برای باتری های گردن کلفتی مثل باتری شما ؛ مدارمون ، تغییرات زیادی میکنه و جریان شارژ ماکزیمم هم 7.5 آمپر خواهد بود که اگه مقدار ولتاژی که روی ترانزیستور خروجی میفته ، زیاد بشه ( در صورت کم بودن بیش از حد ولتاژ باتری تحت شارژ ، این اتفاق میفته! ) ؛ تلف قدرت زیادی روی اون ایجاد میشه که نشاندهنده اینه که یه ترانزیستور گردن کلفت نیازه و گرماگیر بزرگی هم خواهد خواست!!! (مثل هویه داغ میشه! :icon_razz
اصولاً شارژرهای این جوری که تلف قدرتشون زیاده ، مناسب نیستن و به جاشون از شارژرهای سوییچینگ استفاده میشه که تلف قدرت اونها در مقابل اینا ، هیچی نیست!
حرفایی که زدم برای منصرف کردن شما نبود ، برای این بود که بدونی ؛ روش صحیحش سوییچینگه!!!
حالا میخوای شماتیک رو ؟!...( کمپلت ، منصرفت کردم... :mrgreen
نه زیاد پشیمون نشدم :rolleyes:
از یه ترانزیستور قابلمه ای با یه هیتسینگ استفاده میکنم اگه باز جواب نده یه فن اضافه میکنم منبع سوئیچینگ خیلی دردسر داره اگه میشه شماتیک همین مدار رو بزارین
نه زیاد پشیمون نشدم :rolleyes:
از یه ترانزیستور قابلمه ای با یه هیتسینگ استفاده میکنم اگه باز جواب نده یه فن اضافه میکنم منبع سوئیچینگ خیلی دردسر داره اگه میشه شماتیک همین مدار رو بزارین
این یه شماتیک با ترانزیستور قابلمه ای 3055!
اگر هم خواستید از PCB ای که من زدم استفاده کنید باید ترانزیستور خروجیتون یه دارلینگتون مثبت 10 آمپر باشه ، مثل TIP145 , TIP146 , TIP147
مدارتون هم این شکلی میشه ...
المانهایی که به خاطر بزرگیشون ممکنه روی PCB من جا کم بیارن ، اولی دیود 10 آمپر و بعد مقاومت 5 وات و بعدیش هم ترانزیستور قدرت که چون گرماگیر بزرگی میخواد شاید روی PCB من جا نشه!
نکته آخر اینکه ؛ ولتاژ فول شارژ باتری شما 27.2 ولت هست!
یه نکته تکمیلی هم اضافه میکنم ؛ چون وجود دیود 10 آمپر در مدار شما لزومی نداره میتونید به جاش سیم بزنید ولی در عوض باید سر مقاومت 4.7 کیلویی که به LED متصل به کلکتور ترانزیستور خروجی وصله رو ، از زمین جدا کرده و به کلکتور ترانزیستور C945 وصل کنید !
خوبیش اینه که یه دیود گردن کلفت و گرون که رادیاتور هم میخواد حذف میشه و بدیش هم اینه که LED روشن و خاموش شدنش یک ضرب نیست و وقتی میخواد خاموش بشه کم نور میشه تا خاموش بشه ؛ فکر میکنم ایراد مهمی نباشه!
با سلام خدمت دوستان گرامی مخصوصا آقای مشرقی . من چند صفحع اول تاپیک را مطالعه کردم و از اونجایی که در کار برق و الکترونیک در حد زیر دیپلم هستم چیز زیادی متوجه نشدم . و اما اصل موضوع :
بدلیل اینکه در سفر نیاز شدید به باتری و شارژ موبایل و لپ تاب دارم یک عدد دینام برای دوچرخه ام خریداری کردم . حالا از دوستان عزیز و آقای مشرقی میخواهم خواهش کنم که برای ساخت یک مدار شارژ باطری با دینام دو چرخه و همچنین شارژری برای شارژ موبایل که از باتری تغذیه بکنه بنده را راهنمایی بکنن . هزینه های احتمالی را هم بفرمایند ممنون میشوم .
مشخصات دینام : داری ۲ خروجی یکی ۲.۵ ولت ؟؟ آمپری و دومی ۱۲ ولت ۵.۵ آمپری
۲مشخصات باتری : شما راهنمایی بفرمایید چه باتری با چه ظرفیتی باید تهیه کنم
مشخصات باتری موبایل : ۳.۷ ولت و ۲۵۰۰ میلی آمپر
مشخصات باتری لپ تاب ۱۱ ولت و ۴۴۰۰ میلی آمپر
نکته اینکه من در سرازیری (شیب) و یا در کفی با شیب صفر و سرعت ثابت از دینام استفاده خواهم کرد بنابراین ولتاٰژ تولید شده تقریبا !!! ثابت میمونه . شاید بتونم روی ۱۰ ولت حساب کنم .
حالا از دوستان عزیز و آقای مشرقی میخواهم خواهش کنم که برای ساخت یک مدار شارژ باطری با دینام دو چرخه و همچنین شارژری برای شارژ موبایل که از باتری تغذیه بکنه بنده را راهنمایی بکنن .
سلام دوست من ،
این طور که من فهمیدم ؛ شما میخوای که با دینام ، یه باتری رو شارژ کنی و با اون باتری ، باتری موبایل رو شارژ کنی !!!
اگه اینجوریه که کاریست عجیب الخلقه... oo:
یه نکته ای در رابطه با شارژری که توی این تاپیک مطرح شده هست و اون اینکه ؛ بیشتر به درد باتریهای سیلید اسید میخوره !
باتریهای موبایل و لپ تاب ، لیتیم یون یا لیتیم پلیمر هستن که به خاطر حساسیتی که به دما دارن ، موقع شارژ دمای اونها هم اندازگیری میشه و به تناسب اون میزان جریان شارژ ، حداقل یا حداکثر میشه تا یه وقت منفجر نشن!
اگه دقت کرده باشید روی اینجور باتریها سه نقطه اتصال وجود داره که وسطیش خروجی مدار داخل باتری ، هست ؛ این مدار میزان جریان وارد شده به باتری رو بسته به دمای اون تغییر میده!
در کل اگه ما بخوایم باتری موبایل رو با دینام دوچرخه شارژ کنیم ، با همین مدار هم میشه ، منتها جریان شارژ رو باید کمتر بگیریم تا احتمال آسیب به باتری با نوسانات دمایی ، به حداقل برسه و فقط ایرادش اینه که مدت زمان شارژ بالاتر میره!
سلام وممنون از راهنمایی خوبتون . نکته خوبی در مورد باتری های لیتیومی گفتید که نمیدونستم واقعا ممنون .
خب حالا یه راه دیگه به نظرم رسید
اگر من خروجی باتری را به ورودی اینورتر وصل کنم و شارژر موبایل و لپ تاب را به خروجی اینورتر وصل کنم دیگه نگرانی از بابت انفجار و ساخت یک کیت جدا ندارم .درسته ؟
حالا سوال اگه من یک باتری بگیرم و از طریق دینام اونو شارژ کنم و با استفاده از یک اینورتر که به باتری متصل میشه خروجی بگیرم . آیا در این صورت اتلاف انرژی دارم یا نه ؟ یعنی اینورتر این وسط برق دزدی !!! نمیکنه ؟
و مورد بعدی اینکه به نظر شما به غیر باتری اسیدی گزینه دیگه ای دارم ؟ چون تا جایی که امکان داره میخوام وزن و اندازه باتری کوچیک باشه .
و سوال آخر اینکه از اونجایی که سرعت دوچرخه متغیر هست آیا این کیت را میشه طوری تعغیر داد که اگر ولتاژ حدود ۴ یا ۵ ولت بود باتری x را شاٰز کنه و اگر حدود ۱۰ ولت شد باطری y را شارژکنه ؟!!
اگر این کیت را دوستان میتونن تعغییر بدن بنده هزینه اون را هم پرداخت میکنم (البته با تخفیفات دانشجویی!!! oo: )
سلام وممنون از راهنمایی خوبتون . نکته خوبی در مورد باتری های لیتیومی گفتید که نمیدونستم واقعا ممنون .
خواهش میکنم.
خب حالا یه راه دیگه به نظرم رسید
اگر من خروجی باتری را به ورودی اینورتر وصل کنم و شارژر موبایل و لپ تاب را به خروجی اینورتر وصل کنم دیگه نگرانی از بابت انفجار و ساخت یک کیت جدا ندارم .درسته ؟
این دیگه کار بیهوده ایه ...
در کل شارژر موبایل فقط یه آداپتور سوییچینگه و شارژر با کنترل خودکار نیست ، اصل شارژر و مدار کنترل سطح شارژ باتری ، توی خود موبایل و باتری هست و اگه نخوای باتری موبایل و لپ تاب رو در بیاری و شارژ کنی نیازی به مدار شارژر نداری فقط کافیه ولتاژ دینام رو بدی به یه رگولاتور 5 ولت و بعد به واسطه همون فیش شارژر ( برای نوکیا سوزنیه) وصل کنی به تلفن همراهت!
برای لپ تاپ هم ، ولتاژ 13 ولت خوبه ( البته ببین ولتاژ شارژر خودش چقدره؟ همونو بهش بده!)
یعنی الان برم دوتا باتری ۶ ولتی قابل شارز بگیرم مستقیم بزنم به دینام و یا علی ؟!
و برای اینکه از این باتری خروجی مخصوص موبایل بگیرم یه رگولاتور ۵ ولت و برای لپ تاب یه رگولاتور ۱۲ ولت بگیرم ؟ جواب میده دیگه ؟
الان من برم سراغ یه مغازه دار و بگم رگولاتور ۵ ولت میخوام میفهمه !!! احیانا اسم دیگه ای نداره ؟
نه بابا اینطور که نمیشه. خود 12 ولت باطری حدود 15 ولت واسه شارژش میخاد.1تا3 ولتم تو رگلاتورا تلف میشه.خروجیای دینام چطوریه میشه باهم سریشون کرد ولتاژ بره بالا؟
امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.
ببىنید دىنام دوتا خروجى داره. ىکى 2.5 ولت و ىکى 12 ولت. منفى هم بدنه هست. امپر هم 500 مىلى هست
حالا من چه باطرى بگىرم و چکار کنم? که اىن باطرى شارژ بشه .
و دوم اینکه مىخوام موباىل 3.8 ولت و 2500 مىلى امپرى با این باطرى شارژ بشه باىد چکار کرد؟ شد دو بخش ىکى بخش شارژ باطرى. بخش دوم هم شارز موباىل ىا لپتاب
دیدگاه