اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2) (پرسش و پاسخ)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2)

نوشته اصلی توسط ir02x6 - وحید اسدی
    سلام شما از اون مدار , حداکثر ( تو بهترین حالت ) میتونید ولتاژ 10 کیلو ولت با جریانی در حدود 1.5 میلی آمپر دریافت کنید , برای همین افت ولتاژ ایجاد میشه !
    همچنین دامنه پالسی که به پایه گیت داده میشه بله تاثیر گزاره ، شما باید ترانزیستور رو با بالاترین بهره روشن کنید .
    ممنون از توجهت آقای اسدی
    مگه این ترانس ها 15KV نیستند؟ به نظرم باید بشه وقتی 5 میلی آمپر جریان میکشیم 10000 ولت بگیریم. میتونیم خودمون ترانس درست کنیم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mhm_004
      ممنون از توجهت آقای اسدی
      مگه این ترانس ها 15KV نیستند؟ به نظرم باید بشه وقتی 5 میلی آمپر جریان میکشیم 10000 ولت بگیریم. میتونیم خودمون ترانس درست کنیم؟
      سلام
      از ترانزیستور IRF450 استفاده کنید در این صورت با ولتاژ 15 ولت 5 سانت آرک بگیرید
      یا میتونید از ترکیب دو ترانزیستور استفاده کنید در این صورت قدرت و جریان خروجی به شدت بالا خواهد رفت.
      از هایولتاژ رنگی حد اکثر جریان 2 میلی آمپر میتونید بگیرید اگه جریان بیشتری نیاز دارید میتونید فرکانس مدار رو بالا ببرید ولی در این صورت هایولتاژ خواهد سوخت.....
      اگر ولتاژ تا 10 کیلو با جریان بالا میخواید باید از هایولتاژ سیاه و سفید استفاده کنید چون جریان بالایی دارد...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پویا نجارزاده
        سلام
        از ترانزیستور IRF450 استفاده کنید در این صورت با ولتاژ 15 ولت 5 سانت آرک بگیرید
        یا میتونید از ترکیب دو ترانزیستور استفاده کنید در این صورا قدرت و جریان خروجی به شدت بالا خواهد رفت.
        از هایولتاژ رنگی حد اکثر جریان 2 میلی آمپر میتونید بگیرید اگه جریان بیشتری نیاز دارید میتونید فرکانس مدار رو بالا ببرید ولی در این صورت هایولتاژ خواهد سوخت.....
        اگر ولتاژ تا 10 کیلو با جریان بالا میخواید باید از هایولتاژ سیاه و سفید استفاده کنید چون جریان بالایی دارد...
        ممنونم از همتون
        ترانزیستور IRF450 با IRF840 چه تفاوتی داره؟ میتونم ولتاژ 24 هم بدم؟ دامنه پالسی که به گیت ترانزیستور داده میشه حداکثر چقدر میتونه باشه که حداکثر بهره رو بدست بیاریم؟
        راستش من نمیخوام آرک بگیرم. برای کاربرد خاصی لازم دارم. باری بهش وصل میشه که حداکثر 5 میلی آمپر جریان میکشه.
        در مورد ترکیب دو ترانزیستور امکان داره توضیح بدید؟
        فرکانس رو حداکثر تا چند میتونم بالا ببرم که های ولتاژ آسیب نبیه؟ و یه سوال دیگه چرا با افزایش فرکانس های ولتاژ میسوزه؟

ببخشید سوالاتم زیاده اگه راهنماییم کنین ممنون میشم. خواهش میکنم کمکم کنین. تو بد وضعیتی گیر کردم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mhm_004
          ممنونم از همتون
          ترانزیستور IRF450 با IRF840 چه تفاوتی داره؟ میتونم ولتاژ 24 هم بدم؟ دامنه پالسی که به گیت ترانزیستور داده میشه حداکثر چقدر میتونه باشه که حداکثر بهره رو بدست بیاریم؟
          راستش من نمیخوام آرک بگیرم. برای کاربرد خاصی لازم دارم. باری بهش وصل میشه که حداکثر 5 میلی آمپر جریان میکشه.
          در مورد ترکیب دو ترانزیستور امکان داره توضیح بدید؟
          فرکانس رو حداکثر تا چند میتونم بالا ببرم که های ولتاژ آسیب نبیه؟ و یه سوال دیگه چرا با افزایش فرکانس های ولتاژ میسوزه؟

ببخشید سوالاتم زیاده اگه راهنماییم کنین ممنون میشم. خواهش میکنم کمکم کنین. تو بد وضعیتی گیر کردم
          دوست عزیز ترانزستور IRFP450 خیلی قوی تر از 840 هست!
          بله ولتاژ بالاتر هم میتونید بدید
          ترکیب دو تا ترانزیستور به این صورت:

فرکانس 555 رو اندازه نگرفتم ولی میدونم اگه بالا بره جریان خروجی هم بالا میره طبق عکس زیر:
          کم ترین فرکانس

بیشترین فرکانس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پویا نجارزاده
            دوست عزیز ترانزستور IRFP450 خیلی قوی تر از 840 هست!
            بله ولتاژ بالاتر هم میتونید بدید
            ترکیب دو تا ترانزیستور به این صورت:

فرکانس 555 رو اندازه نگرفتم ولی میدونم اگه بالا بره جریان خروجی هم بالا میره طبق عکس زیر:
            کم ترین فرکانس

بیشترین فرکانس
            خیلی خیلی ممنونم آقای نجارزاده. تنها کاری که میتونم بکنم اینه که تشکر رو بزنم.
            فقط پالسی که به دو تا ترانزیستور داده میشه دقیقا مشابه هم باید باشه؟ آخه من چیزی شبیه این بسته بودم فقط با ترانزیستور BJT PNP با شماره BD440 ولی پالساشون رو باید با اختلاف فاز میدادم تا دو ترانزیستور همزمان روشن نشن در غیز اینصورت جریان بالایی میکشید.
            اینجا چطور؟ دو ترانزیستور همزمان روشن شن مشکلی پیش نمیاد؟
            ببخشید من پشت سر هم سوال میپرسم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mhm_004
              خیلی خیلی ممنونم آقای نجارزاده. تنها کاری که میتونم بکنم اینه که تشکر رو بزنم.
              فقط پالسی که به دو تا ترانزیستور داده میشه دقیقا مشابه هم باید باشه؟ آخه من چیزی شبیه این بسته بودم فقط با ترانزیستور BJT PNP با شماره BD440 ولی پالساشون رو باید با اختلاف فاز میدادم تا دو ترانزیستور همزمان روشن نشن در غیز اینصورت جریان بالایی میکشید.
              اینجا چطور؟ دو ترانزیستور همزمان روشن شن مشکلی پیش نمیاد؟
              ببخشید من پشت سر هم سوال میپرسم.
              به اینجاش فکر نکرده بودم!!! باید از اساتید بپرسید :rolleyes:
              مال من جریان بالایی میکشید ولی مشکلی پیش نیومد 5 دقیقه با یه فن و هیت سینگ راش انداختم فقط اول به صورت تکی بندید اگه جواب گرفتید به صورت دوتایی ببندید :evil:

دیدگاه

سلام دوستان عزیز
                یکی از دوستان محترم از من خواستن که راجع به این پروژه راهنمایی کنم.
                اول باید بگم که من هنوز شاگرد هستم و باید درس پس بدم .
                مداراتی که دیدم بسیار عالی بودند و مدارهای HI VOLTAGE عزیز کاملا مناسب بودند.
                من یک مدار های ولتاژ ساختم با جرقه ی یک متری به طوری که خیلی خطرناک بود
                در مورد اون مدار هم باید بگم که ما یک سیم پیچ 12000 دوری با عایق کاری مناسب تهیه کردیم و به عنوان سیم پیچ ثانویه اونو مورد استفاده قرار دادیم و در اولیه نیز یک سیم پیچ 300 دوری با قطر مناسب تهیه کردیم سپس با یک مدار هاف بریج و دو برابر کننده ولتاژ برق شهر ولتاژ + و - 310 ولت رو روی این سیم پیچ ایجاد کردیم و در ثانویه ولتاژ به 35 کیلو ولت رسید وقتی پراب ها رو به هم نزدیک می کردیم جرقه زنی شروع میشد و وقتی که از هم دور می کردیم باز هم ادامه پیدا می کرد و نمی دونم چرا نوک پراب ها آتیش می گرفت.
                البته ما از ماسفت های IXTH13n110 استفاده کردیم و سیم پیچ ثانویه رو هم از آلمان تهیه کردیم .
                نکته ای که مهم هست اینه که ترانس در این گونه مدارات بسیار مهم هست چون باید ولتاژ بالا باشد به جریان کمی نیاز داریم اگر محاسبات ترانس را انجام دهیم می بینیم که باید از سیمی استفاده کنیم که از تار مو نازک تر است.
                در مورد آی سی IR2153 که یک اسیلاتور و درایور هست باید بگم دید تایم داخلی داره و هیچ گاه سوئیچ ها با هم روشن نمی شن و برای یک مدار های ولتاژ کاملا مناسبه
                با توجه به اینکه روی دوچرخه الکترونیکی سخت کار می کنم وقت زیادی ندارم . ولی سعی می کنم عکسهایی از آن جرقه های یک متری و آتش گرفتن پراب ها تهیه کنم و قرار دهم.
                موفق باشید

sigpic

دیدگاه

با سلام

اساتید و علاقه مندان عزیز . به چه علت ترانزیستور سوئیچ کننده سیم پیچ اولیه بیشتر ترانس هایی که در تاپیک قرار دادین از نوع ماسفت(irfp) ؟ و نوع bjt به ندرت بکاربرده شده . :read:
                  مدل bjt :

چه تفاوتی میکند ، اگر بجای مثلأ irfp450 از bu508d که مخصوص ترانس هایولتاژ تلویزیون (در دیتاشیت ذکر شده) استفاده کنیم ؟

دیدگاه

راجع به تفاوت بی جی تی و ماسفت باید بگم ماسفت ها دارای گیت عایق شده هستند و با ولتاژ کنترل می شوند ولی ترانزیستور با جریان کنترل می شود . در مدارات سوئیچینگ بهتره از ماسفت استفاده شود مگر اینکه جریان بالا باشد که به جای ماسفت از IGBT استفاده می شود که ترکیبی از ماسفت و ترانزیستور است و در جریان بالا با افت ولتاژ کمتر نسبت به ماسفت عمل می کند.
                    در ریتینگ های زیر 100 آمپر و زیر 1000 ولت از ماسفت ها استفاده می شود.
                    در ریتینگ های بسیار بالا نیز از igbt استفاده می شود.
                    در مدارات ساده برای کاهش هزینه ها از ترانزیستور استفاده می شود.
                    در جریانهای بالا از ترانزیستور استفاده نمی شود به دلیل اینکه ترانزیستور عنصر کنترل شونده با جریان است و اگر بخواهیم در چنین مداری آنرا مورد استفاده قرار دهیم باید جریان بالایی برای درایو آن استفاده کنیم که تلفات به شدت بالا می رود.
                    دوستان عزیز ان چیزی که در مدارات های ولتاژ مهم است ترانس است و اگر ترانس مناسب داشته باشیم با هر مداری می توان های ولتاژ درست کرد. حتی اگر یک باتری را به اولیه آن متصل کنیم و سر راه آن یک کلید بگذاریم می توان با زدن چند بار کلید جرقه های شدیدی ایجاد کنیم.

sigpic

دیدگاه

سلام دوستان
                      من تو این گفتگو تازه واردم!
                      یکی از دوستا گفته بودند جرقه یک متری، خیلی عجیبه یعنی حدود 500kv !!! یعنی یا چه عایقی میشه ترانسی برای این ولتاژ ساخت؟!!!
                      راستش چند وقت پیش من hv نیاز داشتم با کویل ماشین تونستم یکی بسازم، با سری کردن اونا تونستم تا حدود 10-12 سانت آرک بگیرم راستش ولمتر مناسبی برای اندازه گیریش نداشتم!!!!!
                      ولی با تخمین حدود 40 تا 50 کیلو ولتی باید بشه :applause:
                      هرچند اون خیلی بدردم نخورد چون من ها ولتاژ سینوسی نیاز داشتم نه پالس!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wat
                        سلام دوستان
                        من تو این گفتگو تازه واردم!
                        یکی از دوستا گفته بودند جرقه یک متری، خیلی عجیبه یعنی حدود 500kv !!! یعنی یا چه عایقی میشه ترانسی برای این ولتاژ ساخت؟!!!
                        راستش چند وقت پیش من hv نیاز داشتم با کویل ماشین تونستم یکی بسازم، با سری کردن اونا تونستم تا حدود 10-12 سانت آرک بگیرم راستش ولمتر مناسبی برای اندازه گیریش نداشتم!!!!!
                        ولی با تخمین حدود 40 تا 50 کیلو ولتی باید بشه :applause:
                        هرچند اون خیلی بدردم نخورد چون من ها ولتاژ سینوسی نیاز داشتم نه پالس!
                        سلام بله ساخت ترانسش بسیار سخته ما هم خودمون نساختیم از آلمان آوردیم :rolleyes: که اگه این مشکل ترانس وجود نداشته باشه کل مدار های ولتاژ دیگه خیلی راحت میشه فکر کنم ولتاژ در حدود 20 کیلو ولت بود نه 500 کیلو !!!!!!!!!!!!

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط edeeson_nm1
                          سلام بله ساخت ترانسش بسیار سخته ما هم خودمون نساختیم از آلمان آوردیم :rolleyes: که اگه این مشکل ترانس وجود نداشته باشه کل مدار های ولتاژ دیگه خیلی راحت میشه فکر کنم ولتاژ در حدود 20 کیلو ولت بود نه 500 کیلو !!!!!!!!!!!!
                          دوست عزیز
                          طبق تخمینی که من از مدارهای ولتاژ بالا دارم هر 5 کیلو ولت در آب و هوای معمولی حدود یک سانت جرقه تولید میکنه پس با حساب بنده شما برای یک متر جرقه حدود 500کیلو ولت نیاز دارید
                          اگه من اشتباه میکنم و یا نحوه محاسبه دیگری دارید راهنمایی کنید
                          متشکرم

دیدگاه

بله شما درست می فرمایید اما ابتدا باید پراب ها به هم نزدیک شوند تا جرقه زنی شروع شود با شروع جرقه زنی هوا یونیزه شده و دیگر خاصیت عایقی ندارد و اگر پراب ها تا یک متر هم از هم دور شود باز جرقه ها به خاطر یونیزه شدن هوا همچنان ادامه پیدا می کنند.
                            سعی می کنم عکس ها را بگیریم و بفرستم تا با نحوه ایجاد آن بیشتر آشنا شوید . البته بعد از امتحانات و کنکور :read:

sigpic

دیدگاه

سلام بر همگی
                              من مدار های ولتاژ رو ساختم و تقریبا هم خوب جواب گرفتم. به جای IRF840 از IRF540 استفاده کردم. فقط یک سوالی دارم. وقتی در خروجی یک کیلو ولت ولتاژ ایجاد میکنم و بار 20 کیلو اهم وصل میکنم(یعنی از یک کیلو 50 میلی آمپر جریان میکشم) جریانی که حدود 3 آمپر از IRF540 عبور میکنه که به زور خنکش میکنم. مشخصات ترانس و ولتاژ کاری بصورت زیر است:
                              ولتاژ اولیه: 48 ولت
                              تعداد دور اولیه: 20
                              تعداد دور ثانویه: 700
                              حالا با این مشخصات، جریان 3 آمپر در اولیه طبیعیه؟ چیکار میشه کرد که این جریان کمتر بشه؟
                              خواهش میکنم راهنمایی کنین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mhm_004
                                سلام بر همگی
                                من مدار های ولتاژ رو ساختم و تقریبا هم خوب جواب گرفتم. به جای IRF840 از IRF540 استفاده کردم. فقط یک سوالی دارم. وقتی در خروجی یک کیلو ولت ولتاژ ایجاد میکنم و بار 20 کیلو اهم وصل میکنم(یعنی از یک کیلو 50 میلی آمپر جریان میکشم) جریانی که حدود 3 آمپر از IRF540 عبور میکنه که به زور خنکش میکنم. مشخصات ترانس و ولتاژ کاری بصورت زیر است:
                                ولتاژ اولیه: 48 ولت
                                تعداد دور اولیه: 20
                                تعداد دور ثانویه: 700
                                حالا با این مشخصات، جریان 3 آمپر در اولیه طبیعیه؟ چیکار میشه کرد که این جریان کمتر بشه؟
                                خواهش میکنم راهنمایی کنین
                                سلام دوست عزیز
                                این مدار ها دارای امپدانسه خروجیه بسیار زیادی هستن ... شما نباید انتظار داشته باشید وقتی مقاومت ثانویه مثلا 1 مگا اهم هست با وصل کردن 20 کیلو اهم بهش آخ نگه و ولتاژش ثابت بمونه. طبیعیه که با وصل کردن همچین باری مدارتون صداش دربیاد.

head<=
                                ...تشکر خدا...
                                [img width=97 height=100]http://mahdi3d.persiangig.com/image/5280543_t.jpg[/img]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X