اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای نوشتن برنامه ربات تعقیب خط 24 سنسوره

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک برای نوشتن برنامه ربات تعقیب خط 24 سنسوره

با همین فاصله سنسورا ادامه بدم خوبه؟ یا کمتر منم ؟یا شیب رو کم تر کنم؟؟؟؟؟
    http://uplod.ir/o9mwkldmg7x9/rf.pdsprj.htm
    Vaghti arzesha avaz mishan avazi ha ba arzesh mishan

دیدگاه

فاصله ها خب هست اما هیچ کدوم توی خط نیستند.مثلا سنسور رو سمت چپ و راست توی یک خط نیستند.
      شما از سنسور سمت چپ خط بکشید به سمت سنسور سمت راست یا برعکس بعد مرتبشون کنید.
      موفق باشید

دیدگاه

پاسخ : کمک برای نوشتن برنامه ربات تعقیب خط 24 س

دوست عزیز شیب چطور؟پایه های d ایسی 74HC573 ورودی هست دیگه ؟
        همون پایه هایی ک ب میکرو میره از ای سی 74HC573 رو باید ب led وصل کرد؟؟؟؟؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : کمک برای نوشتن برنامه ربات تعقیب خط 24 س

نوشته اصلی توسط mahdinasr
          دوست عزیز شیب چطور؟پایه های d ایسی 74HC573 ورودی هست دیگه ؟
          همون پایه هایی ک ب میکرو میره از ای سی 74HC573 رو باید ب led وصل کرد؟؟؟؟؟
          شیب خوب هست
          اونهای که به سنسور وصل هست ورودی هستند
          پایه های خروجی ای سی به LED بارگراف متصل کنید

دیدگاه

کد بارگراف توی پروتوس چی هست؟؟؟؟؟
            چطوری میشه تو پرئتوس ی مقاومت رو مایل گذاشت؟
            (راست نباشه مثلا 30 درچه یکی از پایه هاشو چرخوند؟)

دیدگاه

کد بارگراف توی پروتوس چی هست؟؟؟؟؟
              چطوری میشه تو پرئتوس ی مقاومت رو مایل گذاشت؟
              (راست نباشه مثلا 30 درچه یکی از پایه هاشو چرخوند؟)
              توی قسمت شماتیک بویسید:
              LED-BARGRAPH
              قسمت PCB هم:
              DIL-20
              برای زاویه دادن به قطعات هم شما روی قطعه مورد نظر کلیک کنید
              قسمت ROTATION عدد بدید به همون میزان میچرخه

دیدگاه

سلام
                مدار میکرو رو کشیدم میزارم ببینین اشکالی چیزی نداره!
                اندازه مدارم الان چند در چنده؟؟؟http://uplod.ir/ohcbwnrbblo3/Micro.pdsprj.htm

دیدگاه

راستی وقتی مدارام کاملا درست شد چند وقت طول میکشه برنامشو بنویسم؟
                  اخه امتحان تهایی دارم نمیرسم هم اونارو بخونم هم اینو کامل کنم
                  من نزدیک ب 400 تومن برای ربات های مسیریاب قبلیم خرج کردم همه کامل شدن ولی هیچ کدوم مثل ایر ربات هایی ک تو مسابقات هستن نمیشه
                  مشکل از برناممه
                  ربات های قبلیم مثل ربات شما شما هی ب راست چپ میره و از این حرفا
                  میخام کاملا مثل یکه های مسابقات شه
                  راستی برای مسابقات خوارزمی اماده میشه؟کلا برای همون میخام درست کنم!!!!!!!!111
                  مثلا میخوام مثل این رباته باشه http://www.aparat.com/v/TNlC1
                  :biggrin: :biggrin: :biggrin:

دیدگاه

سلام
                    مدار میکرو رو کشیدم میزارم ببینین اشکالی چیزی نداره!
                    اندازه مدارم الان چند در چنده؟؟؟http://uplod.ir/ohcbwnrbblo3/Micro.pdsprj.htm
                    اگر بخواید به روش اتو بزنید خطهاتون خیلی نزدیک به هم هست ممکنه یکم اذیت بشید.
                    ضمنا اون مقاومت ها برای ال ای دی بارگراف زیاد هست
                    یک مقاومت 10 کیلو بگذارید روی منفی کافی هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد مومنی تزنگی
                      اگر بخواید به روش اتو بزنید خطهاتون خیلی نزدیک به هم هست ممکنه یکم اذیت بشید.
                      ضمنا اون مقاومت ها برای ال ای دی بارگراف زیاد هست
                      یک مقاومت 10 کیلو بگذارید روی منفی کافی هست
                      ب جز اتو چه راه های دیگه ای هست؟؟؟؟؟؟؟؟
                      اونا مقاومت 330اهم هست یادم رفت بنویسم
                      یاشه 10 کیلو میزارم
                      کلا مدارم مشکل دیگه ای نداشت؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

ب جز اتو چه راه های دیگه ای هست؟؟؟؟؟؟؟؟
                        اونا مقاومت 330اهم هست یادم رفت بنویسم
                        یاشه 10 کیلو میزارم
                        کلا مدارم مشکل دیگه ای نداشت؟؟؟؟؟؟
                        میتونید بدید بیرون براتون pcb بزنن (با دستگاه)
                        فقط روی منفی 1 مقاومت 10 کیلو نیاز هست
                        من 330 اهم فقط روی فرستنده هام گذاشتم و بین گیرنده و 74hc573
                        باید شماتیک بگذارید اما بصورت کلی مشکلی نداره
                        موفق باشید

دیدگاه

درود
                          منم خروجی lm317 رو اندازه گرفتم !!!!!!!
                          اولش درسته یعنی با کم و زیاد کردن ولوم ، ولتاز خروجی از llm317 تغیر میکنه امه وقتی همین خروجی رو ب ;298 وصل میکنم ولتاز خروجی یکهو میشه 2.8 یه همچین چیزی !!!!!!!!!!1
                          سلام
                          lm317 چون ادجاست هست جنس درجه 1 و 2 و حتی ریمارک داره ! معمولا اینایی که مغازه های شهرتان ها میارن برای این که یک مقدار هم ارزون باشه درجه 2 میارن , بدی اینا این هست که وقتی بار به خروجی ول میکنید یا به عبارتی دیگر جریان از این رگولاتور میکشید به شدت افت ولتاژ خواهد داشت ! پس اینتوری میتونی بفهمید رگولاتورتون درجه 1 موجود در بازاره یا ریمارک .

برای کنترل سرعت موتور هاتون من 2 پیشنهاد دارم , اول از طریق برنامه نویسیه که اگر بتونید پیاده کنید خیلی خوب میشه اما سخته ! دوم استفاده از همین رگولاتور ها هست اما بدی اینا تلفات زیاده و به صورت گرما ضاهر میشه , برای رفع این عیب هم من پینهاد میکنم یا از lm2576-adj استفاده کنید یا از lm338-k یا مدل قابلمه ای , اما توجه داشته باشید که باید جنس تقریبا خوب پیدا کنید ! من اولین باری که میخواستم 338 بگیرم خرید اینترنتی داشتم , 2 مدل از اینا داشت یکیش 15 ت بو یکی دیگع 2.500ت من اول تعجب کردم , بعد 2500 خریدم و وقتی تست کردم همین اتفاق افتاد و بعد پرسو جو فهمیدم که اینا جنس تقل و اورجینال دارن !
                          اگر از 2576 استفاده کنید بهتره چون سوئیچینگه و تلفاتش کم تره , فوقش یک هدسینگ میزارین !

راستی
                          برد سنسورا کامله
                          ارایشش به صورت یه ریشه :mrgreen: یا همون 8 باز
                          عکسشو میزارم
                          راستی سنسورامم tcr5000 تایوانی هست خوبه ک نه؟
                          اگه خوب نیست بگید تا یه برد با سنسورای 5 میل یا 3 میل بزنم
                          راستی
                          قبلانا یه برد سنسور درست کردم ،این طوری بود ک پایه مثبت فرستنده و گیرنده به هم وصل بود و پایه منفی فرستنه با یه مقاومت 330 اهم ب gndوصل شده بود و گیرنده هم همین طور البته با مقاومت 82 کیلو
                          اما تو این مدار وقتی - گیرندرو ب gnd وصل میکنم کلا از مدار خارج میشه میشه بگین دلیلش چیه؟؟
                          الان تو این مدار وقتی - گیرنده ها رو مستقیم ب میکرو وصل میکنم جواب میده!!!!!!11
                          اینم عکس مدار سنسورام
                          برای برد سنسورتون هم , باید با توجه به قوانین مسابقات طراحی کنید ! مثلا بعضی مسابقات لوپ مربعی کشیده یا 2 تا 90 درجه ( مثل لوپ ) داره و نوشته فاصله ی کی از ظلع های لوپ یا فاصلهی دو خط کنار هم 10 سانتی متره !
                          بنابر این شما باید یک برد سنسور کم حجم و کوچیک طراحی کنید که سر پیچ ها به مشکل بر نخوره , البته اینو م ن نمیتونم به اون صورت توضیح بدم چون کار تجربی هست و بحثش مفصله امما در همین حد بدونید که اگر برد سنسور بزگ طراحی کردید ممکنه به مشکل بخورید !

فاصلهی سنسور ها تو این مدار خیلی کمه و بهتره از ir های 3 میل استفاده کنید !پکیج ها خوبن امما بدرد مسیریاب اصلا نمیخورن ! من سر مسابقه خیلی وقت پیشا به همچین مشکلی بر خوردم که سوخت و ...

آی سی هاتون اگر قرار روی برد سنسور باشه اصلا نباید ارتفاعش از سنسور بالا تر باشه چون , وقتی اسکی هم گذاشتین , ممکنه روی مانع ها گیر کنه .
                          سنسور های خط آخر که به صورت عمودی اند تعدادشون زیاده , اگر مشکل در قوانین نیست و فاصله های لوپ و چرخش ها زیاده , سنسور به صورت افقی زیاد کنید .

اگر وقت کردم بعدا براتون عکس هایی از ربات هایی که تو مسابقات گرفتم میزارم که ببینید به چ صورت هست
                          اگر مکانیکتون ضعیف باشه اما بتونید برنامه نویسی خیلی قوی روش انجام بدید با ربات های قوی میتونید رقابت کینید , چون الان اونا ضعفشون در برنامه نویسیه و تکنیکاشه !
                          موفق باشید

« با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
                          این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_Eshraghi
                            سلام
                            lm317 چون ادجاست هست جنس درجه 1 و 2 و حتی ریمارک داره ! معمولا اینایی که مغازه های شهرتان ها میارن برای این که یک مقدار هم ارزون باشه درجه 2 میارن , بدی اینا این هست که وقتی بار به خروجی ول میکنید یا به عبارتی دیگر جریان از این رگولاتور میکشید به شدت افت ولتاژ خواهد داشت ! پس اینتوری میتونی بفهمید رگولاتورتون درجه 1 موجود در بازاره یا ریمارک .

برای کنترل سرعت موتور هاتون من 2 پیشنهاد دارم , اول از طریق برنامه نویسیه که اگر بتونید پیاده کنید خیلی خوب میشه اما سخته ! دوم استفاده از همین رگولاتور ها هست اما بدی اینا تلفات زیاده و به صورت گرما ضاهر میشه , برای رفع این عیب هم من پینهاد میکنم یا از lm2576-adj استفاده کنید یا از lm338-k یا مدل قابلمه ای , اما توجه داشته باشید که باید جنس تقریبا خوب پیدا کنید ! من اولین باری که میخواستم 338 بگیرم خرید اینترنتی داشتم , 2 مدل از اینا داشت یکیش 15 ت بو یکی دیگع 2.500ت من اول تعجب کردم , بعد 2500 خریدم و وقتی تست کردم همین اتفاق افتاد و بعد پرسو جو فهمیدم که اینا جنس تقل و اورجینال دارن !
                            اگر از 2576 استفاده کنید بهتره چون سوئیچینگه و تلفاتش کم تره , فوقش یک هدسینگ میزارین !

برای برد سنسورتون هم , باید با توجه به قوانین مسابقات طراحی کنید ! مثلا بعضی مسابقات لوپ مربعی کشیده یا 2 تا 90 درجه ( مثل لوپ ) داره و نوشته فاصله ی کی از ظلع های لوپ یا فاصلهی دو خط کنار هم 10 سانتی متره !
                            بنابر این شما باید یک برد سنسور کم حجم و کوچیک طراحی کنید که سر پیچ ها به مشکل بر نخوره , البته اینو م ن نمیتونم به اون صورت توضیح بدم چون کار تجربی هست و بحثش مفصله امما در همین حد بدونید که اگر برد سنسور بزگ طراحی کردید ممکنه به مشکل بخورید !

فاصلهی سنسور ها تو این مدار خیلی کمه و بهتره از ir های 3 میل استفاده کنید !پکیج ها خوبن امما بدرد مسیریاب اصلا نمیخورن ! من سر مسابقه خیلی وقت پیشا به همچین مشکلی بر خوردم که سوخت و ...

آی سی هاتون اگر قرار روی برد سنسور باشه اصلا نباید ارتفاعش از سنسور بالا تر باشه چون , وقتی اسکی هم گذاشتین , ممکنه روی مانع ها گیر کنه .
                            سنسور های خط آخر که به صورت عمودی اند تعدادشون زیاده , اگر مشکل در قوانین نیست و فاصله های لوپ و چرخش ها زیاده , سنسور به صورت افقی زیاد کنید .

اگر وقت کردم بعدا براتون عکس هایی از ربات هایی که تو مسابقات گرفتم میزارم که ببینید به چ صورت هست
                            اگر مکانیکتون ضعیف باشه اما بتونید برنامه نویسی خیلی قوی روش انجام بدید با ربات های قوی میتونید رقابت کینید , چون الان اونا ضعفشون در برنامه نویسیه و تکنیکاشه !
                            موفق باشید
                            من برنامه نویسیم خوب نیست یعنی بلد نیستم ،بلدم در حد چشمک زن و این حرفا ........... :mrgreen:
                            سنسور های فرستنه و گیرنده هر دو 3 میل؟؟؟
                            دوست دیگمون میگن 5 میل !!!!!1
                            کدومو بگیرمم؟؟؟؟؟؟
                            برد میکرو رو نگاه کردین؟؟؟؟
                            مشکلی چیزی ب نظر شما نداشتت؟؟؟؟؟؟
                            راستی تو سایت روبوکیو پک کامل l298 حجم کمی داشت برای همین سفارش دادم
                            چطور میشه تو برنامه نویسی سرعتو کم کردد؟؟؟
                            برای یاد گرفتن نوشتن برنامه یه ربات مسیر یاب چه قدر باید اطلاعات داشته باشم؟؟؟؟؟؟
                            با خوندن کتاب و از این چیزا میشه خودم کاملش کنم؟؟؟؟؟؟
                            برای مسابقات خوارزمی اماده میشه عایاااااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

من برنامه نویسیم خوب نیست یعنی بلد نیستم ،بلدم در حد چشمک زن و این حرفا ........... :mrgreen:
                              سنسور های فرستنه و گیرنده هر دو 3 میل؟؟؟
                              دوست دیگمون میگن 5 میل !!!!!1
                              کدومو بگیرمم؟؟؟؟؟؟
                              برد میکرو رو نگاه کردین؟؟؟؟
                              مشکلی چیزی ب نظر شما نداشتت؟؟؟؟؟؟
                              راستی تو سایت روبوکیو پک کامل l298 حجم کمی داشت برای همین سفارش دادم
                              چطور میشه تو برنامه نویسی سرعتو کم کردد؟؟؟
                              برای یاد گرفتن نوشتن برنامه یه ربات مسیر یاب چه قدر باید اطلاعات داشته باشم؟؟؟؟؟؟
                              با خوندن کتاب و از این چیزا میشه خودم کاملش کنم؟؟؟؟؟؟
                              برای مسابقات خوارزمی اماده میشه عایاااااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                              سلام

1. بله 3 میل از هر کدوم , برای مسیریاب چون باطری قراره روش باشه و چون زیرش قرار اسکی بخوره ( برای موانع ) بهتره 3 میلی متر بزارید . سنسور های 5 میلی متری اولا حجم زیادی میگیرن , دوما نیز بیشتری ( که اگر مقدار مقاومت ها رو خوب نتخواب نکنید , چون بافر گذاشتید تاثیر زیادی خواهد داشت ) و سوم توان بیشتری دارن ! به بیان دیگه میشه گفت جریان بیشتری خواهند کشید ! اما این جریان خیلی کمه اما اختلاف جریان کشیدن مثلا 20 سنسور 3 میل با 20 سنسور 5 میل تقریبا زیاده و چون باطری دارین و از رگولاتور خطیتون بیشتر جریان کشیده میشه تلفات بیشتری خواهید داشت و در نتیجه گرمای بیشتر.

2. خیر ندیدم بردتونو , لینک بددی 3. کار اشتباهی کردید چون اگر سوخت تعویض همون برد حجم کم برای اشخاص نمیه حرفه ای هم تقریبا کار مشکلیه , حتی روز مسابقهخ اگر خدای نکرده بسوزه
                              4. ببینید , هدف شما از ساختت ربات و شرکت در مسابقات چیه ؟ اگر طوری هست که بعدا کنار گذاشته شه اصلا دنبال این چیزا نرید ! اگر میخواید وقت برای برنامه نیوسی یا هر کار دیگه ای بزارید باید بعدا دنبال همین کارا برید ( این تجربه ی منه )
                              شما برای ساخهت این ربات باید اول برنامه نویسی رو اوکی میکردید وبعد روی نرم افزار های مجازی , مثل پروئوس تست میکردین و بعد شروع به ساخت و مکانیک و الکترونیک میکردید .
                              من پینهادی ندارم اما اگر وقت کنم شویه نوشتم کد مسیریاب رو قرار میدم , چون مسیریاب لینگ منقرضی شده قالب کد نویسی ییکی هست , اما یک مقدار دقت لازم داره در نوشتن اون .

موفق باشید
                              « با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
                              این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

مرسی
                                خیر هدف من شرکت در مسابقات ک نیست .چون قراره از طریق دبیرستان ب مسابقات برم میگم اخه از من سوال میپرسن اماده میشه و از این چیزا منم میمونم چی بگم
                                توی برد l298به جز احتمال سوختن خود l298 چیز دیگه ای نداره ک بسوزه
                                منم بر ای همین l298رو برداشتم از توی مدار و پین هدر گذاشتم ک اگه ایسی بسوزه راحت عوضش کنم :nice:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X