اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

اساتیداساتیداساتیداساتید سلام
    و با عرض ادب ویژه خدمت aswhu600

ساده ترین؛کم هزینه ترین و کوچکترین مدار فرستنده ای که بتونم یکی دوتا وسیله رو بوسیله دیتا از فاصله 70-100 متری خاموش و روشن کنم چطور مداریه؟؟؟

مثلا اگه بخوام زنگ درب رو بی سیم کنم چه مداری پیشنهاد میکنید؟؟

با تشکر فراوان
    تخیل مهمتر از دانش است
    علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
    آلبرت انیشتین

دیدگاه

ماژول ask یا همون دزدگیر ماشین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط akbar8
        ماژول ask یا همون دزدگیر ماشین.
        با تشکر اما دوست عزیز ارزونترشم هست-میخوام اگه بشه ساده ترش رو بسازم
        ببینید:

به نظرتون میشه این مدل رو برای درایو کردن رله و ترانزیستور بکار بگیرم؟؟

with curtsy specific
        تخیل مهمتر از دانش است
        آلبرت انیشتین

دیدگاه

کلا در میاد 5000 تومن با رله همش اگه خواسی بگو اطلاعات بیتری بزارم.
          دیگه از این ماژول که ارزون تر نیس!!!! مطما باش.

دیدگاه

سلام
            استاد بزرگ آقای aswhu600 کجایی بازم سوال جدید دارم :rolleyes::

آقا راستش هر کاری میکنم درک مدارات مختلف برام سخته :angry:
            این مدار ساده آمپلی فایر چطور مداریه
            اگه میشه یه کم درموردش برامون توضییح بدین!!

با احترام
            تخیل مهمتر از دانش است
            آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیم
              سلام

با احترام
              با سلام : خوبی ؟ والله دیگه همه چیزش معلومه چه توضیحی بدم

هم مدار سادس هم قطعات جانبی کمی داره درست کن و لذت ببر

اگر هم مشکلی داری به صورت مشخص بگو تا جواب بدم

---------------------------------------

این مدارای کنرل از راه دور هم البته از نوع اولیه خیلی ساده هست کاش قبل از وارد شدن درباره این گونه مدارا سوال میپرسیدی تا بهت بگم و ببینی که چقدر ساده هست (البته از نوع اولیه و نه نوع پیشرفته ش)
              --------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیم
                سلام

با احترام
                اصلا بذازین خودم براش توضیح میدم شما هوامو داشته باشین خراب نکنم oo:
                حاجی نیگاه کن ببین چی میگم :
                این آی سی TDA 1553 آی سی مخصوص ساخت آمپلی فایره که قدرتش 22 واته
                از سمت راست شروع میکنیم :
                از اونجا که خازن برای صاف کردن تغییرات سطح ولتاژ مستقیم قطعه ی مناسبیه ورودی تغذیه 12 ولت رو با یه خازن 2200 میکروفاراد صاف کردن و بعدش یه خازن 100نانو برای به اصطلاح baypas مدار گذاشتن
                بعداز اون میرسیم به سویچ که وظیفه خاموش و روشن کردن مدار رو عهده داره
                بقیه مدارم بهمین شکل خواهد بود ورودیا + و - و ورودی و خروجی صدا که به صورت استریو خواهد بود.

یه کم دقت کن وقت اساتید رو نگیر این مدار به این ساده گی
                موفق باشی
                -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                حالا استاد یه سوال برام پیش اومد خازن رو اگه این شکلی ببندن برای صاف کردن سطح ولتاژه درست؟؟
                پس در چه حالتی از جریان مستقیم جلوگیری میکنه و جریان متناوب رو عبور میده؟؟

فک کنم دو حالت بیشتر نشه یا موازی یا خطی
                تا اونجایی که من دیدم توی ولتاژ مستقیم موازی میبندن که ولتاژ رو عبور بده توی ولتاژ متناوب هم به همین شکله

لطف کنید کمی بیشتر توضیح بفرمائید.

متشــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــکرم
                تخیل مهمتر از دانش است
                آلبرت انیشتین

دیدگاه

سلام استاد
                  ساده و مختصر بپرسم اگه وقت کردین ممنون میشم:

دیاک ؟

این مدارم زحمت بکشید:

با سپاس
                  تخیل مهمتر از دانش است
                  آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیم
                    اصلا بذازین خودم براش توضیح میدم شما هوامو داشته باشین خراب نکنم oo:
                    حاجی نیگاه کن ببین چی میگم :
                    این آی سی TDA 1553 آی سی مخصوص ساخت آمپلی فایره که قدرتش 22 واته
                    از سمت راست شروع میکنیم :
                    از اونجا که خازن برای صاف کردن تغییرات سطح ولتاژ مستقیم قطعه ی مناسبیه ورودی تغذیه 12 ولت رو با یه خازن 2200 میکروفاراد صاف کردن و بعدش یه خازن 100نانو برای به اصطلاح baypas مدار گذاشتن
                    بعداز اون میرسیم به سویچ که وظیفه خاموش و روشن کردن مدار رو عهده داره
                    بقیه مدارم بهمین شکل خواهد بود ورودیا + و - و ورودی و خروجی صدا که به صورت استریو خواهد بود.

یه کم دقت کن وقت اساتید رو نگیر این مدار به این ساده گی
                    موفق باشی
                    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    حالا استاد یه سوال برام پیش اومد خازن رو اگه این شکلی ببندن برای صاف کردن سطح ولتاژه درست؟؟
                    پس در چه حالتی از جریان مستقیم جلوگیری میکنه و جریان متناوب رو عبور میده؟؟

فک کنم دو حالت بیشتر نشه یا موازی یا خطی
                    تا اونجایی که من دیدم توی ولتاژ مستقیم موازی میبندن که ولتاژ رو عبور بده توی ولتاژ متناوب هم به همین شکله

لطف کنید کمی بیشتر توضیح بفرمائید.

متشــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــکرم
                    باسلا م خدمت استاد ســـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــیم : ادمک درونیت خوب گفته ای ول .

بله .

هم در حالت سری این گونه هست هم موازی ولی تاثیرش در سری یه کم میشه گفت بیشتر هست یا ملموس تر هست : در تعریف هم گفتیم مقاومت خازن در مقابل عبور فرکانس خوب در چه صورت جریان میخواد از خازن عبور کنه معلومه در سری و البته در موازی

در حالت موازی فرکانس های بالا خفه میشه یعنی فرکانس بالاها از خازن عبور میکنه و به زمین یا همون منفی میرسه و از بین میره مثله خازن تغذیه خودمون و همچنیی بای پس و ...

در حالت سری فرکانس های پایین حذف میشن چون نمیتونه از خازن عبور کنه دیگه . و اتفاقی هم برای فرکانس های بالا نمیافته و به راحتی عبور میکنه

اینا قانونش بود . و نمیشه گفت که در مدارهای .... حتما مثلا موازی بسته میشه یا سری باید طبق این قانون خازن در مدار تحلیل بشه

بله دوحالت بیشتر ندار یا موازی یا سری

نوشته اصلی توسط سیم
                    سلام استاد
                    ساده و مختصر بپرسم اگه وقت کردین ممنون میشم:

دیاک ؟

این مدارم زحمت بکشید:

با سپاس

این یه مدار دیمر هست قطعه اصلی در مدار "تریاک " هست اون یکی را یادم رفته ولی فکر کنم به اصتلاح یه زمان آتش داره که وقتی ولتاژ کنترل از یه حدی میره بالا مدار خود به خود روشن میشه

میشه گفت که با تنظیم ولوم قبل از روشن شدن مقدار روشنایی را بشه تنظیم کرد البته دقیقا نمیدونم و امید وارم دوستان کمک کنن و جواب درست تر را بگن

دیدگاه

سلام بر شما

استاد یه سوال برام پیش اومده مداری که قبلا زحمت تشریحش رو کشید ببیند:

ولتاژ ؛ فرکانس و شدت جریانی که به فیلامانها میرسه در چه حدی هستش؟؟

در کل این مدار چه چیزایی رو کاهش و چه چیزایی رو افزایش میده ؟؟

متشکرم
                      @};-
                      تخیل مهمتر از دانش است
                      آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیم
                        سلام بر شما

استاد یه سوال برام پیش اومده مداری که قبلا زحمت تشریحش رو کشید ببیند:

ولتاژ ؛ فرکانس و شدت جریانی که به فیلامانها میرسه در چه حدی هستش؟؟

در کل این مدار چه چیزایی رو کاهش و چه چیزایی رو افزایش میده ؟؟

متشکرم
                        @};-
                        با سلام به سیم گرامی : فرکانس خوب بالا هست ولی نمیدونم چقدر هست فقط میدونم بالا هست

ولتاژ هم چیزی در همون محدوده برق شهر باید باشه

و شدت جریان هم کم هست بلاخره لامپ کم مصرف هست دیگه - این کم مصرفی را هم میشه از خازن های سری شده هم حدس زد البته بستگی به فرکانسش داره

این مدار کار مهمش اینه که فرکانس 50 هرتز را بالاتر میبره - کار مهمش همینه ولی با توچه به ظرفیت مدار مقاومت هایی هم در خط فیلمان سری شده تا جریان را محدود کنه

دیدگاه

با سلامی ویژه خدمت استاد و دیگر دوستان

آقا بنده به یه مشکل عجیب توی یه دستگاه صنعتی برخورد کردم که برام تعجبناک بود :eek: :eek:
                          اگه میشه کمکم کنید دلیلش رو بدونم !! :question:
                          مسیر تغذیه یه سنسور مگنتی اتصال به بدنه و GND شده بود.
                          جایی که باعث تعجب بود این بود که دو جفت کابلی که برای تغذیه دوتا سنسور اومده بود هر دو ولتاژ 24 داشتن اما در عمل اونیکه اتصال کوتاه شده بود باعث سوختن و گرم کردن سنسور میشد!!!

چرا ؟؟
                          مگه ولتاژشون مثل هم نبود؟؟

در مورد مدار داخلی سنسور هم اگه میشه توضیح بدین؛میخام ببینم با عمل کردن قسمت مگنتی سنسور ولتاژ بالا رفته یا .... ؟؟
                          اگه ولتاژ بالا رفته پس چرا دیود زنر عمل نکرده و LED سوخته؟؟
                          و ....

اینم مدار داخلی :

متشکر و منتظرم
                          تخیل مهمتر از دانش است
                          آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیم
                            با سلامی ویژه خدمت استاد و دیگر دوستان

آقا بنده به یه مشکل عجیب توی یه دستگاه صنعتی برخورد کردم که برام تعجبناک بود :eek: :eek:
                            اگه میشه کمکم کنید دلیلش رو بدونم !! :question:
                            مسیر تغذیه یه سنسور مگنتی اتصال به بدنه و GND شده بود.
                            جایی که باعث تعجب بود این بود که دو جفت کابلی که برای تغذیه دوتا سنسور اومده بود هر دو ولتاژ 24 داشتن اما در عمل اونیکه اتصال کوتاه شده بود باعث سوختن و گرم کردن سنسور میشد!!!

چرا ؟؟
                            مگه ولتاژشون مثل هم نبود؟؟

در مورد مدار داخلی سنسور هم اگه میشه توضیح بدین؛میخام ببینم با عمل کردن قسمت مگنتی سنسور ولتاژ بالا رفته یا .... ؟؟
                            اگه ولتاژ بالا رفته پس چرا دیود زنر عمل نکرده و LED سوخته؟؟
                            و ....

متشکر و منتظرم
                            با سلام : احتمالا اون دستگاه در مقابل جریان زیاد از خودش واکنش نشون میده یعنی اینکه به نوعی کارش اینه که وقتی جریان زیادی عبور میکنه کاری را باید انجام بده یا اصلا جریان بزرگ را آشکار میکنه؟

جمله م سوالی بود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                              با سلام : احتمالا اون دستگاه در مقابل جریان زیاد از خودش واکنش نشون میده یعنی اینکه به نوعی کارش اینه که وقتی جریان زیادی عبور میکنه کاری را باید انجام بده یا اصلا جریان بزرگ را آشکار میکنه؟
                              جمله م سوالی بود
                              آقا ممنون مشکلش اتصال کوتاه رشته GND بود.آخه اینطور طراحی شده بود که رشته GND باید مستقیم به Input میرفت که به بدنه اتصال شده بود و این قضیه باعث سوختن سنسور شده بود.یعنی ولتاژ مثبت با سنس کردن سنسور به input میرفت.
                              با تعویض کابل مربوطه مشکل حل شد.
                              سپاسگذارم

و اما حال سوالی متفاوت:
                              یه برد تایمر رو که یه رله 12 ولتی رو درایو میکرد رو به صورت سری به دوتا رله 12 ولت وصل کردم که تعداد زیادی از رله ها رو بدون مشکل درایو میکرد اما برای تعدادی از اونا مدار قدرت درایو دوتا رله رو با هم نداشت.
                              چرا ؟؟

قسمت درایو رله رو میذارم اگه ممکنه نحوه تقویت کردن اونو برام توضیح بدین:
                              باید ترانزیستور رو عوض کنم یا .....
                              خدمت استاد خودم :

البته تو این مدار رله رو 3 ولت گذاشتم در واقعیت 12 ولته

متشکرم
                              تخیل مهمتر از دانش است
                              آلبرت انیشتین

دیدگاه

با سلام به سیم گرامی:

و اما حال سوالی متفاوت:
                                یه برد تایمر رو که یه رله 12 ولتی رو درایو میکرد رو به صورت سری به دوتا رله 12 ولت وصل کردم که تعداد زیادی از رله ها رو بدون مشکل درایو میکرد اما برای تعدادی از اونا مدار قدرت درایو دوتا رله رو با هم نداشت.
                                چرا ؟؟
                                متوجه نشدم

برای تقویت مدار : اگر مدار با 12 ولت کار میکنه میشه برای اینکه رله های بیشتر را راه اندازی کنه به صورت موازی رله ها را بهش متصل کنیم

و طبیعی هست که رله هایی که به صورت موازی هستند جریان بیشتر میکشن و باید ترانزیستور مربوطه را طوری انتخاب و بایاس کرد که این جریان دهی را بدون صدمه دیدن از خودش عبور بده

و اما در مورد مداری که قرار دادی : وجود LED در ایمتر ترانزیستور دو کار میکنه اول اینکه با روشن شدنش خوب روشن بودن رله را اعلام میکنه و دوم اینکه چون به صورت سری در مدار هست از جریان بیش از حد و داغ شدن ترانزیستور جلوگیری میکنه

برای تقویت این مدار به نظرم دو راه وجود داره اولیش اینکه همین مدار بدون تغییر اولیه رله هایی که قرار موازی باشن را تغذیه کنه و نه مدار اصلیش

یعنی همین مدار با یک رله را طوری سیم بندی کنیم که مثلا 10 رله موازی را قطع یا وصل کنه و اون 10 تا رله کار اصلی را به احده بگیره که راه و خوبم هست

راه دومم تقویت همین مدار هست : به این صورت که LED حذف بشه و از ترانزیستور BD140 استفاده بشه مقاومت R1 چیزی حدود 1 تا 4.7 کیلو استفاده بشه و ترجیحا D1 از دیود 1 امپری معمولی استفاده بشه و بهتر برای هر رله از یک دیود استفاده بشه

همین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X