سلام
من دوباره اومدم
عزیز بنده هم از این تایوانی ها دارم هم از این zgaی چینی . اره zga مال چین هست . اگر میخوای موتور عالی درجه 1 بخری فکر کنم این آلمانی ها الان موجود باشه اما برای مسیر یاب به نظر من zgaها بهتره . من الان مسیریاب ساختم هم با تایوانی روش تست کردم هم با این zga . فرق چندانی با هم ندارن اما این طور که من تست کردم این تایوانی ها مقاومت بالاتری دارن منظورم اینه که من به همین 12 ولت ها 24-25 ولت دادم این تایوانی ها این مرد کارکرد اما این zga جرقه میزن توش :biggrin: فکر کنم نیم سوز شده ! اما بازم پیشنهاد میکنم zga بگیری . از مدل zga28 حتما بگیر با تعداد دور 700 . این zga28 از سری های دیگه zga قدرتش بالا تره , چون مثلا همین موتور تایوانی با دور 700 رو بخری قدرتش کم تره , بعد ممکنه مثلا تو سر بالایی کم بیاره , اما حجمش از zga28کوچک تره و فکر کنم تو حالت قفل 1.5 آمپر بیشتر نکشه .در کل :
1. اگه میخواهید zga بگیرین از مدل zga28و تعداد دور 700 یا 600 بخرید ؛ که هم سرعت بره بالا هم قدرت ( در ذهن داشته باشید که اگر تعداد دور بالا تری بخرید میتوانید با pwm کنترل کرده و سرعت را تغییر دهید اما قدرت نیز به همان نسبت پایین میآید , در این zga28 نسب پایین آمدن قدر موتور نسبت به سرعت کم تر است در نتیجه با سرعت بالا قدرت بالا تری نسبت به موتور های دیگه دارید . )
2. اگر تایوانی میخواهید بخرید تعداد دور 400 یا 500 بخرید که قدرت موتور زیاد پایین نرود و ولتاژ بالا روش بندازید تا سرعت نیز بالا تر از 400-500 rmp نشان دهد .
به نظر بنده مورد اول بهتره اما حداکثر ولتاژ برای این نوع zga28 طبق تجربه ی من 17-18 ولت هست .
حتما هم برای مسیریابتون از lm338-k ( اورجینالش ) استفاده کنید که بتونید سر پیست سرعت رباتتون رو کنترل کنید .
موفق باشید
« با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
این جمله رو فراموش نکن
عزیز گشتاور ZGA28 از تایوانی بالا تره !
من الان ZGA 28 و 25 دارم .هرچی عدد این ZGA بالا تر میره گشتاور موتور بالا تر میره ! اما برای مسیریاب این ZGA28 بهتره نسبت به مدل های دیگه ی ZGA .چون هم گشتاور یا قدرتش به اندازس هم اندازه ی خود موتور گیربکسش زیادی بزرگ نیست !
اما اگر میخواین تایوانی ها بخرید ؛ همون طور که بالا گفتم جنسشون قوی تر از اونای دیگس , البته شاید موتور تایوانی های من بهتر بوده , چون در یک ولتاژ بالای ثابت من تستشون هر دو موتور رو . و این تایوانیه خوب جواب داده . اما اگر میخواین تایوانی بگیرین ( یا مثلا ZGA25 یا ... ) معمولا در مسیریاب های حرفه ای میان موتور با سرعت ( RPM ) پایین میگیرن که گشتاور بالا بمونه و برای این که سرعتش خیلی پایین نمونه هم ولتاژ بالا میندازن روش که سرعت از تعداد دور تعریف شدش بیشتر شه .
پس باز چند نکته :
1.اول این که من هرچی توضیح بدم مطلب اصلی رو نمیتونم به کسی بفهمونم , چون تا وقتی شما مثلا این دو موتور ها رو تو دستتون نگیرین و روشن خاموشش نکنید متوجه شدن حرف های من سخته ؛ چون کار علمی نیست , کار تجربیه !
2. من خودم یک مسیربای تقریبا حرفه ای ساختم , با یک مگا32 و 24 سنسور که عین بنز کار میکنه .شما 2 ولتاژ برای مدارتون لازم دارین یک 5 ولت برای برد و آی سی ها و یک ولتاژی برای موتور ها که به درایور متصل میشه . برای اون 5 ولت میتونید از رگولاتور های خطی یا سوئیچینگ استفاده کنید که به نظر من همین خطی ها خیلی بهتره , اگر هم داغ میشد هم می راه حل خخوبی دارم . و برای موتور از یک رگولاتور متغیر خطی باید استفاده کنید .این رگولاتور خطی متغیر که اسمش LM338 هست ولتاژ موتور ها رو تغییر میده و تثبیت میکنه . اصلا 7812 نیازی نیست . همون طور که گفتم من به تایوانی ها 23-24 ولت دادم و برام با سرعت زیاد مسیر رو طی کرد و هیچ کاریش هم نشد ! حتی نیم سوز .( اما توصیه میکنم حداکثر 19-20 ولت بیشتر ندین ) و به اون ZGAها که به نظر از تایوانی بهتر بود 13-14 ولت رو دادم و یکم نیم سوز شد . این نکته رو در نظر بگیرید که در پیست مسابقه به شما 3 بار رکور گیری رو فرصت میدن و بهتر اینه که شما برای موتور یک ولتاژ متغیر داشته باشین که در هر رکورد گیری با یک سرعت ربات مسیریابی کنه . چون اگر سرعت بالا باشه دقت میباد پایین و خط رو گم میکنه و بلاعکس
3. انتخواب با خودتونه , همون طور که گفتم کار تجربیه ؛ من یک روز از یک بنده خدایی میپرسیدم فرکانس PWM برای موتور گیربکس چه قدر بدم خوبه با دلیل , اون میگفت زیر 100 کیلو هرتز بدی بهتره اما هر چی دلیلش رو میگفت متوجه نمیشدم ، آخر گفت باید خودت با فرکانس های مختلف راه بندازی تا تفاوت که فرکانس ها رو بفهمی و بعد خودم را ه انداختم و متوجه شدم . الانم برای انخواب موتور باید بخرید و تجربه کنید . اما اگر تایوانی میخواهید بخرید با نظر من اینه که 500-600 دور بخرید و 5 سل باطری لیتیوم آیون بندازین روش با رگولاتور متغیر تثبیت شدهی که گفتم .
و در آخر هم من زیاد توضیح میدم , ببخشید . اما اگر در ضمینه ی مسیریاب کمک خواستید من میتونم راهنمایی کنم چون خودم یک زمانی تو همین پست راهنمایی میخواستم از بقیه .
این جمله رو فراموش نکن
پس از همون zga 28 استفاده کن یا 800rpm یا 450rpm البته اگه 800 بخری بهتره چون بعد میتونی تو مسابقه ه استفاده کنی .
ولی تو برنامه مجبور میشید از pwm کمتری استفاده کنید.
اگر برای آموزش هست , بهتره یک 8 سنسور با adc میکروکنترلر و هم با بافر درست کنی که راه های مختلف ساخت مسیریابو امتحان کنی . بعد بری روی حرفه ای تر . ( اگر توضیح کامل میخوای میتونی خصوصی یا عمومی برات توضیح بدم )
2. حرف دوستمون درسته , zga28 بگیری بهتره , اما باید چند نوع موتور داشته باشی تا بتونی مقایسه کنی مارکارو
3. lm338 یک رگولاتور خطی هست , ( من یک اطلاعاتی دارم , شاید کامل باشه , شاید ناقص و شاید اشتباده و درست ؛ اگر جای تصحیح داشت بیان کنید ) رگولاتور یک تثبیت کنندهی ولتاژ هست مثلا 7805 که مثلا 12 ولت ( یا هر ولتاژ ی دیگر ) به ورودیش میدی از اون ور بهت 5 ولت ثابت میده اما باید ولتاژ ورودیت 2.5 ولت بیشتر از ولتاژ خرووجی روگولاتورت باشه . حالا رگولاتور متغیر یا ادجاست ( adjust or ADJ ) یک روگولاتوری است که میتونیم ولتاژ خروجی اون که رو تغییر بدیم ( روی هر ولتاژی قرار بدیم تثبیت شده است ) این کار رو فکر کنم با فیدبکش میکنیم و ... حلا برای مسیریاب چه ارزشی دارد , ولتاژ موتور یا همون 12 ولت رو که قراره به درایور بدیم که به موتور ها بده , سر راهش این رگولاتور رو میزاریم که بتونیم این ولتاژ موتور رو تغییر بدیم با یک ولوم . یعنی به موتور ها موتونیم از 1.7 تا 12 ولت بدهیم . این امر باعث میشه که سر پیست مسابقه سرعت ربات رو کنترل کنیم و 3 بار رکورگیری رو خئب انجام بدیم , که برای ربات آموزشی فکر نکنم زیاد لازم باشه .
4. من نمدونم چی تو فکرتون هست یا با چی میخواین راه بندازین , اما برا آموزش من پیشنهادی برا طرز ساخت رباتتون دارم که با عث میشه بعدا که خواستید ربات حرفه ای بسازید , لازم به ساخت و تجربه ی ربات های آموزشی با طرح های دیگه نداشته باشه مثلا من قبلا که مسیریاب میساختم یک بار گفتم برم یک مسیریبا حرفه ای بسازم و وقتی این رباتم درست و بی نقص شده بود که به ورژن 3.4 رسیده بود ! یعنی از ورژن اولیش به 2.7 رسید و بعد به 3.4 . من 3 بار طراحی جدید کردم و خیلیی ویرایش روی طراحی قبلی , برای این که با خیلی از قطعات آشنا نبودم یا با مدار های مختلف آشنا نبودم و اشتباه طراحی میکردم و ...
موفق باشید .
این جمله رو فراموش نکن
دیدگاه