اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

به مدار شارژ دقت کنید هم به باتری داده شده هم به رگولاتور .به خاطریکه شارژ باتری نوسان داره باید در عمل دید که رگولاتور میتونه در زمان های زیاد این نوسان شلاقی رو تحمل کند یانه ؟؟

شما به یه نکته توجه نکردید ؛ وقتی باتری داره شارژ میشه در اصل آداپتور 12 ولت هم داره به رگولاتور جریان میده و چون ولتاژ خروجی شارژر تحت تاثیر باتری کمتر از 12 ولته ، بنابراین جریان خروجی شارژر اصلا از دیود رد نمیشه که بخواد به رگولاتور برسه چون جریان از اختلاف پتانسیل بیشتر به کمتر انتقال پیدا میکنه واگر دیودی که گذاشتم نبود ، جریان آداپتور به باتری سرازیر میشد !

توی عکسی که گذاشتید دوتا دیود الکیه !!! ؛ اولی و دومی ، البته باید به یاد داشته باشید که توی آداپتور برای یکسو کردن ولتاژ AC هم پل دیود موجوده و دیود اضافی لازم نیست و خیلی وقتها خرابکاری هم میکنه چون روی هر دیود 0.7 ولت میمونه!!!

این جوری عمل نکنی...

دیدگاه

ویرایش شد
      یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

توی عکسی که گذاشتید دوتا دیود الکیه !!! ؛ اولی و دومی ، البته باید به یاد داشته باشید که توی آداپتور برای یکسو کردن ولتاژ AC هم پل دیود موجوده و دیود اضافی لازم نیست و خیلی وقتها خرابکاری هم میکنه چون روی هر دیود 0.7 ولت میمونه!!!
        این جوری عمل نکنی...

با کاهش هر یک از ورودی ها نسبت به دیگری تغذیه مدار از منبع دوم تامین میشه. منبع اصلی باید ولتاژ بیشتری داشته باشه. تا از منبع باتری در صورت قطع برق استفاده شود. اینجوری دیگه همیشه باتری تو مدار نیست وقتی که برق قطع بشه میاد تو مدار

سلام
        دیود D1 رو برمیداریم ؛؛؛ ولی دیود D1 و D2 الکی که نیست .این دو تا دیود به خاطر اینکه باتری همیشه تو مدار نباشه .

دیدگاه

کدوم 2 تا دیود الکیه !؟؟؟

دیدگاه

سلام رفقا مرسی
            منم همچین مداری رو نیاز دارم
            مداری که وقتی برق هست از آداپتور استفاده کنه وقتی نیست از باتری مثل دزدگیر منزل
            مدار نهایی کدوم شد آخرش ؟
            اگه pcb هم بزارید ممنون میشم
            ببخشید
            بچه بودم غصه وبالم نبود هیچکی حریفه شوروحالم نبود
            بچه که بودم آسمون آبی بود حتی شبای ابری مهتابی بود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hi Voltage
              کدوم 2 تا دیود الکیه !؟؟؟
              می فرمایند که D1 و D2 الکیه :

دیدگاه

خیلی خیلی ببخشیدا / ولی انقدر الکی بحث میکنید ادم حوصله اش نمیاد موضوع رو بررسی کنه و پست هارو بخونه ؛ اگه نکات در عمل مطرح میشد ارزشی بس بیشتر برای پیگیری و برسی داشت . :sad:

بعضی پست ها که اصلا از بی تفاوتی ارسال شده . معلومه چون گنک و بی مفهومه /فقط دارم خودمو میگم : من شخصا در مورد پستهایی زمان بحث قایلم که پای عمل در انها باشد . در غیر ، ظاهرا ااز سر بی کاری بقیه رو چون خود میپندارن

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط Hi Voltage
                  خیلی خیلی ببخشیدا / ولی انقدر الکی بحث میکنید ادم حوصله اش نمیاد موضوع رو بررسی کنه و پست هارو بخونه ؛ اگه نکات در عمل مطرح میشد ارزشی بس بیشتر برای پیگیری و برسی داشت . :sad:

بعضی پست ها که اصلا از بی تفاوتی ارسال شده . معلومه چون گنک و بی مفهومه /فقط دارم خودمو میگم : من شخصا در مورد پستهایی زمان بحث قایلم که پای عمل در انها باشد . در غیر ، ظاهرا ااز سر بی کاری بقیه رو چون خود میپندارن

سلام Hi Voltage جان ، اصل بحث تئوری بود و اینکه از نظر تحلیل ، آیا مدار ایرادی نداره ؟!!!

اینکه من یه طرحی رو بخوام در عمل بسازم و بذارم توی وب که دیگه ارزش بحث علمی نداره ، لقمه آماده و تست شده میشه!!! :biggrin:

ما میخواستیم بحث رو بکشونیم به تشریح مدار ، ( با فرمول های تئوری) که دیگه بعضی دوستان موضوع رو کشوندن به چیزهای متفرقه ...

حالا شما از ما ناراحت نشو ، ما طالب علمیم ، سطحمون هم اونقدر بالا نیست که متخصص حسابمون کنن ، داریم یاد میگیریم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
                    می فرمایند که D1 و D2 الکیه oo: oo: :eek:

D1 الکیه ؛ چون ولتاژ آداپتور رو میشه مستقیم به ورودی تغذیه مدار شارژر وصل کرد !

ولی خب D2 خیلی هم الکی نیست ؛ چون اگه نباشه بعد از قطع شدن ولتاژ آداپتور مدار شارژر ، تغذیه اش رو از باتری میگیره و بی دلیل یه مقدار کمی جریان از باتری مصرف میشه !

ولی به غیر از این مشکل چیز دیگه ای نیست !

پس تصویب شد؛

دیدگاه

دوستان ، تا حدودی هم حق با جناب Hi Voltage هستش ، باید یه بررسی عملی هم روی مدار شارژر با 741 انجام بدم نتیجه رو توی همین تاپیک مطرح میکنم البته از بررسی تئوری مدار هم نباید غافل شد ، چراکه ما مثلا باید الکترونیک رو بفهمیم !!!

یه مداری مد نظرمه که ساده تر از مداریه که مطرح کردم و البته نشانگر شارژ کامل و توقف شارژ هم داره ، فقط دوستان فرصت بدن تا یه مدت روش کار کنم ، البته چون سرم شلوغه و فکرم مشغول چیزای دیگست ممکنه یه مقدار طول بکشه !

با سپاس...

دیدگاه

قربون داش مهدی .اقا من جسارت نکردم / در باره دیود ها گفتم شاید 2 و3 رو میگن ، گفتم آخه کجاش الکیه ! حالا نساخته نظر ارسال میشه ...
                        از طرفی قصد داشتم PCB طراحی کنم . البته من هم چون تعمیرات میکنم فرصت زیادی مثلا واس تست ندارم :redface:
                        که دیدم بحث اصلا معلوم نیست سر چیست . ظاهرا اگه یه نفر بخواد تصمیم به ساختن بگیره اول کل مدارو از بیخ تغییر میده ......و......و.....

دیدگاه

سلام اگر یکی PCB رو طراحی کنه و بذاره واقعا عالی میشه .داش مهدی خودت PCB رو طراحی نکردی بذاری ؟؟
                          HI VOLTAG اگر طراحی کردی حتما بذار تا ما هم بی نسیب نمونیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi-mashreghi
                            باید یه بررسی عملی هم روی مدار شارژر با 741 انجام بدم نتیجه رو توی همین تاپیک مطرح میکنم
                            داش مهدی مگه اینو هنوز نساختی که ببینی جواب میده یا نه ؟؟ چون من این مدارو لازم دارم گفتم شاید ساختی و جواب گرفتی؟؟

یه مداری مد نظرمه که ساده تر از مداریه که مطرح کردم و البته نشانگر شارژ کامل و توقف شارژ هم داره ،
                            مگه این مدار بعد از شارژ کامل ، توقف نمیشه ؟؟

دیدگاه

شارژ به صورت نوسانی انجام میشه ؛ به اینصورت که وقتی باتری به کمتر از 13.6 ولت رسید
                              الان این مطلب رو دیدم .شاررژر بصورت خطی شارژ میکنه یا سینوسی ؟؟ منظورتون از نوسانی چیه ؟؟ ولتاژی که میاد برای باتری بصورت نوسانی هست یا چیز دیگه ؟/اگر بصورت خطی باشه خیلی طول میکشه تا شارژ بشه .شارژ خطی برای باتری های قلمی شارژری نیکل هست .ولی برای این باتری ها که امپر بالاس و 4 امپری هست باید بصورت سینوسی شارژ بشه نه خطی چون اگر خطی باشه خیلی طول میکشه .حالا نمیدونم شما به این روش چی میگید؟شلاقی یا نوسانی یا سینوسی .

http://www.up.98ia.com/images/5n2utc9yrpwz0jjgislx.pdf

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
                                الان این مطلب رو دیدم .شاررژر بصورت خطی شارژ میکنه یا سینوسی ؟؟ منظورتون از نوسانی چیه ؟؟ ولتاژی که میاد برای باتری بصورت نوسانی هست یا چیز دیگه ؟/اگر بصورت خطی باشه خیلی طول میکشه تا شارژ بشه .شارژ خطی برای باتری های قلمی شارژری نیکل هست .ولی برای این باتری ها که امپر بالاس و 4 امپری هست باید بصورت سینوسی شارژ بشه نه خطی چون اگر خطی باشه خیلی طول میکشه .حالا نمیدونم شما به این روش چی میگید؟شلاقی یا نوسانی یا سینوسی .

http://www.up.98ia.com/images/5n2utc9yrpwz0jjgislx.pdf

سلام ، بابت تاخیر عذر میخوام ...

این که گفتم نوسانی ، منظورم روش خاصی نبود ، یعنی جریانی که به باتری میدیم در حال کم و زیاد شدنه و در لحظه ای که حد اقل جریان داده میشه میزان باتری سنجیده میشه !

بیشتر میشه گفت جریان یه مدتی به صورت ثابت به باتری داده میشه و بعد از اون کم میشه تا ولتاژ باتری قابل تشخیص بشه چون در صورتی که بخواهیم ولتاژ باتری رو در اوج جریاندهی بسنجیم به خاطر مقاومت داخلی باتری با خطا روبرو خواهیم شد و ولتاژی بیش از مقدار باتری رو مشاهده خواهیم کرد ...

جریان دهی به باتری به این صورته ....

مداری که ارائه دادم فقط نشانگر شارژ و توقف شارژ رو نداره !!!

مداری هم که در آینده نزدیک توی همینجا میخوام بذارم این طوری جریاندهی میکنه و نشانگر شارژ و توقف شارژ هم داره!!!

ولی برای این باتری ها که امپر بالاس و 4 امپری هست باید بصورت سینوسی شارژ بشه نه خطی چون اگر خطی باشه خیلی طول میکشه .حالا نمیدونم شما به این روش چی میگید؟شلاقی یا نوسانی یا سینوسی .
                                سینوسی یا شلاقی نداریم !!!

شارژ باتری ، باید با منبع جریان انجام بگیره تا به صورت ایده‌آل باتری پر بشه ! اگه ما مستقیم ولتاژی رو به دوسر باتری بزنیم ، در صورتی که اختلاف ولتاژ باتری و منبع شارژ خیلی باشه ، جریان زیادی وارد باتری میشه که میتونه باعث خرابی یا حتی ترکیدن باتری بشه و اگه این اختلاف ولتاژ کم باشه ، یا باتری شارژ نمیشه یا اینکه خیلی طول میکشه تا به شارژ کامل برسه !!!

این نکته رو هم بگم که باتری ها هر کدوم منحنی شارژ خاص خودشون رو دارن و هیچ باتری ای خطی شارژ نمیشه!!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X