اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل برد های SMD

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل برد های SMD

بعد از چندین خرابکاری در مورد بردهای SMD که میزدم و سوزوندنشون
    به نتیجه ای رسیدم که تا حالا پیش پا افتاده فرضش میکردم !!

روغن لحیم !!

اضافیهاش باعث جرقه ،آ‌ایجا دووددآ‌(!!) و سوختن چندین میکرو و بافر و پ امپ شده بود.

حالا هم دنبال رفع این مشکل اساسی میگردم.
    لطفا یک راه حل خوب و یا یک محلول سرد و حلال روغن که به قطعات خدشه ای وارد نکنه رو معرفی کنین.
    ممنون
    اگر آن کس که باید باشد، نیستی ؟
    پس چه فرقی می کند که کیستی ؟

پاسخ : مشکل برد های SMD

الکل و مسواک.
    خوب بسابش تا بره
    خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

تینر فوری ( روغنی نه ها ) . چاره کار همینه . الکل هم میشه ولی تینر بیشتر استفاده میشه .
      فتو بلاگ من
      کاردستی ها :
      روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
      فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
      کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

تینر رنگ قطعات و بعضی قطعات رو خراب میکنه.
        روغن لحیم تو مدارات معمولی هم مشکل سازه و حتما باید تمیز شه چه برسه به SMD
        خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

بلاخره الکل یا تینر فوری ؟

آنهایی که برد تولید می کنند از چی استفاده می کنند ؟

دیدگاه

اگر تینر خراب کنه ، الکل هم خراب میکنه . در کل باید مواظب بود مثلا شما نباید تینر رو بریزی روی بدنه های پلاستیکی . الکل هم فکر کنم باید صنعتی نباشه ( الکل سفید ) که گران است و نایاب . راستی من خودم خیلی وقته که از تینر استفاده میکنم . هیچ مشکلی هم نداشتم .
            فتو بلاگ من
            کاردستی ها :

دیدگاه

سلام :

دوستان یک اسپری مخصوص داره اینکار
              میتونید از جمهوری تهیه کنید

موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hesam_M
                بلاخره الکل یا تینر فوری ؟

آنهایی که برد تولید می کنند از چی استفاده می کنند ؟
                الکل بهتر از تینر هست چون امکان داره تینر سولدر ماسک رو از بین ببره ولی الکل امتحان شده است و خوب جواب میده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد پروشانی
                  سلام :

دوستان یک اسپری مخصوص داره اینکار
                  میتونید از جمهوری تهیه کنید

موفق باشید
                  اسپری خشک منظورته ؟ Tuner ؟
                  الکل و تینر ظرفیت خازنهای سرامیکی را عوض می کنه . در بردهایی که این جور قطعات توش هست . مثل کارهای فرکانسی . مارک اسپری رو برایمان بنویس .

دیدگاه

dry lubricant 600

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hesam_M
                      وقتی پشت برد رو تمیز میکنی چطور میشه ظرفیت تغییر کنه؟ لطفا یکم توضیح بدین.

دیدگاه

ممنون همه اینا تست شدن
                        اما جواب ندادند. میگم چرا.
                        (یک طرف برد مدار Mixed Signal (آنالوگ+دیجیتال) و طرف دیگر Gnd Plane هستش)

-اولا بین پایه های Mega128 رو با این روشها هرگز نمیشه کاملا پاک کرد.
                        -دوما ضربه زیادی به قطعات SMD ظریف وارد میشن (با مسواک)
                        -سوماً زیر IC Die رو هم نمیشه پاک کرد. (Via + Track + ...)
                        * چاپ سبز هم نداریمآ‌(اگه داشتیم فقط مورد آخر حذف میشد).
                        -چهارماً ظرفیت خازن های الکترولیت ؟!
                        * یه راه حل خیلی خوب مایع ظرفشوییه !!! که خیلی قشنگ چربی رو میبره. جدی میگم. خوب پاک میکنه.
                        -اسپری مذکور هم تست شده ولی روغن خشک شده (ماسیده) رو پاک نمیکنه. خیلی فراره، اصلا مخصوص اینکار نیست.
                        * یه راه دیگه استفاده از قلع های SMDآ‌ بدون روغن هستش (برای مدارای RF و Microwave)

اما دنبال یک حلالی میگردم که روغن رو خیلی راحت ببره. مثل اینکه روی سطح رنگ شده، تینر یا بنزین بریزی.
                        راه حل دیگه ؟؟

دیدگاه

خوب ، من خودم این روش رو از یکی از دوستانم که تعمیرگاه لوازم صوتی تصویری داره یاد گرفتم ، بیش از سی ساله که تو این کاره ( و نماینده تعمیرات کلی برند مختلف هست ) .

فقط با تینر تمیز میکنه ، تمام برد هارو ، تمام مدارات هم smd و فرکانس بالا هستند ( multimedia player ها ، tv ، Video و دوربین ) . نمیدونم تاحالا کسی از شما مدارات داخلی دوربین های DV جدید رو دیده یا نه ، ولی منی که دیدم عرض میکنم خدمتتون ، هرچی برد ظریف تاحالا دید ، وقتی برد های دوربین رو میبینید می فهمید ظریف یعنی چی . حتا BGA هارو هم با همین روش زیرش رو تمیز میکنند ( به فشار اعتقاد دارید ؟! ) .

درکل میخوام بگم که این روش عملی هست وروی برد های ظریف و قطعات بسیار ظریف جواب میده ( m128 که اصلا عددی نیست ) . با همون مسواک که حمید خان گفتند میتونید تمیز کنید . بعد برد رو با زاویه 80 درجه به سمت پایین نگه دارید تا تینر به سمت پایین بیاد و از رو برد چکه کنه به سمت پایین . بعدش با سشوار خشکش کنید و با یه لوله یا پمپ باد زیر پایه های IC ها و ... باد بگیرید تا تینری که زیر پایه ها میمونه بریزه بیرون .

----

زیر IC هارو که باید قبل از گزاشتن IC تمیز کرد .

سولد ماسک :

من خودم یه دفه سولدر ماسک زدم با همین لمینت ها ، تینر یکم با اون واکنش نشون داد ، ولی روی بردایی که چاپ سبزشون به روش های دیگه زده میشه تینر هیچ اثری جز تمیزی نداره .
                          فتو بلاگ من
                          کاردستی ها :

دیدگاه

البته منظور از فرکانس بالا تو اینجا ، بالای 300MHz تا 3GHz هستش که میشه مدارهای عملی بست.
                            منی که زیاد باهاشون کار کردم میگم که راحت در مورد فرکانس بالا صحبت نکنیم.
                            کوچیک ترین روغنی تو اونجا فاجعه است !!!!
                            چون مداراتشون خیلی بی سر و صدا برای همیشه از کار میفتند. این چیزایی که گفتین، اینقدرا هم راحت در مورشون صدق نمی کنه.
                            برای همین روش تاکید بود.

این ظرافت و BGA و ... که گفتین زیاد به روغن لحیم مربوط نمیشه.
                            ببینین، تینر در واقع یک تمیز کننده است، که خیلی زود خشک میشه.
                            شما مطمئنین که روغن لحیم سرد رو حل میکنه ؟؟
                            در واقع همون مسواکه به دادمون میرسه.
                            مگر اینکه قبل از شستشو با یک سشوار یا Hot Air گرمش کنیم.
                            ----------------------------------
                            زیر IC رو هم قبلا تمییییزززز کرده ایم. ولی روغن آب شده به زیرش نفوذ کرده است.
                            -----------------------------------

دیدگاه

یه سوال:
                              اصلا چرا از روغن لحیم استفاده کنیم که بعدا این همه مشکل داشته باشیم ؟
                              اگه مشکل در جذب قلع هستش که اونو می شه با Flaxi حل کرد .

اگه مسئله چیز دیگه ایه بگید منم بدونم!
                              از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X