سلام
داش مهدی این مدار؛وقتی که فول شارژ شد ؛led قرمز خاموش میشه درسته؟؟
جریان این پتانسیومتر چی هست که وقتی شارژ میشه باید بچرخه تا مدار تنظیم بشه ؟؟
سلام داداش .
مداری که اول تاپیک گذاشتم رو نگا کن ؛ R4 و R5 یه تقسیم مقاومتیه که ولتاژ فول شارژ رو تعیین میکنه یعنی 13.6 یا هر چی خواستی بسته به باتریت! حالا اگه این مقاومتهایی که گفتم تولرانس یا همون خطا رو نمیداشت نیازی به پتانسیومتر نبود و مقاومت ثابت میذاشتیم ولی چون معمولا این مقاومتها 10 درصد خطا دارن ( بعضی هام 1 درصد ) مجبور میشیم به جای R5 پتانسیومتر بذاریم تا خودمون مقدار ولتاژ تقسیم شده رو تعیین کنیم تا هیچ خطایی در کار نباشه!
مداری که اول تاپیک گذاشتم رو نگا کن ؛ R4 و R5 یه تقسیم مقاومتیه که ولتاژ فول شارژ رو تعیین میکنه یعنی 13.6 یا هر چی خواستی بسته به باتریت! حالا اگه این مقاومتهایی که گفتم تولرانس یا همون خطا رو نمیداشت نیازی به پتانسیومتر نبود و مقاومت ثابت میذاشتیم ولی چون معمولا این مقاومتها 10 درصد خطا دارن ( بعضی هام 1 درصد ) مجبور میشیم به جای R5 پتانسیومتر بذاریم تا خودمون مقدار ولتاژ تقسیم شده رو تعیین کنیم تا هیچ خطایی در کار نباشه!
باتری فول شارژ شد.گذاشتم خنک شد.بعد پتانسیومتر رو به جداکثر گذاشتم و باتری رو وصل کردم .ولی led قرمز روشن هست .و اصلا خاموش نشد .چرا؟؟
مگه نگفتی که وقتی باتری رو وصل کردی و پتانسیومتر حداکثر هست led خاموش میشه ؟؟بعد بچرخونید که روشن بشه .ولی اینجوری نشد؟؟
یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی
باتری فول شارژ شد.گذاشتم خنک شد.بعد پتانسیومتر رو به جداکثر گذاشتم و باتری رو وصل کردم .ولی led قرمز روشن هست .و اصلا خاموش نشد .چرا؟؟
مگه نگفتی که وقتی باتری رو وصل کردی و پتانسیومتر حداکثر هست led خاموش میشه ؟؟بعد بچرخونید که روشن بشه .ولی اینجوری نشد؟؟
من خیال کردم مدارتو تنظیم کردی ....
المانهای مدارت رو بگو تا کمکت کنم ؛ اگه روی شکل باشه خیلی خوبه!
برای تنظیم مدار باید اول باتری 12 ولتتون رو به خروجی مدار بزنید و پتانسیومتر رو تا حداقل بچرخونید تا باتری شروع به شارژ بکنه و حدود 10 ساعت بذارید تو شارژ بمونه ، بعد باتری رو از مدار جدا کنید و ولتاژش رو اندازه بگیرید ، اگه بیشتر از 13.6 ولت باشه شارژ شده ، بذارید یه مدت باتری بمونه ( بدون بار ) تا خنک بشه و ولتاژش برسه همون حدود 13.6 ولت ! حالا قبل از زدن باتری به مدار ، پتانسیومتر رو روی حداکثر قرار بدید و باتری رو به خروجی مدار وصل کنید ؛ بعد از خاموش شدن LED1 ، آروم آروم پتانسیومتر رو بچرخونید تا LED1 دوباره روشن بشه !
این مراحل رو که طی میکنم. اصلا1 led خاموش نمیشه .
یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی
دیدگاه