اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مسیریاب

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مسیریاب

سلام من هر چی مسیریاب می سازم از موتور اولی استفاده می کنم خیلی خوبه :icon_razz:
    باد می وزد ...
    میتوانی در مقابلش هم دیوار بسازی ، هم آسیاب بادی
    تصمیم با تو است ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط khasteh0121
      سلام من اولین رباتم رو دارم میسازم کدوم یکی از این موتورها بهتره بخرم (zga25چینی هست؟)
      به نظر من zga 28 بهتره فقط اگه مسیریاب سرعتی درست میکنید 800 بخرید ولی اگه سنسوراتون کمه 450 کافیه.

دیدگاه

سلام من اولین رباتم رو دارم میسازم کدوم یکی از این موتورها بهتره بخرم (zga25چینی هست؟)
        http://iran-micro.com/%D9%85%D9%88%D...25-p-2223.html

http://iran-micro.com/%D9%85%D9%88%D...ga-p-1649.html

http://iran-micro.com/%D9%85%D9%88%D...ga-p-1651.html
        سلام
        من دوباره اومدم
        عزیز بنده هم از این تایوانی ها دارم هم از این zgaی چینی . اره zga مال چین هست . اگر میخوای موتور عالی درجه 1 بخری فکر کنم این آلمانی ها الان موجود باشه اما برای مسیر یاب به نظر من zgaها بهتره . من الان مسیریاب ساختم هم با تایوانی روش تست کردم هم با این zga . فرق چندانی با هم ندارن اما این طور که من تست کردم این تایوانی ها مقاومت بالاتری دارن منظورم اینه که من به همین 12 ولت ها 24-25 ولت دادم این تایوانی ها این مرد کارکرد اما این zga جرقه میزن توش :biggrin: فکر کنم نیم سوز شده ! اما بازم پیشنهاد میکنم zga بگیری . از مدل zga28 حتما بگیر با تعداد دور 700 . این zga28 از سری های دیگه zga قدرتش بالا تره , چون مثلا همین موتور تایوانی با دور 700 رو بخری قدرتش کم تره , بعد ممکنه مثلا تو سر بالایی کم بیاره , اما حجمش از zga28کوچک تره و فکر کنم تو حالت قفل 1.5 آمپر بیشتر نکشه .در کل :
        1. اگه میخواهید zga بگیرین از مدل zga28و تعداد دور 700 یا 600 بخرید ؛ که هم سرعت بره بالا هم قدرت ( در ذهن داشته باشید که اگر تعداد دور بالا تری بخرید میتوانید با pwm کنترل کرده و سرعت را تغییر دهید اما قدرت نیز به همان نسبت پایین میآید , در این zga28 نسب پایین آمدن قدر موتور نسبت به سرعت کم تر است در نتیجه با سرعت بالا قدرت بالا تری نسبت به موتور های دیگه دارید . )
        2. اگر تایوانی میخواهید بخرید تعداد دور 400 یا 500 بخرید که قدرت موتور زیاد پایین نرود و ولتاژ بالا روش بندازید تا سرعت نیز بالا تر از 400-500 rmp نشان دهد .

به نظر بنده مورد اول بهتره اما حداکثر ولتاژ برای این نوع zga28 طبق تجربه ی من 17-18 ولت هست .
        حتما هم برای مسیریابتون از lm338-k ( اورجینالش ) استفاده کنید که بتونید سر پیست سرعت رباتتون رو کنترل کنید .

موفق باشید
        « با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
        این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

گشتاور zga28نسبت به تایوانی خیلی کمتره لینک های زیر رو ببینین برای موتور از7812استفاده کنم میشه مشکلی نداره

http://roboeq.ir/products/detail/%D9...7%D9%86%DB%8C/

http://roboeq.ir/products/detail/موتور گیربکس 12 ولت 600 دور تایوانی/
          اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

دیدگاه

گشتاور zga28نسبت به تایوانی خیلی کمتره لینک های زیر رو ببینین برای موتور از7812استفاده کنم میشه مشکلی نداره

http://roboeq.ir/products/detail/%D9...7%D9%86%DB%8C/

http://roboeq.ir/products/detail/%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1%20%DA%AF%DB%8C%D8%B 1%D8%A8%DA%A9%D8%B3%20%2012%20%D9%88%D9%84%D8%AA%2 0600%20%D8%AF%D9%88%D8%B1%20%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D9% 88%D8%A7%D9%86%DB%8C/

عزیز گشتاور ZGA28 از تایوانی بالا تره !
            من الان ZGA 28 و 25 دارم .هرچی عدد این ZGA بالا تر میره گشتاور موتور بالا تر میره ! اما برای مسیریاب این ZGA28 بهتره نسبت به مدل های دیگه ی ZGA .چون هم گشتاور یا قدرتش به اندازس هم اندازه ی خود موتور گیربکسش زیادی بزرگ نیست !
            اما اگر میخواین تایوانی ها بخرید ؛ همون طور که بالا گفتم جنسشون قوی تر از اونای دیگس , البته شاید موتور تایوانی های من بهتر بوده , چون در یک ولتاژ بالای ثابت من تستشون هر دو موتور رو . و این تایوانیه خوب جواب داده . اما اگر میخواین تایوانی بگیرین ( یا مثلا ZGA25 یا ... ) معمولا در مسیریاب های حرفه ای میان موتور با سرعت ( RPM ) پایین میگیرن که گشتاور بالا بمونه و برای این که سرعتش خیلی پایین نمونه هم ولتاژ بالا میندازن روش که سرعت از تعداد دور تعریف شدش بیشتر شه .

پس باز چند نکته :
            1.اول این که من هرچی توضیح بدم مطلب اصلی رو نمیتونم به کسی بفهمونم , چون تا وقتی شما مثلا این دو موتور ها رو تو دستتون نگیرین و روشن خاموشش نکنید متوجه شدن حرف های من سخته ؛ چون کار علمی نیست , کار تجربیه !

2. من خودم یک مسیربای تقریبا حرفه ای ساختم , با یک مگا32 و 24 سنسور که عین بنز کار میکنه .شما 2 ولتاژ برای مدارتون لازم دارین یک 5 ولت برای برد و آی سی ها و یک ولتاژی برای موتور ها که به درایور متصل میشه . برای اون 5 ولت میتونید از رگولاتور های خطی یا سوئیچینگ استفاده کنید که به نظر من همین خطی ها خیلی بهتره , اگر هم داغ میشد هم می راه حل خخوبی دارم . و برای موتور از یک رگولاتور متغیر خطی باید استفاده کنید .این رگولاتور خطی متغیر که اسمش LM338 هست ولتاژ موتور ها رو تغییر میده و تثبیت میکنه . اصلا 7812 نیازی نیست . همون طور که گفتم من به تایوانی ها 23-24 ولت دادم و برام با سرعت زیاد مسیر رو طی کرد و هیچ کاریش هم نشد ! حتی نیم سوز .( اما توصیه میکنم حداکثر 19-20 ولت بیشتر ندین ) و به اون ZGAها که به نظر از تایوانی بهتر بود 13-14 ولت رو دادم و یکم نیم سوز شد . این نکته رو در نظر بگیرید که در پیست مسابقه به شما 3 بار رکور گیری رو فرصت میدن و بهتر اینه که شما برای موتور یک ولتاژ متغیر داشته باشین که در هر رکورد گیری با یک سرعت ربات مسیریابی کنه . چون اگر سرعت بالا باشه دقت میباد پایین و خط رو گم میکنه و بلاعکس
            3. انتخواب با خودتونه , همون طور که گفتم کار تجربیه ؛ من یک روز از یک بنده خدایی میپرسیدم فرکانس PWM برای موتور گیربکس چه قدر بدم خوبه با دلیل , اون میگفت زیر 100 کیلو هرتز بدی بهتره اما هر چی دلیلش رو میگفت متوجه نمیشدم ، آخر گفت باید خودت با فرکانس های مختلف راه بندازی تا تفاوت که فرکانس ها رو بفهمی و بعد خودم را ه انداختم و متوجه شدم . الانم برای انخواب موتور باید بخرید و تجربه کنید . اما اگر تایوانی میخواهید بخرید با نظر من اینه که 500-600 دور بخرید و 5 سل باطری لیتیوم آیون بندازین روش با رگولاتور متغیر تثبیت شدهی که گفتم .

و در آخر هم من زیاد توضیح میدم , ببخشید . اما اگر در ضمینه ی مسیریاب کمک خواستید من میتونم راهنمایی کنم چون خودم یک زمانی تو همین پست راهنمایی میخواستم از بقیه .
            این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

آقای khasteh0121 برای مسابقات خاصی درست میکنید یا برا آموزش.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amirbehzadfar
                آقای khasteh0121 برای مسابقات خاصی درست میکنید یا برا آموزش.
                برای اموزش هست تازه شروع کردم
                اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

دیدگاه

پس از همون zga 28 استفاده کن یا 800rpm یا 450rpm البته اگه 800 بخری بهتره چون بعد میتونی تو مسابقه ه استفاده کنی .
                  ولی تو برنامه مجبور میشید از pwm کمتری استفاده کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Majid_Zamanian
                    برای اموزش هست تازه شروع کردم
                    اگر برای آموزش هست , بهتره یک 8 سنسور با adc میکروکنترلر و هم با بافر درست کنی که راه های مختلف ساخت مسیریابو امتحان کنی . بعد بری روی حرفه ای تر . ( اگر توضیح کامل میخوای میتونی خصوصی یا عمومی برات توضیح بدم )
                    2. حرف دوستمون درسته , zga28 بگیری بهتره , اما باید چند نوع موتور داشته باشی تا بتونی مقایسه کنی مارکارو
                    3. lm338 یک رگولاتور خطی هست , ( من یک اطلاعاتی دارم , شاید کامل باشه , شاید ناقص و شاید اشتباده و درست ؛ اگر جای تصحیح داشت بیان کنید ) رگولاتور یک تثبیت کنندهی ولتاژ هست مثلا 7805 که مثلا 12 ولت ( یا هر ولتاژ ی دیگر ) به ورودیش میدی از اون ور بهت 5 ولت ثابت میده اما باید ولتاژ ورودیت 2.5 ولت بیشتر از ولتاژ خرووجی روگولاتورت باشه . حالا رگولاتور متغیر یا ادجاست ( adjust or ADJ ) یک روگولاتوری است که میتونیم ولتاژ خروجی اون که رو تغییر بدیم ( روی هر ولتاژی قرار بدیم تثبیت شده است ) این کار رو فکر کنم با فیدبکش میکنیم و ... حلا برای مسیریاب چه ارزشی دارد , ولتاژ موتور یا همون 12 ولت رو که قراره به درایور بدیم که به موتور ها بده , سر راهش این رگولاتور رو میزاریم که بتونیم این ولتاژ موتور رو تغییر بدیم با یک ولوم . یعنی به موتور ها موتونیم از 1.7 تا 12 ولت بدهیم . این امر باعث میشه که سر پیست مسابقه سرعت ربات رو کنترل کنیم و 3 بار رکورگیری رو خئب انجام بدیم , که برای ربات آموزشی فکر نکنم زیاد لازم باشه .
                    4. من نمدونم چی تو فکرتون هست یا با چی میخواین راه بندازین , اما برا آموزش من پیشنهادی برا طرز ساخت رباتتون دارم که با عث میشه بعدا که خواستید ربات حرفه ای بسازید , لازم به ساخت و تجربه ی ربات های آموزشی با طرح های دیگه نداشته باشه مثلا من قبلا که مسیریاب میساختم یک بار گفتم برم یک مسیریبا حرفه ای بسازم و وقتی این رباتم درست و بی نقص شده بود که به ورژن 3.4 رسیده بود ! یعنی از ورژن اولیش به 2.7 رسید و بعد به 3.4 . من 3 بار طراحی جدید کردم و خیلیی ویرایش روی طراحی قبلی , برای این که با خیلی از قطعات آشنا نبودم یا با مدار های مختلف آشنا نبودم و اشتباه طراحی میکردم و ...

موفق باشید .
                    این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_Eshraghi
                      باید چند نوع موتور داشته باشی تا بتونی مقایسه کنی مارکارو
                      فکر نکنم لازم باشه خرج یه ربات ساده اینقدر بالا بره .
                      این بهتره که آدم از تجربیات دیگران استفاده کنه. اگه دو تا موتور aga28 بخرین کافیه.

دیدگاه

این zga28 حداکثر چقد جریان میکشه؟
                        1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
                        من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
                        !Electronic On! Programming On
                        هوشمندانه سوال بپرسیم!
                        http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

حدود 0.4 آمپر .
                          باد می وزد ...
                          تصمیم با تو است ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahan.Rafiee
                            این zga28 حداکثر چقد جریان میکشه؟
                            در حالت قفل 1.8 تا 2.2 آمپر و در حالت معمولی حداقل 0.6 آمپر .
                            این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

البته از من 1000 rpm بود
                              باد می وزد ...
                              تصمیم با تو است ...

دیدگاه

800 هم دور ور همینه ولی اگه دقیق می خواهید فردا مینویسم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...