اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

داش مهدی من این مدارو روی برد بورد بستم ولی اشکال داره.اشکالش اینجاس که اون قسمتی که باتری وصل میشه ،ایراد داره .مثلا من به ورودی 15 ولت میدم ،همین 15 ولتم تو قسمت شارژ باتری دارم ،13 ولت میدم بازم 13 تو قسمت باتری دارم .(هنوز باتری رو وصل نکردم)

در هر حالت led ها روشن نمیشه ؟؟ مشکل از کجا میتونه باشه ؟؟
    درسته دیگه جریان رو کنترل میکنه باطری وصل کن البته با لامپ ببین جریان قطع و وصل میشه.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
      درسته دیگه جریان رو کنترل میکنه باطری وصل کن البته با لامپ ببین جریان قطع و وصل میشه.
      جریان رو کنترل میکنه ؟؟
      ولتاژ زیاده .من زنر 9 ولت گذاشتم نباید هرچی ولتاژ ورودی بهش میدم تو قسمت باتری ظاهر بشه که .
      یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
        سلام
        داش مهدی من این مدارو روی برد بورد بستم ولی اشکال داره.اشکالش اینجاس که اون قسمتی که باتری وصل میشه ،ایراد داره .مثلا من به ورودی 15 ولت میدم ،همین 15 ولتم تو قسمت شارژ باتری دارم ،13 ولت میدم بازم 13 تو قسمت باتری دارم .(هنوز باتری رو وصل نکردم)

در هر حالت led ها روشن نمیشه ؟؟ مشکل از کجا میتونه باشه ؟؟

این مدار این جوریه که بعد از اتصال تغذیه بهش LED قرمز ( نشانگر شارژ ) روشن میشه و در صورتی که باتری وصل نباشه بعد از یه مدت کوتاهی خاموش میشه . قبل از اتصال باتری به خروجی شارژر ، LED سبز ( نشانگر باتری ) خاموشه و به محض اتصال باتری به خروجی ، این LED ، روشن خواهد شد !

اگه همه چیز رو درست بسته باشی مدار کار میکنه ، نگران ولتاژ خروجی نباش اینجا جریانی که باتری میکشه محدود شده و مشکلی پیش نمیاد !

اگه همه چیز درست باشه ، تاکید میکنم ، اگه درست مدارو بسته باشی کار میکنه ، چون خودم بستم و کار کرده !

ویژگیهای مدار رو هم بگم که خیال همه راحت بشه...

مدار شارژر در برابر اتصال کوتاه خروجی ، برعکس زدن باتری و یا اتصال باتری دارای ولتاژ بیشتر از تغذیه ، کاملا محافظت شده است .

در صورتی که نشانگر باتری کاملا روشن نشه و فقط یه چشمک کوتاه بزنه ، به معنی خراب بودن باتری خواهد بود چرا که فقط در صورت بالا رفتن مقاومت داخلی باتری ، این اتفاق میفته ! اگه باتری سالم باشه ، این LED فقط به اندازه یه چشمک خیلی کوتاه خاموش میشه که زیاد به چشم نمیاد و کامل روشن به نظر میرسه!

دیدگاه

این مدار این جوریه که بعد از اتصال تغذیه بهش LED قرمز ( نشانگر شارژ ) روشن میشه و در صورتی که باتری وصل نباشه بعد از یه مدت کوتاهی خاموش میشه
          یعنی فکر میکنه باطری شارژ شده درسته
          وقتی باطری به ولتاژ مورد نظر رسید چقدر طول میکشه
          قطع کنه؟

دیدگاه

یعنی فکر میکنه باطری شارژ شده درسته
            وقتی باطری به ولتاژ مورد نظر رسید چقدر طول میکشه
            قطع کنه؟
            وقتی باتری به ولتاژ فول شارژ ، رسید و در صورتی که سیکل شارژ تموم شده باشه دیگه شارژ انجام نخواهد شد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi-mashreghi
              بالاخره بعد از چند روز فرصت نکردن ، تونستم مدار رو بسازم ؛ الحق که در عمل خیلی از ریزه کاریها معلوم میشه که توی تئوری سخت میشه فهمید!!! :biggrin:

مدار ساخته شده اینه .........

مدت زمان شارژ رو کم کردم تا باتری درست تر شارژ بشه البته طبق نظر دوست خوبم جناب Ghasede del !

PCB رو هم کشیدم برای دوستان میذارم !

اینه........

برای دوستانی که باتری های دیگه رو میخوان با این مدار شارژ کنن ، یه تغییر کوچولو به مدار ، کارشون رو راه میندازه؛

زنر مدار رو 3 ولت انتخاب کنید ، و مقاومت R11 رو 8.2k و پتانسیومتر رو 50 کیلو !

نکته ؛ ولتاژ شارژ کامل باتری 6 ولت اسیدی ، 7.2 ولته !

الآن دیگه دیرم شد ....... بقیه نکات بعداً :biggrin:
              سلام آقا مهدی تبریک میگم بالاخره راهش انداختی .
              مهدی جان من برای یک باتری سرب اسید 6 ولت 4.5 آمپر چه تغییراتی باید تو مدار بدم میشه راهنمایی کنید
              با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad1365
                سلام آقا مهدی تبریک میگم بالاخره راهش انداختی .
                مهدی جان من برای یک باتری سرب اسید 6 ولت 4.5 آمپر چه تغییراتی باید تو مدار بدم میشه راهنمایی کنید
                با تشکر
                ممنون.....

شما میتونی زنر رو 6 ولت بذاری و مقاومت R11 رو 150 کیلو و پتانسیومتر رو هم 100 کیلو قر ار بدی ، مقاومتهای LED ها رو هم 820 اهم بذار ، تغذیه مدار شارژر هم 9 ولت قرار بده ، ترانزیستور خروجی رو هم اگه BD678 بذاری بهتره ، دیگه هیچی ، جریان خروجی هم خوبه ....همونی که هست باشه!

ولتاژ شارژ کامل باتری رو هم که قبلا گفتم 7.2 ولت بگیرید.

دیدگاه

سلام
                  اینکه در هر حالت هر چی تو ورودی میدم تو قسمت باتری هم دارم ،پس اشتباه هست درسته ؟؟ قانونا باید بیشتر از 9 ولت نداشته باشم؟؟درسته ؟؟

دیدگاه

اینکه در هر حالت هر چی تو ورودی میدم تو قسمت باتری هم دارم ،پس اشتباه هست درسته ؟؟ قانونا باید بیشتر از 9 ولت نداشته باشم؟؟درسته ؟؟

نه داداش ولتمتر توی خروجی ، همون ولتاژ تغذیه رو ، نشون میده!

دیدگاه

جناب دکتر چرا فیبر نزدی این برد برد ها گاهی اذیت میکنه آقا مهدی که فیبر به این خوبی طراحی کرده

دیدگاه

جناب دکتر چرا فیبر نزدی این برد برد ها گاهی اذیت میکنه آقا مهدی که فیبر به این خوبی طراحی کرده
                        سلام .من میخام این مدارو داخل مدار اصلیم بذارم .و خاستم قبل از اینکه این مدارو داخل اون بذارم ،تست کنم که جریان از چه قراره .ولی جواب نداد .مجبورم pcb رو بزنم و ببینم چی میشه ؟؟

دیدگاه

سلام
                          اقا مدار رو روی pcb پیاده کردم و جواب داد. مقاومت 1 اهم رو ،،4.7 اهم گذاشتم ولی وقتی جریان شارژ رو توسط امپرمتر اندازه گرفتم جریانش 8 ma بیشتر نبود مشکل از کجاست ؟؟

دیدگاه

سلام
                            اقا مدار رو روی pcb پیاده کردم و جواب داد. مقاومت 1 اهم رو ،،4.7 اهم گذاشتم ولی وقتی جریان شارژ رو توسط امپرمتر اندازه گرفتم جریانش 8 ma بیشتر نبود مشکل از کجاست ؟؟
                            ولتاژ تغذیه رو چی گذاشتی ؟!

دیدگاه

ضمنا پتاسیومتر رو 200 کیلو گذاشتم .پتاسیومتر هم هر جهت که تغییر میدادم بازم جریان کمو زیاد نمیشد. راستی این پتاسیومتر تو این مدار کارش چیه ؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                              12 ولت

اضافه شده در تاریخ :
                              دیگه نکته آخر اینکه ؛ برای تنظیم مدار باید اول باتری 12 ولتتون رو به خروجی مدار بزنید و پتانسیومتر رو تا حداقل بچرخونید تا باتری شروع به شارژ بکنه

دیدگاه

ضمنا پتاسیومتر رو 200 کیلو گذاشتم .پتاسیومتر هم هر جهت که تغییر میدادم بازم جریان کمو زیاد نمیشد. راستی این پتاسیومتر تو این مدار کارش چیه ؟؟
                                پتانسیومتر ولتاژ شارژ کامل باتری رو تعیین میکنه ، جریان رو کم و زیاد نمیکنه !!!

برای اینکه بفهمی خروجی جریان کافی رو میده یا نه ؛ همین طور که باتری به خروجی وصله ( آمپر متر سر راهش - ترجیحا آمپر متر عقربه ای!) یه مقاومت 10 اهم با باتری موازی کن ، حالا ببین جریان چقدر میکشه ! ممکنه مقاومت داخلی باتریت زیاد شده باشه ! البته مقاومت 4.7 اهم هم 10 اهم کن ، مگه 60 میلی آمپر بیشتر میخوای؟!

از کجا بفهم که حداقل کدوم جهت هست ؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X