اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار فلزیاب با برد حدود 10 سانت!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار فلزیاب با برد حدود 10 سانت!

شرمنده این چیه؟ oo: طلا رو هم مگه میشه تشخیص داد از آهن؟

http://spy-md.en.alibaba.com/product/845821709-216998996/Gold_Detecting_Machine_Metal_Detectors_Underground _Deep_Earth_Gold_Metal_Detectors.html

دیدگاه

اره مگه چیه؟ :mrgreen:
      خاصیت مغناطیسی اهن با طلا فرق میکنه .ولی ساخت یه همچین چیزی که فاصله هم رو نشون میده خیلی خیلی سخته.
      در مورد فلز یاب هایی که قدرت تفکیک رو هم دارن اطلاعات زیادی ندارم ولی یه همچین فلز یاب هایی هم وجود داره.
      دودمانم بر باد رفت

دیدگاه

دوباره سلام
        من pcb رو منتاژ کردم و یه سیم پیچ هم پیچیدم. اینم عکسش:
        DSC_0211.jpg - 239 KB
        DSC_0208.jpg - 130 KB

ظرفیت سلف (قطر 30 سانت و تعداد دور 30 سانت) 830uH هستش. درسته؟
        نرسیدم تستش کنم انشاالله فردا تستش میکنم خبرشو میدم.
        AYRIC

دیدگاه

خسته نباشی .
          در مورد سوالتون:
          بازم سلام :mrgreen:
          آقا این مدار فلزیاب من اولش فقط جریان میکشید بعد جریان منبع تغذیه رو باز کردم بعد چند ثانیه جریان اومد روی 30 میلی آمپر (البته همه آی سی هارو به غیر از 7660 در آورده بودم)
          خروجی های 7805 و 7905 هر دو تا 10 ولت بود 7805 روچرا توی نقشه پایه گراندش رو به خروجی 7810 وصل کرده؟
          خودم گراند 7805رو از خروجی7810 جدا کردم وصل کردم به منفی باتری خروجیش درست شد.یعنی همون 5 ولت رو میده.
          اما برای 7905 نمیدونم باید چکا کنم اونم خروجیش 10v+ هستش چرا اینجوریه؟
          چرا خروجی 7660 رو دوباره وصل کرده به منفی باتری اینطوری اون ولتاژی که 7660 درست میکنه که وصل میشه برمیگرده به منفی باتری که
          حسابی گیج شدم :cry:
          میشه شمارتون رو بدید تا یه موقع که وقت دارید بهتون زنگ بزنم؟ یا اگه نمیخواید همینجا جواب بدید.
          میخوام اول قسمت تغذیه رو درست کنم بعد برم سراغ بقیه چیزا
          کار IC 7660 این هست که ولتاژ بیشتری نسبت به ورودی تولید کنه.که تقریبا دوبرایر هست.برای راه اندازی ولتاژ دوبر .خروجی اون به 78L05 میاد. و ولتاژ +5 ولت نسبت به گرند فرضی مدار یا خروجی همون 1117 که شما 7810 قرار دادی ای کاش که نمیزاشتیش :sad:
          بعد ما لازم داری به یه ولتاژ منفی 5 که ولتاژ دوبلمون تکمیل بشه.
          ورودی 79L05 باید منفی باتری باشه .گرندش هم 10 ولت حالا باید خروجی نسبت به منفی فرضی مدار -5 ولت باشه.
          دودمانم بر باد رفت

دیدگاه

ممنون از پاسختون
            درست شد حالا نسبت به زمین فرضی مدار یه +5 دارم یه -5 :wow: :wow:
            برای تنظیمش گفته بودید اول پتانسیومتر 1 رو اینقدر بچرخونیم تا روی پایه ی IC9 ولتاژ خروجی بگیریم ولتاژ خروجی رو باید نسبت به منفی باتری بگیرم یا زمین فرضی؟
            AYRIC

دیدگاه

نسبت به ضمین فرضی باید 1 ولت باشه
              قبلش هم سیمپیچ رو وصل میکنیم.
              دودمانم بر باد رفت

دیدگاه

روی 1 ولت تنظیمش میکنم اما هی کم میشه و بعد از دو دقیقه میاد روی 0.8 ولت سیم پیچ هم وصله
                بلندگو رو هم هر کاری میکنم خاموش نمیشه باید چکار کنم؟ البته با ولوم خودش صداش کم میشه اما فلز هم که جلوش میگیرم روشن نمیشه؟
                یه فلز بزرگ رو که نزدیکش میگیرم اون 0.8 دوباره میرسه به 1 اما صدای بلندگو تغییری نمیکنه
                AYRIC

دیدگاه

با پتانسومتر دوم مدار رو نیز باید تنظیم کنی.
                  اینقدر میچرخونیش تا صدا قطع بشه.
                  یه مسئله دیگه.یه بلدگو بزن به جای لوپ ببین مدار درایور لوپ درست هست یا نه .باید صدای با فرکانس 100 هرتز تولید بشه
                  دودمانم بر باد رفت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MKB
                    با پتانسومتر دوم مدار رو نیز باید تنظیم کنی.
                    اینقدر میچرخونیش تا صدا قطع بشه.
                    یه مسئله دیگه.یه بلدگو بزن به جای لوپ ببین مدار درایور لوپ درست هست یا نه .باید صدای با فرکانس 100 هرتز تولید بشه
                    پتانسیومتر دوم رو هرچقدر میچرخونم صدا قطع نمیشه
                    بلنگو رو بجای لوپ وصل کردم حس کردم فرکانس بیشتر از 100 هست برای همین خازن 11 رو گذاشتم روی 0.1 فرکانس کمتر شد. اما شما گفته بودید باید برای 100 هرتز 0.01 باشه. نکنه مقدار مقاومت ها هم همون چیزایی باشه که داخل پرانتزه چون من همونطور که گفتید مولتی ترن ها رو نذاشتم و برای مقاومت ها هم مقادیر خارج از پرانتز رو گذاشتم .
                    ولتاژ پایه 6 آی سی 10 هم روی 3.5 هست و هیچ تغییری نمیکنه.
                    اما ولتاژ پایه 6 آی سی 9 وقتی یه فلز بزرگ نزدیک لوپ میگیرم در حد 0.2 تغییر میکنه
                    حالا باید چکار کنم؟
                    AYRIC

دیدگاه

یه چیز دیگه وقتی فرکانس کم شد جریان مدار هم از روی 250mA اومد روی 50mA
                      AYRIC

دیدگاه

چی؟
                        کنه مقدار مقاومت ها هم همون چیزایی باشه که داخل پرانتزه
                        مقادیر داخل پرانتز رو قرار دادی؟
                        نه مقادیر خارج از پرانتز رو باید قرار بدی.
                        خازن هم باید 10 نانو یا همون 0.01 باشه.
                        دلیلش اینه که هرچه فرکانس لوپ کم بشه دیوتی فرکانس در خروجی ای سی دوم 7555 هم کم میشه و جریان القا هم کم میشه که مصرف دستگاه نیز کمتر میشه. :rolleyes:
                        با یه بلند گو چک کن ببین هر چهارتا ای سی 7555 خروجی پالس دارن.
                        اگه فرکانس متر یا اسکوپ داری از اونها استفاده کن.
                        دودمانم بر باد رفت

دیدگاه

من اول همون خازن 0.01 رو گذاشته بودم جریان روی 250ma بود حالا که خازن رو روی 0.1 گذاشتم اومده روی 50ma در صورتی که شما میگید باید 0.01 باشه تا فرکانس 100 هرتز باشه
                          برای مقاومت ها هم مقادیر خارج از پرانتز رو گذاشتم.
                          اگه تونستم یه فرکانس متر جور میکن تا 1 ساعت دیگه خبرشو میدم.

یه چیز دیگه وقتی لوپ رو قطع میکنم بلندگو تیک تیک میکنه که با کم و زیاد کردن vr2 سرعتش کم و زیاد میشه درسته دیگه؟ باید همینجور باشه ؟
                          چرا ولتاژ خروجی ic10 تغییر نمیکنه؟

AYRIC

دیدگاه

فرکانس متر رو گرفتم
                            فرکانس سر پایه gate ماسفت 98.8 هستش
                            حالا چکار کنم
                            فرکانس آیسی های 7 و 8 باید چند باشه؟ چون خروجی اونا هم همینقدره . درسته؟
                            البته خازن 11 رو روی 0.1 هستش
                            AYRIC

دیدگاه

آقای MKB پس چی شد؟
                              من چکار کنم؟ :biggrin: :cry: :angry:
                              AYRIC

دیدگاه

ببخشید رفته بودم گل بیارم :icon_razz:
                                فرکانس هر چهار تا 7555 باید یکی باشه حدود 100 هرتز
                                اما دیوتی ic دوم حدود 4 تا 1 درصد باید باشه.هرچه دیوتی رو پایین تر ببری جریان مدار کمتر میشه.و اگه مدار رو درست بسته باشی جریان مدار در ور 150 میلی امپر و کمتر هستش.
                                اابته میدونم که مشکل از pcb شما هست که از پایه 6 ای سی 10 خروجی نداری چون شماتیک رو نکشیدی. :redface:
                                من حدود 100 تا از این بردا درست کردم و تو این ور واونور استفاده کردم اوایلش همین مشکل شمارو داشتم بدون شماتیک مدار رو کشیدم همیشه هم یه ترک جا میوفتاد برای همین مدار درست کار نمیکرد.
                                به هر حال فرض براین که مدار شما درست اجرا شده و جای قطعه اشتباه هست .شما باید در خروجی IC چهارم (7555) فرکانس 100 هرتز با دیوتی خیلی پایین داشته باشی.خروجی توسط یه ماسفت به شماره 2N3819 ترتیب نصب پایه ها هم به این صورت هست پایه (S) به خازن 100 نانو پایه (5) به مقاوتی که از پایه 3 ای سی چهارم 7555 میاد و پایه (D) خروجی هستش که به مقاومتی که به پایه 2 ایسی شماره 10 وصل میشه.
                                برای تنظیم ای سی 10 ولتاژ خروجیش باید 3 ولت نصبت به زمین باشه.
                                ای سی 11 که خروجی صدا رو بعهده داره فعلا از مدار خارجش کن. ترانزیستور رابط رو هم از طو مدار در بیار .
                                تغییر ولتاژ خروجی ای سی وقتی که اهن نزدیکش میشه 10 ولت هست.
                                چند مورد هم هست که باید بگم. یک اگه هر کدوم از 7555 ها داغ کردن و گرماش زیاده بدون نیم سوز شده و دیگه بدرد نمیخوره
                                ماسفتی که لوپ رو درایو میکنه نباید به هیچ عنوان داغ کنه اگه داغ کنه یعنی مشکلی هست.
                                زیر مدار که لحیم کاری کردی رو خوب با الکل مخصوص تمیز کن تا عملکرد مدار بهتر بشه.
                                در ضمن اگه مدار رو بدون شماتیک کشیدی دو باره PCB مدار رو با شماتیک بکش. اینقدر هم مدارش پیچیده نیست که دو رو طراحیش کردی .یک رو هم میشه طراحیش کرد.یک وقت میبینی این ویا هایی که زدی خوب رسانا نشدن ارتباط مدار قطعه. به این ها هم توجه کن.
                                احساس میکنم که دیگه همه ی موارد لازم رو گفتم
                                دستم خسته شد اینقدر تایپ کردم :biggrin: :icon_razz: :nice:
                                دودمانم بر باد رفت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X