اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت)

یسطام جان ممنون از راهنمایی و اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادی .

سوالی که برای من مطرح هست این هست که ما حداکثر تا چه اندازه ای میتونیم این مدار را قوی کنیم ؟ مثلا ً این که آیا میشه با تغییراتی در مدار برای تغذیه مدار از 40 یا 80 ولت dc با جریان بالا استفاده کنیم ؟ مشکل من این هست که در حال حاضر به منیع تغذیه بالاتر از 12 ولت دسترسی ندارم که خودم تست کنم :cry:

برای من یک سوال همیشه مطرح یوده و اون این این هست که آیا موازی کردن مثلا" 2 تا آیسی رگولاتور و یا 2 تا ماسفت برای افزایش توان و همچنین تقسیم حرارت تولید شده بین آنها از نظر فنی مجاز هست یا نه ؟! :-/

میدونم که کار غیر اصولی هست ولی اینکه در عمل جواب میده یا نه را امتحان نکردم .
    خدایا هر چقدر دوست داری از عمر من کم کن و به طول عمر پدر و مادرم اضافه کن...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سید علی شاهرخی
      مشکل من این هست که در حال حاضر به منیع تغذیه بالاتر از 12 ولت دسترسی ندارم که خودم تست کنم :cry:
      سلام

یه کاری میتونین بکنین ...

اگه 12 ولتتون رو از ترانسی میگیرین که رگولاتور برای ثابت کردن ولتاژ داره , بهتره که رگولاتور رو بردارین و ترانس رو بعد از DC کردنش مستقیم بدین به مدارتون (یعنی رگولاتور نذارین)

اینطوری ولتاژ زیاد میشه

البته جریان هم زیاد میشه ... چون رگولاتورهایی مثل سری 78 بیشتر از یک آمپر از خودشون عبور نمی دهند!!

یه نکته دیگه هم میگم برا ی دوستانی که این مدار رو ساختن

ما فکر می کردیم که فقط ماسفت داغ میشه و باید اونو خنک کنیم

اما من متوجه شدم که خود ترانس های ولتاژ هم اگه پشت سر هم کار کنه داغ میشه و میسوزه

من متاسفانه یکیشو سوزوندم و مجبور شدم یه تلویزیون دیگه رو ناقص کنم (البته سیاه و سفید که جمعا دو تا داشتم :rolleyes: )

و یه پیشنهاد:

اگه ترانس های ولتاژ رو از تلویزیون در آوردین بهتره از ترانس همون تلویزیون برای تغذیه مدارتون استفاده کنین (که هم ولتاژش زیاده و هم جریانش)

دیدگاه

سلام

خواهش میکنم من هنوز در مقامی نیستم که نظر یدم اما تا اونجایی که من برای قوی تر کردن این مدار مطالعه کردم بهتره تغذیه بیش از 30 ولت نشه و به جای بالا بردن تغذیه از دور سیم پیچ کمتری در اولیه استفاده کنی ، یعنی مثلا 5 یا 10 دور سیم مفطولی معمولی ( از همین رنگیا تلفن ) دور هسته بپیچی اونم روی بازوی بیرونی هسته
        و از 2تا ترانزیستور برای درایو گیت ماسفت استفاده کنی ( بعد از بررسی و آزمایش شماتیک مدارو میذارم )

مدارو تا 70KV میدونم که میشه تقویت کرد ( با تعذیه 50 ولت و سیم پیچ اولیه دور کم ) که توصیه نمیکنم این کارو بکنی :icon_razz:

بله میشه این کارو کرد ، چون جریان و توان تقسیم میشه و توان تلفی کم میشه ( البته باید شرایط یکسان باشه تا جریان بطور مساوی تقسیم شود )
        من برای ترانزیستور و هم برای ریگولاتور این کارو کردم و همچین هم غیر اصولی نیست در نغذیه های جریان بالای آزمایشگاهی هم اگر نگاه کنی از 2 یا 3 ریگولاتور موازی استفاده شده

این 2تا عکسو از دیتا شیت LM117/LM317A/LM317 از کمپانی National Semiconductor در آوردم :nerd:

درایور شبکه و nRF24L01
        کاتالوگ محصولات
        کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
        شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
        فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

تغذیه مدار، اگر فقط واس تست باشه ،میشه به مدار 12 ولت داد .قبلا هم گفتم که:حتما حداقل ولتاژ را15 ولت قرار دهید .وبجاست که 1 ولت بیشتر و16 ولت ،متوسط بهش بدیم .در شرایطی ولتاژ کمتر (مثلا 12 ولت با افت)حتی باعث گرمتر شدن ماسفت وافت توان مدار میشود
          متوسط ولتاژی که گیت ماسفت برای صحیح وکامل روشن شدن ،نیاز داره ، 15 ولت میباشد .555 هم جریان کمی میده وهم حدود1 ولت در فرکانس افت دامنه داریم ،که میشه :14 ولت برای گیت ماسفت (پس تغذیه 16 ولت 3 امپر ،درسته) حالا اگه تغذیه 12 ولت باشه ،ماسفت گرم میشه وضعیف هم کار میکنه .
          آیا میشه با تغییراتی در مدار برای تغذیه مدار از 40 یا 80 ولت dc با جریان بالا استفاده کنیم ؟
          بله .باید حتما از ترانس TVرنگی استفاده و حداکثر ولتاژ 103 ولت میباشد که در این صورت باید فرکانس مدار بالاتر باشه (تغییر مقاومت و خازن اسیلاتور)و تغذیه 555 باید جدا بشه وبرای گیت از یک درایور مناسب(ترانزیستوری یا ای سی گیت درایور) استفاده بشه ؛به گیت یه زنر 15 ولتی وصل بشه .

آیا موازی کردن 2 تا ماسفت برای افزایش توان مجازه؟
          بله .باید برای گیت 2 تا مقاومت جداگانه وبا اهم یکسان قرار دهید.
          اما من متوجه شدم که خود ترانس های ولتاژ هم اگه پشت سر هم کار کنه داغ میشه و میسوزه
          این نکته صحیح نیست .یا مدار شما مشکل داشته /یا های نیم سوز بوده /یا فرکانس مدار پایین بوده(پیش فرض ،فرکانس مدار را پایین قرار دادم تا 1-با 12 ولت هم کار کنه 2- تستش راحت باشه3-همه بتونن بسازن ،در غیر این صورت خیلی ها گیر میکردن/یا خروجی ترانس مصرف نشده وصددرصد توان بیش از حد مجاز (اونم با فرکانس پایین :surprisedدادی .با طراحی درست ،اگه نکته های مختلف با رجوع به شماتیک ها ومطالب مهم ،حفاظتها ،رعایت شود ،مدار 24 ساعته کار میکنه.یادتون نره این فقط اول کاره ...عجله نکنید
          حالا اینو چطوری تستش کنم؟
          آخه مثل دیودهای معمولی نمیشه تستش کرد!!!
          ولتاژ شکست سد دیود معمولی 0.6 ولته .اگه 2یا3 تا دیود با هم سری کنید ،دیگه اهمتر نشون نمیده . (اگه 5 تا دیود سری کنیم ،افت ولتاژحدودا 5 ولته) و با تغذیه 3 ولتی ولتاژ ازشون رد نمیشه ومثلا یه لامپ هم روشن نمیشه .
          حالا که این دیود از مثلا 50 دیود سزی ساخته شده ؛ فقط در های ولتاژ متناسب با ولتاژش کار میکنه.

برای استفاده از دیود ،حداقل 20 دیود سری کنید

دیدگاه

بچه ها این طوری که این تایپیک داره پیش میره من نگرانم آخرش این مدار با یک آیسی 555 فسقلی و یک ماسفت به شکل زیر ختم بشه :-S

دیدگاه

یه سوال ولتاژ خازن 1000 میکرو چنده ؟ :biggrin:
              بستگی به ولتاژ تغذیه داره / باید چند ولتی بیشتر باشه . مثلا اگه ولتاژ 16 ولته ؛ خازن 25 ولت باید بندازیم .

دیدگاه

های ولتاژ تو عکسات دیدم که مثلا چار آلن گرفتی دستت و جرقه میخوره به آجار ، حالا من از رو دسته پلاستیکی هم جرقه میزنه با دستم پوستمو میسوزنه و برق یه شوک بم وارد میکنه جوری که میپرم از جام
                علتش ولتاژ بالای مدارمه؟! یا جریان دهیش بیشتره؟!
                درایور شبکه و nRF24L01
                کاتالوگ محصولات
                کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
                شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
                فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

منم همچین بهم خوش نمیگذشت . واس اون عکس 6 تا گرفتم .از بس در حال لرزش بودم
                  ولی اگه خواستی دست بزنی / یه فلز دستت بگیر .تا پوستت نسوزه .نباید عایق داشته باشه ومحکم بگیر تا برق هم نگیره .آخه برق گرفتنش مساله ای نیست .لا مذهب ،دست آدم میسوزه و اینکه جریان مدارو با یه مقاومت(حدود 1 اهم) در مسیر مثبت کم کنی .
                  ضعیف درستش کنی .( ارک 1 میلی متر) با یه سوزن به ریشه مو بزنی . موها از ریشه اپیلاسیون میگن یا مدولاسیون :biggrin: ؛ از اونا میشه .از ریشه میسوخه ..منفی نمیخواد

دیدگاه

hi voltage جان پرونده مدار توپی که معرفی کردی به نظرم دیگه بسته بشه شاید بهتر باشه چون توضیحاتت این قدر جالب و کامل بود که با توجه به تجربه ای که من از گذشته در ساخت این جور مدارها داشتم ( بیشترشون ساختشون یا ممکن نبود یا کار نمیکردن ) بر خلاف انتظارم ، به لطف توضیحات خوب شما من و همه بچه ها به راحتی موفق به ساختش شدیم در آخر هم من به نوبه خودم و هم از طرف بقیه بچه ها اگه با سوال های زیاد و البته گاهی اوقات بی ربطمون کلافت میکردیم معذرت خواهی میکنم . :redface:

ضمنا ً مهم اون مدار و ایده اولیه بود که شما زحمتش رو کشیدید از اینجا به بعدش رو فکر میکنم بچه ها بتونن بیشتر روش کار کنن و مثلا ً قوی ترش کنن یا تغییرات دیگری را روش اعمال کنن. :-@

حالا میگم آقای hi voltage حالا به نظرت میتونی یک ثوابی در سطح تیم ملی ببری و ساخت اون فرستنده با برد بالا رو که عکسشو نشونمون دادی توی یک تایپیک مستقل یادمون بدی ؟ ^^ -O< تمام تلاشمون رو میکنیم که زیاد خنگ بازی در نیاریم :-B /

واقعا ً دیدی ما چقدر کم توقع تشریف داریم ؟ عجله ای هم نیست . هر موقع حسش رو داشتی هر دفعه یک خورده از توضیحاتش رو برامون منتشر کن <> @};-

دیدگاه

شاهرخی جان ، ممنونم ازت / در ضمن اگر بخاطر استارت شما نبود فکر نمیکنم بچه ها اینهمه علاقه نشون میدادن و در نهایت همه با پشتکارشون ،مدار های خودشونو ساختن و عکسش رو هم گذاشتن . :nice:
                      پرونده مدار توپی که معرفی کردی به نظرم دیگه بسته بشه شاید بهتر باشه .از اینجا به بعدش رو فکر میکنم بچه ها بتونن بیشتر روش کار کنن
                      بله / فکر میکنم حق با شماست .کاملا موافقم .واقعا هر چی سعی کردم تا زمان برای گذاشتن مداری با 1 ترانزیستور و ترانس کوچیک بذارم نشد . :redface:
                      حالا میگم آقای hi voltage حالا به نظرت میتونی یک ثوابی در سطح تیم ملی ببری و ساخت اون فرستنده با برد بالا رو که عکسشو نشونمون دادی توی یک تایپیک مستقل یادمون بدی ؟ ^^ -O< تمام تلاشمون رو میکنیم که زیاد خنگ بازی در نیاریم :-B /
                      میدونی سید جان ؛ موضوع این نیست .موضوع اینه که کار با مدارهای رادیوئی خیلی سخت و پیچیده است / از طرفی اگه شروع کنیم ؛اول باید از 50 متر 100 متر شروع کنیم . به هیچ عنوان تا حداقل 7-8 بار کوچیکشو ادم نسازه ، موفق به ساختن بزرگش نمیشه / باور کن حداقل 30 تا فرستنده اف ام 100 متری /موج AMو رادیو اماتور قدیم 27MHz / و فرستنده تصویر ساختم تا به این فرستنده رسیدم .
                      حال انکه اگه بگی : تو رو خدا سنگ بزرگ برندارید ؛ شروع نکرده بعضیا دم از رویای .... میزنن
                      شاید بهت بگم 4 صفحه نقشه برای فرستنده تصویر کشیدم که تست کنم . اما موفق به تست کردن نشدم
                      10 سال پیش هر نقشه ای از 27 مگا تو مجله های الکترونیک سال 65 میدیدم ساختم و همشون یا خیلی بد عمل میکردن ، یا اصلا جواب نمیدادن .نه کتاب ونه اینتر نت داشتم .
                      به نظرم فکر خوبی نیست / ببخش / شما بخودت ایمان داری / ولی بهتره چیزی باشه که مطمئنا همه با یه بسم ا.. از پسش بر بیان .
                      در ضمن اگه نقشه ها اماده بود و از جایی مثلا معرفی یا کپی میذاشتم ؛ اونجا تازه میشد ثواب کردن .........

چند تاشونو پیدا کردم

{لیست سیاه }به طور مثال از بینشون اینا هیچ وقت راه نیفتادن / الان که به تاریخشون نگاه میکنم ؛ ظاهرا منم سنگهای :rolleyes:خیلی بزرگی برداشته بودم . :redface: :redface:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سون سگمنت
                        سلام

منم خیلی دوست دارم اشعه ایکس تولید کنم :eek:

حالا این حرفی که میگین درسته؟؟

یعنی با یه لامپ خلاء و 100kv میشه اشعه ایکس تولید کرد؟؟؟
                        بله با 100 کیلو ولت و یه لامپ خلاء و چند تا مقاومت و خازن !!

این تاپیک رو بخون : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=59027.msg326986#msg326986
                        ایشون به من اینو گفت اگه می خوای ازش بپرس چطوری ؟؟
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?action=profile;u=23731
                        میشه به جای امضا انگشت بزنم ؟؟؟

دیدگاه

منم خیلی دوست دارم اشعه ایکس تولید کنم

حالا این حرفی که میگین درسته؟؟

یعنی با یه لامپ خلاء و 100kv میشه اشعه ایکس تولید کرد؟؟؟
                          http://www.freepatentsonline.com/pdfb/documents/uspt/patent_pdf/5914/US5914999/pdf/US5914999.pdf

دیدگاه

برای حسن ختام این تاپیک 2 تا عکس از هایولتاژ 660,000 ولتی که اخیرا ساختیم و منفجر شد

[b]قبل از انفجار

بعد از انفجار

BYE :bye :bye

دیدگاه

بادرود فراوان من یه ترانس تلویزیون رو وصل کردم به یه اینورتر مهتابی 40 وات جرقه ای که میزد حدود 6یا7 سانتیمتر بود بهتون پیشنهاد میکنم که از اینورتر مهتابی استفاده کنید اینورتری که میگیرید ازمهرکیت بگیرید واز نیو کیت نگیرید چون من به اینورتر نیو کیت زدم ترانزیستورش ترکید و سعی میکنم زود تر عکس هاش رو براتون بگزارم

دیدگاه

بنده قصد ساده کردن مدار را داشته ام / اما نه در حدی که دوستان هیچ مداری نسازن . وگرنه بنده هم میگفتم بجای مدار از مدار لامپ کم مصرف استفاده و سر یه طرف فیلامان و طرف دیگرو به ترانس هایولتاژ تلویزیون وصل کنید و بین اون 2 سر باقی مونده یه خازن بذارید .
                                در نتیجه بدون ساختن مدار و فقط اضافه کردن یه خازن کوچیک به مدار لامپ کم مصرف یه هایولتاژ قوی بسازید :icon_razz:
                                ولی خوب اینجوری آموزش و ارزش چندانی وجود نداشت .
                                در هر حال ممنون

اضافه شده در تاریخ :
                                حالا HI VOLTAGE جان نمیشود این روش را زود تر از این میگفتی
                                سید جان لازم بود که اول همه رو این کار کنن . وگرنه قبلا هم گفتم بدون IC هم میشه
                                اصلا میدونی واس چی این تاپیک هارو میزنم /
                                میرم میبینم تاپیک هایی که خیلیا رو چیزی متمرکز هستن ولی هیچ کدومشون به نتیجه نرسیدن . پس اینجوری فهموندم داستان تا حدودی چه جوریه / باز با این حال دوستی پرسیده راحت ترین راه واس های اما بدون مدار چیه (من حتی نوسان سازو با فرکانس پایین گذاشتم که برسونم که....)
                                ولی خوب حتی با یک ترانس هایولتاژ و فقط یه ترانزیستور که زیر ترانس به پایه ها وصل کنیم هم میشه . البت حداقل 1 خازن و 2 تا مقاومت هم میخواد
                                نوسان باشه ....هر چی میخواد باشه .
                                بدون ترانزیستور هم ساختم . یعنی با 1 رله و یه ترانس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X