پاسخ : پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزشی)
نوشته اصلی توسط mohamad-h
من یک سرچی زدم متوسط عمر رله ها حدود 100هزار بار کنتاکته.
اما همین طور که آقای مشرقی گفتند ممکنه بار خازنهای کم مصرف کنتاکت رله ها را خراب کنه یا تریاک را بسوزه .
آقا آروین هم بارشون یک دهم جریان اسمی تریاک بوده یعنی شما باید از یک تریاک بالای 20 آمپر استفاده کنید که جنس خوبش از رله گرون تره
دوستان نمیشه تو این کار مثل پاور کامپیوتر از ntcاستفاده کرد که خازنها یک دفعه جریان نکشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اون کلمه مهندس هم جدیدا به عنوان ناسزا استفاده میشه
من دارم از ترکیب NTC و اپتو کوپلر گذر از صفر استفاده میکنم جوابشو میتونم 1 ماه دیگه بگم.
پاسخ : پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزشی)
نوشته اصلی توسط arvinfx
من دارم از ترکیب NTC و اپتو کوپلر گذر از صفر استفاده میکنم جوابشو میتونم 1 ماه دیگه بگم.
آروین جان شما جریان مدارت چند آمپره ؟
راستی این کلیدای تو بازار که ریموت داره پس اونا چطور مدار رو قطع و وصل میکنن ؟ با رله کار میکنن درسته ؟
من اونیم که سایه ام نداشت
دلش رو توی کوچه جا گذاشت
همون که تو دلش غمارو کاشت
غیر از این سکوت چیزی برنداشت
مرتضی خدا نگهدارت.روحت شاد و یادت گرامی و صدایت جاودان
احتمالا جریان گیت ترایاک ها تامین نشه.یک مقاومت 100 اهم بین خازن 220 میکرو و زنر وصل کن حله
دلش رو توی کوچه جا گذاشت
دوستان تو دیتا شیت BT136 نوشته که Itsm=25 A و تا 20 میلی ثانیه میتونه جریان لحظه ای رو تحمل کنه.لامپ کم مصرف یعنی بیشتر از این زمان جریان لحظه ای که میکشه زمان میبره ؟
راستی یه ترایاک 4 آمپری میخوام که مثل BTA16 قسمت هیت سینکش با پایه A2 مرتبط نباشه میشه شماره تریاکشو بدید ؟
یک سوال دیگه هم دارم :biggrin:
با MOC3030 میشه ترایاک رو درایو کرد ؟
دلش رو توی کوچه جا گذاشت
بهتر شد ممنون :applause: با عث میشه خازن دیر تر دشارژ شه ؟ درسته؟
خوشحال شدم مشکلتون حل شد.نه باعث میشه زنر بهترتغذیه شه و بیشتر جریان بده.میره تو بحث رگولاتورها اضافه شده در تاریخ :
سلام دوستان
چند سوال دارم وجدانا جواب بدید :mrgreen:
1) چرا تو این کلیدای ریموت دار که برا روشنایی استفاده میشه از رله استفاده میکنن مگه ترایاک چشه ؟
2) اگه از درایور های ترایاک که zero crossing برای درایو ترایاک استفاده بشه عمر لامپ (مثلا کم مصرفی) که با ترایاک روشن میشه بالا میره یا تاثیری نداره ؟
3) طبیعتا خود ترایاک یک توانی تلف میکنه میشه این رو یکی از معایب ترایاک نسبت به رله دونست یا نه ؟ رله هم توان تلف میکنه آیا ؟
ممنون
دلش رو توی کوچه جا گذاشت
1) چرا تو این کلیدای ریموت دار که برا روشنایی استفاده میشه از رله استفاده میکنن مگه ترایاک چشه ؟
تلف قدرت ترایاک در جریانهای بالا ، مهمترین مسئلهآی غیر قابل چشم پوشیه که باعث میشه رله بهتر به نظر بیاد.
نوشته اصلی توسط رضا ملکی
2) اگه از درایور های ترایاک که zero crossing برای درایو ترایاک استفاده بشه عمر لامپ (مثلا کم مصرفی) که با ترایاک روشن میشه بالا میره یا تاثیری نداره ؟
[s]تاثیری نداره ؛ اصلا روشن کردن بارهای خازنی ( مثلا لامپ کم مصرف) با ترایاک خودش ریزه کاری داره ...[/s]
برای عمر لامپ تاثیری نداره ولی برای ترایاک خیلی مفیده چون بعد از فشردن کلید مدار ، تا زمانی که نیم سیکل در جریانِ برق شهر ، صفر نشه ، ترایاک روشن نخواهد شد و اینجوری خازن درون لامپ ، جریان خدا آمپری نخواهد کشید.
بهترین راه حل راه اندازی بارهای خازنی همین استفاده از مدارهای عبور از صفر هست .
نوشته اصلی توسط رضا ملکی
3) طبیعتا خود ترایاک یک توانی تلف میکنه میشه این رو یکی از معایب ترایاک نسبت به رله دونست یا نه ؟ رله هم توان تلف میکنه آیا ؟
ممنون از جوابتون مهدی جان
یعنی من اگه بخوام 1000 وات لامپ کم مصرف رو با میکرو روشن کنم از رله استفاده کنم یا ترایاک ؟ شما که تجربتون بیشتره کدومش رو پیشنهاد میکنید ؟ تلفات ترایاک قابل ملاحظه میشه تو این حالت یا زیاد نیست ؟؟؟
دلش رو توی کوچه جا گذاشت
ممنون از جوابتون مهدی جان
یعنی من اگه بخوام 1000 وات لامپ کم مصرف رو با میکرو روشن کنم از رله استفاده کنم یا ترایاک ؟ شما که تجربتون بیشتره کدومش رو پیشنهاد میکنید ؟ تلفات ترایاک قابل ملاحظه میشه تو این حالت یا زیاد نیست ؟؟؟
خواهش میکنم
همونطور که گفتم لامپ کم مصرف یه بار خازنیه ؛ بعد از شارژ شدن خازن یا خازنهای موجود در مدار ، جریان حدود 4.5 آمپر از ترایاک عبور میکنه ولی جریان اولیه برای شارژ خازنها خیلی خیلی بیشتر از اینه که میتونه سبب سوختن ترایاک بشه!
برای جلوگیری از عبور جریان بالا میتونید از NTC سری استفاده کنید که توی مقدارش باید دقت کنید تا توانی که میتونه قبل و بعد از داغ شدن تحمل کنه بالا باشه و سه سوته نسوزه!
پاسخ : پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزش&
نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
خواهش میکنم
همونطور که گفتم لامپ کم مصرف یه بار خازنیه ؛ بعد از شارژ شدن خازن یا خازنهای موجود در مدار ، جریان حدود 4.5 آمپر از ترایاک عبور میکنه ولی جریان اولیه برای شارژ خازنها خیلی خیلی بیشتر از اینه که میتونه سبب سوختن ترایاک بشه!
برای جلوگیری از عبور جریان بالا میتونید از NTC سری استفاده کنید که توی مقدارش باید دقت کنید تا توانی که میتونه قبل و بعد از داغ شدن تحمل کنه بالا باشه و سه سوته نسوزه!
NTC رو با بار سری کنم ؟
بنظر شما این جریان لحظه ای که لامپ میکشه چقدر طول میکشه ؟ آخه خود ترایاک مثلا BTA12 فک کنم حدود 120 آمپر رو تا 20 میلی ثانیه میتونه تحمل کنه.
امکانش هست ترایاک ی مدت کار کنه و بعد از ی مدت بسوزه یا همون لحظه ترایاک میسوزه ؟منظورم اینه که یعنی اگه مدار همون لحظه جواب بده دیگه جواب میده واسه ی مدت طولانی ؟
دلش رو توی کوچه جا گذاشت
پاسخ : پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزش&
خواهش میکنم
درود بر جناب مشرقی عزیز. چند تا سوال دارم. ببینید در ورودی لامپ های کم مصرف قبل از خازن یه مقاومت اهم پایین داریم پس بارمون کاملا خازنی نیست. آیا با این وجود احتمال سوختن ترایاک وجود داره؟ باز هم نیازی به ntc هست؟ چون تو دیتاشیت bt139 که 16 آمپره نگاه کردم میتونه جریان لحظه ای 155 آمپر رو تو 20ms تحمل کنه. یه سوال دیگه هم داشتم آیا ntc در صورت خرابی یا اتصالی در مدار لامپ ها خطر آتش سوزی به وجود نمیاره؟
از پاسختون پیشاپیش ممنونم :applause:
لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.
راستش خودم هم دچار ابهام شده بودم و با بررسی دقیق تر متوجه این مطلب شدم و از همه دوستان از این بابت عذر میخوام . :nerd:
[s]تاثیری نداره ؛ اصلا روشن کردن بارهای خازنی ( مثلا لامپ کم مصرف) با ترایاک خودش ریزه کاری داره ...[/s]
برای عمر لامپ تاثیری نداره ولی برای ترایاک خیلی مفیده چون بعد از فشردن کلید مدار ، تا زمانی که نیم سیکل در جریانِ برق شهر ، صفر نشه ، ترایاک روشن نخواهد شد و اینجوری خازن درون لامپ ، جریان خدا آمپری نخواهد کشید.
بهترین راه حل راه اندازی بارهای خازنی همین استفاده از مدارهای عبور از صفر هست .
ممنون مهدی جان پس مشکل جریان زیاد کشیدن خازن ها تو همون لحظه وصل شدن خود به خود حل شد.بقول نقی فدایی داری داداااااااااااااااااااااااااااش :applause: :applause: اضافه شده در تاریخ :
دوستان ممنون میشم اگه کمک کنید http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=93793.0 اضافه شده در تاریخ :
دوستان کسی می دونه برای اینکه بخوایم 1000W بار رو با ترایاک روشن کنیم هیت سینک تقریبا باید چقدر باشه ؟
ممنون میشم جواب بدید
دلش رو توی کوچه جا گذاشت
دیدگاه