اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ساعت دیجیتالی به کمک ال ای دی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت ساعت دیجیتالی به کمک ال ای دی

نوشته اصلی توسط kinj
    دوست عزیز این 60 تا ال ای دی رو به چه صورت روشن میکنه؟ماتریسی؟این ال ای دی ها به جند تا پایه میکرو میخوره؟یه توضیح بده اخه خیلی خوشم اومده ازش میخوام یکی واسه خودم بزنم

مرسی
    سلام دوست عزیز
    به نظر من توی یه همچین حجم وسیع LED بهتره از آی سی های شیفت رجیستر مثل 74595 استفاده کنی که فقط سه تا از پایه های میکرو رو اشغال می کنن و تا هرچقدر سرعت برنامه ات جواب بده میتونی خروجی یا ورودی ازش بگیری
    حتی میتونی با دوتا پایه هم راش بندازی :applause:
    موفق باشی
    زندگی را تو بساز ،
    نه بدان ساز که سازند و پذیری بی حرف ،
    زندگی یعنی جنگ ، تو بجنگ ،
    زندگی یعنی عشق ، تو بدان عشق بورز.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط microware
      سلام دوست عزیز
      به نظر من توی یه همچین حجم وسیع LED بهتره از آی سی های شیفت رجیستر مثل 74595 استفاده کنی که فقط سه تا از پایه های میکرو رو اشغال می کنن و تا هرچقدر سرعت برنامه ات جواب بده میتونی خروجی یا ورودی ازش بگیری
      حتی میتونی با دوتا پایه هم راش بندازی :applause:
      موفق باشی
      دوست عزیز یه کم بیشتر راجب این ای سی توضیح میدی؟طریقه راه اندازیش.یه کم بازش میکنی طریقه کارشو؟
      مرسی
      **** k i n j ****

دیدگاه

سلام
        بیاید این ساعت سگمنتی رو تموم کنیم من اون ثانیه شمار رو هم اورزش میدم ازش ساختم کامله
        بذاری یکی یکی بریم جلوراستی تو اوون مداری که کشیدین اند رو وصل نکردید؟
        { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

سلام

این هم طرح کلی :
          دانلود فایل : http://eca.ir/sharing/uploads/13441458672.zip
          عکس :
          http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
            سلام
            بیاید این ساعت سگمنتی رو تموم کنیم من اون ثانیه شمار رو هم اورزش میدم ازش ساختم کامله
            دوست من یه سوال :eek:
            من برای سخت افزار از یک مگا هشت +یک uln2803 + چهارتا ترانزستور bd139 استفاده کردم و
            طریقه اتصال هم به این صورته که کاتد های ال ای دی ها مربوط به هر قسمت A, B ,..... مستقیم اومده به uln و اند همه به هم متصل هست و برق اون از طریق ترانزیستورها تامین میشه
            در پروتئوس که تست میکنم خیلی پرش داره شما در عمل با رفرش یک میلی ثانیه تونستید نور خوب و بدون لرزشی داشته باشید چون پروتئوس یه نمه تو شبیه سازی ال ای دی و سون سگمنت کم میاره :biggrin:

دیدگاه

اون فایل از لحاظ آلتیوم مشکل نداره - باید کرک رو جدا بگیری - مثلا از یزدکیت !

توضیحات میکرو رو خود دوستان بگن بهتره من زیاد نمی دونم !

موفق باشی
              میشه به جای امضا انگشت بزنم ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
                سلام
                سلام.طرحمو رو پلکسی زدم.مقاومت 100 اهمی میخوام تو شهرمون هرجا رفتم نداشت :sad: از سایت سفارش دادم داره میفرسته

خدا رو شکر کنید که تو شهر بزرگ زندگی میکنید
                **** k i n j ****

دیدگاه

دوست عزیز یه کم بیشتر راجب این ای سی توضیح میدی؟طریقه راه اندازیش.یه کم بازش میکنی طریقه کارشو؟
                  مرسی
                  [/quote]
                  اگه با bascom کار می کنید به راحتی میتونی از دستور serialout استفاده کنی
                  این آی سی یه شیفت رجیستر به همراه لچه که یه ورودی سری، یه خروجی سری و هشت خروجی موازی داره و با سری کردن هر چند تا از این آی سی می تونی خروجی های زیادی داشته باشی
                  برای مثال اگه بخای 64 تا خروجی داشته باشی 8 تا از این آی سی ها رو پشت سر هم ببندی. ورودی سریال اولی رو به میکرو میدی و خروجی سریال اولی رو به ورودی سریال دومی و خروجی سریال دومی رو به ورودی سریال سومی و ... به همین ترتیب تا به آخرین آی سی.
                  خروجی آخرین آی سی رو هم میزاری توی جوب تا اضافه اطلاعاتت بریزه بیرون این آخری رو شوخی کردم.
                  بعد پایه کلاک همه آی سی ها رو به هم وصل میکنی و به پایه میکرو میدی. حالا باید برنامه ات رو طوری بنویسی که یه بیت یه بیت اطلاعات رو بزاری روی پایه میکرو و بعد از هر بیت اطلاعات پایه کلاک رو یک و صفر کنی.
                  چی گفتم
                  زندگی را تو بساز ،

دیدگاه

به نظرتون بهتر نیست ساعتهای دیگه رو وسط نکشیم و فعلا روی این ساعتی که عکسشو همون صفحه ی اول گذاشتم بحث بشه
                    از عزیزانی که دوست دارند عکس ساعت بگذارند لطف کنند وقتی این بحث تموم شد ساعتهای جدید رو بزارند و بحث کنند . ما حالا حالاها هستیم طرح های جدید رو بررسی خواهیم کرد و خواهیم ساخت.
                    لطفا بگذارید نتیجه ای بگیریم
                    نورپردازان باران نور شهرستان آران وبیدگل
                    barannoor69@yahoo.com

دیدگاه

نظر اساتید در مورد پی سی بی چیه؟؟؟
                      نورپردازان باران نور شهرستان آران وبیدگل
                      barannoor69@yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط microware
                        مرسی

اگه با bascom کار می کنید به راحتی میتونی از دستور serialout استفاده کنی
                        این آی سی یه شیفت رجیستر به همراه لچه که یه ورودی سری، یه خروجی سری و هشت خروجی موازی داره و با سری کردن هر چند تا از این آی سی می تونی خروجی های زیادی داشته باشی
                        برای مثال اگه بخای 64 تا خروجی داشته باشی 8 تا از این آی سی ها رو پشت سر هم ببندی. ورودی سریال اولی رو به میکرو میدی و خروجی سریال اولی رو به ورودی سریال دومی و خروجی سریال دومی رو به ورودی سریال سومی و ... به همین ترتیب تا به آخرین آی سی.
                        خروجی آخرین آی سی رو هم میزاری توی جوب تا اضافه اطلاعاتت بریزه بیرون این آخری رو شوخی کردم.
                        بعد پایه کلاک همه آی سی ها رو به هم وصل میکنی و به پایه میکرو میدی. حالا باید برنامه ات رو طوری بنویسی که یه بیت یه بیت اطلاعات رو بزاری روی پایه میکرو و بعد از هر بیت اطلاعات پایه کلاک رو یک و صفر کنی.
                        چی گفتم
                        دوست عزیز فکر می کنم ارتباط سریال یه مقدار سرعتش پایین باشه و در ضمن نویز پذیری اون هم زیاد و پیدا کردن اون ای سی کار خیلی سخته ای حالا توی شهر من که این جوریه بهتره از 74154 استفاده کنیم که توی تابلو های روان هم استفاده شده که خروجی هاش active low هست که باید اونقت pcb رو جوری طراحی کنیم که 7segment ها اند مشترک بشن یا اینکه led ها رو برعکس ببندیم

راستی یک روش دیگه هم میشه به کار برد و اون هم اینکه از روش انتخاب 7segment استفاده کنیم که توی 7segment های 4 تایی داخل بازار هم از این روش استفاده شده یعنی ما یه خط باس داشته باشیم که این خط باس به همه پایه های 7seg ها متصل باشه یعنی در اصل مثلا همه ی پایه های a سون سگمت ها (هرچهار تا ) بهم وصل باشه و و بیاد به یکی از پین های میکرو اونقت کاتد های سون سگمنت ها رو که در اصل 4 تا هست رو هرکدوم رو وصل می کنیم به یک پایه میکرو که با صفر کردن هر کدوم از این 4 تا پایه دیتا روی باس روی سون سگمنت مورد نظر نمایش داده میشه توی این روش چون سرعت بالاست خاموش روشن شدن سون سگمنت مشخص نیست به نظرم این بهتره تا اینکه بیاییم از ای سی های مختلف استفاده کنیم در کل 12 تا پایه می خواد و می تونیم با atmega8 کار کنیم به صرفه تره و ارزون تر هم در میاد :biggrin: ;i که البته باید سعی کنیم چیزی روتولید کنیم که صرفه ی اقتصادی داشته باشه توی شکل زیر من فعلا بافر رو قرار ندادم می تونیم پایه های کاتد رو با یک ترانزیستور زمین کنیم که اگه متوجه نشدید بگید تا تصویر کامل تری بزارم
                        این عکس راهنمای خوبی برای دوستان تازه وارد
                        قم الکترونیک

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجتبی باغبانزاده
                          نظر اساتید در مورد پی سی بی چیه؟؟؟
                          والا تا اونجا که من می دونم دوتا مشکل هست یکی led های وسط که ثانیه رو نشون میدن سیم کشی نشدن و دیگه اینکه خبری از کاتد led ها نیست خوب اگه زحمتی نیست کاتد هر سگمنتی رو مشترک کنید و مثل a b c d e f g بدید بیرون مثلا g1 g2 g3 g4 بازم ممنون
                          قم الکترونیک

دیدگاه

سلام electronicnarm عزیز
                            74595 در مدارات ساعت عقربه ای و همچنین در مدارات تابلو روان و تمامی ماژولهای تابلو روان چینی استفاده میشن و من شخصا زیاد از اونها استفاده کردم.
                            بابت ساعتهای سون سگمنتی به شخصه خودم همیشه سگمنت ال ای دی ها رو آند مشترک طراحی می کنم و کاتد ها (a b c d e f g .) رو از منفی ال ای دی ها میگیرم و برای درایو کردن مشترک ها از TIP127 و برای کاتد ها از ULN2803 یا اگه جریان بیشتری بخوام از TIP41 استفاده می کنم و تا حالا که بیست سی تا از اینا درست کردم مشکلی نداشتم.
                            روند برنامه نویسی هم همینه که زمانت رو از هر روشی دوس داشتی انتخاب می کنی و برای نمایش ساعت همونجوری که استید میدونن، باید هر 5 میلی ثانیه یه بار بین سگمنتها سوئیچ کنی و یه زمان خاموش هم بین سوئیچها بزاری که شبه تصویر نداشته باشی.
                            نکته مهمش اینجاست که تاخیر 5 میلی ثانیه ات رو از وقفه یکی از تایمر هات استفاده کنی که در روند برنامه دچار پرش صفحه نشی.
                            سوالی بود در خدمتم :read:
                            زندگی را تو بساز ،

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud70
                              دوست من یه سوال :eek:
                              من برای سخت افزار از یک مگا هشت +یک uln2803 + چهارتا ترانزستور bd139 استفاده کردم و
                              طریقه اتصال هم به این صورته که کاتد های ال ای دی ها مربوط به هر قسمت A, B ,..... مستقیم اومده به uln و اند همه به هم متصل هست و برق اون از طریق ترانزیستورها تامین میشه
                              در پروتئوس که تست میکنم خیلی پرش داره شما در عمل با رفرش یک میلی ثانیه تونستید نور خوب و بدون لرزشی داشته باشید چون پروتئوس یه نمه تو شبیه سازی ال ای دی و سون سگمنت کم میاره :biggrin:

خوب اول اینکه ممنون از pcb ولی:
                              1:همه لد ها هم جهت باشن نکه چندتا عمودی و چند تا افقی چون از اوال استفاده میکنی زاویه دید 120درجه داره نصفش زاویه دید عمودی نصفش افقیه
                              2:سیمکشیها کامل نیس
                              3:اون دایره ای که برا درجه گذاشتیو بردار لازم نیست میگ چرا
                              4:پدها و هول سایزارو درست کن بصورت بیضو بذار و هول سایزو1 و ابعادو 1.2*2.2برا پدهابذار برا لحیم کاری محکم باید باشه
                              تمامی قطعاتو بچین رو همین مدار برد مین جدا نذاز سیم کشی هیچ راه اصولی نیست برای تولید و مشکلاتی داره ازجمله افزایش حجم ضریب اطمینان از قطعی افزایش قیمت و سخت افزار چون نمیخوای دونه دونه سیم لحیم کنی نصف روز میخوای ای دی سی بذاری حتما که کار راحت شه
                              نصف لد ها عمودی نصف افقی نصف اند ها راست نصف چپ اینجوری دست هر منتاژکاری بدی توش میمونه فقط باید خودت لحیم کنی اگه خودتم یادت نره
                              اینارو درست کن باز بذار تا بگم
                              { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
                                خوب اول اینکه ممنون از pcb ولی:
                                1:همه لد ها هم جهت باشن نکه چندتا عمودی و چند تا افقی چون از اوال استفاده میکنی زاویه دید 120درجه داره نصفش زاویه دید عمودی نصفش افقیه
                                سلام
                                من خودم تو این تاپیک یه خورده جو گیر شدم وقتی عکس های جدید رو دیدم.گفتم بریم اونو بسازیم اینجور حرفها .الان هم از همه دوستان خواهش میکنم بذلزید به روال اموزشی برای مایی که زیاد سر در نمیاریم این تاپیک بره جلو هرکی نیاد یه چی بندازه بگه فالان ای سی فلان ترانزیستور .اینجا دوستان زیادی هستن که تجربه ساخت این ساعت ها رو دارن پس اجازه بدیم که اموزش تاپیک بصورت پله پله باشه که همه استفاده کنن.مثلا یه تیکه گفته بشه بعد در موردش توضیح و مثال و سوال بشه بعد بریم مرحله بعد.اساتید باشمام یه کم کنترل کلاس رو بیشتر در دست بگیرید :mrgreen:
                                ببخشید دوستان قصد بی احترامی به هیچکیو نداشتما.فقط جهت بهتر یاد گرفتن بود.چون قصد تو این تاپیک اموزشه نه سوال و جواب پراکنده

راستی الان کجای کار اون ساعت اول تاپیک هستیم؟
                                **** k i n j ****

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X