اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تحلیل مدار توتم پل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تحلیل مدار توتم پل

ای بابا...برادر من...شما ماسفت رو بیار؛سورس رو بده به زمین؛ درین رو هم با بار وصل کن به 12.
    گیت رو با یه مقاومت زیر 10 اهم بده به خروجی مدار پوش-پول
    بیس های پوش-پول رو هم با یه مقاومت 10k سری کن و بده به کنترلر. جهت اطمینان از خاموش موندن ماسفت در صورت قطع شدن کنترلر؛ بعد از اون 10kها؛ با یه مقاومت Pull down حدود 100کیلو خیال خودت و ما رو راحت کن!
    ماسفت به این خوشگلی و خوشدستی! یه خرده قلق داره که باید با صبر و حوصله دستت بیاد.آره عزیز دل برادر :nerd:

دیدگاه

بعد یک وقفه کوتاه مدت،بازم منم :mrgreen:

نتیجه گیری:
      این مداری(پوش پول) که اقا شاهرخ لطف کردن وشرحش دادن وبعدا تکمیل ترش کردن(پست قبلی)در عمل بدون هیچ مشکلی کار میکنه.
      پس اگه کسی خواست تازه شروع کنه نباید مشکلی داشته باشه.
      فقط یادتون باشه این مدار برای درست کردن تک سوییچ ماسفتی،خوب کار میکنه
      موفق باشید :smile:
      [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
        بعد یک وقفه کوتاه مدت،بازم منم :mrgreen:

نتیجه گیری:
        این مداری(پوش پول) که اقا شاهرخ لطف کردن وشرحش دادن وبعدا تکمیل ترش کردن(پست قبلی)در عمل بدون هیچ مشکلی کار میکنه.
        پس اگه کسی خواست تازه شروع کنه نباید مشکلی داشته باشه.
        فقط یادتون باشه این مدار برای درست کردن تک سوییچ ماسفتی،خوب کار میکنه
        موفق باشید :smile:
        برای راه اندازی ماسفت High side تو تمام پل یا نیم پل؛ یه ترانس پالس لازمه که اولیه ش با همین پوش-پول راه اندازی شده.
        ثانویه هم با یه خرده خرت و پرت :mrgreen: وصله شده به گیت و سورس ماسفت High side. اینجوری ولتاژ کنترلی دقیقا بین گیت-سورس اعمال میشه که اصولیش هم همینه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
          برای راه اندازی ماسفت High side تو تمام پل یا نیم پل؛ یه ترانس پالس لازمه که اولیه ش با همین پوش-پول راه اندازی شده.
          ثانویه هم با یه خرده خرت و پرت :mrgreen: وصله شده به گیت و سورس ماسفت High side. اینجوری ولتاژ کنترلی دقیقا بین گیت-سورس اعمال میشه که اصولیش هم همینه.
          فیلا من از خیر پل اچ ماسفتی گذشتم.پل اچ BJTچطوره؟برای تحریک بیس ترانزیستورهای بالایی چکار باید کرد؟

راستی برای تحریک گیت با پوش پول شما گفتید با گیت یه مقاومت درحد 10اهم سری کنم؟این کارش چیه؟برای جریان یورشی؟
          نحوه محاسبه مقاومت به چه صورته؟
          [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
            فیلا من از خیر پل اچ ماسفتی گذشتم.پل اچ BJTچطوره؟برای تحریک بیس ترانزیستورهای بالایی چکار باید کرد؟

راستی برای تحریک گیت با پوش پول شما گفتید با گیت یه مقاومت درحد 10اهم سری کنم؟این کارش چیه؟برای جریان یورشی؟
            نحوه محاسبه مقاومت به چه صورته؟
            از.... :mrgreen: شیطون پیاده شو :icon_razz: و برگرد سرهمون ماسفت.
            راه اندازی پل اچ با BJT مکافات زیادتری داره.باید به بیس دائما جریان تزریق بشه.ولی ماسفت یه لحظه پالس رو میدی و دیگه کاریش نداری.
            بله کار اون مقاومت محدود کردن جریان شارژ و دشارژ خازن گیت-سورس هست.
            روش خاصی ندیدم واسه محاسبه ش.معمولا حدود 10 اهم در نظر میگیرن.

دیدگاه

از.... :mrgreen: شیطون پیاده شو :icon_razz: و برگرد سرهمون ماسفت.
              راه اندازی پل اچ با BJT مکافات زیادتری داره.باید به بیس دائما جریان تزریق بشه.ولی ماسفت یه لحظه پالس رو میدی و دیگه کاریش نداری.
              بله کار اون مقاومت محدود کردن جریان شارژ و دشارژ خازن گیت-سورس هست.
              روش خاصی ندیدم واسه محاسبه ش.معمولا حدود 10 اهم در نظر میگیرن.
              پیاده نمیشم.خوب سواری میده :rolleyes:
              اخه بردم جا نداره برای ترانس وخودمم حال خرید سیم وپیچیدن واینارو ندارم اما
              اگه قرار باشه به پیچیدن ترانس پالس،پل تریستور بهتر نی؟فقط اونم مشکل خاموش کردن داره که میشه بایه روش ساده خاموشش کرد :nerd:

اصلا هرچی پل بوده من پدرشو دراورم ها.
              پل رله ای
              پل ترایاک
              هم درگزینه های بعدی

دیدگاه

:biggrin:
                خوب زدی تو کار پل...بالاخره .... ت :mrgreen: از روی این پلها هم رد میشه! و تو میمونی یه خاطره خوش از :mrgreen:سواری و :mrgreen:ی که از روی پل رد شده و...
                (بله...اینجا تاپیک تحلیل مدار توتم پل هست که منحرف شد به راه اندازی ماسفت و الان هم... )

یه نگاه به این مدار بنداز(استاد جبراییلی طراحیش کردن)

یا این یکی که چندوقت پیش یکی از کاربرهای سایت گذاشته بودن:

این یه مدل درایور بدون ترانس:

تریستور واسه کار شما یه خرده زیادیه! مثل ایه که بخوای با کامیون18 چرخ ، 4 نفر مسافر جا به جا بکنی!

دیدگاه

دوستان سلام.
                  من یه سوال در مورد توتم پل دارم .
                  آیا توتم پل کار تقویت جریان را انجام میده یا فقط بایاس مثبت و منفی گیت را فراهم میکنه؟(+12 & -12).

یهنی در واقع تو مداراتی که با ترانس درایو میکنیم تو ثانویه توتم پل واسه تحویل اون جریان لحظه روشن شدن ماسفت هستش یا ایجاد پالس با دامنه مثبت و منفی؟

در صورتی که اولیه ترانس پالس خوب درایو شده باشه (مثلا با دوتا tc4420 که برای افزایش جریان موازی بسته شدن یا یه IXDD415SI که 30 آمپر هستش) باز هم تو ثانویه توتم پا لازمه یا فقط مدارات تسریع کننده خاموش و روشن شدن ؟

ممنون از همه دوستان

دیدگاه

سلام.
                    تاپیک رو مطالعه کردین؟
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=89806.msg560541#msg560541
                    اولیه ترانس پالس نیاز به درایور داره، ثانویه هم برای افزایش امنیت با یه سری قطعات مثل مقاومت کم اهم و دیود زنر، ولتاژ و جریانش محدود میشه.

دیدگاه

سلام.
                      تاپیک رو مطالعه کردین؟
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=89806.msg560541#msg560541
                      اولیه ترانس پالس نیاز به درایور داره، ثانویه هم برای افزایش امنیت با یه سری قطعات مثل مقاومت کم اهم و دیود زنر، ولتاژ و جریانش محدود میشه.

آقای مستقیمی خوندم مطلب رو و میدونم که تو ثانویه از دو دیود زنر برای حفاظت گیت و مقاومت گیت به سورس و مقاومت گیت و در برخی موارد دیود معکوس موازی با مقاومت گیت برای خاموشی استفاده میشه.اما من تو مقالات مداراتی رو دیدم که تو ثانویه ترانس علاوه بر اولیه که با درایور های قدرتمندی با جریانهای بالا درایو شده بودن باز هم تو ثانویه از توتم پل استفاده کردن.یا از تکنیک های انتقال تغذیه و کنترل تو ثانویه استفاده کردن و بعد به توتم پل یا یک درایور جدید اعمالش کردن. چرا؟ من عملکرد توتم پل رو نمیخوام فقط بگین چرا استفاده میکنن؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط genetech

آقای مستقیمی خوندم مطلب رو و میدونم که تو ثانویه از دو دیود زنر برای حفاظت گیت و مقاومت گیت به سورس و مقاومت گیت و در برخی موارد دیود معکوس موازی با مقاومت گیت برای خاموشی استفاده میشه.اما من تو مقالات مداراتی رو دیدم که تو ثانویه ترانس علاوه بر اولیه که با درایور های قدرتمندی با جریانهای بالا درایو شده بودن باز هم تو ثانویه از توتم پل استفاده کردن.یا از تکنیک های انتقال تغذیه و کنترل تو ثانویه استفاده کردن و بعد به توتم پل یا یک درایور جدید اعمالش کردن. چرا؟ من عملکرد توتم پل رو نمیخوام فقط بگین چرا استفاده میکنن؟
                        راستش دقیق نمیدونم. اگر ممکن هست نقشه بذارین تا ببینم.

دیدگاه

راستش دقیق نمیدونم. اگر ممکن هست نقشه بذارین تا ببینم.
                          اینا ساده ترین مدارات هستند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط genetech
                            اینا ساده ترین مدارات هستند.

http://s6.picofile.com/file/8248772050/16.png

http://s6.picofile.com/file/8248771976/12.png

http://s6.picofile.com/file/8248771992/13.png
                            با عرض معذرت، نتونستم تحلیل منطقی از نقشه ها داشته باشم. با فرض اینکه اولیه ترانس پالس به طور صحیح درایو میشه، مدارات ثانویه چیزی فراتر از محدود کننده ی ولتاژ و جریان بودن. تنها گزینه ای که به ذهنم میرسه، اینه که اون مدارات ولتاژ ثانویه رو محدود میکنن و جریان تزریق شده به گیت رو تقویت میکنن. ( یه تحلیل دیگه هم به ذهنم رسید، با توجه به اینکه پالس مربعی هست و تو مدار هم اثر سلفی ترانس دیده میشه و هم اینکه خازن وجود داره، مدار تانک تشکیل میشه و هارمونیک هایی ممکنه ظاهر بشن، به کمک این مدارها، اثرات اون هارمونیک ها رو هم میشه برطرف کرد.)
                            اگر تحلیل صحیح و دقیقتری وجود داره، ممنون میشم کسی راهنمایی بکنه.
                            یه پیشنهادی داشتم، همین مدارات رو ببند، شبیه سازی بکن ببین بدون اون مدارات جانبی، چه اتفاقی میفته.
                            راستی، نقشه ی اول که قرار دادین توتم پل نیست، پوش-پول هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی نمایش پست ها
                              ساده ترین و البته تاجایی که میدونم،صنعتی ترین روش درایو سوئیچهای قدرت؛ ترانس پالس هست که همون ترانس پالس هم با مدار پوش-پول درایو میشه. دیگه ترانزیستور NPN و PNP چیزی نیست که نایاب باشه.
                              سلام آقای مستقیمی..
                              آقا یه لطفی می کنید در مورد نحوه محاسبات ترانس پالس توضیح بدید؟ واسه هاف بریج و فول بریج...من کلی تحقیق کردم واسه طراحیه فول بریج و هالف بریج و با آی سی درایور 2110 ماسفتام رو که irfp460 بودن رو درایو می کردم ولی بعد از یه مدت فهمیدم که 2210 کلی تقلبی داره و من حدودن 30تا ماسفت سوزوندم تا فهمیدم دیگه نخرم، واسه همین الان می خوام با ترانس پالس ببندم.چنتا هسته فریت گرد با قطر خارجی 25 میلی متر داشتم و اولیه 20 دور و ثانویه هم دوتا 20 دور می بستم واسه هافبریج که اولیه و یکی از ثانویه ها هم جهت هستن ولی نتیجه خوب نبود. ولتاژ تغذیه 15 ولت بود و جریان مدار کنترل که با TL494 بود 40 میلی آمپر و به محض وصل به ترانس پالس می شد 75 میلی آمپر و این هم بگم که خروجی ترانس پالس به جایی وصل نبود.توی اسکوپ شکل موج هارو که دیدم اولیه قابل قبول بود یعنی یه موج مربعی با سطح 15 ولت بود ولی دوتا ثانویه حتی به 5 ولت هم نرسیده بودند؟!!! فرکانس کاری 60 کیلوهرتز بود و مدار هم توتم پل با ترانزیستور BD139 و BD140 هست.
                              روی هسته EE1619 هم همینکارو کردم ولی با اولیه 20 دور و ثانویه 40 دور و بدون فاصله هوایی ولی سطح پالس مربعی تو ثانویه بزور به 5 ولت می رسید؟؟!!!
                              آیا من باید تعداد دور ثانویه رو زیادتر کنم؟ انتخاب نوع هسته و جنس هسته چطور هست؟ جهته پیچیدنم درست بوده؟
                              دیگه کلافه شدم ، خواهشن یاری کنید.
                              اینم لینکه نقشه کنترل من

اینم از شکل موج ورودی با 20 دور اولیه بدونه ثانویه و اینکه همونطور که می بینید تو اسکوپ شکل مربعی PWM از حالت مربعی یه مقدار خارج شده؟؟!!! علت چیه؟؟؟!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sazhad نمایش پست ها
                                سلام آقای مستقیمی..
                                آقا یه لطفی می کنید در مورد نحوه محاسبات ترانس پالس توضیح بدید؟ واسه هاف بریج و فول بریج...من کلی تحقیق کردم واسه طراحیه فول بریج و هالف بریج و با آی سی درایور 2110 ماسفتام رو که irfp460 بودن رو درایو می کردم ولی بعد از یه مدت فهمیدم که 2210 کلی تقلبی داره و من حدودن 30تا ماسفت سوزوندم تا فهمیدم دیگه نخرم، واسه همین الان می خوام با ترانس پالس ببندم.چنتا هسته فریت گرد با قطر خارجی 25 میلی متر داشتم و اولیه 20 دور و ثانویه هم دوتا 20 دور می بستم واسه هافبریج که اولیه و یکی از ثانویه ها هم جهت هستن ولی نتیجه خوب نبود. ولتاژ تغذیه 15 ولت بود و جریان مدار کنترل که با TL494 بود 40 میلی آمپر و به محض وصل به ترانس پالس می شد 75 میلی آمپر و این هم بگم که خروجی ترانس پالس به جایی وصل نبود.توی اسکوپ شکل موج هارو که دیدم اولیه قابل قبول بود یعنی یه موج مربعی با سطح 15 ولت بود ولی دوتا ثانویه حتی به 5 ولت هم نرسیده بودند؟!!! فرکانس کاری 60 کیلوهرتز بود و مدار هم توتم پل با ترانزیستور BD139 و BD140 هست.
                                روی هسته EE1619 هم همینکارو کردم ولی با اولیه 20 دور و ثانویه 40 دور و بدون فاصله هوایی ولی سطح پالس مربعی تو ثانویه بزور به 5 ولت می رسید؟؟!!!
                                آیا من باید تعداد دور ثانویه رو زیادتر کنم؟ انتخاب نوع هسته و جنس هسته چطور هست؟ جهته پیچیدنم درست بوده؟
                                دیگه کلافه شدم ، خواهشن یاری کنید.
                                اینم لینکه نقشه کنترل من

اینم از شکل موج ورودی با 20 دور اولیه بدونه ثانویه و اینکه همونطور که می بینید تو اسکوپ شکل مربعی PWM از حالت مربعی یه مقدار خارج شده؟؟!!! علت چیه؟؟؟!!
                                http://s8.picofile.com/file/83115319...B%B2%DB%B0.jpg
                                سلام.
                                من از این نقشه استفاده کرده بودم. هسته ترانس از نوع UU بود

این نقشه هم استاد جبراییلی طراحی کردن. من احتمال میدم نقشه ی شماتیک شما که مربوط به نحوه ی اتصال ترانس پالس به خروجی TL494 هست، اشکال داشته باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X