سلام
در مورد افت ضریب توان و اعوجاج هارمونیک این لامپ ها بیشتر توضیح می دهید؟ :nerd:
-----------------------------------
با سلام و درود
سوال خوبی است :applause:
یک سو کننده های دیودی که برای تبدیل ولتاژ AC به DC استفاده می شوند در حالتی که با بار مقاومتی کار کنند می توانند ماکزیمم ضریب توانی تا 0.9
داشته باشند که این موضوع برای بارهای راکتیو بسیار کمتر است. بالاست ها معمولا دارای ضریب توان پایینی هسنتد(نزدیک 0.6) که البته با استفاده از
روش هایی می توان آن را بهبود داد که شاید به دلیل اقتصادی نبودن در ایران حداقل ندیدم.
اما در مورد اعوجاج هارمونیک، همانطوری که گفتم جریان ورودی این بارها سوزنی شکل است که شباهت آنچنانی به شکل موج سینوسی ندارد ،خوب همین موضوع باعث می شود که طیف سری فوریه جریان دارای هارمونیک های زیادی باشد البته توجه کنید اندازه پالس های سوزنی شکل جریان به اندازه خازن صافی وابسته است از طرف دیگر اندازه ریپل ولتاژ هم به این خازن وابسته است یعنی هرچه اندازه خازن بیشتر شود میزان ریپل کمتر و سوزن
جریان تیزتر می شود! و میزان هارمونیک افزایش می یابد که باعث افزایش توان ری اکتیو می شود به هر حال طراح باید مصالحه ای بین این دو انجام دهد چون افزایش ریپل هم می تواند باعث عمر کمتر و سوختن ترانزیستورها شود که البته اندازه ریپل به اهم لامپ و مدار هم وابسته است که این موضوع هم
در اندازه خازن تاثیر دارد .
اما لامپ های قدیمی(لامپ های التهابی) نسبت به این لامپ ها ضریب توان بالاتری داشنتد و جریانشون کاملا شبیه ولتاژشون بود(خدا بیامرزه!)اصولا رفتار مقاومتی داشتند و به اندازه این بارها(لامپ کم مصرف) تاثیر منفی روی جریان شبکه نداشتند ولی خوب راندمانشون پایین بود.
بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...
با سلام و درود
سوال خوبی است :applause:
یک سو کننده های دیودی که برای تبدیل ولتاژ AC به DC استفاده می شوند در حالتی که با بار مقاومتی کار کنند می توانند ماکزیمم ضریب توانی تا 0.9
داشته باشند که این موضوع برای بارهای راکتیو بسیار کمتر است. بالاست ها معمولا دارای ضریب توان پایینی هسنتد(نزدیک 0.6) که البته با استفاده از
روش هایی می توان آن را بهبود داد که شاید به دلیل اقتصادی نبودن در ایران حداقل ندیدم.
اما در مورد اعوجاج هارمونیک، همانطوری که گفتم جریان ورودی این بارها سوزنی شکل است که شباهت آنچنانی به شکل موج سینوسی ندارد ،خوب همین موضوع باعث می شود که طیف سری فوریه جریان دارای هارمونیک های زیادی باشد البته توجه کنید اندازه پالس های سوزنی شکل جریان به اندازه خازن صافی وابسته است از طرف دیگر اندازه ریپل ولتاژ هم به این خازن وابسته است یعنی هرچه اندازه خازن بیشتر شود میزان ریپل کمتر و سوزن
جریان تیزتر می شود! و میزان هارمونیک افزایش می یابد که باعث افزایش توان ری اکتیو می شود به هر حال طراح باید مصالحه ای بین این دو انجام دهد چون افزایش ریپل هم می تواند باعث عمر کمتر و سوختن ترانزیستورها شود که البته اندازه ریپل به اهم لامپ و مدار هم وابسته است که این موضوع هم
در اندازه خازن تاثیر دارد .
اما لامپ های قدیمی(لامپ های التهابی) نسبت به این لامپ ها ضریب توان بالاتری داشنتد و جریانشون کاملا شبیه ولتاژشون بود(خدا بیامرزه!)اصولا رفتار مقاومتی داشتند و به اندازه این بارها(لامپ کم مصرف) تاثیر منفی روی جریان شبکه نداشتند ولی خوب راندمانشون پایین بود.
سلام
ممنون
شما گفتید خدا بیامرز
ولی این لامپ ها اعوجاج نداشتند و لامپ کم مصرف جدید دارند ممکن جبران سازی شبکه این لامپ ها زیاد باشه ؟ و باعث ریپل روی شبکه شود که این را دستگاهها بهتر متوجه می شوند و ممکنه آسیب بزنه
چه تمهیداتی شرکن برق نه فقط در ایران بلکه در دنیا کردن . در دنیا مثل ایران از این نوع لامپ ها استفاده می کنند ؟
با سلام
بحث نسبتا طولانی است و نمی شود در چند سطر آن را بیان کرد ولی به صورت خلاصه عرض می کنم.
اولا لامپ کم مصرف تنها مصرف کننده غیرخطی و هارمونیک زا نیست مصرف کننده هایی مانند تلوزیون و کامپیوتر را نیز می توان نام برد. اما علت اصلی وجود هارمونیک در شبکه عمدتا به دلیل وجود مصرف کننده های غیرخطی در شبکه فشار ضعیف است.
ابتدا در مورد THD صحبت کنیم:
THD مصزف کننده های خطی مانند یخچال و جاروبرقی و... معملا کمتر از 15 تا 20 درصد است و در مورد مصرف کننده های غیر خطی THD جریان در حدود بیش از صد درصد است. البته در مورد THD یک بار غیرخطی باید به میزان مصرف هم دقت کرد مثلا کامپیوتر تقریبا 6 تا 7 برابر یک لامپ کم مصرف جریان می کشد و همچنین میزان درصد مصرف آن وسیله نسبت به کل و...
در مورد بالاست الکترونیک میزان THD ، با فرض صفر بودن هارمونیک های دیگر و فقط برای هارمونیک های سوم وپنجم در حدود 105 درصد است ولی با این حال میزان صرفه جویی مصرف در برابر ایجاد هارمونیک تولیدی توسط آن به قدری بود که استاندارد IEC61000-3-2 به این صورت تغییر کرد که در آن هارمونیک سوم جریان باید کمتر یا مساوی 86 درصد و هارمونیک پنجم کمتر یا مساوی 61 درصد باشد و موارد دیگر که در کنترل میزان هارمونیک
این لامپ ها تاثیر دارد.
البته در مورد کنترل میزان هارمونیک این بارها میشود توسط فیلتر هایی میزان آن را تا حد قابل قبولی کاهش داد در مورد استاندارد IEC تا جایی که اطلاع دارم بالاست هایی که به صورت یارانه ای توزیع می شوند آن را رعایت می کنند اما در مورد باقی موارد نمی دانم.
البته بارهای هارمونیک زا زمانی که همراه با بارهای خطی مورد استفاده قرار می گیرند به دلیل بزرگی مصارف خطی تاثیر جریان هارمونیک آنها کم میشود. در کشورهای خارجی هم از این لامپ ها استفاده می شود اما استانداردها را بهتر رعایت می کنند و در مورد بارهای غیر خطی با توان بالا حتما از فیلتر و PFC استفاده می شود و ...
متشکرم از اطلاعاتی که کسب کردم فقط می خواستم بگم که لامپ کم مصرفی که فیلامانش می سوزه وشیشه اش سیاه میشه کاری میشه کرد که دوباره روشن بشن و چرا فقط یک طرف لامپ میسوزه ممنونم نرلر
متشکرم از اطلاعاتی که کسب کردم فقط می خواستم بگم که لامپ کم مصرفی که فیلامانش می سوزه وشیشه اش سیاه میشه کاری میشه کرد که دوباره روشن بشن و چرا فقط یک طرف لامپ میسوزه ممنونم نرلر
---------------------------
با سلام :mrgreen:
نه تا جایی که میدونم نمیشه براش کاری کرد باید اگر بالاست سالم است حباب عوض بشه.در مورد سوختن یک طرف لامپ، به نظر خودت چقدر شانس وجود دارد که هر دو فلیمان دو طرف لامپ با هم در یک زمان بسوزه؟؟!!
دوستان سلام. متاسفانه این لامپ چراغ خوابه که تو پستهای قبلی راهنمائیم کردید دوباره خاموش شد و بازم روشن
نمیشه. یه سوال : میشه یه لامپ کم مصرف 11 واتی بخرم وبرد داخلش رو جای این چینیه بزارم؟
یعنی اشکال از ترانزیستور و خازن به دلیل عمر زیاد و تاثیر گرمای مداره یا از گاز تو لامپ هم می تونه باشه؟
به نظرتون برای رفع این تأثیر گرما باید چی کرد تا این دو قطعه دیر تر خراب بشن
شکر که این سرا را دست بشر نداد
ورنه بجز خرابی دست بشر ندارد
شکر که دست من را،دست قلم زدن نسیت
ورنه بجز تباهی دست ترم ندارد
داداش شما این همه بحث کردین یه مدار هم بگین که بشه یه لامپ حد اقل 20 واتی فلور سنت(کم مصرف خدمون ) رو با باطری ماشین درست کرد البته اون طوری که من میدونم حد اقل یه سلف غیر قابل ساخت داره :cry2: :cry2:
1-هر دلیلی که باعث روشن شدن هر دو ترانزیستور به صورت همزمان شود(برعکس بودن یا نبود یکی از دیودهای مدار(اگه گفتی کدوم!) یا اشتباه در پیچیدن سیم پیچ های تروید .البته این حالت ها بیشتر در خط تولید پیش می آید و...)
2-کوچک بودن اندازه خازن صافی یا رفتار اهمی زیاد حباب که همه این موارد باعث افزایش ریپل شده و ترانزیستورها به مرور داغ شده و عمرشون کم میشه تا سرانجام یک روز می ترکن!!
3-کیفیت نامناسب قطعات مثلا ترانزیسورهایی که کیفیت نامناسبی دارند اتلاف بیشتری از حالت معمول دارن (باید همون اول در کارخانه به صورت رندوم تست بشه) و البته کیفیت خازن صافی(که این خیلی مهمه) و دیودها.
4-به هر دلیلی که بالاست به حالت تشدید یا رزونانس برود اما حباب روشن نشود.
5-مشکلات شبکه برق و شرایط نامناسب که در آن بالاست کار می کند.
سلام. می خواستم یک بورد بالاست برای راه اندازی چند تا لامپ کم مصرف طراحی کنم واتش مهمه و از ترانزیستور 13009 می خوام استفاده کنم. کسی می تونه اطلاعاتی در این مورد در اختیارم بذاره؟
دیدگاه