، و سری کردن آمپرمتر با مدار چیپهای ال‌ای‌دی این لامپ، بسته به این که پروبهای آمپرمتر چگونه به مدار متصل شوند، مقدار جریان‌کشی تفاوت می‌کند: 0.033 آمپر؛ 0.023 آمپر. شرح مطلب را در پاراگراف بعدی می‌آورم. اشکال از آمپرمتر نیست، چون در اندازه‌گیری آمپرکشی لامپ رشته‌ای 12ولت خورویی، با جابجا کردن پروبهای آمپرمتر، مقدار جریان‌کشی تفاوت نمی‌کند.

وقتی آمپرمتر را با پایه‌ی مثبت چیپ سری می‌کنم، اگر پروب مثبت آمپرمتر به پد متصل شود و پروب منفی به پایه‌ی مثبت چیپ متصل شود، 0.023 آمپر جریان‌کشی رخ می‌دهد، اما اگر پروب منفی آمپرمتر به پد متصل شود و پروب مثبت به چیپ متصل شود، 0.033 آمپر جریان‌کشی رخ می‌دهد. (وقتی آمپرمتر را با پایه‌ی منفی چیپ سری می‌کنم، داستان برعکس می‌شود.) تفاوت دو مقدار، 0.010 آمپر است.
              جریان‌کشی واقعی این مدار، کدام‌یک است، 0.033 یا 0.023، و چرا؟
              قطعا مشکلی در کار وجود دارد.

دیدگاه

1. من در پست فوق، مسأله (که می‌تواند ناشی از یک مشکل باشد) را طرح کردم.
                پس از آن، نوبت حل مسأله (یا پیدا کردن مشکل) است.
                آیا شما می‌توانید بگویید چگونه می‌توان این مسأله را حل کرد (یا می‌توانید بگویید چه مشکلی وجود دارد)؟​

2. آیا از نحوه‌ی افزایش جریان در مدار این نوع لامپ DOB اطلاع دارید؟ اگر بله، لطفاً بفرمایید.
                جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۲:۱۲ ۱۴۰۲/۱۰/۱۴.

دیدگاه

1. من در پست فوق، مسأله (که می‌تواند ناشی از یک مشکل باشد) را طرح کردم.
                  آیا شما می‌توانید بگویید چگونه می‌توان این مسأله را حل کرد (یا می‌توانید بگویید چه مشکلی وجود دارد)؟​

2. آیا از نحوه‌ی افزایش جریان در مدار این نوع لامپ DOB اطلاع دارید؟ اگر بله، لطفاً بفرمایید.
                  دوباره که با بزرگنمایی بیشتر به تصاویر نگاه کردم، به نظر می‌رسد که مقاومت های تنظیم جریان خال زدند.
                  این میتواند باعث مشکل کم نوری شود.

دیدگاه

من در پست 110، مسأله (که می‌تواند ناشی از یک مشکل باشد) را طرح کردم.
                    آیا شما می‌توانید بگویید چگونه می‌توان این مسأله را حل کرد (یا می‌توانید بگویید چه مشکلی وجود دارد)؟​​

دیدگاه

من در پست 110، مسأله (که می‌تواند ناشی از یک مشکل باشد) را طرح کردم.
                      آیا شما می‌توانید بگویید چگونه می‌توان این مسأله را حل کرد (یا می‌توانید بگویید چه مشکلی وجود دارد)؟​​
                      در پارگراف دوم پست ۱۱۰ دقیقا متوجه نشدم چه کاری انجام دادید.
                      جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۸:۳۳ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸. دلیل: شکلک تصادفی حذف نمیشود!

دیدگاه

در پارگراف دوم پست ۱۱۰ دقیقا متوجه نشدم چه کاری انجام دادید.
                        پاراگراف سوم، مسأله را بهتر و راحت‌فهم‌تر (از پاراگراف دوم) طرح می‌کند: در حالتی که عدد آمپرسنج علامت منفی دارد، تقریباً 0.010 آمپر بالاتر از حالتی است که علامت منفی ندارد.
                        برای پرهیز از تکرار، این مسأله را در پست زیر پی می‌گیریم:
                        سلام و تحیت در یک لامپ ال‌ای‌دی 7وات، همه‌ی چیپها روشن می‌شوند، اما لامپ کم‌نور است. ولتاژ دو سر هریک از چیپهای این لامپ (که 9 عدد هستند) بین 8.0 تا 8.1 است. به نظر می‌رسد اگر بتوان ولتاژ چیپها را به 9 ولت رساند، لامپ پرنورتر خواهد شد. ولتاژ خروجی درایور در حالی که چیپها روشن هستند، 72 ولت است. آیا می‌توان کاری کرد که ولتاژ
                        جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۰:۵۶ ۱۴۰۲/۱۰/۲۰.

دیدگاه

دوباره که با بزرگنمایی بیشتر به تصاویر نگاه کردم، به نظر می‌رسد که مقاومت های تنظیم جریان خال زدند.
                          این میتواند باعث مشکل کم نوری شود.
                          1. مقاومتهای تنظیم جریان در این نوع برد، همانهایی هستند که در عکس زیر، در کادر قرمز قرار داده‌ام. درست است؟

2. اگر همانها هستند، بر اساس مطالب زیر، به نظر می‌رسد که مقدارشان همان چیزی است که باید باشد:
                          در یکی از این بردها که دارم، 1 مقاومت 39اهمی با 1 مقاومت 47اهمی، موازی شده‌اند، که مجموعشان می‌شود 21.3 اهم. اهم‌متر من (که کالیبره است و در اتصال پروبها به هم، 0 اهم نشان می‌دهد)، همین مقدار را برای این دو مقاومت موازی نشان می‌دهد.
                          در دو برد دیگر، 1 مقاومت 39 اهمی با 1 مقاومت 43اهمی، موازی شده‌اند، که مجموعشان می‌شود 20.4 اهم. اهم‌متر، همین مقدار را برای این دو مقاومت موازی نشان می‌دهد.
                          آیا این مطالب نشان نمی‌دهد که مشکل کم‌نوری این لامپها، ناشی از اشکال مقاومتهای تنظیم مقاومتهای جریان نیست؟

3. با توجه به این که آمپرمتر من در حالتِ بدون علامت منفی، برای برد این لامپها، 0.023 آمپر جریان‌کشی نشان می‌دهد، و طبق راه‌حل مطرح‌شده در پستهای 27 و 33 تاپیک «کمبود ولتاژ درایور ال‌ای‌دی و کمبود نور لامپ​»، باید آن را به‌اضافه‌ی 0.006 کنم، بنابراین جریان‌کشی برد این لامپها 0.029 آمپر است. این میزان آمپرکشی برای چیپهای 36ولتی، جریان‌کشی خوبی به حساب می‌آید زیرا بدین معنی است که 1.044 وات بر این چیپها اعمال می‌شود.

شاید مشکل کم‌نوری ناشی از فرسودگی یا کم‌کیفیت بودن چیپها باشد. چیپها را عوض خواهم کرد تا ببینم آیا کم‌نوری برطرف می‌شود یا نه.
                          جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۷:۲۸ ۱۴۰۲/۱۰/۲۱.

دیدگاه

1. مقاومتهای تنظیم جریان در این نوع برد، همانهایی هستند که در عکس زیر، در کادر قرمز قرار داده‌ام. درست است؟

2. اگر همانها هستند، بر اساس مطالب زیر، به نظر می‌رسد که مقدارشان همان چیزی است که باید باشد:
                            در یکی از این بردها که دارم، 1 مقاومت 39اهمی با 1 مقاومت 47اهمی، موازی شده‌اند، که مجموعشان می‌شود 21.3 اهم. اهم‌متر من (که کالیبره است و در اتصال پروبها به هم، 0 اهم نشان می‌دهد)، همین مقدار را برای این دو مقاومت موازی نشان می‌دهد.
                            در دو برد دیگر، 1 مقاومت 39 اهمی با 1 مقاومت 43اهمی، موازی شده‌اند، که مجموعشان می‌شود 20.4 اهم. اهم‌متر، همین مقدار را برای این دو مقاومت موازی نشان می‌دهد.
                            آیا این مطالب نشان نمی‌دهد که مشکل کم‌نوری این لامپها، ناشی از اشکال مقاومتهای تنظیم مقاومتهای جریان نیست؟

3. با توجه به این که آمپرمتر من در حالتِ بدون علامت منفی، برای برد این لامپها، 0.023 آمپر جریان‌کشی نشان می‌دهد، و طبق راه‌حل مطرح‌شده در پستهای 27 و 33 تاپیک «کمبود ولتاژ درایور ال‌ای‌دی و کمبود نور لامپ​»، باید آن را به‌اضافه‌ی 0.006 کنم، بنابراین جریان‌کشی برد این لامپها 0.029 آمپر است. این میزان آمپرکشی برای چیپهای 36ولتی، جریان‌کشی خوبی به حساب می‌آید زیرا بدین معنی است که 1.044 وات بر این چیپها اعمال می‌شود.

شاید مشکل کم‌نوری ناشی از فرسودگی یا کم‌کیفیت بودن چیپها باشد. چیپها را عوض خواهم کرد تا ببینم آیا کم‌نوری برطرف می‌شود یا نه.
                            1-بله درست است
                            2- با این نتایج به دست آمده ، مشکلی در مقاومت ها وجود ندارد
                            3- بله با توجه به تصویر ، LED های لامپ فرسوده شده.

دیدگاه

1-بله درست است
                              2- با این نتایج به دست آمده ، مشکلی در مقاومت ها وجود ندارد
                              3- بله با توجه به تصویر ، LED های لامپ فرسوده شده.
                              سلام و تحیت
                              مدتی پیش، ال‌ای‌دی‌های دو لامپ 7وات DOB را که در پست 105 تصویرشان را گذاشتم نو نصب کردم. لامپ سمت راست آن تصویر را «الف» می‌نامم، و لامپ سمت چپ را «ب».
                              حتا لامپ الف که جریان‌کشی‌ DCاش، 0.029 میلی‌آمپر است، همچنان در مقایسه با لامپهای 7وات درایوردار، به‌میزان محسوسی کم‌نورتر است.
                              لامپ ب، از لامپ الف هم کم‌نورتر است. با توجه به این که آی‌سی برد این لامپ چهارکاناله/دارای چند خروجی بالانس‌کننده است، و ولتاژ ال‌ای‌دی‌ها هرچه به سر مثبت مدار نزدیک باشند بیشتر است، تصمیم گرفتم جریان‌کشی ال‌ای‌دی ابتدایی و ال‌ای‌دی انتهایی را اندازه‌گیری و مقایسه کنم. نتیجه‌: جریان‌کشی ال‌ای‌دی واقع‌شده در سر مثبت مدار 0.015 آمپر است؛ جریان‌کشی ال‌ای‌دی واقع در سر منفی مدار، 0.008 آمپر است. (این آزمایش را درباره‌ی لامپ الف انجام ندادم.)
                              با توجه به این که در پست 117 گفتم مقاومتهای این لامپها سالم است و اکنون ال‌ای‌دی‌ها نیز نو هستند، آیا می‌توان گفت تنها عامل کم‌نوری این لامپها، آی‌سی است؟
                              آیا می‌دانید که می‌توان آی‌سی RM9003A را که تک‌کاناله است جایگزین آی‌سی چهارکاناله‌ی مدار لامپهای مورد بحث کرد یا خیر؟
                              جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۲۱:۰۴ ۱۴۰۲/۱۲/۰۵.

دیدگاه

سلام و تحیت
                                مدتی پیش، ال‌ای‌دی‌های دو لامپ 7وات DOB را که در پست 105 تصویرشان را گذاشتم نو نصب کردم. لامپ سمت راست آن تصویر را «الف» می‌نامم، و لامپ سمت چپ را «ب».
                                حتا لامپ الف که جریان‌کشی‌ DCاش، 0.029 میلی‌آمپر است، همچنان در مقایسه با لامپهای 7وات درایوردار، به‌میزان محسوسی کم‌نورتر است.
                                لامپ ب، از لامپ الف هم کم‌نورتر است. با توجه به این که آی‌سی برد این لامپ چهارکاناله/دارای چند خروجی بالانس‌کننده است، و ولتاژ ال‌ای‌دی‌ها هرچه به سر مثبت مدار نزدیک باشند بیشتر است، تصمیم گرفتم جریان‌کشی ال‌ای‌دی ابتدایی و ال‌ای‌دی انتهایی را اندازه‌گیری و مقایسه کنم. نتیجه‌: جریان‌کشی ال‌ای‌دی واقع‌شده در سر مثبت مدار 0.015 آمپر است؛ جریان‌کشی ال‌ای‌دی واقع در سر منفی مدار، 0.008 آمپر است. (این آزمایش را درباره‌ی لامپ الف انجام ندادم.)
                                با توجه به این که در پست 117 گفتم مقاومتهای این لامپها سالم است و اکنون ال‌ای‌دی‌ها نیز نو هستند، آیا می‌توان گفت تنها عامل کم‌نوری این لامپها، آی‌سی است؟
                                آیا می‌دانید که می‌توان آی‌سی RM9003A را که تک‌کاناله است جایگزین آی‌سی چهارکاناله‌ی مدار لامپهای مورد بحث کرد یا خیر؟
                                بنظر می‌رسد بهترین راه جایگزین کردن آیسی است ، میتوانید از آیسی RM9003 استفاده کنید البته ممکن است نیازمند تغییر در مدار باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X