اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

نوشته اصلی توسط B2
    اقا اینم نقشه فقط شرمنده که دوربین کانن نداشتم :cry: با K510 انداختم اگه خیلی بده(که هست) باید با پروتیوس بکشم ولی خب وقتم خیلی کمه.... انشاا.. کارت راه میفته.
    اینم دیتاشیت ترانزیستور فقط پکیجش فرق میکنه .راستی چی شد کاری کردید؟ ترانزیستورهارو چطوری چک میکنی؟
    ببین دوست عزیز من یه طرح از روی فیبر به همراه قطعاتش که روش نصب شده تو محیط sprint layout می ذارم . باتوجه به این طرح میشه پایه ترانزیستورها
    رو دقیقا برام معلوم کنی . در ضمن به اون خازن 10 میکروئی یه نگاه بنداز. بنظرتون اشتباه وصل نشده؟ اگه اشتباهه پس قبلا چطوری کار می کرده؟ کلا تحلیلی
    از این مدار و نحوه عملکردش می تونید بدید؟ بازم ممنونم .

دیدگاه

با تشکر فراوان از Ghasede del بله تو نقشه من ترانس رو اشتباه کشیدم(عجب سوتیه بزرگی ) ولی بقیش درسته پایه بیس ترانزیستورها دقیقا وصل میشه به پایه منفی دیودهای d5وd6 کلکتور هم که وسط هست. منم ترانزیستور رو همونطوری چک میکنم و پایه ای که عدد (اختلاف پتانسیل) بیشتری نشون میده امیتره .خازن هم اشتباه نیست. همونطور که Ghasede del عزیز گفت اون دو تا خازن پولی استر میتونه خراب باشه من با خازن سنج اهمترم تست میکنم ولی فکر کنم عوضشون کنی راحت تری
      طرز کار رو که دیگه مهندسا باید بگن(مثل اقای کوهستانی اقای عزیزی و...) ولی اگه برای تعمیر میخوای خیلی لازم نیست(برای اثبات میتونید یه سر برید پیش تعمیرکار محلتون)
      در کل اگه هه مقاومتها ودیودها و ترانزیستورها سالمن باید بری سراغ خازنها و به نظر من عوضشون کن چون قیمتی ندارن(نهایت صد تومن)

دیدگاه

سلام
        قاب این لامپ چگونه باز میشه؟
        با تشکر

دیدگاه

آقا خازنها رو هم عوض کردم ولی درست نشد؟ دیگه نمی دونم چکار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعید نثاریان
            سلام
            قاب این لامپ چگونه باز میشه؟
            با تشکر
            به راحتی یه پیچگوشتی دو پخ بزار لا درز لامپ حولش بده بالا
            کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
            ولتر

دیدگاه

اقا یا ترانزیستورها رو اشتباه زدی (یه عکس بزاری بد نیست) یا ترانزیستورها خرابن ولی با اهممتر نشون نمیدن راستی تو تست ترانزیستور اهممتر چه اعدادی نشون میده؟ معمولا ترانزییستور سالم از بیس تا امیتر حدود 0.650 وتا کلکتو یه مقدار پایینتر حدود 0.630 نشون میده یه مقدار بالا پایین درسته ولی باید تو همین رنج باشه.

دیدگاه

سلام
                دوستان برای تعمیر یک برد تحلیل عملکرد خیلی کمک میکنه . دو سه مدل بالاست لامپ کم مصرف وجود داره .در یک مدل هسته تروئید وجود نداره و دو سیم پیچ تحریک سویچها روی L پیچیده میشه.
                ودر مدلی دیگر در مسیر تحریک بیس سویچها خازن وجود داره. در این مدلها نوع عملکرد تقریبآ یکسانه. خوب حالا سعی می کنیم مدار بالا رو تحلیل کنیم.

T1 - T2 - T3 هر سه روی یک هسته تروئید هستند و T2 -T3 عکس هم پیچیده میشوند و وظیفه ترانس پالس به عهده هسته تروئید میباشد خوب بعد از
                اتصال مدار به منبع تغذیه شهری جریان یکسو شده و توسط مقاومت ضربه گیر R1 خازن C1 رو تا حدود 310v شارژ میکنه . تا اینجا ترانزیستورها خاموشند.
                R3-C2 وظیفه دشارژ خازن های C4-C3 رو که احتمال داره هنوز از استفاده قبلی شارژ مونده باشن رو به عهده دارندهمچنین بعنوان اسنوبر برای Q1 نیز عمل میکنند.
                در شروع R2 خازن C5 رو شارژ میکنه وقتی ولتاژ C5 به ولتاژ شکست دیاک (35v) رسید. دیاک هادی شده قسمتی از انرژی خازن توسط دیاک و R6 باعث روشن شدن
                Q2 میشود در این حال مسیر جریان از فیلامان لامپ Q2-T1 -L - C3 -C4 بسته شده و بطور خلاصه عبور جریان از T1 باعث ایجاد فیدبک مثبت شده مدار بصورت اسیلاتور
                شروع به نوسان میکند و ON-OFF شدن یک در میان ترانزیستورها تولید سیگنال مربعی متقارن میکند.
                در لحظه اول لامپ خاموشه C4 -C3 -L -T1 تشکیل یک رزونانس سری LC رو میدن و فرکانس مدار رو به سمت فرکانس رزونانس میبرن.
                بعد از کسری از ثانیه مدار در حال رزونانس در میاد و ولتاژ دو سر C4 بطور وحشتناکی افزایش پیدا میکنه(حدود ولت 800 ) که باعث یونیزه شدن گاز داخل حباب لامپ شده
                لامپ روشن شده ولتا ژ دو سر C4 به حدود 60 ولت محدود میشود و با حذف اثر C4 و پایین آوردن ضریب کیفیت مدار تانک . مدار از رزونانس دور می شود.
                اما به دلیل وجود فیدبک T1- T2 -T3 اسیلاتور همچنان به کار خود ادامه می دهد. جریان عبوری لامپ را روشن نگاه میدارد.
                وظیفه دیود D جلو گیری از شارژ مجدد خازن C5 و تحریک بی مورد Q2 در حین کار میباشد. این عمل با دشارژ پی در پی C5 از طریق D و Q2 صورت می گیرد.

http://www.ecapic.ir/image/ECA-100111130120.jpg

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del

سلام
                  دوستان برای تعمیر یک برد تحلیل عملکرد خیلی کمک میکنه . دو سه مدل بالاست لامپ کم مصرف وجود داره .در یک مدل هسته تروئید وجود نداره و دو سیم پیچ تحریک سویچها روی L پیچیده میشه.
                  ودر مدلی دیگر در مسیر تحریک بیس سویچها خازن وجود داره. در این مدلها نوع عملکرد تقریبآ یکسانه. خوب حالا سعی می کنیم مدار بالا رو تحلیل کنیم.

T1 - T2 - T3 هر سه روی یک هسته تروئید هستند و T2 -T3 عکس هم پیچیده میشوند و وظیفه ترانس پالس به عهده هسته تروئید میباشد خوب بعد از
                  اتصال مدار به منبع تغذیه شهری جریان یکسو شده و توسط مقاومت ضربه گیر R1 خازن C1 رو تا حدود 310v شارژ میکنه . تا اینجا ترانزیستورها خاموشند.
                  R3-C2 وظیفه دشارژ خازن های C4-C3 رو که احتمال داره هنوز از استفاده قبلی شارژ مونده باشن رو به عهده دارندهمچنین بعنوان اسنوبر برای Q1 نیز عمل میکنند.
                  در شروع R2 خازن C5 رو شارژ میکنه وقتی ولتاژ C5 به ولتاژ شکست دیاک (35v) رسید. دیاک هادی شده قسمتی از انرژی خازن توسط دیاک و R6 باعث روشن شدن
                  Q2 میشود در این حال مسیر جریان از فیلامان لامپ Q2-T1 -L - C3 -C4 بسته شده و بطور خلاصه عبور جریان از T1 باعث ایجاد فیدبک مثبت شده مدار بصورت اسیلاتور
                  شروع به نوسان میکند و ON-OFF شدن یک در میان ترانزیستورها تولید سیگنال مربعی متقارن میکند.
                  در لحظه اول لامپ خاموشه C4 -C3 -L -T1 تشکیل یک رزونانس سری LC رو میدن و فرکانس مدار رو به سمت فرکانس رزونانس میبرن.
                  بعد از کسری از ثانیه مدار در حال رزونانس در میاد و ولتاژ دو سر C4 بطور وحشتناکی افزایش پیدا میکنه(حدود ولت 800 ) که باعث یونیزه شدن گاز داخل حباب لامپ شده
                  لامپ روشن شده ولتا ژ دو سر C4 به حدود 60 ولت محدود میشود و با حذف اثر C4 و پایین آوردن ضریب کیفیت مدار تانک . مدار از رزونانس دور می شود.
                  اما به دلیل وجود فیدبک T1- T2 -T3 اسیلاتور همچنان به کار خود ادامه می دهد. جریان عبوری لامپ را روشن نگاه میدارد.
                  وظیفه دیود D جلو گیری از شارژ مجدد خازن C5 و تحریک بی مورد Q2 در حین کار میباشد. این عمل با دشارژ پی در پی C5 از طریق D و Q2 صورت می گیرد.

دوست عزیز اگه اشکالی نداره وممکنه براتون اون طرح فیبری که من گذاشتم رو میشه شماتیکش رو بذارید وروی اون توضیح بدید. البته همونطور که می بینید یکی از دوستان قبلا زحمت این کار رو کشیدند ؛ که باز هم جای تشکر داره؛ ولی هنوز با اون چیزی که روی فیبر موجوده کمی تفاوت داره واین
                  تفاوت باعث سر در گمی ایم شده. من توی این مدار ی که دارم وعکسش رو گذاشته ام چیزی به نام ترایاک ندارم وضمنا مهتابی مورد استفاده تو این
                  چراغ فقط دو سر داره نه چهار تا؟ !!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                    اقا یا ترانزیستورها رو اشتباه زدی (یه عکس بزاری بد نیست) یا ترانزیستورها خرابن ولی با اهممتر نشون نمیدن راستی تو تست ترانزیستور اهممتر چه اعدادی نشون میده؟ معمولا ترانزییستور سالم از بیس تا امیتر حدود 0.650 وتا کلکتو یه مقدار پایینتر حدود 0.630 نشون میده یه مقدار بالا پایین درسته ولی باید تو همین رنج باشه.
                    فکر نمیکنم اشتباه جازده باشم. اگه همونطور که فرمودید منفی دیودها( سمت خط دار دیود ) می بایستی به بیس ترانزیستورها بره ؛ فکر می کنم درست جا
                    زدم . امشب یه عکس می گیرم می ذارم. درضمن عددی که اهممتر بین پایه بیس-امیتر نشون میده 681 وبرای پایه بیس -کلکتور 655 هستش. ببین
                    دوست عزیز تو اون شماتیک که شما زحمتشو کشیدید ورسم کردید من قسمت پل دیودی و ترانس مهتابی رو متوجه نشدم ؛ این دو قسمت با قطعات نصب شده روی برد کمی مغایرت داره اگه براتون مقدوره یه بررسی و دقیقترش رو بذارید. ممنون میشم. باز هم تشکر

دیدگاه

اقا جون من منطزر بچه ها هستم بی زحمت یه سوال از سیم کشای دم کو چشون بپرسن ببینن این هالو ژنا که 21 تا led دارن و با 220 ولت کار می کنن چنده 2000 تومان من خریدم ولی یه 50 تا لازم دارم ببینین چنده پلیز :cry2:
                      مرسی ترو خدا بپرسین
                      [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

دوست عزیز اگه اشکالی نداره وممکنه براتون اون طرح فیبری که من گذاشتم رو میشه شماتیکش رو بذارید وروی اون توضیح بدید. البته همونطور که می بینید یکی از دوستان قبلا زحمت این کار رو کشیدند ؛ که باز هم جای تشکر داره؛ ولی هنوز با اون چیزی که روی فیبر موجوده کمی تفاوت داره واین
                        تفاوت باعث سر در گمی ایم شده. من توی این مدار ی که دارم وعکسش رو گذاشته ام چیزی به نام ترایاک ندارم وضمنا مهتابی مورد استفاده تو این

سلام
                        طرح شما رو می کشم :smile:
                        یه مشکل در طرح شما میبینم که شاید شما فراموش کردین قرار بدین اونم خازن دو سر لامپه.که اگه وجود نداشته باشه
                        لامپ روشن نمیشه مقدار اونم بینه 2.2 تا 4.7 نانو فاراد و ولتاژشم 600 ولت. لامپ چهار سر با دو سر فرقشون اینه که اگه لامپ چهار سر
                        در مدار نباشه ومدار رو به برق بزنی هیچ اتفاقی نمی افتد. اما اگه مدار لامپ دو سر رو بدون لامپ به برق بزنی حتما میسوزه.
                        البته مدار شما چون خازن دو سر لامپ وجود نداره اتفاقی براش نمی افتد.ولی لامپت روشن نمیشه. همچنین در مدار لامپ
                        دو سر وقتی عمر لامپ به پایان برسه مدار هم خواهد سوخت. اگر همینطور که کشیدی خازن تو مدارت وجود نداره باید حتما
                        بیرون از مدار روی سر لامپت قرار بگیره اگه نیست افتاده خازنو بزار مشکلت برطرف میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del

سلام
                          طرح شما رو می کشم :smile:
                          یه مشکل در طرح شما میبینم که شاید شما فراموش کردین قرار بدین اونم خازن دو سر لامپه.که اگه وجود نداشته باشه
                          لامپ روشن نمیشه مقدار اونم بینه 2.2 تا 4.7 نانو فاراد و ولتاژشم 600 ولت. لامپ چهار سر با دو سر فرقشون اینه که اگه لامپ چهار سر
                          در مدار نباشه ومدار رو به برق بزنی هیچ اتفاقی نمی افتد. اما اگه مدار لامپ دو سر رو بدون لامپ به برق بزنی حتما میسوزه.
                          البته مدار شما چون خازن دو سر لامپ وجود نداره اتفاقی براش نمی افتد.ولی لامپت روشن نمیشه. همچنین در مدار لامپ
                          دو سر وقتی عمر لامپ به پایان برسه مدار هم خواهد سوخت. اگر همینطور که کشیدی خازن تو مدارت وجود نداره باید حتما
                          بیرون از مدار روی سر لامپت قرار بگیره اگه نیست افتاده خازنو بزار مشکلت برطرف میشه
                          دوست عزیز منظورتون اینه که دوسر لامپ مهتابی دو سر یه خازن موازی کنم ؟ توی برد که عکسش رو کذاشتم
                          همونطور که میبینید هیچ خازنی قرار نداره . شماتیک sprint layout رو هم دقیقا از روی برد منتقل کرده ام.
                          حالا تو خود چراغ پایه مهتابی رو که نمی دونم شاید اون تو خارج از مدار گذاشته باشند. امشب چک
                          می کنم ولی اگه نبود چی؟

دیدگاه

باید باشه اگه نبود بزار. بهتر نیست مسیر اتصالات را چک کنی یا اینکه لامپ رو جدا کنی و مستقیم به برد وصل کنی .
                            البته کیفیت این چراغ های مطالعه زیاد خوب نیست و دقت زیادی در ساختشون نیست.فله ای اند دیگه معمولا ساخت چینند.
                            لامپ های کم مصرف وطنی کیفیت خوبی دارند.

دیدگاه

اقا ظاهرا ترانزیستورها سالمند. درباره پل دیود که چهار تا دیود به صورت پل وصل شدن وچیز خاصی نداره. درباره ترانس هم با اون فایل pcb که گذاشتی دیگه همه چیز معلوم شد به جای ترانس من یه سیم پیچ دو سر بزار.
                              نا شکری کردم همون k510 هم امشب دستم نیست وگرنه برات میذاشتم.

دیدگاه

فقط شروع به کارش با نوع قبلی فرق داره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X