اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش پروتل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش پروتل

نوشته اصلی توسط (به یاد استاد آقازاده) mojtaba_led
    کد:
    این مربوط به پروژه پایانیم میشه که به زودی میخوام تحویل بدمش، استاد گفته روی هزار سوراخ هم میشه اما با هزار سوراخ حال نمیکنم!
    یعنی واقعا اگه حالشو داشتید همچین کاری میکردید ، من اصلا حوشله اش رو ندارم برم یه بورد یه رو برم با اسید و روش اتو و... بزنم پولش و میگرم میدم برام بیرون بزنن پولشم چیزیم نمیشه !

کد:
    به نظرتون ارزش داره وقت بذارم برای "یک رو"؟ دستی چی میشه کشیدش؟(اتو روت نه) مطابق تجربه شما جواب میگیرم برای یک رو یا نه؟
    من تجربه زیادی ندارم چون کار الکترونیکی به ندرت میکنم بیشتر کارم صنعتیه(رله -کنتاکتور)
    راستش نمیدونم شاید بشه اما بازم میگم برای روت یک رو : "به نظرم تنها راه اصلاح پایه های LCD روی پورت میکرو هست !" اما مطمئنا تلاشی به نتیجه نمیمونه با چند تا جامپر احتمالا میشه سر و تهش و هم آورد ولی باید وقت بزارید (حداقل یه روز کامل)

یه چیز دیگه به نظرم کلا تاپیک رو منحرف کرد®0;ما !
    البته وقتی نمیبره اگه pcb آماده بشه، بخوام بیرون بدم دردسرش بیشتره، باید بگردم جاشو پیدا کنم(مشهدم)، کی اونا تحویل بدن و... (خیلی بحث هزینه نیست،بیشتر زمانبره)
    یه چیز دیگه به نظرم کلا تاپیک رو منحرف کرد®0;ما !
    به نظر منم همینطوره! البته موضوع تاپیک هم یکم مبهمه!
    اگه دوستان راهنمایی کنن و بتونم همین یک رو رو کامل کنم دیگه عالی میشه و بعدش بردش یکی-دو ساعته آمادست
    راستی در مورد این تاپیک نظری ندارید؟
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=57777.0
    ممنون...
    اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ☺بابابرقی☺
      سلام دوستان
      با تشکر از آموزش بسیار خوب مهندس عطا

من شماتیک رو کشیدم، اومدم اوتوروت کردم، اما هر کاری میکنم(تغییر توپولوژی - تغییر clearance و دو سه تا تغییرات دیگه) ،چندتا از اتصالات وصل نمیشه
      من برد یک رو میخوام طراحی کنم(برای روش اتو)، .....
      .
      .
      .
      به نظرتون چیکار کنم؟[/b]
      راستی بهترین توپولوژی کدومه؟
      ممنون...
      سلام.اتو روت یکی از بدترین تصمیماتیه که میتونید برای طراحی یه برد یکرو بگیرید.
      توپولوژی ربطی به اتوروت نداره.همونطور که در آموزش گفتم در بعضی موارد مثلا مخابرات لازمه که کمترین مسیر طی بشه.اینجاست که از توپولوژی های مختلف استفاده میکنن.

ممنون مجتبی جان
      منم خیلی جاها دیدم که همه توصیه کردن،دستی بگشیم و از اتوروت استفاده نکنیم، اما 2تا دلیل داره که من اتوروت میزنم:
      1- بی تجربگی و این که اولین دفعاته که دارم پروتل کار میکنم و خیلی قلق هاش رو بلد نیستم
      2- کمبود وقت شدید
      مدار هم ترک زیاد داره و به عقلم نمیرسه که خودم دستی چطور مسیرها رو بچینم که بشه یک رو مدار رو زد، برای همین اتو روت میزنم که خودش بچینه
      ورژن 2009 که باگ داشت عجیب!!
      رفتم سراغ 99SE هم سریعتر اتوروت میزنه و هم همه نت ها رو وصل میکنه، اما 48تا Connection داره!!
      این فایل pcb و شماتیک هستش(البته یه تغییراتی باید توشون بدم که تو اونا هم سوال دارم :redface، اگه وقت میکنید که یه نیگاه بهش بندازید
      http://up5.iranblog.com/images/st0yc2afs2n6bhn3z05k.rar
      ممنون...
      1- داداش بیتجربگی یعنی چی؟مگه تجربه از کجا بدست میاد؟مگه کسایی که با دست میکشن از اول یاد داشتن؟
      2- کمبود وقت دلیل قانع کننده ایه ولی مطمئن باش اگه .وقت بزاری و با دست بکشی ارزششو داره.مگه کلا چند روز طول میکشه؟فوقش 3 روز.کو تا آخر ترم؟

خب مهم ترین سختی با دست کشیدن همینه.ولی مطمئن باش با یکم ور رفتن میتونی.درضمن این کار خیلی هم لذت بخشه(کانجار رفتن با نت ها) و دوم اینکه میدونی همین فکر کردن برای انتخاب درست مسیر چقدر روی فکر تاثیر داره؟(ننه عروس :mrgreen

و در آخر.حالا که اسرار دارید اتو روت بزنید بهتره بگم راهی هست که بشه به نرم افزار بگی بعضی نت ها رو روت نکنه تا بتونی روشون جامپر بزنی,اما الان به دلیل اینکه خیلی وقته از این خاصیت استفاده نکردم یادم نمیاد چطوری بود.هرچقدرم گشتم پیدا نکردم.شرمنده.

درمورد دستی کشیدن پی سی بی هم بگم من خودم وقتی خیلی وقت پیش شروع به تمرین کشیدن پی سی بی با دست کردم همیشه نت هام به هم میخوردن و مشکل جامپر داشتم.نمیدونم چطور با پروتل میشه جامپر زد(کسی میدونه راهنمایی کنه؟)ولی خودم هرجا کم میاوردم یه مقاومت میزاشتم که نتم از زیرش رد شه و بعد توی پی سی بی یه تکه سیم میزاشتم.سیم مدارمو خیلی زشت میکرد واسه همین میرفتم مقاومت 0 میخریدم و بجای جامپر بصورت شیکتر استفاده میکردم.
      درمورد قوانین و فاصله و زخامت نت ها که توی آموزش گفتم هم اینطوری نیست که همه اونا مربوط به اتوروت باشه,نه.همونا توی کشیدن با دست هم انجام میشه ولی بهترین نتیجه رو توی اتوروت دارن.
      بازم میگم اتوروت روش سریعیه بشرطی که بتونی با تمام نکات ریز پروتل کار کنی و بردت هم یک رو نباشه.(در این زمینه اشاره میکنم به یه مادر برد,فکر میکنی مادر برد 17-18 لایه رو بادست پی سی بی میزنن؟)

بازم اگه سوالی داشتین من در خدمتم.

دیدگاه

چرا نصف مطالب و نقل قولایی که زدم توی پست قبلیم نیومد؟ :eek:

یعنی خودم پاکشون کردم حواسم نبوده؟

دیدگاه

کد:
          درمورد دستی کشیدن پی سی بی هم بگم من خودم وقتی خیلی وقت پیش شروع به تمرین کشیدن پی سی بی با دست کردم همیشه نت هام به هم میخوردن و مشکل جامپر داشتم.نمیدونم چطور با پروتل میشه جامپر زد(کسی میدونه راهنمایی کنه؟)ولی خودم هرجا کم میاوردم یه مقاومت میزاشتم که نتم از زیرش رد شه و بعد توی پی سی بی یه تکه سیم میزاشتم.سیم مدارمو خیلی زشت میکرد واسه همین میرفتم مقاومت 0 میخریدم و بجای جامپر بصورت شیکتر استفاده میکردم.
          سلام جناب حسن زاده
          برای جامپر زدن میتونید از ویا استفاده کنید و بقیه روت رو تو لایه بعدی و دوباره ویا و ادامه روت تو لایه قبلی نیازی به مقاومت یا چیزه دیگه هم ندارید
          در مورد جامپر فکر نکنم به غیر از سیم بشه از چیزه دیگه ای استفاده کرد چون من جامپر با فاصله بیشتر از 100MIL ندیدم از این فاصله هم که نمیشه یه ترک 30 میل رو با فاصله 30 میل رد کرد نمونه اش رو شما دید منم خیلی دوست دارم جای سیم یه چیز دیگه بزارم اگه پیدا کردید به من هم بگید خیلی خوب میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.Xylitol
            سلام.اتو روت یکی از بدترین تصمیماتیه که میتونید برای طراحی یه برد یکرو بگیرید.
            توپولوژی ربطی به اتوروت نداره.همونطور که در آموزش گفتم در بعضی موارد مثلا مخابرات لازمه که کمترین مسیر طی بشه.اینجاست که از توپولوژی های مختلف استفاده میکنن.

1- داداش بیتجربگی یعنی چی؟مگه تجربه از کجا بدست میاد؟مگه کسایی که با دست میکشن از اول یاد داشتن؟
            2- کمبود وقت دلیل قانع کننده ایه ولی مطمئن باش اگه .وقت بزاری و با دست بکشی ارزششو داره.مگه کلا چند روز طول میکشه؟فوقش 3 روز.کو تا آخر ترم؟

خب مهم ترین سختی با دست کشیدن همینه.ولی مطمئن باش با یکم ور رفتن میتونی.درضمن این کار خیلی هم لذت بخشه(کانجار رفتن با نت ها) و دوم اینکه میدونی همین فکر کردن برای انتخاب درست مسیر چقدر روی فکر تاثیر داره؟(ننه عروس :mrgreen

و در آخر.حالا که اسرار دارید اتو روت بزنید بهتره بگم راهی هست که بشه به نرم افزار بگی بعضی نت ها رو روت نکنه تا بتونی روشون جامپر بزنی,اما الان به دلیل اینکه خیلی وقته از این خاصیت استفاده نکردم یادم نمیاد چطوری بود.هرچقدرم گشتم پیدا نکردم.شرمنده.

درمورد قوانین و فاصله و زخامت نت ها که توی آموزش گفتم هم اینطوری نیست که همه اونا مربوط به اتوروت باشه,نه.همونا توی کشیدن با دست هم انجام میشه ولی بهترین نتیجه رو توی اتوروت دارن.
            بازم میگم اتوروت روش سریعیه بشرطی که بتونی با تمام نکات ریز پروتل کار کنی و بردت هم یک رو نباشه.(در این زمینه اشاره میکنم به یه مادر برد,فکر میکنی مادر برد 17-18 لایه رو بادست پی سی بی میزنن؟)

بازم اگه سوالی داشتین من در خدمتم.
            ممنون
            3روز واقعا نمیتونم وقت بذارم!!!
            این پروژه فایناله و شاید تا سه-چهار-پنج روز دیگه تحویلش بدم!(الان کوچکترین مشغلم درست کردن این pcb هستش، هنوز کلی کار دیگه هم دارم :angry
            کلا به نظرتون میشه اینو یک رو زد؟
            اگه نمیشه که وقت الکی نذارم(کاملا قبول دارم: وقت بیشتر---> تجربه بیشتر،اما الان بحث وقته) و برم دنبال برد دو رو به قول آقا مجتبی،بلکه تا5شنبه بیرون زدن واسم؟
            حالا اگه خواستم "دو رو" بزنم، فرق متالیزه و اینا چیه؟ چینش قطعاتش به چه صورت میشه؟(کلا هیچی از دو رو نمیدونم) و قیمت حدودیش چقدره؟(بردم فکر کنم 15*20 سانت بشه،حداکثر)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط (به یاد استاد آقازاده) mojtaba_led
              سلام جناب حسن زاده
              برای جامپر زدن میتونید از ویا استفاده کنید و بقیه روت رو تو لایه بعدی و دوباره ویا و ادامه روت تو لایه قبلی نیازی به مقاومت یا چیزه دیگه هم ندارید
              در مورد جامپر فکر نکنم به غیر از سیم بشه از چیزه دیگه ای استفاده کرد چون من جامپر با فاصله بیشتر از 100MIL ندیدم از این فاصله هم که نمیشه یه ترک 30 میل رو با فاصله 30 میل رد کرد نمونه اش رو شما دید منم خیلی دوست دارم جای سیم یه چیز دیگه بزارم اگه پیدا کردید به من هم بگید خیلی خوب میشه
              سلام آقا مجتبی

ویا کلا برای بردهای دو لایه به بالا هستش.اگه قرار باشه من با دست پی سی بی بکشم و از ویا به جای جامپر استفاده کنم حرف شما درسته.میشه اینکارو کرد.اما اگه دقت کرده باشین ویا با پد خیلی فرق داره.پس موقع مونتاژ نمیشه ویا رو سیم ببندیم اما یه مقاومت رو میشه جاش سیم گذاشت.درضمن یه مقاومت رو اگه بجای جامپر استفاده کنی همیشه طول جامپر یه اندازه در میاد.
              در مصارف الکترونیک از زیر یه مقاومت با بدترین Clearance میشه دوتا نت رو عبور داد.پس فکر نمیکنم از این نظر مشکل ساز باشه.

درمورد جامپر هم که گقتین نمیشه غیر از سیم چیز دیگه ای استفاده کرد عرض کردم که میشه از مقاومت 0اهم استفاده کنید.اصلا فکر میکنم مخصوص همین کارا ساخته شده باشه.یه مقاومت با یه خط سیاه روش که نشانگر 0 بودن مقدارشه.

دیدگاه

ممنون
                3روز واقعا نمیتونم وقت بذارم!!!
                این پروژه فایناله و شاید تا سه-چهار-پنج روز دیگه تحویلش بدم!(الان کوچکترین مشغلم درست کردن این pcb هستش، هنوز کلی کار دیگه هم دارم :angry
                کلا به نظرتون میشه اینو یک رو زد؟
                اگه نمیشه که وقت الکی نذارم(کاملا قبول دارم: وقت بیشتر---> تجربه بیشتر،اما الان بحث وقته) و برم دنبال برد دو رو به قول آقا مجتبی،بلکه تا5شنبه بیرون زدن واسم؟
                حالا اگه خواستم "دو رو" بزنم، فرق متالیزه و اینا چیه؟ چینش قطعاتش به چه صورت میشه؟(کلا هیچی از دو رو نمیدونم) و قیمت حدودیش چقدره؟(بردم فکر کنم 15*20 سانت بشه،حداکثر)
                شدنش که میشه.کار نشد نداره.اما سراغ برد دورو هم بری باید همون دوسه روز رو برای طراحی و چاپش وقت بزاری.
                اگه بخوای دورو بزنی متالیزه اون بردیه که این روی برد رو با اون روی برد رو با پدیده ای به نام ویا(!) به هم متصل میکنه خودش.خیلی بهتر از اینه که شما خودت با سیم متصل کنی اما قطعا گرونتر میشه.چینش قطعاتت هم هیچ تغییری نمیکنه.قیمتش هم چون میخوان برات فیلم بزنن پس بار اول حدود 20 تومن میشه.اما از بار دوم خیلی ارزون تر در میاد.

دیدگاه

شدنش که میشه.کار نشد نداره.اما سراغ برد دورو هم بری باید همون دوسه روز رو برای طراحی و چاپش وقت بزاری.
                  اگه بخوای دورو بزنی متالیزه اون بردیه که این روی برد رو با اون روی برد رو با پدیده ای به نام ویا(!) به هم متصل میکنه خودش.خیلی بهتر از اینه که شما خودت با سیم متصل کنی اما قطعا گرونتر میشه.چینش قطعاتت هم هیچ تغییری نمیکنه.قیمتش هم چون میخوان برات فیلم بزنن پس بار اول حدود 20 تومن میشه.اما از بار دوم خیلی ارزون تر در میاد.
                  20هزار تومن!! بیخیال پروژه فاینال و مدرک کارشناسی میشم
                  واقعا نمیدونم چیکار کنم، شاید مجبور شدم روی همون هزار سوراخ پیاده کنم(دو-سه روزه سر این pcb الاف شدم )

دیدگاه

20000 تومن که برای پروژه پایانی اونم کارشناسی چیزی نیست.
                    تازو اونم واسه پی سی بی.پی سی بی بهتره بگم دهن استاد پرکنه.اگه روی پی سی بی تحویلش بدی میگه باریکلا.مخصوصا که یه متن کوچولویی از اسم و فامیل خودت بنویسی روش تا بدونه مال خودته.تازه چاپ سبز و پدطلایی هم که باشه دیگه چه شود. :rolleyes:
                    من خیلی ها رو دیدم بالا 400 تومن خرج میکنن.
                    من فقط پروژه کاردانیم شد 200000 تومن.(صفرهارو درست بشمار.5 تاست. :icon_razz

دیدگاه

20000 تومن که برای پروژه پایانی اونم کارشناسی چیزی نیست.
                      تازو اونم واسه پی سی بی.پی سی بی بهتره بگم دهن استاد پرکنه.اگه روی پی سی بی تحویلش بدی میگه باریکلا.مخصوصا که یه متن کوچولویی از اسم و فامیل خودت بنویسی روش تا بدونه مال خودته.تازه چاپ سبز و پدطلایی هم که باشه دیگه چه شود. :rolleyes:
                      من خیلی ها رو دیدم بالا 400 تومن خرج میکنن.
                      من فقط پروژه کاردانیم شد 200000 تومن.(صفرهارو درست بشمار.5 تاست. :icon_razz
                      علاوه بر هزینه(که البته تا حالا برای این پروژه هزینه ها صرف شده!!) بحث وقتش هم هست، ریسکه
                      اگه تا 5شنبه دستم نرسه همه وقتی که این چند روز گذاشتم هدر میره

دیدگاه

دمت گرم داداش :agree:

دیدگاه

من شماتیک رو کشیدم، اومدم اوتوروت کردم، اما هر کاری میکنم(تغییر توپولوژی - تغییر clearance و دو سه تا تغییرات دیگه) ،چندتا از اتصالات وصل نمیشه
                          من برد یک رو میخوام طراحی کنم(برای روش اتو)، مثلا این یکی از نتایج autoroot هستش:

بالاخره این برد سرکش رو رام کردم!!!
                          مشکلش با 2-3 تا جامپر حل شد
                          البته یه نکته داشت:
                          التیوم 2009 اتوروتش اصلا خوب نبود(ظاهرا به خاطر ورژن نامعتبر-کرک شده)، در نتیجه داخل پروتل 99SE اتو روت زدم(با دردسر و صحیح و خطا!! تا طرح مطلوب به دست اومد)، بعدش هم اومدم و داخل التیوم 2009 ادیتش کردم

اینم نتیجش(البته سایز و حجم رو کم کردم تا راحت لود شه به همین خاطر کیفیتش پایینه!):

دیدگاه

خدارو شکر که مشکلت حل شد
                            چقدرهم شیک و تمیز در اومده.
                            یعنی اگه بدونم 99 به این تمیزی اتوروت میکنه میرم سراغش
                            ولی فکر میکنم یه مشکل داشته باشه
                            اینکه این ضخامت خطوط واسه چاپ با اتو یکمی کمه

دیدگاه

بالاخره این برد سرکش رو رام کردم!!!
                              مشکلش با 2-3 تا جامپر حل شد
                              البته یه نکته داشت:
                              التیوم 2009 اتوروتش اصلا خوب نبود(ظاهرا به خاطر ورژن نامعتبر-کرک شده)، در نتیجه داخل پروتل 99SE اتو روت زدم(با دردسر و صحیح و خطا!! تا طرح مطلوب به دست اومد)، بعدش هم اومدم و داخل التیوم 2009 ادیتش کردم

اینم نتیجش(البته سایز و حجم رو کم کردم تا راحت لود شه به همین خاطر کیفیتش پایینه!):

آقا ماشالله شما که خودت استادی !

کارتون خیلی قشنگ شده فقط یه موردی رو دیدم گفتم بگم شاید بدردتون خوردالبته این حرف خودم نیست چیزیه که استادم بهم یاد داده
                              اما عرض کنم خدمتتون که ، سعی کنید ترک ها رو مستقیم به پدها متصل کنید و همینطور انشعابات و یه چیز دیگه این که ترک ها رو با خم 90 درجه روت نکنید
                              به عنوان مثال این جاهایی که با دایره قرمز مشخص کردم ببینید :

دیدگاه

خدارو شکر که مشکلت حل شد
                                چقدرهم شیک و تمیز در اومده.
                                ولی فکر میکنم یه مشکل داشته باشه
                                اینکه این ضخامت خطوط واسه چاپ با اتو یکمی کمه
                                ممنون
                                التیوم 2009 که ما رو ناوارد گیر آورده بود، یه اتوروت ناقص تحویلمون میداد، صداش رو هم در نمیاورد که کلی اتصال کوتاه داره!!!
                                البته ظاهرش رو کلی دستکاری کردم تا اینجوری شد، وگرنه خود 99 فقط اتوروتش خوبه.
                                برای ضخامت ترک ها هم تا جایی که وقت و مدار اجازه میداد روشون کار کردم و زیادشون کردم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X