اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پرسش درباره*ی روشن نشدن دانه*های ال*ای*دی در لامپهای DOB

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
    ...
    سلام
    هنگامی که داشتم یکی از چیپهای روی برد یک لامپ ال‌ای‌دی DOB را عوض می‌کردم، پل‌دیود اس‌ام‌دی هم از جایش تکان خورد. وقتی تلاش کردم دوباره لحیمش کنم، پدها لحیم قبول نمی‌کردند. طبیعتاً چهار پد مسی زیرش وجود دارد. بخشی از هر پد مسی که یک پایه‌ی پل‌دیود روی آن لحیم شده بود، رنگی متفاوت با بخش دیگر (که مسی رنگ بود) داشت و نقره‌ای رنگ بود. اما هیچ لحیم و قلعی وجود نداشت بلکه پد کاملاً مسطح بود.
    سنباده کشیدم و وضع بهتر شد اما مشکل کاملاً رفع نشده است.

1. آیا شما با چنین موردی برخورد داشته‌اید؟
    2. غیر از سنباده زدن، آیا راه‌حل بهتری برای آن سراغ دارید؟
    جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۸:۴۹ ۱۴۰۲/۰۹/۱۰.

دیدگاه

بنظر می‌رسد که افت ولتاژی که خود آمپر متر ایجاد میکند،باعث این مشکل باشد.
      بله، چنین به نظر می‌رسد، چون این مشکل در اندازه‌گیری با فیش mA آمپرمتر بروز می‌کند (با این که در مشخصات دستگاه درج شده که تا 600 میلی‌آمپر را می‌تواند اندازه‌گیری کند)، اما در اندازه‌گیری با فیش 10A آمپرمتر، این مشکل وجود ندارد.
      جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۰۷:۴۴ ۱۴۰۲/۰۹/۱۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها

سلام
        هنگامی که داشتم یکی از چیپهای روی برد یک لامپ ال‌ای‌دی DOB را عوض می‌کردم، پل‌دیود اس‌ام‌دی هم از جایش تکان خورد. وقتی تلاش کردم دوباره لحیمش کنم، پدها لحیم قبول نمی‌کردند. طبیعتاً چهار پد مسی زیرش وجود دارد. بخشی از هر پد مسی که یک پایه‌ی پل‌دیود روی آن لحیم شده بود، رنگی متفاوت با بخش دیگر (که مسی رنگ بود) داشت و نقره‌ای رنگ بود. اما هیچ لحیم و قلعی وجود نداشت بلکه پد کاملاً مسطح بود.
        سنباده کشیدم و وضع بهتر شد اما مشکل کاملاً رفع نشده است.

1. آیا شما با چنین موردی برخورد داشته‌اید؟
        2. غیر از سنباده زدن، آیا راه‌حل بهتری برای آن سراغ دارید؟
        طبیعتاً نباید چنین مشکلی به وجود آید.
        مگر اینکه پد مسی به کلی جدا شده باشد و به لایه آلومینیومی رسیده باشید.

دیدگاه

...
          الف. آیا می‌توانید کمی به موضوع «مدارشناسی ال‌ای‌دی» بپردازیم؟
          ب. اگر بله، با پرسش زیر آغاز می‌کنیم:
          آیا درست است که اصل و اساس مدار ال‌ای‌دی، یک مقاومت است که به‌صورت سری بین منبع تغذیه و ال‌ای‌دی قرار داده می‌شود تا جریان را محدود کند و ال‌ای‌دی نسوزد؟

دیدگاه

الف. آیا می‌توانید کمی به موضوع «مدارشناسی ال‌ای‌دی» بپردازیم؟
            ب. اگر بله، با پرسش زیر آغاز می‌کنیم:
            آیا درست است که اصل و اساس مدار ال‌ای‌دی، یک مقاومت است که به‌صورت سری بین منبع تغذیه و ال‌ای‌دی قرار داده می‌شود تا جریان را محدود کند و ال‌ای‌دی نسوزد؟
            منظور شما را از « مدار شناسی LED » متوجه نمی‌شوم.
            اما بنظر می‌رسد که موضوع خارج از بحث است و بهتر است تاپیک جدیدی ایجاد شود.

دیدگاه

منظور شما را از « مدار شناسی LED » متوجه نمی‌شوم.
              اما بنظر می‌رسد که موضوع خارج از بحث است و بهتر است تاپیک جدیدی ایجاد شود.
              منظور من از مدارشناسی ال‌ای‌دی، عنوانی است برای این که ذیل آن بتوان از الزامات و مختصات و محاسبات مداری که برای کارکرد درست ال‌ای‌دی لازم است، صحبت کرد.
              این موضوع، خارج از بحث این تاپیک نیست، همانطور که سوال مطرح‌شده در ب نشان می‌دهد. تاپیک حاضر، درباره‌ی ال‌ای‌دی بوده است.

آیا نمی‌توانید در همین تاپیک به سوال مذکور پاسخ دهید؟

دیدگاه

منظور من از مدارشناسی ال‌ای‌دی، عنوانی است برای این که ذیل آن بتوان از الزامات و مختصات و محاسبات مداری که برای کارکرد درست ال‌ای‌دی لازم است، صحبت کرد.
                این موضوع، خارج از بحث این تاپیک نیست، همانطور که سوال مطرح‌شده در ب نشان می‌دهد. تاپیک حاضر، درباره‌ی ال‌ای‌دی بوده است.

آیا نمی‌توانید در همین تاپیک به سوال مذکور پاسخ دهید؟
                خیر ، از نظر خودم این تاپیک بیشتر به بحث تعمیرات لامپ LED ربط دارد تا محاسبات علمی آن.

دیدگاه

سلام و تحیت
                  بدین وسیله از دیگر کاربران انجمن دعوت می‌کنم که در اینجا در موضوع «مدارشناسی ال‌ای‌دی» شرکت نمایند.
                  پرسش اول:
                  آیا درست است که اصل و اساس مدار ال‌ای‌دی، یک مقاومت است که به‌صورت سری بین منبع تغذیه و ال‌ای‌دی قرار داده می‌شود تا جریان را محدود کند و مانع از سوختن ال‌ای‌دی شود؟
                  جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۱:۵۹ ۱۴۰۲/۰۹/۱۷.

دیدگاه

بله ، کاملا ممکن است.
                    از این لامپهای دی‌اُبی (DOB) با چیپهای 36ولتی (البته روی سرپیچ، ولتاژ چیپهای نزدیکتر به مثبتِ مدار، 32 ولت است، و هرچه به سمت منفی مدار پیش می‌رویم ولتاژ چیپها کمتر می‌شود به‌نحوی که ولتاژ آخرین چیپ، 14 ولت است) که در این تاپیک درباره‌ی آنها صحبت کرده‌ام، در حال حاضر 3 عدد دارم. هر سه، در مقایسه با لامپهای غیر دی‌اُبی کم‌نورتر هستند.

جریان‌کشی این نوع برد ال‌ای‌دی را (که درایور جدا ندارد و تصاویرش را در پستهای اولیه قرار داده‌ام) چگونه می‌توان اندازه گرفت (تا بفهمیم آیا کم‌نوری ناشی از کمبود جریان‌دهی درایور است یا نه)؟
                    جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۲۰:۲۰ ۱۴۰۲/۰۹/۲۶.

دیدگاه

از این لامپهای دی‌اُبی (DOB) با چیپهای 36ولتی (البته روی سرپیچ، ولتاژ چیپهای نزدیکتر به مثبتِ مدار، 32 ولت است، و هرچه به سمت منفی مدار پیش می‌رویم ولتاژ چیپها کمتر می‌شود به‌نحوی که ولتاژ آخرین چیپ، 14 ولت است) که در این تاپیک درباره‌ی آنها صحبت کرده‌ام، در حال حاضر 3 عدد دارم. هر سه، در مقایسه با لامپهای غیر دی‌اُبی کم‌نورتر هستند.

جریان‌کشی این نوع برد ال‌ای‌دی را (که درایور جدا ندارد و تصاویرش را در پستهای اولیه قرار داده‌ام) چگونه می‌توان اندازه گرفت (تا بفهمیم آیا کم‌نوری ناشی از کمبود جریان‌دهی درایور است یا نه)؟
                      باید آمپر متر AC در ورودی مدار به شکل سری قرار داد.
                      البته جریان دقیقی نشان نمی‌دهد ولی برای فهمیدن مشکل کفایت میکند.
                      ضمنا اینکه گفتید:« ولتاژ چیپهای نزدیکتر به مثبتِ مدار، 32 ولت است، و هرچه به سمت منفی مدار پیش می‌رویم ولتاژ چیپها کمتر می‌شود به‌نحوی که ولتاژ آخرین چیپ، 14 ولت است »
                      نشانگر وجود مشکلی ، در LED ها یا فیبر است.

دیدگاه

باید آمپر متر AC در ورودی مدار به شکل سری قرار داد.
                        البته جریان دقیقی نشان نمی‌دهد ولی برای فهمیدن مشکل کفایت میکند.
                        ضمنا اینکه گفتید:« ولتاژ چیپهای نزدیکتر به مثبتِ مدار، 32 ولت است، و هرچه به سمت منفی مدار پیش می‌رویم ولتاژ چیپها کمتر می‌شود به‌نحوی که ولتاژ آخرین چیپ، 14 ولت است »
                        نشانگر وجود مشکلی ، در LED ها یا فیبر است.
                        1. در یکی از لامپها، جریان‌کشی AC در ورودی مدار، 0.030 آمپر است. در لامپ دیگر، 0.015 آمپر است. (جریان‌کشی AC در ورودی مداری که در https://www.eca.ir/forums/forum/%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%8A%D A%A9/led%D8%8C-%D9%86%D9%88%D8%B1%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D B%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%AC%D9%87%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%B7/1146354-%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%88%D9%84%D8%AA%D8%A7%DA%98-%D8%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%84%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C%E2%80%8C%D8%AF%D B%8C-%D9%88-%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%86%D9%88%D8%B1-%D9%84%D8%A7%D9%85%D9%BE?p=1146554#post1146554 به آن اشاره کرده‌ام، 0.042 آمپر است.) با این که جریان‌کشی اولی، دوبرابر دومی است، اما نور آن دوبرابر دومی نیست.

2. یکی از دوستان در صفحه‌ی 6 این تاپیک، گفت که تفاوت ولتاژ چیپهای این لامپ به‌‌علت چهارکاناله بودن آی‌سی آن است. نظر شما در این باره چیست؟
                        جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۹:۱۹ ۱۴۰۲/۰۹/۲۸.

دیدگاه

1. در یکی از لامپها، جریان‌کشی AC در ورودی مدار، 0.030 آمپر است. در لامپ دیگر، 0.015 آمپر است. (جریان‌کشی AC در ورودی مداری که در https://www.eca.ir/forums/forum/%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%8A%D A%A9/led%D8%8C-%D9%86%D9%88%D8%B1%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D B%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%AC%D9%87%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%B7/1146354-%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%88%D9%84%D8%AA%D8%A7%DA%98-%D8%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%84%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C%E2%80%8C%D8%AF%D B%8C-%D9%88-%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%86%D9%88%D8%B1-%D9%84%D8%A7%D9%85%D9%BE?p=1146554#post1146554 به آن اشاره کرده‌ام، 0.042 آمپر است.) با این که جریان‌کشی اولی، دوبرابر دومی است، اما نور آن دوبرابر دومی نیست.

2. یکی از دوستان در صفحه‌ی 6 این تاپیک، گفت که تفاوت ولتاژ چیپهای این لامپ به‌‌علت چهارکاناله بودن آی‌سی آن است. نظر شما در این باره چیست؟
                          1- در این مورد ابهام وجود دارد .
                          2- بله گفته دوست عزیز صحیح است ، برخی از آیسی های درایور لامپ های DOB دارای چند خروجی بالانس کننده برای LED ها هستند که ایشان اصطلاحا گفتند چهار کاناله است.
                          اما به هر حال نباید تا این حد اختلاف ولتاژ شدیدی وجود داشته باشد و نشانگر وجود مشکل است.

دیدگاه

1- در این مورد ابهام وجود دارد .

الف) در کدام مورد ابهام وجود دارد؟

ب) (در پست 100 گفتید «باید آمپر متر AC در ورودی مدار به شکل سری قرار داد. البته جریان دقیقی نشان نمی‌دهد ولی برای فهمیدن مشکل کفایت میکند.​» و منظورتان مشکل کم‌نور بودن این لامپهای دی‌ا‌بی (DOB) بود. من اعلام کردم که جریان‌کشی AC در یک لامپ 0.030 آمپر است و در لامپ دیگر 0.015 آمپر است.)
                            آیا بر اساس جریان‌کشی AC، متوجه نشدید مشکل از کجاست؟

پ) اگر خیر، آیا نمی‌توانید به‌نحو دیگری متوجه شوید مشکل کم‌نور بودن این لامپها ناشی از چیست؟
                            جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۶:۴۵ ۱۴۰۲/۰۹/۳۰.

دیدگاه

الف) در کدام مورد ابهام وجود دارد؟

ب) (در پست 100 گفتید «باید آمپر متر AC در ورودی مدار به شکل سری قرار داد. البته جریان دقیقی نشان نمی‌دهد ولی برای فهمیدن مشکل کفایت میکند.​» و منظورتان مشکل کم‌نور بودن این لامپهای دی‌ا‌بی (DOB) بود. من اعلام کردم که جریان‌کشی AC در یک لامپ 0.030 آمپر است و در لامپ دیگر 0.015 آمپر است.)
                              آیا بر اساس جریان‌کشی AC، متوجه نشدید مشکل از کجاست؟

پ) اگر خیر، آیا نمی‌توانید به‌نحو دیگری متوجه شوید مشکل کم‌نور بودن این لامپها ناشی از چیست؟
                              منظور از ابهام ، این است که دقیقا نگفتید که در کدام چیپ ۱۵ میلی آمپر و در کدام چیپ ۳۰ میلی آمپر است و تصویر خاصی قرار ندادید.
                              ضمنا باید تفاوت نور هر دو چیپ را هم متوجه شد.

دیدگاه

منظور از ابهام ، این است که دقیقا نگفتید که در کدام چیپ ۱۵ میلی آمپر و در کدام چیپ ۳۰ میلی آمپر است و تصویر خاصی قرار ندادید.
                                ضمنا باید تفاوت نور هر دو چیپ را هم متوجه شد.
                                این هم تصویر:

در لامپ چپ، جریان‌کشی AC در حد 0.015 آمپر است؛ در لامپ راست 0.030 آمپر است.

نور این دو لامپ دی‌اُبی را با اپلیکیشن نورسنج (lux meter) سنجیدم. نور آن لامپی که 0.015 آمپر می‌کشد، به‌طور میانگین 45 لوکس است. نور آن لامپی که 0.030 آمپر جریان می‌کشد، به‌طور میانگین 56 لوکس است.
                                ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــ

آیا می‌دانید این لامپها چند میلی‌آمپر AC باید جریان بکشند تا نور خوبی داشته باشند؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X