اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
    عیب نداره چون خیلی مهم هست بزار باشه
    خواهش میکنم :redface:....
    بله دقیقا , نکته خیلی جالبی بود که من نمیدونستم
    فکر میکردم در دو مرحله عمل میکنه دوتا خاموش دوتا روشن و معکوس..

ناصر خان اگر زحمتی نیست میتونید در مورد ترانس هسته فیریتی که مد نظرتونه , برای این پروژه
    کمی توضیح دهید؟
    راستی اگر میخواستید ترانس را بپیچید , بی زحمت چند تا عکس از مراحل ترانس بستنتونو برای آموزش قرار بدید:
    مراحل سیم پیچیدنتون دور ترانس (اولیه - ثانویه)
    هر دور سیمپیچی که تکمیل میشه , روش و تعداد دوری که باید نوار چسب ترانس را دورش بپیچیم تا عایق بندی بشه
    گپ مورد نظرتون بعد از قرار دادن هسته فیریت (در صورت نیاز)
    روش زدن شارلاک (در صورت نیا).... :mrgreen:
    کلا میخوام پشیمونتون کنم از این که پا گذاشتین تو این تاپیک :mrgreen: :biggrin:
    آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
      خواهش میکنم :redface:....
      بله دقیقا , نکته خیلی جالبی بود که من نمیدونستم
      فکر میکردم در دو مرحله عمل میکنه دوتا خاموش دوتا روشن و معکوس..
      ناصر خان اگر زحمتی نیست میتونید در مورد ترانس هسته فیریتی که مد نظرتونه , برای این پروژه
      کمی توضیح دهید؟
      راستی اگر میخواستید ترانس را بپیچید , بی زحمت چند تا عکس از مراحل ترانس بستنتونو برای آموزش قرار بدید:
      مراحل سیم پیچیدنتون دور ترانس (اولیه - ثانویه)
      هر دور سیمپیچی که تکمیل میشه , روش و تعداد دوری که باید نوار چسب ترانس را دورش بپیچیم تا عایق بندی بشه
      گپ مورد نظرتون بعد از قرار دادن هسته فیریت (در صورت نیاز)
      روش زدن شارلاک (در صورت نیا).... :mrgreen:
      کلا میخوام پشیمونتون کنم از این که پا گذاشتین تو این تاپیک :mrgreen: :biggrin:
      خوب باشه الفرار :mrgreen:
      چشم حتما اگر وقت کردم این مراحل هم کامل می زارم.

sigpic

دیدگاه

سلام
        با تشکر از جناب منتظری که بحث رو به جای خوبی رسوندن بنده کمی تغییر تصویر ایجاد کردم تا بتونم مطلبی رو عرض کنم ....
        در مدار میشه از یک هالف بریدج فقط برای پالس مربعی استفاده کرد و از هاف بریدج بعدی برای spwm .البته از نظر عملکرد فرقی
        ندارن........در اینجا این قابلیت وجود داره که هسته فلزی کاملآ حذف بشه.........و از مدار پوش پول برای تهیه ولتاژ 310 ولت استفاده
        کرد ......

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

نوشته اصلی توسط Ghasede del
          سلام
          با تشکر از جناب منتظری که بحث رو به جای خوبی رسوندن بنده کمی تغییر تصویر ایجاد کردم تا بتونم مطلبی رو عرض کنم ....
          در مدار میشه از یک هالف بریدج فقط برای پالس مربعی استفاده کرد و از هاف بریدج بعدی برای spwm .البته از نظر عملکرد فرقی
          ندارن........در اینجا این قابلیت وجود داره که هسته فلزی کاملآ حذف بشه.........و از مدار پوش پول برای تهیه ولتاژ 310 ولت استفاده
          کرد ......
          افشین خان سلام , خوب هستید؟ با زحمتای ما دوست عزیز؟...
          ناصر جان نظرشون این است که که به جای مدار بوست 12 به 310 ولت DC
          ولتاژ 12 ولت را مستقیم به پل بدهیم بعد خروجی SPWM را با یک ترانس هسته فریت فرکانس بالا به سطح ولتاژ بالا رسانده و بعد با فیلتر LC
          آن را به سینوسی تبدیل کنیم (به همین دلیل فیلتر را بعد از ترانس قرار دادند (معکوس مدل خطی)
          ایشون معتقد هستند که با این روش مشکل بازده کم اینورتر خطی (با ترانس هسته آهنی) از بین می رود و اندازه ترانس به
          میزان زیادی کاهش پیدا میکند , پس دیگر نیازی به مدار پوش پول 12 به 310 ولت نیست و بازده نیز بالای 80 درصد است...
          ایشون به کلاس D اشاره دارند و راندمان بالای آن .....
          مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
          _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سلام
            از زمان تست هایی که بنده انجام دادم چند سال میگذره اما تا اونجایی که به خاطر دارم این مورد رو تست کردم و جواب نداد
            در آخر به همون نتیجه ای که عرض کردم رسیدم...........
            برای اعمال سیگنال به ترانس فریت فرکانس باید بالا باشه تا حجم ترانس کاهش پیدا کنه در اینجا مولفه فرکانس همون 50
            هرتز هست درسته سویچ های ساید با فرکانس بالا کار میکنه اما سویچ لوساید فرکانسش 50 هست......
            مگر اینکه روش ایشون فرق داشته باشه..........

دیدگاه

سلام
              از زمان تست هایی که بنده انجام دادم چند سال میگذره اما تا اونجایی که به خاطر دارم این مورد رو تست کردم و جواب نداد
              در آخر به همون نتیجه ای که عرض کردم رسیدم...........
              برای اعمال سیگنال به ترانس فریت فرکانس باید بالا باشه تا حجم ترانس کاهش پیدا کنه در اینجا مولفه فرکانس همون 50
              هرتز هست درسته سویچ های ساید با فرکانس بالا کار میکنه اما سویچ لوساید فرکانسش 50 هست......
              مگر اینکه روش ایشون فرق داشته باشه..........
              بله درست می فرمایید فقط یک خازن مناسب هم باید با اولیه ترانس سری شود تا خود فرکانس 50 هرتز برای ترانس حذف شود و فقط هارمونیک های حامل و مضارب فرد بماند که در آخر با فیلتر باز سازی میشود.
              اما موردی که شما فرمودید ، اگر از PWM دو مرحله استفاده شود هم به سوئیچ بالا فرکانس بالا داده می شود و هم به سوئیچ پایین ، پس اگر 3 لول PWM کار نکند باید از دو لول استفاده کرد ؟!

sigpic

دیدگاه

بله درست می فرمایید فقط یک خازن مناسب هم باید با اولیه ترانس سری شود تا خود فرکانس 50 هرتز برای ترانس حذف شود و فقط هارمونیک های حامل و مضارب فرد بماند که در آخر با فیلتر باز سازی میشود.
                اما موردی که شما فرمودید ، اگر از PWM دو مرحله استفاده شود هم به سوئیچ بالا فرکانس بالا داده می شود و هم به سوئیچ پایین ، پس اگر 3 لول PWM کار نکند باید از دو لول استفاده کرد ؟!
                سلام
                چالش دیگری هم وجود داره استفاده از فول بریدج در ولتاژ 12 ولت ساخت اینورتر در توانهای بالا رو محدود میکنه
                در این مورد شما ناگزیر به استفاده از ماسفت هستید که افت ولتاژ روی درین سورس بالا خواهد بود
                و تعداد زیادی ماسفت رو باید موازی کنید که مقرون به صرفه نیست...........

دیدگاه

سلام
                  اینجا همه زمینها در هر دو نقشه به هم متصل هستن..............
                  در صورتی که از اتو ترانس استفاده بشه بهتره زمین دو مدار از هم جدا باشه و با یک خازن وای گپ به هم متصل بشن.......
                  در این صورت به یک تغذیه فلایبک نیاز خواهد بود تا ولتاژ 12 و 5 ولت مدار سینوسی رو از ولتاژ 310 خروجی پوش پول بسازه...
                  در این صورت زمین مدار سینوسی از قسمت ثانویه ترانس پوش پول جدا محسوب میشه دقیقآ مانند علامتی که شما
                  کشیدید که باید زمین خازن متصل به دیود پل خروجی پوش پول رو نیز جز مدار سینوسی در نظر گرفت..........
                  سلام افشین خان
                  افشین خان اگر نخواهیم ولتاژ مورد نیاز میکرو و درایور ها را در مدار سینوسی را از مدار پوش پول جداکنیم
                  در این صورت باید همه گراندها را به هم متص کنیم ؟ حتی گراند خروجی پل دیود مدار پوش پول بعد ترانس؟
                  ایزولاسیون مدار مشکلی پیش نمیاد ؟ به میکرو - باتری - درایورها .... فشار وارد نمیشه ....؟
                  خلاصه کلام : پایه منفی پل دیود ثانوریه ترانس که 310 ولت منفیست , برای گراندهای میکرو و درایمور وحتی باتری
                  مشکلی پیش نمیآورد؟ (نمیدونم چرا این قسمت مدار منو گیج کرده) :mrgreen:

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

سلام
                    چالش دیگری هم وجود داره استفاده از فول بریدج در ولتاژ 12 ولت ساخت اینورتر در توانهای بالا رو محدود میکنه
                    در این مورد شما ناگزیر به استفاده از ماسفت هستید که افت ولتاژ روی درین سورس بالا خواهد بود
                    و تعداد زیادی ماسفت رو باید موازی کنید که مقرون به صرفه نیست...........
                    سلام بله دقیقا
                    اتفاقا در چند پست قبل نیز به این مورد اشاره کردم که در توان های بالا به علت زیاد بودن جریان محدودیت هایی بوجود می آید.
                    و این روش رو برای توان های خیلی پایین پیشنهاد دادم.
                    این روش تا 500 وات کارآیی دارد.
                    و برای توان های بالاتر استفاده از باتری های سری شده رو پیشنهاد می کنم.
                    مثلا 26 باتری سری شده که در بیشتر مواقع از این روش استفاده می شود.
                    اما اگر بخواهیم از اینورتر 12 به 220 استفاده کنیم جریان در سمت 12 بسیار زیاد می شود که هم باتری زود خراب می شود و هم سوئیچ ها باید جریان بالایی را تحمل کنند.

sigpic

دیدگاه

سلام بله دقیقا
                      اتفاقا در چند پست قبل نیز به این مورد اشاره کردم که در توان های بالا به علت زیاد بودن جریان محدودیت هایی بوجود می آید.
                      و این روش رو برای توان های خیلی پایین پیشنهاد دادم.
                      این روش تا 500 وات کارآیی دارد.
                      و برای توان های بالاتر استفاده از باتری های سری شده رو پیشنهاد می کنم.
                      مثلا 26 باتری سری شده که در بیشتر مواقع از این روش استفاده می شود.
                      اما اگر بخواهیم از اینورتر 12 به 220 استفاده کنیم جریان در سمت 12 بسیار زیاد می شود که هم باتری زود خراب می شود و هم سوئیچ ها باید جریان بالایی را تحمل کنند.
                      سلام ناصر خان
                      خوب قرار است در این مرحله یک اینورتر حدود 100 تا 150 وات درست کنیم که فکر کنم این روش کفایت کند....
                      البته 500 وات هم توان کمی نیست و اگر بالاتر رود , باید مدار پوش پول را جایگزین این روش کرد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                        سلام ناصر خان
                        خوب قرار است در این مرحله یک اینورتر حدود 100 تا 150 وات درست کنیم که فکر کنم این روش کفایت کند....
                        البته 500 وات هم توان کمی نیست و اگر بالاتر رود , باید مدار پوش پول را جایگزین این روش کرد
                        بله دقیقا
                        پس می توان گفت سه روش باید به کار رود در توان های کم و متوسط و زیاد
                        1- روش مستقیم
                        2- روش تبدیل ولتاژ به 310
                        3- رساندن ولتاژ به 310 توسط سری کردن باتری ها

sigpic

دیدگاه

در مورد مرحله دوم بعد از ساخت مدل 100 تا 150 واتی , باید خدمتتون عرض کنم که:
                          من یک فکری دارم (البته بهتر است بعد از این مرحله در باره آن صحبت کنیم)
                          که یک اینورتر حدود 500 تا 1000 وات کاملا حرفه ای طراحی کنیم که قابل رقابت با
                          برندهای خارجی باشد , این مرحله را به نظرم باید به صورت VIP پیش بریم .....
                          حالا به موقع در موردش بحث میکنیم....

ناصر خان , خلاصه صحبتهای که با جناب افشین خان ردو بدل کردید
                          به نظر شما امکان استفاده از ترانس هسته فریت و به کارگیری ولتاژ 12 ولت
                          در فول بریج وجود دارد یا خیر؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                            در مورد مرحله دوم بعد از ساخت مدل 100 تا 150 واتی , باید خدمتتون عرض کنم که:
                            من یک فکری دارم (البته بهتر است بعد از این مرحله در باره آن صحبت کنیم)
                            که یک اینورتر حدود 500 تا 1000 وات کاملا حرفه ای طراحی کنیم که قابل رقابت با
                            برندهای خارجی باشد , این مرحله را به نظرم باید به صورت VIP پیش بریم .....
                            حالا به موقع در موردش بحث میکنیم....

ناصر خان , خلاصه صحبتهای که با جناب افشین خان ردو بدل کردید
                            به نظر شما امکان استفاده از ترانس هسته فریت و به کارگیری ولتاژ 12 ولت
                            در فول بریج وجود دارد یا خیر؟
                            در توان های کم بله 100 درصد.

sigpic

دیدگاه

سلام ناصر خان
                              بی صبرانه منتظر نتیجه کار هستیم
                              با چشمانی باز و زول زده به مانیتور کامپیوتر :eek:
                              :biggrin: :mrgreen:

انشا... زودتر به نتیجه برسه و بتونیم یک اینورتر سینوسی با کمک شما بسازیم

اضافه شده در تاریخ :
                              ناصر خان
                              در یکی از شماتیهای اینورتر در داخل اینترنت
                              فیلتر را با دو سلف و دو خازن به صورت زیر بسته بود
                              نظر شما در این باره چیه؟ دلیل این طراح برای این کار چه بوده است؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                                ناصر خان
                                در یکی از شماتیهای اینورتر در داخل اینترنت
                                فیلتر را با دو سلف و دو خازن به صورت زیر بسته بود
                                نظر شما در این باره چیه؟ دلیل این طراح برای این کار چه بوده است؟

تمام کار رو فیلتر اولی انجام میده و فیلتر دوم برای حذف نویز و اعوجاج ها به کار می رود تا خروجی کاملا مطلوب باشد.

sigpic

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X