پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد ب
مدار فوق یک مدار نوسان ساز موج مربعی است به کمک آی سی از نوع سی ماس و نات اشمیت تریگر می باشد.
رابطه فرکانس آن ( F = 1 / ( 0.68 * R * C می باشد.
و موج مربعی توسط ماسفت 3205 تقویت شده و سپس توسط یک سلف و خازن به موج سینوسی تبدیل می شود.
مقدار ولتاژ آی سی 40106 می تواند از 5 تا 15 ولت باشد.
مقدار ولتاژ V هم می تواند از سی تا چهل ولت باشد و بسته به ولتاژ کاری پیزو الکتریک دارد.
با مقاومت متغیر صد اهم که یک مولتی ترن است می توان مقدار دقیق فرکانس کار مدار را برای حداکثر بخار تنظیم کرد.
در قسمتی هم که بلندگو قرار گرفته به جای بلندگو پیزو الکتریک قرار می گیرد.
البته کار سخت تطبیق امپدانس این مدار است که با روش سعی خطا باید بهترین پاسخ دریافت شود.
پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )
مدار شبیه سازی شده که البته در عمل جواب نمی دهد به همراه نتایج آن :
نکته آخر اینکه حداکثر ولتاژ تغذیه برای ای سی 40106 باید 15 ولت باشد و در این ای سی 40106 شش عدد گیت نات اشمیت تریگر وجود دارد که ما در اینجا فقط از یکی از آنها استفاده کرده ایم و بهتر است پایه ورودی بقیه گیت ها را به زمین وصل کنید تا نویز از بین برود.
قطعات مورد استفاده به همراه قیمت
IC 40106 چهارصد تومان
mosfet IRF3205 هزار و پانصد تومان
خازن ده نانو فاراد دو عدد
سلف یک میکرو هانری یا ده میکرو هانری یک عدد
بلندگو پیزو یک عدد شش هزار تومان
مولتی ترن صد اهم یک عدد
سایر قطعات هم که ارزان هستن کلا 500 تومان می شود
و فقط یک مدار تغذیه 35 ولت و یک ولتاژ 15 ولت نیز نیاز داریم که ولتاژ 15 ولت را می توان با یک ای سی رگولاتور ساخت چون جریان خیلی کمی مصرف میکند و ولتاژ تغذیه پیزو نیز بسته به نوع پیزو متفاوت است که حدود سی ولت باید باشد. می توان از یک ترانس 24 ولت دو آمپر استفاده کرد و پس از یک سو سازی و صافی آنرا به یک 7815 داد و ولتاژ 15 ولت آی سی 40106 را نیز تامین کرد به زودی عکس های مدار و پاسخ دریافت شده و ... را در همین جا قرار خواهم داد :applause:
پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )
سلام :wow:
کم کم اطلاعات بسیار خوب و جدید زیادی رو براتون خواهم گفت و در آخر قصد دارم که یک مدار بسیار کوچک و کم هزینه رو به شما معرفی کنم که اصلاح شده همین مداری است که در صفحه 38 و در اولین پست خودم در این بحث اونو براتون گذاشته بودم.
اول اینکه بخار آب گرم با حرارت ایجاد میشه و انرژی زیادی رو مصرف میکنه و چون حرارت بالایی داره خود به خود به سمت بالا حرکت میکنه
اما بخار آب سرد که از ارتعاش بلندگوی پیزو الکتریک ایجاد میشه در حقیقت با جداشدن و پرتاب شدن مولکولهای آب از یکدیگر صورت می گیره و باعث کاهش دمای محیط میشه و برای پرورش قارچ بسیار مناسبه در ضمن انرژی بسیار کمتری مصرف می کنه و میشه بخار و یا مه ایجاد کرد که این بخار بر خلاف بخار آب گرم به سمت پایین حرکت می کند . بلندگو های پیزو الکتریک در بازار به دو نوع هست در زیر عکس این دو نوع رو می بینید نوع کوچک با نام AW1310 و نوع بزرگ با نام AW1305 هر دو نوع شش هزار تومان می باشد.
اما تفاوت این دو : نوع کوچک که دارای پوشش شفاف است و کوچک تر است و تحت زاویه قرار گرفته و نوع بزرگ که کاملا صاف است و پوشش مشکی رنگ دارد.
همان طور که گفتیم بخار آب سرد تمایل دارد به سمت پایین حرکت کند ولی می توان با ترفند زیر و با استفاده از پیزو کوچک که زاویه دار است این بخار را به سمت بالا هدایت کرد که نیاز به یک فن دارد .
همان طور که می بینید مولکول های آب به سمت بالا هدایت داده شده اند.
و باید به این نکته اشاره کنم که بخار آب سرد با دودی که در برخی نمایش ها و موزیک ها و یا کنسرت ها استفاده می شود کاملا متفاوت است در آنجا یخ خشک که CO2 جامد می باشد در فضا منتشر می شود هنگامی که CO2 فشرده و منجمد شود در فضای باز از حالت جامد مستقیما به حالت بخار درمی آید و می تواند برای کارهای نمایشی مورد استفاده قرار بگیرد .
پس یخ خشک را با بخار آب سرد اشتباه نگیرید.
سلام.
مهندس ای شماتیک خیلی خوبه.منتظر خبرهای خوب شما هستم.
این مدار دقیقا چقدر جریان میکشه؟برای یکی 1 آمپر جواب نمیده؟
این ترانزیستور چقدر داغ میشه؟چه اندازه هیت سینک میخواد؟
سلام :applause:
امروز هم اطلاعات بیشتری رو در اختیارتون قرار میدهم و طبق برنامه همان طور که گفته بودم در آخر قصد مصرفی یک مدار بسیار کم حجم و کم هزینه با نهایت قیمت 20هزار تومان رو ارائه خواهم کرد.
راجع به پیزو باید بگم که عمق مناسب قرار گرفتن خود پیزو در آب بین 3 سانتی متر تا 4.5 سانتی متر می باشد و اگر بخواهیم یک منبع آب داشته باشیم باید طوری اونو طراحی کنیم که 4cm روی پیزو رو آب بپوشونه
اگر می خواهیم مدار محافظت داشته باشه باید یک رطوبت سنج طراحی کنیم و اونو سر راه مدار نوسان ساز قرار بدیم تا هنگامی که آب تموم شد مدار خودش قطع بشه
عمر مفید پیزو حدود 5000 ساعته یعنی اگه یکسره کار کنه می تونه 208 روز عمر داشته باشه و بعد از اون اگر نسوزه حتما باید قبل از هر بار کار کردن کاملا خشک بشه تا بتونه کار کنه و اگر نه اصلا نوسان نمی کنه و اگر جنس پیزو هم خوب نباشه اصلا دیگه کار نمی کنه! و اگر خیلی با کیفیت باشه تا 6000 ساعت هم می تونه کار کنه !
توان مصرقی پیزو ها حدود 30 تا چهل وات هست پس اگر منبع تغذیه سی تا چهل ولت باشد یک آمپر برای مداری که بهره ی بالایی داره می تونه کافی باشه
پس ما به یک ترانس 24 ولت و یک آمپر نیاز داریم البته در مداری که من به شما معرفی خواهم کرد ( این مدار در حال بررسی نهایی است) :nice:
ظرفیت آبی که میتونه تبخیر بشه برای هر پیزو بین 400 تا 500 سی سی در هر ساعت می باشد .
فرکانس نوسان حدود 1.7 مگاهرتز می باشد.
منتظر مدار نهایی باشید :nerd:
حالا که همه گفتند چندتا نکته هم من بگم :
در این مدار خود پیزو به عنوان کریستال استفاده شده و نوسان ساز به نوعی کرستالی میباشد این نوع از پیزوها داری فرکانس تشدید 1.6 مگاهرتزی هستند در نتیجه استفاده از کریستال و یا استفاده از پیزو در کاکتور یا درین منتفی میباشد و پیزو بایستی در مسیر فیدبک باشد
از آنجایی که ترانزیستور با آرایش شنت بسته شده و با در نظر گرفتن پیک ولتاژ فوق العاده بالای دو سر پیزو که توسط سلف در فرکانس رزنانس ایجاد میشود ( اگر با اوسکوپ چک کنید در شرایط خوب و رزنانس کامل مدار پیک ولتاژ به حدود 120 ولت میرسد ) و جریان بالایی که در این لحظه از پیزو میگذرد استفاده از مدارات دیگر از قبیل 555 یا میکرو تقریبا غیر عملی بوده و ساده ترین مدار ممکن همین میباشد
از آنجایی که از این موج ساخته شده برای هیچ کاری استفاده نمیشود پس شکل موج آن مهم نمیباشد و برای حداکثر راندمان از موج ایمپالس استفاده شده است در نتیجه استفاده از شکل موج مربعی ( بدون در نظر گرفتن دیوتی ) که توسط 555 یا میکرو یا هر روش دیگری ساخته شود فقط باعث کاهش شدید راندمان مدار میگردد
به دوستان توصیه میکنم قبل از اینکه 40 صفحه پیشنهاد دهند مدار اوسیلاتور را کاملا تحلیل و حداقل یکبار شکل موجهای نقاط مختلف آنرا به صورت عملی ( نه با شبیه سازی ) ببینند تا با نحوه کار اینگونه مدارات بیشتر آشنا شوند
ادیسون ام ان وان ممنون بابت زحماتت ،فیلم از مدارت میزاری وقتی با پتانسومتر کم و زیاد میکنی بخار رو؟ البته تا اونجایی که من فهمیدم این پتانسومتر مال نتظیم مداره. درسته؟
ممنون بابت راهنمایی armanic
اما یک نکته وجود دارد حتی اگر به ولتاژ بسیار بالا هم نیاز باشد می توان آنرا با نوسان ساز های دیگر نیز ایجاد کرد که البته باید بتواند در این فرکانس کار کند .
من امروز مدار را بستم اما ماسفتی که من استفاده کردم در این فرکانس به خوبی کار نمی کرد اما نوسان ساز مشکلی نداشت .
این مطلب که armanic فرمودند پیزو جزئی از مدار نوسان ساز است کاملا صحیح می باشد و پیزو را می توان با یک سلف و خازن و مقاومت که با هم سری شده و با کل این مجموعه نیز یک خازن موازی شده است مدل کرد . من تست های مختلفی رو انجام دادم و هنگامی که به پاسخ نهایی برسم تمام مدار را قرار خواهم داد .
از جناب armanic هم می خواهم که اگر می توانند عکس های نتایجی را که به دست آورده اند قرار دهند تا به کمک هم بتوانیم مداری جدید برای پیزو طراحی کنیم.
یک مطلب مهم دیگر این است که ظاهرا شرکت لینیر تکنولوژی آی سی هایی مخصوص این کار تولید کرده است که اگر آنرا پیدا کنیم می شود با قیمت مناسبی وارد کرد. البته مطمئن نیستم که برای پیزو تبخیر آب سرد است یا نه ؟؟؟!!!
arvinfx بله این ولوم برای تنظیم فرکانس است. به جواب عملی که برسم تمام نتایج و عکسا رو قرار میدهم.
نوشته اصلی توسط edeeson_nm1
مدار شبیه سازی شده به همراه نتایج آن :
نکته آخر اینکه حداکثر ولتاژ تغذیه برای ای سی 40106 باید 15 ولت باشد و در این ای سی 40106 شش عدد گیت نات اشمیت تریگر وجود دارد که ما در اینجا فقط از یکی از آنها استفاده کرده ایم و بهتر است پایه ورودی بقیه گیت ها را به زمین وصل کنید تا نویز از بین برود.
قطعات مورد استفاده به همراه قیمت
IC 40106 چهارصد تومان
mosfet IRF3205 هزار و پانصد تومان
خازن ده نانو فاراد دو عدد
سلف یک میکرو هانری یا ده میکرو هانری یک عدد
بلندگو پیزو یک عدد شش هزار تومان
مولتی ترن صد اهم یک عدد
سایر قطعات هم که ارزان هستن کلا 500 تومان می شود
و فقط یک مدار تغذیه 35 ولت و یک ولتاژ 15 ولت نیز نیاز داریم که ولتاژ 15 ولت را می توان با یک ای سی رگولاتور ساخت چون جریان خیلی کمی مصرف میکند و ولتاژ تغذیه پیزو نیز بسته به نوع پیزو متفاوت است که حدود سی ولت باید باشد. می توان از یک ترانس 24 ولت دو آمپر استفاده کرد و پس از یک سو سازی و صافی آنرا به یک 7815 داد و ولتاژ 15 ولت آی سی 40106 را نیز تامین کرد به زودی عکس های مدار و پاسخ دریافت شده و ... را در همین جا قرار خواهم داد :applause:
مهندس 40106 مدار اسیلاتورو بستی ؟این فرکانسو داده؟چون فک نکنم تا 1مگ بیشتر بده!
بله من این مدار رو به صورت عملی بستم و به طور عملی با 40106 حدود 3 تا 4 مگا هرتز هم تونستم خروجی بگیرم .
اما برای درایو ماسفت از درایورهای 7667 و tc426 استفاده کردم که این آی سی ها بیشتر از یک مگ جواب نداد و مشکل اصلی درایو ماسفت بود .
اگر از دو گیت استفاده کنید یعنی ورودی گیت دوم به خروجی گیت این مدار وصل شود و از خروجی گیت دوم خروجی دریافت شود شکل موج بسیار بهتر خواهد شد
فرکانس کاری 40106 بسیار بالاست و فکر کنم تا ده مگا هرتز هم کار کند من تا 5 مگاهرتز تست کردم مشکلی نداشت.
نوشته اصلی توسط edeeson_nm1
بله من این مدار رو به صورت عملی بستم و به طور عملی با 40106 حدود 3 تا 4 مگا هرتز هم تونستم خروجی بگیرم .
اما برای درایو ماسفت از درایورهای 7667 و tc426 استفاده کردم که این آی سی ها بیشتر از یک مگ جواب نداد و مشکل اصلی درایو ماسفت بود .
اگر از دو گیت استفاده کنید یعنی ورودی گیت دوم به خروجی گیت این مدار وصل شود و از خروجی گیت دوم خروجی دریافت شود شکل موج بسیار بهتر خواهد شد
فرکانس کاری 40106 بسیار بالاست و فکر کنم تا ده مگا هرتز هم کار کند من تا 5 مگاهرتز تست کردم مشکلی نداشت.
مشکل اسیلاتور های که به آیسی های سری 40 و 74 ساخته میشن، استیبل نبودن اون ها است به صورتی که اندکی گرم شدن آیسی باعث تغییر فرکانس نوسان میشه. از اونجایی که فرکانس هم بالاست، گرم شدن آیسی 40106 طبیعی هست و به طبع تغییر فرکانس نوسان...
Weakness of attitude becomes weakness of character
Albert Einstein
این مداری که دوستان پیشنهاد کردن رو بستم جواب نداد .ولی مقاومت 2.2k گزاشم و سلف و 3دور سیم 0.5 دور هسته هوا به قطر 8mm جواب گرفتم. مدار به هیچ وجه پایداری حرارتی نداره!!!! :angry: :angry: :angry:
edeeson_nm1 جان چرا از این ترانزیستور d1047 استفاده نمیکنی؟
سلام من هم با ترانزیستور قدرت فرکانس بالا مدار رو بستم و جواب هم گرفتم و ترانزیستور TT4128E نسبت به2sd1047 خیلی خیلی کمتر داغ میکرد.
اما به دنبال یک اسیلاتور هستم که در 1.7 مگا هرتز قدرت خوبی داشته باشه تا راندمانش رو بالا ببرم.
با اسیلوسکوپ هم شکل موج های مدار رو دیدم که در اولین فرصت عکساشو پلود می کنم.
مدار اسیلاتور با 40106 هم چند ساعت کار می کرد و نه آی سی گرم شد و نه فرکانسش تغییر کرد تنها نکتش اینه که جنس خازن خیلی مهمه در پایداری مدار
دوستان راجع به آی سی های شرکنت لینر مخصوص پیزو کسی چیزی پیدا نکرد ؟؟؟
در ماژول های پیزو قدرت ترانس 30 وات هست یعنی این ماژول های مه ساز فقط 30 وات توان مصرف می کنه و راندمانش نسبت به این مدار خیلی بالاتره
مهران چمنی عزیز یک پست گذاشته بودی راجع به المان سرد کننده و فکر کنم بتونی با مه ساز طرف گرم المان رو خنک کنی چون خیلی دمای محیط رو کاهش میده من تست کردم.
نوشته اصلی توسط SALEH.KAZAMA
این مداری که دوستان پیشنهاد کردن رو بستم جواب نداد .ولی مقاومت 2.2k گزاشم و سلف و 3دور سیم 0.5 دور هسته هوا به قطر 8mm جواب گرفتم. مدار به هیچ وجه پایداری حرارتی نداره!!!! :angry: :angry: :angry:
edeeson_nm1 جان چرا از این ترانزیستور d1047 استفاده نمیکنی؟
سلام خسته نباشید می تونی عکس های مدارت رو قرار بدی؟
این نوسان ساز نیاز به کمی اصلاح داره و تا اونجایی که من می دونم به pierce oscillator ترانزیستوری معروف هست که میشه اصلاحش کرد که راندمان بالاتری داشته باشه من مدارات اصلاح شده اون رو بزودی در همین جا قرار میدم
دیدگاه