اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مسیریاب

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مسیریاب

نوشته اصلی توسط Amir_Eshraghi
    سلام

3. اوکی شد مقاومت ها ! 5.6 هم امتحان کردم که 4.7 بهتر بود !

4. اگر ماسفت بسوزه یک سره میشه ؟ من pwm میدادم با یم آی سی دیگه اما قبلا درست بود , ولی الان کار نمیکنه ! یکی دو بار وقتی درایور ماسفت روی یکی از 4 تا ماسفت ها نبود ولتاژ دادم بهشون ماسفت ها یک دفعه کلای داغ کرد ! اما وقتی درایور ماسفت رو میزاشتم داغ نمیکرد ! pwm هم نمدادم بهشون ! الانم کار نمیکنه ! به نظر شما ممکنه از کجا باشه ؟ تست ماسفت هم مثل تست ترانزیستوره ؟

6. این درایور ماسفت توش چی هست ؟ گیت نات ؟

7. میگما این ماسفت ها مگه نباید پول پ و پول دانشون کنیم ؟ میشه یکم توضیح بدین درباره ماسفت ها و درایور ماسفت ها که چه چوری این جوری میشن ؟

ممنون
    اگه بسوزه گیت یه سورس راه میده
    ببین ماسفت 3 تا پایه گیت و سورس و درین داره. اگه بخوایم با ترانزیستور مقایسه کنیم پایه هاش رو.پایه گیت عین بیس، پایه درین عین کلکتور و پایه سورس عین امیتره.
    وقتی میخوای به ماسفت رو روشن کنی که جریان رو عبور بده باید اختلاف ولتاژ گیت و سورس بیشتر از 10 ولت (تا 20 ولت) بشه تا درین به سورس راه بده و سوئیچ روشن بشه.یعنی ماسفت های منفی توی این مدار (irfz44) که سورسشون به زمینه باید حداقل به گیتشون 10 ولت برسه تا کامل روشن بشن. و ماسفت های مثبت (irf4905) هم که سورسشون مثلا به 12 ولته باید گیتشون به 2 ولت یا کمتر برسه.

و موضوع دیگه اینه که گیت موقع روشن شدن یه جریان لحظه ای زیاد هم میکشه. این دو مورد یعنی تولید ولتاژ 10 ولت و تغذیه اون جریان زیاد باعث میشه که ما به درایور نیاز داشته باشیم.

بدون درایور هم یه کارایی میشه کرد اما غیر اصولیه و باعث تلفات زیاد میشه
    AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
      اگه بسوزه گیت یه سورس راه میده
      ببین ماسفت 3 تا پایه گیت و سورس و درین داره. اگه بخوایم با ترانزیستور مقایسه کنیم پایه هاش رو.پایه گیت عین بیس، پایه درین عین کلکتور و پایه سورس عین امیتره.
      وقتی میخوای به ماسفت رو روشن کنی که جریان رو عبور بده باید اختلاف ولتاژ گیت و سورس بیشتر از 10 ولت (تا 20 ولت) بشه تا درین به سورس راه بده و سوئیچ روشن بشه.یعنی ماسفت های منفی توی این مدار (irfz44) که سورسشون به زمینه باید حداقل به گیتشون 10 ولت برسه تا کامل روشن بشن. و ماسفت های مثبت (irf4905) هم که سورسشون مثلا به 12 ولته باید گیتشون به 2 ولت یا کمتر برسه.

و موضوع دیگه اینه که گیت موقع روشن شدن یه جریان لحظه ای زیاد هم میکشه. این دو مورد یعنی تولید ولتاژ 10 ولت و تغذیه اون جریان زیاد باعث میشه که ما به درایور نیاز داشته باشیم.

بدون درایور هم یه کارایی میشه کرد اما غیر اصولیه و باعث تلفات زیاد میشه
      1. آها ! اوکی ! ماسفات رو تست میکنم , 2 تا درایو ماسفت هم از تهران سفارش دادم که تا فردا پس فردا میرسه ! مرسی

2. من یک pcb مگا 64 طراحی کردم که کار خودم نیست چاپ کنم ! اما میخوام بدم بیرون که تمیز در بیاد ! تو مشهد جای خوب من پیدا نکردم ! که اون طور که میخوام بزنه ! میخوام اینترنتی بخرم , شما کجا رو پینهاد میکنید ؟ که فقط دقت خیلی بالایی داشته باشه ؟

3. پس درایور ماسفت میاد جریان لحظه ای رو تامین میکنه و علا وه بر این جریان لحظه ای با اون ولتاژ 18 ولتی که ماکزیمم بهش میدیم میاد اختلاف ولتاژ بین گیت و سورس رو تعمین میکنه ! درسته ؟ بعد درایور ماسفت خودش متوجه میشه که به کدوم پایه ی گیت ماسفت باید مثلا 2 ولت بده ( مثبت ) و به کدوم یکی باید 10 ولت بده ( منفی ) ؟؟

4. بعد اون گیت نات کجاس که کنترل پیرشفته رو باهش انجام میدیم ؟ تو درایور ماسفت هست ؟
      « با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
      این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

2. من یک pcb مگا 64 طراحی کردم که کار خودم نیست چاپ کنم ! اما میخوام بدم بیرون که تمیز در بیاد ! تو مشهد جای خوب من پیدا نکردم ! که اون طور که میخوام بزنه ! میخوام اینترنتی بخرم , شما کجا رو پینهاد میکنید ؟ که فقط دقت خیلی بالایی داشته باشه ؟
        از قسمت PCBسایت بخر.عالیییی چاپ میکنه!!!!!!!!!!!!!
        http://pcb.eca.ir/
        1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
        من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
        !Electronic On! Programming On
        هوشمندانه سوال بپرسیم!
        http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

1. آها ! اوکی ! ماسفات رو تست میکنم , 2 تا درایو ماسفت هم از تهران سفارش دادم که تا فردا پس فردا میرسه ! مرسی

3. پس درایور ماسفت میاد جریان لحظه ای رو تامین میکنه و علا وه بر این جریان لحظه ای با اون ولتاژ 18 ولتی که ماکزیمم بهش میدیم میاد اختلاف ولتاژ بین گیت و سورس رو تعمین میکنه ! درسته ؟ بعد درایور ماسفت خودش متوجه میشه که به کدوم پایه ی گیت ماسفت باید مثلا 2 ولت بده ( مثبت ) و به کدوم یکی باید 10 ولت بده ( منفی ) ؟؟

4. بعد اون گیت نات کجاس که کنترل پیرشفته رو باهش انجام میدیم ؟ تو درایور ماسفت هست ؟
          3- آره درسته. 2 ولت نمیده 0 ولت میده اون یکی رو هم 10 نمیده 12 (یعنی ولتاژ vcc رو میده)
          4- 2 تا درایوری که داخل tc4428 هست یکیش خودش نات هم هست
          AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
            3- آره درسته. 2 ولت نمیده 0 ولت میده اون یکی رو هم 10 نمیده 12 (یعنی ولتاژ vcc رو میده)
            4- 2 تا درایوری که داخل tc4428 هست یکیش خودش نات هم هست
            خوب راه اندازی مردم اما چند تا مشکل :

1. ماسفت 4905 یک دفعه داغ میکنه ! هر دو تاش توی یکی از پل ها داغ میکنن , اما موتور میچخه !

2. یک سری مشکلات جانبی داره که بعد میگم , فقط الان میخوام ماسفت ها رو تست کنم ببینم سوختن یا نه ! حالا اگر سوخته باشه , پایه ی گیت باید به سورس راه بده و گیت به دو.رین و سورس به دورین راه نده , درسته ؟ حالا درحالتی که نسوخته باشه چه جوریه >؟

3. ماسفت ها رو چرا با مقاومت پول پ و پول دان نکردیم ؟؟

ممنون
            این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

خوب راه اندازی مردم اما چند تا مشکل :

1. ماسفت 4905 یک دفعه داغ میکنه ! هر دو تاش توی یکی از پل ها داغ میکنن , اما موتور میچخه !

2. یک سری مشکلات جانبی داره که بعد میگم , فقط الان میخوام ماسفت ها رو تست کنم ببینم سوختن یا نه ! حالا اگر سوخته باشه , پایه ی گیت باید به سورس راه بده و گیت به دو.رین و سورس به دورین راه نده , درسته ؟ حالا درحالتی که نسوخته باشه چه جوریه >؟

3. ماسفت ها رو چرا با مقاومت پول پ و پول دان نکردیم ؟؟

ممنون
              اگه تحت ولتاژ زیاد سوخته باشه گیت به سورس راه میده
              4- واسه چی؟
              AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                اگه تحت ولتاژ زیاد سوخته باشه گیت به سورس راه میده
                4- واسه چی؟
                1. الان اگه من pwm ندم به درایور ها , خروجی که به موتور وصله با تمام سرعت میچرخه ؟ یعنی منظورم اینه که وقتی pwm ندم چه اتفاقی رخ میده ؟
                2. منظور از هایساید و لوساید چیه در این درایور ؟
                3. منفی یا مثبت ماسفت ها چه جوریه ؟ یعنی مثلا z44 که منفی هست باید به زمین وصل کنیم پایه ی گیتش رو که سوئیچ کنه ؟ یا مثلا 4905 باید به یک ولتاژ مثلا مثبت وصل کنیم ؟ من یکم در این مورد گیج شدم ! دو سه جا هم خوندم در این مورد اما نامفهوم بود یک جورایی برام !
                4. lm338 افت ولتاژ داره ؟ من یکی اصل خریدم از جوان البته نوع t , اما 2 ولت افت ولتاژ داره ! اگر اصل باشه نداره افت ولتاژ ؟

ممنون
                این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

1. الان اگه من pwm ندم به درایور ها , خروجی که به موتور وصله با تمام سرعت میچرخه ؟ یعنی منظورم اینه که وقتی pwm ندم چه اتفاقی رخ میده ؟
                  2. منظور از هایساید و لوساید چیه در این درایور ؟
                  3. منفی یا مثبت ماسفت ها چه جوریه ؟ یعنی مثلا z44 که منفی هست باید به زمین وصل کنیم پایه ی گیتش رو که سوئیچ کنه ؟ یا مثلا 4905 باید به یک ولتاژ مثلا مثبت وصل کنیم ؟ من یکم در این مورد گیج شدم ! دو سه جا هم خوندم در این مورد اما نامفهوم بود یک جورایی برام !
                  4. lm338 افت ولتاژ داره ؟ من یکی اصل خریدم از جوان البته نوع t , اما 2 ولت افت ولتاژ داره ! اگر اصل باشه نداره افت ولتاژ ؟

ممنون
                  1- هزار بار این سوال رو پرسیدی :biggrin: وصل کن ببین چی میشه
                  2- هایساید یعنی ماسفت بالایی (در این مورد 4905) لوسابد هم ماسفت های پایینی
                  3- نا مفهومه
                  4- تا 1.2 طبیعیه
                  AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                    1- هزار بار این سوال رو پرسیدی :biggrin: وصل کن ببین چی میشه
                    2- هایساید یعنی ماسفت بالایی (در این مورد 4905) لوسابد هم ماسفت های پایینی
                    3- نا مفهومه
                    4- تا 1.2 طبیعیه
                    5. من یک برنامه نوشتم که با زدن میکرو یویچ اولی , ال ای دی اولی روشن شه و در به پایه ی ورودی یکی از درایور ها یک موج pwm درست کنه که مقدارشو 100 گذاشتم ! بعد یک میکرو سوئیچ دومی هم قرار دادم که اگر اون رو بزنیم ال ای دی دومی روشن شه و یک موج pwm درست کنه با مقدار 500

همون طور که میدونید من 2 تا کلید قرار دادم یک کلید برای تغذیه ی +5 ولت برای هر چی که 5 ولت احتیاج داره و یک کلید برای موتور که بین 0 تا 13 ولت متغیر بود ( با lm33 کنترل میکنم ) , حالا من یک برنامه رو اجرا کردم و درست بود , اما در ولتا پایین درست عمل میکرد , مثلا ولتاژ 4 5 ولت ( که با اون پتانسومتر lm33 کنترل میکردم ) ! یعنی اگر درایور ها همچین ولتاژی داشتند برنامه درست عمل میکردم و با یک کلید چپ گرد میشد با سرعت زیاد و با کلید دوم راست گرد میشد با سرعت کم ! و ال ای دی های متناظرش هم روشن میشد ! اما وقتی ولتاژ موتور رو با پتانسیومتر زیاد میکدم برنامم قتطی میکرد و 2 تا ال ای دی هی روشن خاموش میشد , انگار هی شرط ها درست و اشتباه میشدند و موتور هم گیج میزد ! یک بار با تمام سرعت موتور میچرخید که انگار pwm نداشت یک بار استوپ میکرد یک بار ...
                    حالا میکروی من هم پروگرمر دیگه نمیشناسه ! ولی برنامش رو انجام میده !
                    الان نمکیدونم این مشکل من از برنامه ای که نوشتمه یا از مدار ! یا مثلا درایور ها جریان پس میدن !
                    نظر شما چیه ؟
                    این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

5. من یک برنامه نوشتم که با زدن میکرو یویچ اولی , ال ای دی اولی روشن شه و در به پایه ی ورودی یکی از درایور ها یک موج pwm درست کنه که مقدارشو 100 گذاشتم ! بعد یک میکرو سوئیچ دومی هم قرار دادم که اگر اون رو بزنیم ال ای دی دومی روشن شه و یک موج pwm درست کنه با مقدار 500

همون طور که میدونید من 2 تا کلید قرار دادم یک کلید برای تغذیه ی +5 ولت برای هر چی که 5 ولت احتیاج داره و یک کلید برای موتور که بین 0 تا 13 ولت متغیر بود ( با lm33 کنترل میکنم ) , حالا من یک برنامه رو اجرا کردم و درست بود , اما در ولتا پایین درست عمل میکرد , مثلا ولتاژ 4 5 ولت ( که با اون پتانسومتر lm33 کنترل میکردم ) ! یعنی اگر درایور ها همچین ولتاژی داشتند برنامه درست عمل میکردم و با یک کلید چپ گرد میشد با سرعت زیاد و با کلید دوم راست گرد میشد با سرعت کم ! و ال ای دی های متناظرش هم روشن میشد ! اما وقتی ولتاژ موتور رو با پتانسیومتر زیاد میکدم برنامم قتطی میکرد و 2 تا ال ای دی هی روشن خاموش میشد , انگار هی شرط ها درست و اشتباه میشدند و موتور هم گیج میزد ! یک بار با تمام سرعت موتور میچرخید که انگار pwm نداشت یک بار استوپ میکرد یک بار ...
                      حالا میکروی من هم پروگرمر دیگه نمیشناسه ! ولی برنامش رو انجام میده !
                      الان نمکیدونم این مشکل من از برنامه ای که نوشتمه یا از مدار ! یا مثلا درایور ها جریان پس میدن !
                      نظر شما چیه ؟
                      جریان برگشتی که به مبکرو کاری نداره
                      AVR هم کار نمیکنم اینو باید از یکی دیگه بپرسی
                      AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                        جریان برگشتی که به مبکروکاری نداره
                        AVR هم کار نمیکنم اینو باید از یکی دیگه بپرسی

اوکی , پس اشکال تو مدار که نیست ؟ به نظرت اشکال میتونه از برنامهمم باشه ؟
                        این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

اوکی , پس اشکال تو مدار که نیست ؟ به نظرت اشکال میتونه از برنامهمم باشه ؟
                          از یه برنامه ساده مثل چشمک زن شروع کن ببین کار میده ؟
                          pwm خروجی رو با اسکوپ بگیر ؟
                          بجای pwm دستی 0 و 1 بده ببین چی میشه؟
                          AYRIC

دیدگاه

سلام دوستان عزیز چند تا سوال دارم
                            پایه ی AREFدر میکروی Atmega16چه نقشی داره ؟
                            میخوام یه LEDوقتی میکرو هنگ کرد روشن بشه چه مداری باید ببندم؟
                            اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

دیدگاه

سلام پایه ی aref مروط به adc میکرو هست که ولتاژ مبدا ADC را معلوم می کنه .
                              برای مورد دوم فکر نکنم همچین کاری بشه اانجام داد .
                              باد می وزد ...
                              میتوانی در مقابلش هم دیوار بسازی ، هم آسیاب بادی
                              تصمیم با تو است ...

دیدگاه

سلام من اولین رباتم رو دارم میسازم کدوم یکی از این موتورها بهتره بخرم (zga25چینی هست؟)
                                http://iran-micro.com/%D9%85%D9%88%D...25-p-2223.html

http://iran-micro.com/%D9%85%D9%88%D...ga-p-1649.html

http://iran-micro.com/%D9%85%D9%88%D...ga-p-1651.html
                                اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X