اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پرسش درباره*ی روشن نشدن دانه*های ال*ای*دی در لامپهای DOB

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
    پاسخ : پرسش درباره*ی روشن نشدن دانه*های ال*ای*دی در لامپهای DOB

یک مولتی متر را در حالت 1000 VDC بگذارید و پراب های آن را به دو سر خروجی تستر متصل کنید.
    حال خروجی را به دو سر LED مورد نظر متصل کنید،
    LED روشن شده و ولتاژ کاری LED بر روی مولتی متر نمایش داده میشود.
    سلام و تحیت
    با توجه به این که «مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED» ساخته‌اید، احتمالاً به تعمیر لامپ ال‌ای‌دی هم پرداخته‌اید.
    در صورتی که پرداخته‌اید، به نظرتان کم‌دردسرترین و کارآمدترین وسیله و روش برای جدا کردن دانه‌های ال‌ای‌دی‌ سوخته از روی برد آلومینیومی چیست؟ آیا هیتر (هیتر تعویض ال‌ای‌دی اس‌ام‌دی) است؟
    جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۹:۱۶ ۱۴۰۲/۰۷/۳۰.

دیدگاه

سلام خدمت دوست عزیز
      بنده از اتو استفاده می کنم
      یعنی برد الومینیومی رو جدا می کنم می ذارم رو اتو کباب بشه بعد ال ای دی ها در میان ( احتمال زنده بودنشون 30 درصده (ツ) )
      اینکه بخواین یه سالم جایگزین بکنین تاحالا انجام ندادم

(صرفا برای اشتراک تجربه)
      همیشه کامل توضیح بدهیم تا جواب کامل بگیریم.
      لطفا برای تشکر روی دکمه تشکر بزنید و بخاطر این پست نزنید که تایپیک شلوغ نشود
      تایپیک های من:
      حل تمام مشکلات atmega128a (eca.ir)
      آموزش کار با سایت (eca.ir)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها

سلام و تحیت
        با توجه به این که «مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED» ساخته‌اید، احتمالاً به تعمیر لامپ ال‌ای‌دی هم پرداخته‌اید.
        در صورتی که پرداخته‌اید، به نظرتان کم‌دردسرترین و کارآمدترین وسیله و روش برای جدا کردن دانه‌های ال‌ای‌دی‌ سوخته از روی برد آلومینیومی چیست؟ آیا هیتر (هیتر تعویض ال‌ای‌دی اس‌ام‌دی) است؟
        درود،
        طی چند سال قبل ، تعمیرات لامپ LED انجام میدادم ، اما این اواخر خیر.
        برای تعداد کم LED استفاده از فندک اتمی راه خوبی است. استفاده از اتو هم ممکن است اما به تنظیم دمای دقیقی نیاز دارد ، در غیر اینصورت احتمال سوختن و کربنی شدن عایق صفحه LED و همچنین خود LED ها بالا میرود.
        استفاده از اتو ، در دسترس تر هست.
        ​​​​​​

دیدگاه

درود،
          طی چند سال قبل ، تعمیرات لامپ LED انجام میدادم ، اما این اواخر خیر.
          برای تعداد کم LED استفاده از فندک اتمی راه خوبی است. استفاده از اتو هم ممکن است اما به تنظیم دمای دقیقی نیاز دارد ، در غیر اینصورت احتمال سوختن و کربنی شدن عایق صفحه LED و همچنین خود LED ها بالا میرود.
          استفاده از اتو ، در دسترس تر هست.
          ​​​​​​
          در سالهای قبل، هم فندک اتمی را امتحان کرده‌ام و هم اتو را. مشکل فندک اتمی این بود که چون شعله، مستقیماً زیر برد آلومینیومی گرفته می‌شود، حرارتی که ایجاد می‌کند هم کنترل‌ناپذیر است و هم خشن؛ پلاستیک چیپ ال‌ای‌دی را به جوش می‌آورد.
          مشکل اتو، این بود که زمانی که درجه‌‌اش به اندازه‌ای رسید که بتواند چیپهای ال‌ای‌دی را شل کند، «رنگ» عایق صفحه‌ی ال‌ای‌دی تغییر کرد.

دیدگاه

سلام

در لامپهایی که درایورشان جدا از برد است، وقتی 6 ولت و یا 9 ولت را به هر دانه*ی ال*ای*دی 2835 وصل می*کنم روشن می*شود. اما در لامپهایی که درایورشان روی برد است (DOB)، حتا 12 ولت هم هر دانه*ی ال*دی*دی 2835 را روشن نمی*کند.

آیا شما می*دانید علت روشن نشدن در مورد دوم چیست؟
            این LED ها تو ولتاز های بالاتر مثل 36 ولت هم تولید میشند
            اگر ولتاژی که میدید روشن نمکی کنه، یعنی ولتاژ LED بالاتره

دیدگاه

با این حسابا من یه فروند هیتر لیزری مادون قرمز لازم دارم تا شاید بتونم بدون تخریب بردهای الومینیمی رو تعمیر کنم. فعلا اگه بخوام چیزی رو از برد جدا کنم از وسط دوتاش میکنم یا میشکنمش بعد لحیم پایه‌هاشو برمیدارم.

دیدگاه

یک مولتی متر را در حالت 1000 VDC بگذارید و پراب های آن را به دو سر خروجی تستر متصل کنید.
                درود
                1. برای تهیه‌ی جایگزین درست برای چیپهای ال‌ای‌دیِ یک لامپ، باید علاوه بر ولتاژ کاری یک چیپ، آمپراژ کاری آن را هم دانست، تا وات کاری آن معلوم شود. چیپهای ال‌ای‌دی، با واتهای مختلفی تولید می‌شود: 0.2 وات، 0.5 وات، 1 وات ....
                آیا آمپراژی که با استفاده از آمپرسنج یک مولتیمتر+«مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED» اندازه‌گیری می‌شود، دقیق خواهد بود؟

2. خروجی «مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED»، دی‌سی است؟ اگر بله، در این مدار، ای‌سی چطور به دی‌سی تبدیل می‌شود؟
                جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۲۰:۴۱ ۱۴۰۲/۰۸/۰۴.

دیدگاه

درود
                  1. برای تهیه‌ی جایگزین چیپهای ال‌ای‌دیِ یک لامپ، باید علاوه بر ولتاژ کاری یک چیپ، آمپراژ کاری آن را هم دانست، تا وات کاری آن معلوم شود. چیپهای ال‌ای‌دی، با واتهای مختلفی تولید می‌شود: 0.2 وات، 0.5 وات، 1 وات ....
                  آیا با «مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED» که شما یک نمونه از آن را ساخته‌اید، آمپراژ دقیق چیپ ال‌ای‌دی را هم می‌توان اندازه گرفت؟

2. خروجی «مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED»، دی‌سی است؟ اگر بله، در این مدار، ای‌سی چطور به دی‌سی تبدیل می‌شود؟
                  1- تا حالا هیچ تستری ندیدم که بتواند توان یا جریان کشی LED را هم مشخص کند!
                  تقریبا غیر ممکن هست.
                  تنها راه فهمیدن توان LED ، دانستن توان کلی لامپ است.
                  2 - این عمل توسط یک دیود و یک خازن به شکل یکسوسازی نیم موج انجام میشود.

دیدگاه

1- تا حالا هیچ تستری ندیدم که بتواند توان یا جریان کشی LED را هم مشخص کند!
                    تقریبا غیر ممکن هست.
                    به همین دلیل بود که من، قبل از این که پاسخ شما در سایت بنشیند، جمله‌ی «آیا با «مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED» که شما یک نمونه از آن را ساخته‌اید، آمپراژ دقیق چیپ ال‌ای‌دی را هم می‌توان اندازه گرفت؟​» را که با عجله نوشته بودم برداشتم، و به جای آن، در ویرایش بعدی نوشتم: «آیا آمپراژی که با استفاده از آمپرسنج یک مولتیمتر+«مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED» اندازه‌گیری می‌شود، دقیق خواهد بود؟»

دیدگاه

به همین دلیل بود که من، قبل از این که پاسخ شما در سایت بنشیند، جمله‌ی «آیا با «مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED» که شما یک نمونه از آن را ساخته‌اید، آمپراژ دقیق چیپ ال‌ای‌دی را هم می‌توان اندازه گرفت؟​» را که با عجله نوشته بودم برداشتم، و به جای آن، در ویرایش بعدی نوشتم: «آیا آمپراژی که با استفاده از آمپرسنج یک مولتیمتر+«مدار ساده تستر بکلایت و انواع LED» اندازه‌گیری می‌شود، دقیق خواهد بود؟»
                      خیر باز هم تاکید میکنم این کار تقریبا غیر ممکن هست.

دیدگاه

تنها راه فهمیدن توان LED ، دانستن توان کلی لامپ است.
                        برای این که چیپ ال‌ای‌دی سالم به جای چیپ ال‌ای‌دی معیوب جایگزین کنیم، باید علاوه بر این که ولتاژ کاری آنها با هم یکی باشد، توان آنها هم یکی باشد.

شما گفتید «تنها راه فهمیدن توان LED ، دانستن توان کلی لامپ است».

مثلاً یک لامپ 7وات لوستری را در نظر بگیریم که 7 عدد چیپ ال‌ای‌دی روی برد آلومینیومی آن سری شده است.
                        1. آیا منظورتان این است که 7 وات را تقسیم بر تعداد چیپها می‌کنیم که می‌شود 1 وات برای هر چیپ؟

2. اما بخشی از 7 وات را درایور لامپ مصرف می‌کند. بنابراین، باید عدد دیگری غیر از توان کلی لامپ (که در اینجا 7 است) را به دست بیاوریم. وگرنه، چیپهایی با توان اشتباهْ جایگزین خواهیم کرد.
                        آن عدد دیگر را که مجموع توان چیپهای سری‌شده است چگونه می‌توانیم محاسبه کنیم (تا سپس آن را تقسیم بر تعداد چیپهای سری‌شده بکنیم)؟
                        جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۰۷:۴۵ ۱۴۰۲/۰۸/۱۰.

دیدگاه

برای این که چیپ ال‌ای‌دی سالم به جای چیپ ال‌ای‌دی معیوب جایگزین کنیم، باید علاوه بر این که ولتاژ کاری آنها با هم یکی باشد، توان آنها هم یکی باشد.

مثلاً یک لامپ 7وات لوستری را در نظر بگیریم که 7 عدد چیپ ال‌ای‌دی روی برد آلومینیومی آن سری شده است.
                          1. آیا منظورتان این است که 7 وات را تقسیم بر تعداد چیپها می‌کنیم که می‌شود 1 وات برای هر چیپ؟

2. اما بخشی از 7 وات را درایور لامپ مصرف می‌کند. بنابراین، باید عدد دیگری غیر از توان کلی لامپ (که در اینجا 7 است) را به دست بیاوریم. وگرنه، چیپهایی با توان اشتباهْ جایگزین خواهیم کرد.
                          آن عدد دیگر را که مجموع توان چیپهای سری‌شده است چگونه می‌توانیم محاسبه کنیم (تا سپس آن را تقسیم بر تعداد چیپهای سری‌شده بکنیم)؟
                          سلام دوست عزیز من خودم امتحان کردم مثلا 7 تا ال ای دی هست و روی لامپ زده 7 وات همون 1 وات جا گذاری کنی جواب میده حرف شما درست است که توان توی درایو تلف میشه ولی باز از همین روش وات لامپ بدست می آید.

دیدگاه

1-بله دقیقا
                            2- اکثر لامپ ها از درایور سویچینگ استفاده میکنند که بازدهی بین 80 تا 90 درصد دارند، بنابراین توجه به این شاخص چندان مهم نیست.

دیدگاه

1-بله دقیقا
                              2- اکثر لامپ ها از درایور سویچینگ استفاده میکنند که بازدهی بین 80 تا 90 درصد دارند، بنابراین توجه به این شاخص چندان مهم نیست.
                              الف) در لامپ 7 وات که 9 عدد (نه 7 عدد) چیپ ال‌ای‌دی دارد باید بگوییم که هر چیپ 0.77وات است. اما چیپ 0.77 نداریم. چیپهای چنین لامپی، 0.5وات باید باشند یا 1وات؟
                              ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              ب)
                              مطلبی درباره‌ی عدم تناسب ولتاژ خروجی درایور لامپ ال‌ای‌دی با ولتاژ مورد نیاز لامپ لوستری دارای چیپهای 9ولت:

در اندازه‌گیری خروجی چنین دایورهایی می‌بینیم که معمولاٌ بیش از 300 ولت دارند، در حالی که ولتاژ مورد نیاز چیپهای سری‌شده روی برد آلومینیومی بین 49 تا 63 ولت است.
                              آیا فقط ولتاژ مورد نیاز چیپها به آنها می‌رسد و از رسیدن ولتاژ مخرب به آنها جلوگیری می‌شود؟
                              اگر بله، با توجه به این که بین خروجی درایور و برد آلومینیومی، قطعه‌ای وجود ندارد، کاهش ولتاژ چگونه انجام می‌شود؟
                              جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۳:۲۲ ۱۴۰۲/۰۸/۱۱.

دیدگاه

مطلبی درباره‌ی عدم‌مطابقت ولتاژهای اندازه‌گیری‌شده با ولتاژهای مشهور ال‌ای‌دی:
                                وقتی​ از تستر ال‌ای‌دی+ولتمتر استفاده می‌کنیم ولتاژهایی که نمایش داده می‌شوند، با ولتاژهای مشهور 3، 6، 9 و... مطابق نیستند بلکه مثلاً 5.5، 7.7، 7.9، 8.0 و ... هستند.
                                1. علت این عدم مطابقت، آیا کارکرده بودن چیپهای ال‌ای‌دی است؟ اگر ال‌ای‌دی نو را اندازه‌گیری کنیم شاهد عدم‌مطابقت نخواهیم بود؟
                                2. آیا برای جایگزینی باید ولتاژ رند بالاتر را ملاک قرار دهیم، مثلاً 6 برای 5.5، 9 برای 7.7 و 7.9 و 8.0؟
                                جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۴:۳۷ ۱۴۰۲/۰۸/۱۱.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X