اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزشی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزشی)

نوشته اصلی توسط arvinfx
    یه ولتاژ 5 ولت دیسی بهش بدی روشن میشه. ولی اگر اپتو کوپلرو نزاری زمین مدار دیجیتال و قدرت رو کجا میخای وصل کنی؟
    ولتاژ 5 ولت مدار دیجیتالمو با یک خازن پلی استر و پل دیود و زنر 5درست کردم زمین مدار دیجیتال و ترایاک تو این حالت فرق میکنه دیگه درسته ؟ میشه با یکسو سازی نیم موج 5 ولت رو درست کنم ولی مشکل اینجاست نمیدونم اینجوری فلیپ فلاپم زود خراب میشه یا فرقی نمیکنه اگه با نیم موج درست کنم زمین مدار دیجیتال و ترایاک هم یکی میشه درسته ؟
    من اونیم که سایه ام نداشت
    دلش رو توی کوچه جا گذاشت
    همون که تو دلش غمارو کاشت
    غیر از این سکوت چیزی برنداشت
    مرتضی خدا نگهدارت.روحت شاد و یادت گرامی و صدایت جاودان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا ملکی
      ولتاژ 5 ولت مدار دیجیتالمو با یک خازن پلی استر و پل دیود و زنر 5درست کردم زمین مدار دیجیتال و ترایاک تو این حالت فرق میکنه دیگه درسته ؟ میشه با یکسو سازی نیم موج 5 ولت رو درست کنم ولی مشکل اینجاست نمیدونم اینجوری فلیپ فلاپم زود خراب میشه یا فرقی نمیکنه اگه با نیم موج درست کنم زمین مدار دیجیتال و ترایاک هم یکی میشه درسته ؟
      شاید بشه ، ولی من الان تصویر درستی ازش ندارم ، چه مداری میخای ببندی بکش ببینم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
        شاید بشه ، ولی من الان تصویر درستی ازش ندارم ، چه مداری میخای ببندی بکش ببینم
        این مدارمه که الان ازش استفاده میکنم فقط تفاوتش با این مدار در اینه که از ترایاک استفاده نمیکنم از SSR استفاده میکنم ولی خب SSR گرونه میخوام ترایاک بذارم.

الان مشکلم اینه که Q رو چجوری به گیت وصل کنم که فلیپ فلاپم مشکل براش پیش نیاد.تو این حالت زمین گیت و مدار دیجیتالم مشترک نیست درسته ؟

حالا میگم اگه بخوام زمینشون مشترک باشه از یکسو ساز نیم موج مثل شکل زیر استفاده میکنم ولی تو این حالت مشکلی تو دراز مدت برا فلیپ فلاپ پیش نمیاد ؟ اگه نه Q رو چجوری به گیت وصل کنم.

دلش رو توی کوچه جا گذاشت

دیدگاه

خوب با ترانزیستور چرا تقویت نمیکنی جریانشو ؟ ترانزیستورو با فلیپ فلاپ روشن کن و ترانزیستور هم امیترشو بده به گیت تریاک.

دیدگاه

یک بار این کارو کردم بیس ترانزیستور رو به Q وصل کردم کلکتور رو به 5 ولت و امیتر رو با یک مقاومت 100 اهم به گیت وصل کردم مقاومت 100 اهم سیاه شد :biggrin:.
            ولی اگه بار تو فاز باشه همچین مشکلی پیش نمیاد قبلا امتحان کردم.
            دلش رو توی کوچه جا گذاشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا ملکی
              یک بار این کارو کردم بیس ترانزیستور رو به Q وصل کردم کلکتور رو به 5 ولت و امیتر رو با یک مقاومت 100 اهم به گیت وصل کردم مقاومت 100 اهم سیاه شد :biggrin:.
              ولی اگه بار تو فاز باشه همچین مشکلی پیش نمیاد قبلا امتحان کردم.
              سلام به همه دوستان

شما کلاً راه رو خطا رفتید :biggrin:

ببینید جریان بین گیت و ترمینال 1 باید برقرار بشه تا ترایاک سوییچ کنه .

بهتره روی این مدار کار کنید خازن تغذیه رو هم بیشتر گذاشتم (100u)

برای دادن جریان به گیت حتما مقاومت مناسب بذارید .

دیدگاه

میخوام حدود 400 وات با ترایاک لامپ کم مصرف روشن کنم و میخوام مدارم تو این قوطیای دیوار جا کنم آیا ترایاک بدون هیت سینک میسوزه ؟ اگه هیت سینک میخواد تقریبا چ اندازه ای باسد باشه ؟ خطرناک نیست مثلا داغ شه آتیش سوزی شه ؟
                نظر دوستان راجع به رله چیه ؟ رله میتونه این توان رو تحمل کنه ؟
                دلش رو توی کوچه جا گذاشت

دیدگاه

یدونه هیت سینک براش بگذارید بعد هیت سینک را اگر جعبه فلزی است به بدنه جعبه پیچ کنید .

اما راحت ترش رله است 400وات هم توان زیادی نیست بر فرض ولتاژ شبکه به 160 هم افت کنه و لامپ شما باز 400وات مصرف کنه میشه 2.5 آمپر شما خیلی می خواهید خیالتون راحت باشه یدونه رله 10 آمپر استفاده کنید سایزش و قیمتش با 5یا7آمپر زیاد تفاوت نداره

http://eshop.eca.ir/%D8%B1%D9%84%D9%87/784-%D8%B1%D9%84%D9%87-LIMING-JQC3F-12V.html
                  کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
                  ولتر

دیدگاه

میخوام حدود 500 تا برا یک بنده خدایی درست کنم نظر شما رله هست یا ترایاک ؟ خودم بیشتر دوست دارم ترایاک باشه هم هزینش پایین تره و هم اینکه عمرش از رله بیشتره.یه رله تقریبا تا چند دبار سوییچ درست کار میکنه ؟
                    اگه هیت سینک رو به بدنه فلزی وصل کنم دستمون بخوره به جعبه فلزی برق نمیگیرمون ؟
                    دلش رو توی کوچه جا گذاشت

دیدگاه

در مورد اینکه کدوم بهتره اطلاع ندارم

دلیلی نداره برق بگیره اما برای اطمینان کلا بهتره هیت سینک از بدنه قطعه عایق باشه با یدونه واشر و یدونه ورق سیلیکون عایق جفتش هم تو فروشگاه سایت موجوده
                      ولتر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا ملکی
                        میخوام حدود 400 وات با ترایاک لامپ کم مصرف روشن کنم و میخوام مدارم تو این قوطیای دیوار جا کنم آیا ترایاک بدون هیت سینک میسوزه ؟ اگه هیت سینک میخواد تقریبا چ اندازه ای باسد باشه ؟ خطرناک نیست مثلا داغ شه آتیش سوزی شه ؟
                        نظر دوستان راجع به رله چیه ؟ رله میتونه این توان رو تحمل کنه ؟
                        سلام دوباره به همه دوستان

در جواب آقا رضا باید بگم که لامپ کم مصرف به خاطر خازن توی پل دیودی یه بار خازنی محسوب میشه و 400 وات در لحظات اول جریان خیلی زیادی میکشه و احتمال سوختن ترایاک بالاست. شما باید یه ترایاک یا رله آمپر بالا استفاده کنی.

در کل هنوز من نفهمیدم که هدف شما چیه؟ اگه ممکنه صفر تا صد هدف رو بگید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                          سلام دوباره به همه دوستان

در جواب آقا رضا باید بگم که لامپ کم مصرف به خاطر خازن توی پل دیودی یه بار خازنی محسوب میشه و 400 وات در لحظات اول جریان خیلی زیادی میکشه و احتمال سوختن ترایاک بالاست. شما باید یه ترایاک یا رله آمپر بالا استفاده کنی.

در کل هنوز من نفهمیدم که هدف شما چیه؟ اگه ممکنه صفر تا صد هدف رو بگید.
                          من این نظریه رو با لامپهای کم مصرف 18W و تریاک 1 آمپری bt131 , Moc3063 بررسی کردم . مشکلی نداشت الانم 2 ماه داره کار میکنه حتی موج ولتاژ هم سینوسی بود :rolleyes:

دیدگاه

میخوام یک کلید برا دوستم درست کنم که با فلیپ فلاپ بصورت toggle بتونه لامپ های ی جایی رو روشن کنه منم نمیدونم واسه چی میخواد.فک کنم بخواد همشون رو به میکرو وصل کنه.حالا من موندم ترایاک خوبه یا رله ؟ اگه رله خوبه عمر رله رو با چه مداری بالا ببرم و عمر هر رله چندبار سوییچه ؟
                            اگه ترایاک خوبه حرارتشو چ کنم تو اون جای کم.
                            عمر مدار خیلی برام مهمه به من میگه مهندس بهم اعتقاد داره :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
                            دلش رو توی کوچه جا گذاشت

دیدگاه

من یک سرچی زدم متوسط عمر رله ها حدود 100هزار بار کنتاکته.
                              اما همین طور که آقای مشرقی گفتند ممکنه بار خازنهای کم مصرف کنتاکت رله ها را خراب کنه یا تریاک را بسوزه .

آقا آروین هم بارشون یک دهم جریان اسمی تریاک بوده یعنی شما باید از یک تریاک بالای 20 آمپر استفاده کنید که جنس خوبش از رله گرون تره

دوستان نمیشه تو این کار مثل پاور کامپیوتر از ntcاستفاده کرد که خازنها یک دفعه جریان نکشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اون کلمه مهندس هم جدیدا به عنوان ناسزا استفاده میشه
                              ولتر

دیدگاه

پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزش&

سلام دوستان من مدار پنجم رو بستم همونی که از منبع تغذیه خازنی استفاده کرده اما یه مشکلی دارم و اونم اینه که لامپی که بهش وصل کردم سوسو میکنه
                                ولی وقطی از یه منبع 5 ولت دیگه برای اتش کردن ترایاک استفاده میکنم هیچ مشکلی نداره به نظرم تغذیه خازنی نمیتونه جریان کافی رو فراهم کنه (شایدم نظرم غلط باشه :biggrin: ) در ضمن قراره با این منبع تغذیه خازنی سه تا ترایاک و راه اندازی کنم pcb شو زدم فهمیدم :sad:
                                من برای تست فقط یه لامپو روشن کردم که اونم سوسو میکنه مشکل کجاست ؟ ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X