اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

با سلام به سیم عزیز

این کولر دست پخت خودمه نظرت چیه :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

سلام
      آقا دمت گرم :nerd:
      تلاشتون قابل تقدیره
      @};-
      بنده شخصا" به این معتقدم که (املای نانوشته غلط ندارد.)
      و با همین کارا آدم به کارای بزرگتر مسلط میشه.

ظاهرا تغذیه اش 220 ولته و از یه پمپ هم برای آبرسانی استفاده کردین درسته؟ !

سوال استاد:
      از الکترونیک و سنسور و ... تو کولرتون بهر بردین؟؟
      نمیشد به خاطر مصرف کمتر و نویز صوتی کمتر از موتور DC استفاده میکردین؟؟
      به واتر پمپ برف پاکن ماشین برای آبرسانی فکر کردین؟؟
      بجای پوشال نمیشه از اسفنج یا چیزی شبیه به اون استفاده میکردین؟؟
      و ....

موفق و موفقتر باشی استاد
      :job:
      تخیل مهمتر از دانش است
      علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
      آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیم
        سلام
        آقا دمت گرم :nerd:
        تلاشتون قابل تقدیره
        @};-
        بنده شخصا" به این معتقدم که (املای نانوشته غلط ندارد.)
        و با همین کارا آدم به کارای بزرگتر مسلط میشه.

ظاهرا تغذیه اش 220 ولته و از یه پمپ هم برای آبرسانی استفاده کردین درسته؟ !

سوال استاد:

موفق و موفقتر باشی استاد
        :job:
        با سلام : حال میکنی چه گرد خاکی کردم

از الکترونیک و سنسور و ... تو کولرتون بهر بردین؟؟
        نه همینما با کلی عصاب خود کنی و تف لعنت درست کردم آخه بعضی جاها مثل پوشال ها خیلی اذیتم کرد

نمیشد به خاطر مصرف کمتر و نویز صوتی کمتر از موتور DC استفاده میکردین؟؟
        به واتر پمپ برف پاکن ماشین برای آبرسانی فکر کردین؟؟
        البته این نمونه آزمایشی هست و انشالله سال دیگه بهترشا درس میکنم

اتفاقا از موتور آب پاش برف پاکن پیکان درستش کردم که نتیجه خوبی نداد که باید بایه موتور پمپ کولر عوضش کنم

بجای پوشال نمیشه از اسفنج یا چیزی شبیه به اون استفاده میکردین؟؟
        و ....
        راستش پوشال بهترین گذینه هست چون اسفنج و ..... جلوی عبور راحت هوا را میگیره

در یک تاپیکی در "گفتگوی آزاد" این بحث را داشتم و اونجا بیاناتی گوهربار ایراد کردم :biggrin:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=63803.0

و

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=63803.15

دیدگاه

خیلی برام جالب بود طوری که منو به این فکر انداختین که چه خوبه هرکی هر چی رو میسازه بیاد اینجا مطرخ کنه و .....

ممنونم که منو تو جریان ساخت قرار دادین-متشکرم

اما استاد یه کار جدیدی رو شروع کردم که توش موندم!!!!
          میخوام با LDR و ترانزیستور و آی سی 555 یه مدار اتوماتیک برا آبیاری باغچه طراحی کنم!!
          تا اینجاش رو خوب اومدم که با تاریک شدن هوا یه LED رو روشن میکنم بعدش با راه انداری یه ترانزیستور یه رله و ....
          اما میخوام بعداز دستور LDR آِی سی 555 رله رو ست کنه؛بعد از مدتی مثلا" نیم ساعت رله رو آف کنه که نمیشه که نمیشه که نمیشه ~x( ~x( ~x( ~x( ~x(

این مدار LDR که فکر میکنم درسته :
          مشکل اینجاست که خورجی ترانزیستور رو که به پایه 2 آی سی 555 میزنم درست عمل میکنه ولی...
          ولی تا زمانی که خروجی ترانزیستور قطع نشه خروجی 555 روشن میمونه!!

خلاصه بگم :
          میخوام بعد از تاریک شدن هوا نیم ساعت پمپ روشن بمونه!!! چیکار کنم؟؟
          حتی اگه بشه با 555 یه مدار یسازم که بعداز اتصال به منبع تغذیه نیم ساعت روشن بمونه عالی میشه
          استاد F1 - F1 - F1

با سپاس فراوان
          تخیل مهمتر از دانش است
          آلبرت انیشتین

دیدگاه

با سلام و ممنون :

به نظرم دو کار میشه انجام داد

اولی اینکه یه آی سی 555 را طوری سیم بندی کرد که به قول خودتون بعد از 30 دقیقه قطع کنه که به نظرم از نظر طراحی کار سخیفانه ای هست

دوم اینکه ما بیایم و توسط آی سی های CMOS مداری نسبتا کامل تر با ظریب اطمینان بالاتر طراحی کنیم که اگر شما بخواهید در این باره طراحی کنید تجربه خیلی خوبی براتون میشه

مثلا شاکله اصلی به نظرم این طوری هست که هسته اصلی یه 4017 که شمارنده ده دهی هست به این صورت که ما یه مولد 10 دقیقه ای با همین 555 راه میندازیم البته برای دقت بیشتر میشه از فرکانس بالا تر که بعد از تقسیم هر 10 دقیقه یه پالس بده یا راحتر از 50 هرتز برق شهر که میشه از خروجی ترانس گرفت استفاده کنیم

در این صورت 10 عدد خروجی 4017 هر 10 دقیقه به ترتیب جاشون عوض میشه و مثلا خروجی 10 بعد از 100 دقیقه روشن میشه و مثلا برای کار ما که گفتید 30 دقیقه هست برای خروجی سوم برنامه ریزی میکنیم

با این حساب وقتی نور محیط کم میشه ای سی 555 کلید میخوره و شروع به تولید پالس میکنه و خروجی این قسمت پالس های 10 دقیقه ای هست که به 4017 میره

شما فرض کن همزمان که تایمر شروع میشه فرایند آب یاری هم شروع میشه بعد از 30 دقیقه خروجی سوم روشن میشه و توسط مداری کل مدار را از کار می اندازه و همچنین کل مدار را ریست میکنه برای فرایند 24 ساعت آینده مدار به حالت گوش به زنگ میره

درباره آی سی 4017 و همچنین 4053 تحقیق کن

4053 : سه تا رله الکترونیکی شبیه سازی شده هست

درباره این شماتیک : باید درست یا غلط بودشا بگم ؟

به صورت کلی خوبه و اگر بخوایم به صورت عملیلتی در مدار به کار ببریم باید اصلاحاتی انجام بدیم

دیدگاه

استاد اگه زحمتی نبود روش طراحی ساده ترین مدار رو برام توضییح بدین!!
              مثلا" اگه بشه با یه خازن و مقاومت و زنر یه تایمر ساده مخصوص این پروژه بسازم

راستش خیلی با 555 توی پروتئوس ور رفتم نتیجه هم گرفتم اما در عمل :angry: :angry:

نمیدونم چرا نمیشه ؟؟؟؟

منبع تغذیه AC به DC سویچینگش رو ساختم -قسمت فتوسل رو هم ساختم مونده یه تایمر لطفا کمک بفرمائید.

اگه عیب مدار فوق رو هم بگید ممنونتر خواهم بود.

با تشکر M.A
              تخیل مهمتر از دانش است
              آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیم
                استاد اگه زحمتی نبود روش طراحی ساده ترین مدار رو برام توضییح بدین!!
                مثلا" اگه بشه با یه خازن و مقاومت و زنر یه تایمر ساده مخصوص این پروژه بسازم

راستش خیلی با 555 توی پروتئوس ور رفتم نتیجه هم گرفتم اما در عمل :angry: :angry:

نمیدونم چرا نمیشه ؟؟؟؟

منبع تغذیه AC به DC سویچینگش رو ساختم -قسمت فتوسل رو هم ساختم مونده یه تایمر لطفا کمک بفرمائید.

با تشکر M.A

یعنی همون روش سخیفانه ؟ باشه . راستش من نمیتونم مثلا یه مدار را عملی تست کنم و آمادش کنم چون کار میرم و فرصت این کارا نیست ولی در جلد 4 کتاب آقای بخت آور مدار سکرتر تلفنی داره که برای دستگاش مدار تایمری معرفی کرد فکر کنم اگه روی مدارش کار کنی نتیجه بگیری که تصویرشا بالا هست

مدار عملی زمین تا آسمون با مدار بروی نرم افزار فرق داره ولی اگر مدار دیجیتال باشه روی نرم افزار بهتر میشه روش حساب کرد ولی مدار آنالوگ را باید کاملا عملی تست کرد (روی بردبورد)

منبع تغذیه AC به DC سویچینگش رو ساختم
                ساختی !!!!!!!!!!!!!!!! =D> =D> :-? :-?

در شکل مدار ترانزیستوری که خیلی ابتدایی و ساده هست و. .. ..

سیم عزیز در مدارات پالسی که مثلا در هرتانیه 50 بار به بالا نوسان میکنه میشه با 555 راه انداخت ولی مداراتی که مثلا هر 10 دقیقه یا هر 1 ساعت بخاد پالس بد را معمولا با آی سی ها راه میدازن تا دقت را از دست نده برای همین به این طرح 555 گفتم سخیفانه ولی چه کنم از دستت ........

و اما این مدار من نمیدونم کار میکنه یا نه چون عملی تست نکردم ولی مشکلاتی که از نظر تئوری و روی کاغذ میشه اصلاح کرد را میگم

اول اینکه LED را کلا بردار و به جاش یه مقاومت چمیدونم 100 اهم قرار بده و یه مقاومتی که اهمش از این 100 اهم بالاتر باشه قرار بده مثلا 180 اهم (روی امیترش 180 اهم قرار بده و 100 اهم را روی کالکتور قرار بده)

R9 را مقدارشا بیار پایین تر مثلا 8.2 کیلو یا 5.6 کیلو

و همچنین سر پتانسیو متر که میره به مثبت را توسط یه مقاومت مثلا 2.2 کیلو اهمی ببر به مثبت

دلیلش اینه که وقتی ولوم تا آخر باز بشه مثیت تغذیه روی LDR میافته که فشار بهش میاد و عمرش کوتاه میشه

برای این مدار خازن تغذیه هم فراموش نشه

خروجی را هم از دو جا میشه گرفت یا از امیتر یا کالکتور البته با هم دیگه 180 درجه اختلاف فاز دارن

دیدگاه

بابت توضیحات نفوذ پذیرتون بسیار متشکر و سپاسگذارم

اما استاد این مداری که زحمت کشیدی به کارم نمیاد آخه اگه بخوام میکروسویچ رو بردارم مدار همیشه روشن میمونه!!
                  مداری به دردم میخوره که؛وقتی تغذیه اش کنی تا نیم ساعت کار کنه بعدش خاموش ابدی ( تا اتصال تغذیه ی مجدد) خاموش بمونه!!!

اگه شد کار خازن رو توی چنین مداراتی ( تایمی ) برای من بینوا کمک کنید :cry:
                  من از خازن همینو میدونم که ولتاژ صاف کنه !! :rolleyes:

ببخشید اگه بسیار بیشتر از فراوان اذیتتون میکنم.
                  بدرود
                  تخیل مهمتر از دانش است
                  آلبرت انیشتین

دیدگاه

خوب اون مدار ترانزیستوری را اصلاح کن

یعنی یه ترانزیستور دیگه بهش بزن تا دقیقا رفتار مدار عکس بشه

درباره رفتار خازن برای تایمر به نظرم قبلا جیزایی گفتم

دیدگاه

یافتم
                      قبلا" زحمت کشیده بودین اما مخ ما قادر به هضم اساسی این قاضایا نبود به همین خاطر از یاد رفته بود!!
                      ببخشید
                      نوشته اصلی توسط aswhu600
                      در خازن یه بحثی هست به نام "راکتانس خازنی" خازن جلوی جریان DC را میگیره ولی جریان AC را از خودش عبور میده

بحث اصلی اینه که خازن در فرکانس های مختلف از خودش مقاومت های مختلف نشون میده و به این صورت هست که : { هرچه فرکانس عبوری از خازن بیشتر بشه مقاومت خازن در مقابل اون فرکانس کمتر میشه و برعکس یعنی هر چه فرکانس عبوری از خازن کمتر بشه مقاومت خازن در مقابل اون فرکانس بیشتر میشه }

این کار خازن باعث میشه که خازن معموریت جدید و بزرگیا به اهده بگیره و اون اینه که میشه فیلتر باهاش درست کرد و این فیلتر در تمامی فرکانس ها کاربرد داره چه صوتی و چه رادیویی ....
                      فک کنم دلیل گنگ بودن قضیه برام نفهمیدن قضیه فرکانس و شایدم ولتاژ و آمپره!!
                      بیسواتم دیگه :cry: :cry2:

لطف کنید این قضیه خازن رو برام دوباره بگین!!
                      اینکه موازی یا خطی بستنش چه فرقی با هم داره و کلا" روشهای استفاده اش؟؟
                      در کدوم حالت (موازی یا خطی) شبیه یه مقاومت عمل میکنه؟؟
                      و .......

ما مخلصیم استاد @};-
                      تخیل مهمتر از دانش است
                      آلبرت انیشتین

دیدگاه

با سلام خدمت سیم خوب :

کار خازن در مدار تایمر : اگه یه اهم متر عقربه ای داشتی خودت در باره این موضوع به صورت عملی متوجه میشدی که چه جوری کار میکنه

خلاصه اینکه جریان DC که داره از خازن عبور میکنه کم کم خازن پر میشه و کم کم جلوی جریان DC را میگیره یعنی مثلا فرض کن در ثانه اول جریان زیادی عبور میکنه و رفته رفته این جریان کم میشه تا به صفر برسه و دیگه جریانی عبور نمیکنه و اگه بخوایم روی نمودار بکشیم یه خط که با سیر نزولی هست که در زمان اول در درجه بالاتری از نموداره و در آخر به کف نمودار یا همون صفر رفته - خوب نسبت به ولتاژ اعمال شده این فرایند پرشدن زمان های متغیری داره یعنی اگر ولتاژ بالا باشه شاید با 0.1 ثانیه خازن پربشه و برعکس

حالا فرض کن ما بیایم یه مقاومت با خازن سری کنیم در نتیجه این فرایند زمان زیادی میخواد تا کامل بشه طبیعی هم هست چون مقاومت جریان را ضعیف کرده و برای همین زمان زیاد تری طول میکشه تا خازن پر بشه

در همین حین اگر یک جریان بیس را بین خازن و مقاومت قرار بدیم -- چون جریان در خط خازن و مقاومت داره عبور میکنه (البته درسته که این جریان ضعیف هست ولی بیس را میتونه روشن کنه) تا مدت زمانی که جریان داره از مقاومت و خازن عبور میکنه ترانزیستور روشنه

و همین طوری که میشه حدس زد مدت این به اصتلاح تایمر ما به مقدار مقاومت و خازن بستگی داره هرچه مقدار این دو بیشتر باشه زمان تایمر ما هم بیشتر هست

مثلا فرض کن یه خازن 2200uf و یه مقاومت 10 کیلو اهمی در مدار باشه چه میدونم شاید 1 روز طول بکشه که خازن پر بشه .

ما بیشتر @};- @};-

دیدگاه

دیدم آن هستین خیفم اومد استفاده نکنم و دوباره زحمت ندم
                          اگه خازن رو خطی ببندیم چه کاری میتونه برامون انجام بده؟؟

اینارو که شما فرمودین فک کنم همگی حالت مواری هستن.

چاکر آقا
                          تخیل مهمتر از دانش است
                          آلبرت انیشتین

دیدگاه

و همچنین : نه موازی نیستن اتفاقا همین تایمر سری هست ......

خطی اگه منظورت سری هست بیشتر بروی فرکانس میشه ازش کار کشید

مثلا در سری --- خازن فرکانس های بالا را از خودش عبور میده و در مقابل فرکانس پاییین از خودش مقاومت نشون میده (انواع فیلتر در فرکانس های گوناگون)

در سری همچنین میشه مدار تایمر گه قبلا گفتم را اعمال کرد

و در سری خازن جلوی جریان DC را میگیره

مثلا هر جا بخواهیم جلوی جریان DC را بگیریم ولی اجازه عبور جریان AC را بدیم باید از خازن استفاده کنیم مثله خازن بلندگو در مدار های آمپلی فایر با تغذیه تک .......

سیم هنوز در اندر خم یک کوچه ای یه دستی بجمبون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط آقای گـــــــــــــیــــــج

سیم هنوز در اندر خم یک کوچه ای یه دستی بجمبون
                              آقا این سوال رو شاید حدود 10 ساله که از خودم میپرسم اما ..... :cry2:
                              هر کاری انجام میدم سرانجام اندر خم همون کوچه هستم!!
                              نمیدونم چرا هر کار جدیدی رو که شروع میکنم به بن بست میخوره ( البته مشکلاتم مثل همه کم نیست)
                              تنها چیزی که هست خاطرات هر کوچه بن بست یه روز به دادم میرسم و باعث سربلندیم میشه

در هر صورت اگه روشی برای خارج شدن از این خم،سراغ داشتین به دیده منت قبول خواهم کرد.
                              ما یه خدا و یه آقای گــیــــــج (aswhu600 سابق) و چن تا دوست دیگه تو اینترنت داریم و دیگر هیچ

سپاسگذارم آقای گیـــــــــج گل
                              @};-
                              تخیل مهمتر از دانش است
                              آلبرت انیشتین

دیدگاه

سلام بر تو
                                بالاخره بعداز این همه مزاحمت بالاخره دست و پا شکسته هم که شده یه مدار ساده برا چراغ داخل حیاطمون طراحی کردم.ببینید و اگه ممکنه اشکالاتش رو برام بگین و مهمتر از اون،طرز بدست آوردن مقدار مناسب
                                قطعه و فرمولش رو لطف کنید.
                                قبلا" متشکرم

thankfully
                                تخیل مهمتر از دانش است
                                آلبرت انیشتین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X