اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سنسور و یا روشی برای محاسبه جریان دی سی 500 آمپر به بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سنسور و یا روشی برای محاسبه جریان دی سی 500 آمپر به بالا

سلام استاد ما یه پروژه داده که گفته مداری طراحی کنیم که بشه توی رنج های بالا مثل 500آمپر و یا 1000 آمپر و یا 2000 آمپر جریان دی سی رو محاسبه کنیم
    و حالا بعدش با میکرو که اون داستان خودش رو داره ، زیرش هم نوشته استفاده از سنسور های جریان و یا ترانسدیوسر های جریان بلامانع است
    کسی از شما بزرگوارها می تونه به منه دانشگاه آزادی کمک کنه :cry2: .

پاسخ : سنسور و یا روشی برای محاسبه جریان دی سی 500 آمپر به بالا

سلام
    منم آزاد میخونم ولی سر کلاسا نمیرم وقت تلف کردنه. خوب سنسورهای جریان موجودن ولی تا 60 آمپر به صورت آی سی من دیدم.
    برای جریان های بالاتر باید یک سنسور رو برداری و با دو تا مقاومت حرکت بزنی.
    مثلا یک سنسور 10 آمپری دارید.
    خوب این سنسور مقاومتش در حد 8 میلی اهمه که اگه با یک مقاومت 0.22 اهمی سری بشه میشه همون 0.22 اهم و این شاخه رو با یک مقاومت 5 میلی اهمی موازی میکنید و نسبت تقسیم جریان بین این دو شاخه میشه 50 به 1. حالا اگه از این شبکه 500 آمپر بگزره 10 آمپرش سهم شاخه آی سی دار میشه.
    البته من عددها رو ذهنی گفتم ولی ایده کلی همین استفاده از قانون تقسیم جریان بین شاخه ها برای افزایش رنج سنسورهای جریانه.
    بت در بغل و به سجده پیشانی ما کافر زده خنده بر مسلمانی ما
    اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست در این مسلمانی ماست

دیدگاه

فقط دو راه هست اثر هال و شانت
      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafahk
        سلام
        منم آزاد میخونم ولی سر کلاسا نمیرم وقت تلف کردنه. خوب سنسورهای جریان موجودن ولی تا 60 آمپر به صورت آی سی من دیدم.
        برای جریان های بالاتر باید یک سنسور رو برداری و با دو تا مقاومت حرکت بزنی.
        مثلا یک سنسور 10 آمپری دارید.
        خوب این سنسور مقاومتش در حد 8 میلی اهمه که اگه با یک مقاومت 0.22 اهمی سری بشه میشه همون 0.22 اهم و این شاخه رو با یک مقاومت 5 میلی اهمی موازی میکنید و نسبت تقسیم جریان بین این دو شاخه میشه 50 به 1. حالا اگه از این شبکه 500 آمپر بگزره 10 آمپرش سهم شاخه آی سی دار میشه.
        البته من عددها رو ذهنی گفتم ولی ایده کلی همین استفاده از قانون تقسیم جریان بین شاخه ها برای افزایش رنج سنسورهای جریانه.
        دوست مهربون میشه دقیقا پارت نامبر این سنسور مد نظرتون رو بگید
        که لطف کنید بعدش بررسی کنیم با هم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
          فقط دو راه هست اثر هال و شانت
          علی جان من تمام یه خیابون اینجا هست لاله زار به هرکی گفتم شانت بهم خندیدن
          سنسور اثر حال هم که تا 100 آمپر بیشتر نیست شما چیزی سراغ دارید

دیدگاه

این که خیلی آسونه .. اندازه گیری جریان .. چه با اثر هال چه با شنت .. مثلا برای شنت کافیه یک شنت دی سی که همه روسی فروشها دارن سر راه بزاری (خوب ترجیحا سمت زمین ) بعد با یک ولت متر یا OpAMP بخونیش .. با سیمولینک بسازش می بینی که خیلی ساده هست .. فقط ولتاژ خطی که میخونی رو مراقب باش ..

دیدگاه

http://en.wikipedia.org/wiki/Shunt_%28electrical%29
              بنده آن دمم که ساقی گوید
              یک جام دگر بگیر و من نتوانم

دیدگاه

اگه درست متوجه شده باشم. شما میتونید از ct های که تو بازار هست استفاده کنید .که خروجی بین 0تا 5 ولت دارند

:mrgreen:خوب نخوندم ... ac هست :mrgreen:
                ....................HELP ME GOD ...........................

WORLD ELECTRONIC................................

nasrolahymohsen@gmail.com......................... ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن نصرالهی
                  اگه درست متوجه شده باشم. شما میتونید از ct های که تو بازار هست استفاده کنید .که خروجی بین 0تا 5 ولت دارند
                  درسته دانشگاه آزادی هستم ولی فکر کنم واسه جریان دی سی نمیشه از سی تی استفاده کرد هاااا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alishekarriz
                    این که خیلی آسونه .. اندازه گیری جریان .. چه با اثر هال چه با شنت .. مثلا برای شنت کافیه یک شنت دی سی که همه روسی فروشها دارن سر راه بزاری (خوب ترجیحا سمت زمین ) بعد با یک ولت متر یا OpAMP بخونیش .. با سیمولینک بسازش می بینی که خیلی ساده هست .. فقط ولتاژ خطی که میخونی رو مراقب باش ..
                    :eek: روسی فروشی کجای ایرانه ؟؟؟
                    بعد باید بگم شنت چی چی میخوام 1000 آمپر یا شنت 500 آمپر یا مثال بگم نیم کیلو شنت بده ؟؟؟
                    یه آدرسی از یکی از اینها نداری به من بدی ؟
                    یه عکسی از این شنت نداری بهم بدی ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط re_bita
                      :eek: روسی فروشی کجای ایرانه ؟؟؟
                      بعد باید بگم شنت چی چی میخوام 1000 آمپر یا شنت 500 آمپر یا مثال بگم نیم کیلو شنت بده ؟؟؟
                      یه آدرسی از یکی از اینها نداری به من بدی ؟
                      یه عکسی از این شنت نداری بهم بدی ؟
                      تو زیرزمین پاساژ عباسیان یکی هست.
                      تو سی تیر روبروی شمس الکترونیک پاساژ نوبهار هم 2 نفر هستن.
                      بازم بگردی تک و توک هستن. مغازه های شلخته با قطعات زمخت فروشی . تابلو هستن
                      بت در بغل و به سجده پیشانی ما کافر زده خنده بر مسلمانی ما
                      اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست در این مسلمانی ماست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafahk
                        تو زیرزمین پاساژ عباسیان یکی هست.
                        تو سی تیر روبروی شمس الکترونیک پاساژ نوبهار هم 2 نفر هستن.
                        بازم بگردی تک و توک هستن. مغازه های شلخته با قطعات زمخت فروشی . تابلو هستن
                        آقا مصطفی باید بگم چی میخوام مثلا بگم شنت 1000 آمپر میخوام ؛ واحد این شنت چیه ؟

دیدگاه

با سلام

Shunt Resistor

شانت یا شنت با مشخصات :

جریان نامی: 500 آمپر

مقدار مقاومت : بر اساس دو عامل تعیین می شود.
                          1-توان قابل تحمل با حداقل افزایش دما : مثلا بین 25 وات تا 50 وات و افزایش دمای قطعه نسبت به محیط: کمتر از 100 درجه برای جریان 500 آمپر
                          2- حداقل ولتاژ در جریان نامی : مثلا بین 20mv تا 50mv برای جریان 500 آمپر

بنابراین:
                          جریان : 500 آمپر
                          مقاومت : 0.0001 اهم = 0.1 میلی اهم
                          توان : 25 وات
                          ولتاژ حداکثر : 50mv

Current Rating, for example 500 Amps

Output Voltage which indicates the resistance as the voltage produced for the rated current. V = I × R. For example an output rating of 50 mV at 500 Amps which implies 0.0001 Ohms (0.1 mOhms) resistance.

Resistance Accuracy, for example their actual resistance is within ± 0.25% of the claimed value,

Resistance Drift, for example the shunt's resistance changes less than 0.002% (or 20 ppm = parts per million) per °C of temperature change.

The sum of the accuracy and drift errors indicate by how much the current shunt output will be incorrect compared to the specified ideal output (resistance). For our example and using a 30 °C temperature change a 0.25% + 0.002% ×30 = 0.31% error could occur. Or a 50 × 0.0031 = 0.155 mV error.

Power Rating/Derating. Because current shunts are resistors and dissipate heat from the current flowing through them, they get hot. Since that heat can change their resistance and even permanently damage the shunt, current shunts are often given a power rating or a derating factor. The heat produced is power measured in Watts (W)

برای اندازه گیری ، از a2d ad7780 استفاده فرمایید که در تاپیک AD7730 از توضیحات جناب ahmadmn و نمونه برد و برنامه ایشان می توانید استفاده فرمایید.

توجه :
                          1- شنت را در سمت ولتاژ پایین قرار دهید. ( گراند مدار قدرت )
                          2- تغذیه مدار میکرو و a2d از مدار قدرت ، ایزوله با ترانس است .
                          3- از دو سر شنت ، دو سیم "شیلد دار" به ورودی تفاضلی a2d وارد می شود.
                          4- در مسیر یکی از سیمهای فوق ، فیوز 250 میلی آمپر قرار دهید.
                          5- دو دیود موازی معکوس در ورودی تفاضلی a2d قرار دهید.
                          6- با 4 مقاومت 0.1% 1k ، دو تا تقسیم مقاومتی از 5 ولت به زمین مدار a2d درست کنید و وسط هر کدام را به یک ورودی تفاضلی وصل کنید. ( بایاس در 2.5 ولت )
                          7-در مسیر دو سیم مذکور به a2d از دو فیلتر RC پایین گذر با R=1K ,C= 10uF استفاده کنید.( روی برد a2d از مقاومت و خازن استفاده کنید. )

با سپاس

http://www.powerwerx.com/fuses-circu...googleShopping

پ.ن:
                          می توانید شنت را بسازید.( با کاهش دقت تلرانسی و دمایی )
                          1- شمش نواری مسی با ابعاد 1 متر طول و 4 سانتی متر عرض و 1 تا 3 میلی متر ضخامت.
                          2- تهیه منبع جریان 10 آمپر( منبع ولتاژ مانند باتری و بار 12 اهم 150 وات که این بار را از طریق شمش نواری به باتری وصل می کنید.)
                          3- با عبور جریان از این مدار سری : باتری + سیمهای رابط + نوار مسی + بار ، ولتاژ دو سر بار ( حدود 12 ولت ) و ولتاژ دو سر شمش نواری را اندازه گیری می کنید.
                          ( حدود 5 و 2.5 و 1.75 میلی ولت برای ضخامت 1 و 2 و 3 میلی متر )

4- جریان بار را محاسبه کنید و با تقسیم ولتاژ دو سر شمش نواری بر جریان آن ، مقاومت آن یک متر شمش نواری مسی بدست می آید.
                          ( حدود 0.5 , 0.25 , 0.17 میلی اهم برای ضخامت 1 و 2 و 3 میلی متر)
                          5- برای رسیدن به 0.1 میلی اهم :یک تکه طولی به اندازه 22 سانتی متر جدا می کنید.( از نوار 1 میلی متری )
                          6- دو بلوک مسی با ابعاد 6*6*6 سانتی متر دارای شیار و رزوه ...
                          7- لحیم کاری 1 سانتی متر از هر طرف نوار مسی درون بلوک فولادی.( 20 سانتی متر طول موثر شنت باقی می ماند )
                          8- مجموعه را روی یک بلوک یا صفحه عایقی از جنس باکالیت یا تفلون یا فیبر عایقی نسوز نصب و پیچ و مهره کنید.
                          9- یک فن 12 ولتی با قطر 7 تا 12 سانتی متر ، نزدیک شنت نصب کنید که دایم روشن باشد و شنت را خنک کند.

پ.ن 2:
                          - در ردیف 2 ، منظور از منبع جریان ، توضیح داده شد، یک باتری 12 ولت با 2 تا 7 آمپر ساعت ظرفیت ،
                          به همراه مقاومت 1.2 اهم 150 وات ( بخشی از المنت هیتر برقی به صورت سری موازی تا به 1.2 اهم برسد -
                          ترجیحا از حداکثر مقدار المنت 1000 واتی استفاده شود تا دما کمت افزایش یابد )

- موارد 3 و 4 و 5 و 7 پس از دیدن پست جناب aliila تصحیح شد، لطفا در ساخت قطعه در نظر گرفته شود.
                          مقاومت ویژه مس را 1.68/100 میکرو اهم در متر ، در نظر گرفتم.
                          http://en.wikipedia.org/wiki/Electri...d_conductivity

فایل های پیوست شده
                          گشتی در لاله زار
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

من می خوام یه اعتراف بکنم اولش فکر کردم این هم مثل بقیه سایت ها الکی هست و لی واقعا مهربونید اصا آدم باورش نمیشه
                            دوست من که هرچی سعی کردم اسمتون رو بخونم solsal خیلی عالی من اصلا اینقدر راجع به شنت اطلاعات نداشتم ولی یه چیزی که خیلی مهم تره اینه که میشه بگید شما از کجا شنت میخرید
                            یا میرید یه قطعه احتمالا مسی پیدا میکنید بعد اینقدر کوتاه و بلندش میکنید تا به اون مقاومت دلخواه شنت برسید (این رو یکی از هم کلاسام گفته ) ؟
                            این جوری که من گشتم البته خیابون لازار رو واقعا شنت نیست شما برای تهیه شنت چی کار میکنید خودتون میسازید یا می خرید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal
                              7-در مسیر دو سیم مذکور به a2d از دو فیلتر RC پایین گذر با R=1K ,C= 10uF استفاده کنید.
                              [/color]

سری اول توی جواب شما قسمت آخر نبود
                              فیلتر رو بایید خودم طراحی کنم یا توی بازار هست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X