اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2) (پرسش و پاسخ)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2) (پرسش و پاسخ)

خب اینم آموزشه پیچیدن ترانس های ولتاژی که میخوام درست بکنم
    فقط من این مطلب رو توی تایپک پروژه صفر تا صد ساخت شوکر هم توی صفحه 52 نوشتم اما الان اینجا یه کمی تغییرات هم دادم و کاملترش کردم :agree: :nice:
    اگه نکاتی بهتون گفتم رو رعایت بکنید مطمئن باشید از این ترانس جواب میگیرید!
    =========================================
    این آموزش پیچیدن ترانس خروجی های ولتاژه :agree:
    چون رشته ام الکتروتکنیک هست و توی ترانس پیچیدن هم کمی کار کردم البته بیشتر تجربی فکر کنم بتونم راهنماییتون بکنم و مشکلتون برطرف بشه ان شاء الله
    ما توی بحث ترانس ها بحثی به اسم تلفات مغناطیسی و فاصله ی هوایی داریم !خب این یعنی چی؟؟؟یعنی اینکه برای اینکه ترانسمون راندمانش و قدرتش بالا باشه باید مسیر شارمغناطیسی هسته یکنواخت و مستقیم باشه و هیچ فاصله ی هوایی نباشه!که بهترین توع شکل هسته که راندمان بالای شار مغناطیسی داره هسته ی E هست و هسته ی UI هست که البته بیشتر منظورم هسته ی ترانس فلای بک هست! حتی اگه به ترانس فلای بک هم نگاه بکنید میبینید که اونم بشکل مربغی هست!و بصورت یک چهارچوب کامله تا شار مغناطیسی داخل هسته به بیرون پخش و هدر نره!که بصورت یه مستطیل یا مربعه!البته اگه بخواید اندازه کوچیک باشه میتونید از تعمیرکارای تلوزیون ترانس های ولتاژه تلوزیون های کوچیکی مثله تلوزیون هفت اینچ یا همون مسافرتی ها رو بخواید که هستشون کوچیکه و میتونید ترانستون رو کوچیک دربیارید مخصوص برای شوکر!ولی ظاهرا طبق گفته ی آقای علی ابی میتونید از سلف لامپهای کم مصرف 50 وات هم استفاده بکنید که اونم میتونید از تعمیرکارای لامپهای کم مصرف بدست بیارید!اما در کل مزیت استفاده از هسته های UI یا همون هسته های ترانس های ولتاژ اینه که میشه سیم پیچ اولیه رو سوای از سیم پیچ ثانویه بصورت جداگانه روی یک بازوی مقابل پیچید و هر دو سیم پیچ توی یک قرقره نباشه و این عایق کاریمون رو بهتر میکنه!پس نتیجه میگیریم که اولیت روی هسته ی مربعی شکل شبیه خوده هسته ی ترانس های ولتاژ تلوزیون در اندازه کوچیک هست و بعدا EI! :agree:
    اما شما درکارهای خودتون میبینید که در ترانس دوم؛ هسته رو فقط یک میله استوانه ای تنها استفاده کردین که دو سرش بازه و به هم متصل نیست و بین دو سر یک فاصله ی هوایی بزرگی داریم که همین یک عیب بزرگ محسوب میشه توی بحث ترانس ها چون شار مغناطیسی هدر میره و راندمان بشدت میاد پایین !! :NO:
    حتی ترانس های معمولی آهنی هم همینطور هستند و قوانینیشون یکیه.فقط هسته ی آهنی توی فرکانش پایین و فریت توی فرکانش های خیلی بالا استفاده میشه!
    پس هسته ی میله ای بکار نمیاد و باید از هسته ی E استفاده بکنیداینطوری قدرت مدارتون خییلی زیاد میشه و اندازه ترانستون خییلی کمتر میشه!
    نکته دوم مقاومت خروجی سیم پیچ ثانویه هست!
    برای اینکه نسبت تبدیل ولتاژ رو خیییلی بالا ببریم میایم تعداد دور سیم پیچ ثانویه رو خیییلی زیاد میکنیم ولی از طرفی هم واسه اینکه اندازه ترانسمونم خیییلی بزرگ نشه هم نسبت تبدیل بره بالا سیم ثانویه رو نازک انتحاب میکنیم!
    ای همین بهتره که از سیم با قطر بین 0.04 تا 0.08 میلیمتر استفاده بکنیم که من خودم میخوام از 0.06 استفاده بکنم :agree:

این اطمینان رو میدم که اگه با حوصله بتونیم 15 هزار دور در ثانویه رو بپیچیم به شرطی که گنجایش قرقره هم اجازه بده دیگه خروجی ولتاپ ثانویه به حدی بالا خواهد بود که دیگه اصلا نیازی به دیود و خازن ولتاژ بالا و چند برابر کننده نخواهد بود چون مطمئنا با ولتاژ 9 ولت اولیه با فرکانس 20 کیلوهرتز خروجی در حد بالای 30 کیلوولت خواهیم داشت!و نیازی به
    خازن و دیود ولتاژ بالایی که نایاب هست برای چند برابر کننده نخواهید داشت!
    پس نتیجه!
    1-هسته ی میله ای برای کار در سطح تجاری مطلقا نمیشه!هسته ی ایده آل فریت با شکل ابتدا UIو سپس IE شکل هست!
    2-جدا بودن سیم پیچی اولیه از ثانویه ایده آل تره و برای ثانویه حتما سعی بشه از سیم نازکتر از 0.08 استفاده بشه و بهتره 0.06 باشه!و تعداد دوره ثانویه باید بالای 8 هزار دور باشه و ترجیحا همون 15 هزار دور! :agree:
    3-عایق بندی لایه به لایه ثانویه با چسب لنت یک دور در هز6 لایه سیم پیچی ؛ جوری که به هیچعنوان لایه ی پایینی دیده نشه!
    4- تجربی عرض میکنم اولیه سیم لاکی 0.3 با دور 150 دور ترجیحا جدا پیچیده بشه یعنی روی ستون جداگانه و جدا از قرقره ی ثانویه باشه ! یا اگر هستتون EIبود اول بپیچین تا به هسته نزدیک تر باشه(زیر ثانویه)فقط عایق بندیش رو با 5 لایه نوار چسب لنت استفاده کنید
    5-ثانویه هم 15هزار دور باشه و هر 6 لایه با یک دور نوار چسب لنت عایق بندی کنید
    6-ثانویه رو با اینکه سیم خیلی نازکه اما باید با حوصله و یکنواخت بپیچید تا یک جا جمع نشه و نباید پستی بلندی داشته باشه و این خیلی مهمه!
    7-چون سیم نازکه و پیچیدنش سخته لازم نیست پیچیدن ترانس رو همون روز توی یکی دو ساعت تموم بکنید میتونید توی 3 یا 4 روز تموم کنید ولی با حوصله و با سلیقه درست بکنید تا جواب بگیرین!
    8-آخر سر اگه بتونید کل سیم پیچی ترانس رو با رزین یا شارلاک یا روغن پارفین جامد بسیار داغ عایق کاری بکنید حوری که ترانس رو شناور توش به مدت یک روز توش شناور بکنیدتا فرصت داشته باشه تا عایقمون بره به خورده سیم پیچ و حسابی وارده لایه هاش بشه که دیگه محشر میشه :agree:
    دیگه از این کاملتر نمیشه گفت!
    این یه ترانس به درد بخور در میاد که خروجیش رو بدون چندبرابر کننده تا 77 پشت یارو رو فلج میکنه چه برسه به خودش!اندازه اش هم با این تفاسیر قطر قرقره بیشتر از 3 سانتیمتر در نخواهد اومد مطمئن باشین!

من خودم 12 سال پیش قبله کنکور یه ترانسی با سلف لامپ کم مصرف درست کرده بودم که شوکی که با 2 باتری قلمی بهم میزد خیلی شدید بود!به کافر میزدی درجا مسلمون میشد :mrgreen: ولی مامانم بخاطره اینکه بتونم کنکور قبول بشم و بشینم و درسمو بخونم حواسم پرت نشه همشون رو جمع کرد انداخت دور.
    حالا میخوام بعده این مدت دوباره شروع بکنم البته با کمک شما دوستان :agree: :read: :bye
    موفق باشید :agree:

دیدگاه

یک نکته ی دیگه ای که باید حتما عرض کنم و شما هم باید دقت بکنید توی به نتیجه مطلوب رسیدن اینه که سیم پیچ اولیه مون باید سه سر باشه !یعنی دارای سر وسط باشه و از دو ترانزیستور یا ماسفت استفاده بکنیم تا از همه ی توان ترانس بشه استفاده بکنیم!
      من هم از این سیستم میخوام استفاده بکنم!
      من میخوام مرحله به مرحله برم جلو و هرکاری که دقیقا انجام میدم رو اینجا بگم تا شماهم سردرگم نشین مطمئن باشین به نتیجه میرسیم!

دیدگاه

دوستان بالاخره کدوم مدار رو جمع کنیم ؟؟ با ترانس های ولتاژ مانیتور هم میشه ؟ من فکر مبیکنم فرقی نداره با های ولتاژ تلویزیون و اینکه میشه جریانش رو بالا برد و ولتاژ رو کمتر کرد ؟
        :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

دیدگاه

سلام دوستان
          از این مدار شوکر میشه به عنوان حشره کش هم اسنفاده کرد یا نه؟ این حشره کشای ک تو قنادی ها استفاده میکنن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hooman.ctrl
            سلام دوستان
            از این مدار شوکر میشه به عنوان حشره کش هم اسنفاده کرد یا نه؟ این حشره کشای ک تو قنادی ها استفاده میکنن
            نه باو اونا ی خازن دارن که دشارژش میکنه تو بدن مگس دهنشو سرویس میکنه ارک ندارن که ...
            http://s6.uplod.ir/i/00674/9cm41hm4inx0.jpg

دیدگاه

سلام های ولتاژجان من مدار شوکر اولی رو تا قسمت یکی مانده به ترانزیستور بستم اما نمیدونم پایه های ترانزیستور چطوری ببندم خاهش میکنم کمکم کنید این اولین مداریه که دارم درست میکنم به کمک شما خیلی نیاز دارم

دیدگاه

سلام به همه من تازه در سایت عضو شدم
                یه عکس از های ولتاژ خودم گذاشتم که با سری کردن خروجی 2 تا های ولتاژ ولتاژ بیشتری تولید شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m_hojat نمایش پست ها
                  سلام به همه من تازه در سایت عضو شدم
                  یه عکس از های ولتاژ خودم گذاشتم که با سری کردن خروجی 2 تا های ولتاژ ولتاژ بیشتری تولید شده

عاااااالی
                  میتونی نقشه مدارش رو بفرستی

دیدگاه

با سلام
                    مدارش همون مدار اول اقای های ولتاژ که در صفحه اول گذاشتن فقط با این تفاوت که از ۲ تا ترانس استفاده شده ورودی ترانسها به یک نقطه به صورت موازی وصل میشه و خروجیشون به صورت سری به هم وصل میشن
                    فقط ترانسها باید ترانس از نوع بدون دیود باشن

دیدگاه

سلام. دوستان حدود 300 نوع قطعه به تعداد بیشتر از1000 عدد یکجا زیر قیمت برای فروش دارم . برای دریافت لیست قطعات پیام خصوصی بدید.
                      زندگی را میسازیم.شانسی وجود ندارد . اعمال دیروز مان ، فرصت های امروزمان و اعمال امروزمان نتایج فردایمان است . سخت تلاش کنیم تا آسوده زندگی کنیم.

دیدگاه

سلام اساتید محترم سایت من یک مداری ساختم که ب مشکل برخوردم از اساتید هرکی میتونه کمک کنه .یکی از بچه پست ساخت شوکر با کویل موتورسیکلت گذاشته بود . خیلی مدارش سادست ولی ی چیزی این وسط پنهون کرده و نگفته چون من مثل مدار ایشون ساختم ولی عمل نمیکنه . خودش ی فیلمم گذاشته ولی تو فیلم رو اون قسمت کاغذ گذاشته که مشخص نشه چه قطعه ای بکار برده . دوستان تورخدا هرکی میتونه کمکم کن . چون من رفتم همه وسایلشو هزینه دادم و خریدم .میخام نتیجه بگیریم هرکی بلده بهم کمک کنه. من صاحب تاپیکو پیدا نکردم بپرسم . عکس و فیلمشو میزارم . هرکی بلده راهنمایی کنه چجوری نتیجه بگیرم از این مدار.

این عکس مداری که نقاشی کردن !!!
                        اینم ادرس وبلاکی که کامل مثلا توضیح دادن
                        http://6000shocker.blogsky.com اساتید کمک کنن هرکی بلده این مدار چجوری کار میکنه بگه . بخدا ی هفتست از درس و امتحانتات دانشگام شدم تا این مدارو بسازم .
                        جدیدترین ویرایش توسط arshia91; ۲۱:۵۹ ۱۳۹۵/۰۳/۲۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arshia91 نمایش پست ها
                          سلام اساتید محترم سایت من یک مداری ساختم که ب مشکل برخوردم از اساتید هرکی میتونه کمک کنه .یکی از بچه پست ساخت شوکر با کویل موتورسیکلت گذاشته بود . خیلی مدارش سادست ولی ی چیزی این وسط پنهون کرده و نگفته چون من مثل مدار ایشون ساختم ولی عمل نمیکنه . خودش ی فیلمم گذاشته ولی تو فیلم رو اون قسمت کاغذ گذاشته که مشخص نشه چه قطعه ای بکار برده . دوستان تورخدا هرکی میتونه کمکم کن . چون من رفتم همه وسایلشو هزینه دادم و خریدم .میخام نتیجه بگیریم هرکی بلده بهم کمک کنه. من صاحب تاپیکو پیدا نکردم بپرسم . عکس و فیلمشو میزارم . هرکی بلده راهنمایی کنه چجوری نتیجه بگیرم از این مدار.

این عکس مداری که نقاشی کردن !!!
                          اینم ادرس وبلاکی که کامل مثلا توضیح دادن
                          http://6000shocker.blogsky.com اساتید کمک کنن هرکی بلده این مدار چجوری کار میکنه بگه . بخدا ی هفتست از درس و امتحانتات دانشگام شدم تا این مدارو بسازم .
                          سلام
                          من اموزشش رو دیدم ولی چیزی ازش متوجه نشدم که چیکار کرده (رله واسه چی گزاشته خدا می دونه رله واسه چی ؟؟؟)
                          به نظر من بهتره از ای سی555استفاده کنی و خروجیش رو به tip41بدی یا ماسفت irf840که عالی واست کار بکنه (البته با ماسفت یکم قدرت بیشتره جریانشم بیشتر میشه)
                          بازم به اموزشش نگاه میکنم چیزی فهمیدم میام میگم
                          موفق باشی
                          Proudly @real_ahmadi
                          #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام به همه اساتید گرامی

من مداری که آقای Hi Vlotage طراحی کردن رو بستم و تو پیدا کردن پایه های ترانس مشکل دارم نمی تونم پیداشون کنم
                            اینم نقشه مدار :

اینم PCB که خودم طراحی کردم : زیاد تو طراحی PCB وارد نیستم اگه مشکلی دارم بگین تا یاد بگیرم

و این هم عکس ترانس های ولتاژم ( اون ولوم ها برا چی هستن تاثیری دارن ..؟ )

ببخشید عکس ها خیلی زیاد شدن
                            من این مدار رو بستم ولی هرکاری میکنم نمی تونم پایه ها رو پیدا کنم و این 2 تا سیم سیاه و قرمز ( خروجی اصلی نه اون یکی ) بیشتر گیجم میکنن
                            اگه بشه که با تصویر بهم بگین خیلی ممنون میشم
                            و راستی یه چیز دیگه لطفا نکات ایمنی رو بهم بگین که باید چه نکاتی رو رعایت کنم در موقع کار کردن مدار (چون اولین بارم هست که رفتم سراغ های ولتاژ )

با تشکر

دیدگاه

لطفا راهنمایی کنین .. الان مدار رو بستم ولی تو وصل کردن خروجی مدار به ترانس مشکل دارم اون سه تاسیم خروجی که خود ترانس داره گیجم میکنه
                              و یه چیز دیگه تو مداری که آقای های ولتاژ طراحی کردن دو تا سیم دو تا سیم مثبت به دو تا از پایه های ترانس وصل میشه و یکیش هم که از سورس ماسفت اومده به یه پایه دیگه ترانس ( خوب این وسط به ترانس منفی هم وصل میشه ..؟ )
                              لطفا سریعتر راهنمایی کنین

دیدگاه

سلام
                                من این یکی مدار های ولتاژ رو نبستم ولی پیداکردن سیم های ترانس رو بهت میگم
                                در بیشتر ترانس ها پایه ی 1و 8 ورودی برق و پایه ی 4و خروجی اصلی میشن خروجی
                                اگه خواستی مطمئن بشی و پیداشون کنی با مولتی متر روی تست بوق بزار و پایه هارو با مولتی متر تست کن اونایی که بوق می زنن بهم وصل هستن و میشن ورودی وقتی برق بهش وصل کردی خروجی اصلی رو نزدیک پایه ها کنی ارک رو مشاهده می کنی
                                یه چیزی میگم خیلی نترس سیم خروجی اصلی رو با یه چیزی بگیرش با دستت مستقیم نگیری چون برق ازش جهش می کنه بیرونگوشی موبایل یا هرچیز دیگه مثل دوربین نزدیکش نباشه
                                موفق باشی
                                Proudly @real_ahmadi
                                #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X