اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار آمپلی فایر با 2n3773

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار آمپلی فایر با 2n3773

خدمت دوستمون عرض کنم که اون وات هایی که واسه دستگاه های صوتی مشخص میآ‌کنن تجاریه و پایه اساس علمی نداره
    با 4500 وات میآ‌شه یه خونه رو ویرون کرد
    با یه حساب ساده متوجه میآ‌شید که اگه یه آمپلی 12 ولت 4500 واسه ماشین وجود داشته باشه باید یه چیزی در حدود 400 آمپر جریان بکشه!!(P=V.A)
    واسه 24 ولت میآ‌شه حدود 200
    اگه اشتباه گفتم دوستان تصحیح کنن

دیدگاه

نمیخواهم وارد این مسائل بشم چون توش بحث خیلی هست و یه علمه برا خودش..

من خودم 2-3 سال از عمرم رو توی این قضیه گذروندم و یه زره اطلاعات دارم..

در مورد توان بالا اینطوری هم که شما می فرمایید نیست..

حالا چند نمونه رو بهتون معرفی میکنم :

برند JBL و Crown رو شاید بعضی ها شنیده باشند ، برند JBL یه سری از محصولاتش که رده بالا هستند رو با GTi مشخص میکنه..امپلیفایرهای این سری با همکاری Crown ساخته شده اند که یکی از موفق ترین برندها در زمینه Power Amplifier هست.این امپلیفایری که عکسش رو میخواهم بزارم مخصوص این نیست که مثلا شما بخواهید توی ماشینتون ببنید ، بلکه برای Show Car ها و نمایشگاها و مسابقات DB Drag هست.

JBL A6000GTi

Output power @1% THD 100Hz 14.4 volts
      Dual Mono Configuration
      8 ohms x 2 channels . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 x 1600 watts
      4 ohms x 2 channels . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 x 2,800 watts, 460 amps
      2 ohms x 2 channels . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 x 4,150 watts, 755 amps
      Parallel Configuration
      2 ohms x 1 channel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 x 5,300 watts
      1 ohm x 1 channel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 x 7,700 watts
      Bridged Configuration
      4 ohms x 1 channel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 x 8200 watts 760 amps
      Output power @1% THD 100Hz 12.5 volts
      Dual Mono Configuration
      8 ohms x 2 channels . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 x 1213 watts
      4 ohms x 2 channels . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 x 2050 watts
      2 ohms x 2 channels . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 x 3150 watts
      Parallel Configuration
      2 ohms x 1 channel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 x 5300 watts
      1 ohm x 1 channel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 x 5900 watts
      Bridged Configuration
      4 ohms x 1 channel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 x 6250 watts 760 amps
      Distortion at rated power, 100Hz (6,000 watts) . . . . 0.043% @ 2 ohms
      Input sensitivity (4 ohm) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 150mV – 8.5 volts
      Frequency response (±1dB) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 Hz – 250 Hz
      S/N (A-weighted, below clipping ) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 96 dB
      Damping Factor @ 100Hz, 4 ohms . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 102
      Idle current . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2.2 amps
      Slew rate . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 V/us
      Standby current . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65 mA
      Efficiency at full power, 4 ohms / Ch. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 85%
      Efficiency at full power, 2 ohms / Ch. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76%
      Maximum current consumption, unclipped sine . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
      . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 760 Amps @ 1% THD, 8200 watts
      Crossover
      Crossover slope . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 / 24 dB, switched
      Crossover range . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32 – 320Hz
      Crossover damping (DBO boost) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Variable
      Low frequency boost (via crossover damping) . . . . . . . . . . . 0 - +12dB
      Other
      Remote level control . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Yes, untested
      Phase control . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0 – 180 degrees
      Warranty . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Limited three years
      Dimensions . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23” x 29 3/8” x 6 1/2”
      Weight . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 88 pounds

عکس کلی از داخل :

http://www.ecapic.ir/image/ECA-100218213233.jpg

عکس از DC-DC Converter :

http://www.ecapic.ir/image/ECA-100218213343.jpg

عکس از تقویت کننده :

http://www.ecapic.ir/image/ECA-100218213441.jpg

برای اینکه بزرگیش رو حس کنید :

http://www.ecapic.ir/image/ECA-100218213538.jpg

نمونه ی بعدی متعلق به برند Soundstream هست - به گفته ی سازنده 15 کیلووات توان داره..

Triple.x 15000

عکس از داخلش (بعید میدونم بتونید این عکس رو پیدا کنید) :

http://www.ecapic.ir/image/ECA-100218213841.jpg

اینم در مقابل یک ادمیزاد ! :

http://www.ecapic.ir/image/ECA-100218213939.jpg

باز مثلا برند Ground-Zero هست که نمایندش توی ایران با قدرت داره عمل میکنه..توی نمایشگاه ها در زمینه قدرت نفر اوله..

این برند یه مدلی داره به اسم GZPA 2.20000SPL که به گفته ی خودش 20000 وات میتونه بده و در ضمن 2 طبقه هم هست..

و

http://www.ecapic.ir/image/ECA-100218214937.jpg

یا مثلا برند کیکر قوی ترین امپلیفایرش 10000 وات هست و این عکس هم مربوط به داخلش :

خونه رو نمیدونم ، اما توی مسابقات DB Darg که روی گرفتن شدت صدای بالا (معمولا روی فر کانسهای بین 50 تا 100 هرتز) مسابقه میدن ، اگر کلاسهای ازادش رو نگاه کنید ، توانهای بالای 20000 کیلو وات رو هم میبینید ، توی یه نیگاه کلی بهتون بگم که این توان توی مسابقه به مدت چند ثانیه مورد استفاده قرار میگیره ، تعداد باتری های مخصوص (مقاومت داخلی خیلی پایین و قدرت جریان دهی خیلی بالا تو چند ثانیه) گاهی به بیش از 10 عدد میرسه و اگر توان دائم هم نیاز باشه با تعداد دینامهای بیشتر و قوی تر این مشکل برطرف میشه و کابلهای مورد استفاده قابلیت جریان دهی تا 500 امپر رو گاها دارند..

توی ایران من بیشترین رکوردی که شنیدم 143 و خورده ای دسیبل بوده که یکی از دوستان دور بنده نیز هست و با توان حدودا 2000 تا 2500 وات به این رکورد رسیده اگر اشتباه نکنم..البته بیشتر هم شاید باشه..

توی این رکورد افراد داخل اتوموبیل بودند و بدنه ماشین با لرزش خیلی شدید همراه بوده و خود افراد مورد نظر هم احساس دگرگونی اعضای داخلی و... داشته اند.
      اینم عکسهای مربوطه :

http://community.webshots.com/photo/fullsize/2429567070103383273XVgGHc
      http://community.webshots.com/photo/fullsize/2427663000103383273sJjItQ

اما توی خارج قوی ترین رکوردی که دیدم فیلمش رو 182 دسیبل و خورده ای بوده که واقعا وحشتناکه ، توی این رکورد از 8 عدد امپلیفایر 3-4 کیلووات و 2 عدد ووفر 18 اینچ دیجیتال دیزاین استفاده شده..

شیشه ها با طلق های قطور تعویض شده اند و کسی هم داخل نبوده و اگر هم بوده خدا رحمتش کنه :mrgreen:

خلاصه اینه که این مبحث خیلی جای بحث داره و اگر بخواهیم واردش بشیم یه 10 صحفه ای باید نوشت..
      امپلیفایر ماشین هم توسط ایرانی ها ساخته شده و من هم تو اینترنت و هم غیر از اون دیدم..نمونه هاش رو هم توی پست قبلم گذاشتم و میتونید برید بسازید.

دیدگاه

من متوجه نشدم حرف آقا حمید با کجای مباحث شما تناقض داشت. ایشون هم که همین رو گفت. ما هم میگیم اگه کسی بخواد 800 وات توان از آمپلی بگیره در بهترین شرایط باید 1000 وات تغذیه داشته باشه. که روی 12 ولت میشه یه باطری کامیون. اونم برای مدتی محدود. خوب شما هم به همین اشاره فرمودید. تعداد زیادی باطری مخصوص و دینام قوی و قطعاً خازنهای غول پیکر مثل 1 فاراد.
        منم اشاره کردم که آمپلیفایرهای ایرانی دست ساز و یا بهتر بگم تک ساخت هستند. بنده هم چندی پیش یه نمونه اش رو درست کردم و آمپلیش هم همینه که گذاشتم. طرف راضی بوده ولی خریدنش به صرفه تره. منم بدون دست مزد کار کردم. یه جور تجربه بود. اما برند ایرانی نداریم. شما رادیو پخش پارس رو یک برند ایرانی که موفق هم بوده میدونید. اما آیا آمپلی هم سراغ دارید که یک برند باشه و از همه مهمتر کپی نباشه؟؟
        به نظر من که کار ساده ای نیست. متاسفانه برخی از دوستان به سیستمهای صوتی به چشم یه فرستنده FM با برد 50 متر نگاه میکنند یا یک چشمک زن 2 لامپی. در حالی که واقعیت چیز دیگری است و ما خیلی عقبیم. :cry2:
        خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

از راهنمایتون ممنون .
          من هم خیلی وقت پیش یک آمپی 100 درست کردم و وقتی امتحانش کردم صدای خیلی ضعیفی داشت

صدای گوشی از اون بیشتر بود .به همین دلیل بود که من به این فکر افتادم اگه مدار 1000 وات یعنی 10 برابر شو درست کنم می تونم او نو به ماشین ببندم

از تمام دوستانی که در این موضع به من کمک کردن ممنونم

من در ایجا فهمیدم که یک آمپلی فایر 100 وات واقعی قدرت زیادی داره و مثل اونی که من درست کردم نیست
          من متوجه شدم اون عددو ارقامایبی که پشت باند یا آمپلی فایر ها مینویسن دوروغه و واقعیت چیز دیگس

آقای ashk ممنون از راهنمایتون اگه pcb مدار آمپلی فایری که در صفحه ی قبل گزاشتید بدین واقعا از تون ممنون میشم

دیدگاه

من هم خیلی وقت پیش یک آمپی 100 درست کردم و وقتی امتحانش کردم صدای خیلی ضعیفی داشت
            به نظرم آمپلی که شما ساخته اید 1 وات بوده ویا تغذیه درست و حسابی نداشته و از همه مهمتر شاید بلندگوت مناسب نبوده :question: :question: چون قدرت و کیفیتی که از یک آمپلی انتظار داریم در صورت استفاده از یک بلندگوی پیکان57 هر گز حاصل نمی شود
            پس هرگز نشه فراموش بلندگو مناسب با قوطیش :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
            [move]

URMO LAKE IS [s]THIRSTY[/s] DEAD
            [/move]

دیدگاه

یه نکتهآ‌ی مهم!!:
              شدت صدای یه آمپلی فایر 20 وات به هیچ وجه 2 برابر یه آمپلی فایر 10 وات نیست
              چون گوش انسان شدت صوت رو به صورت لگاریتمی حس میآ‌کنه برای همین یکای اندازهآ‌گیری شدت صوت ، بل (واحد کوچکترش دسیبل)هست ، نه وات

دیدگاه

دوستان من قصد منحرف کردنتون رو ندارم ولی وقت گذاشتن رو مواردی مثله آمپلی فایر که اصلا نه بازار کار خوبی داره ونه بدردمون میخوره ،اصلا جالب نیست بهر حال منم منکر این نیستم که خودتون نتونید یک آمپلی فایر قوی بسازین منم مثله شما خیلی علاقه شدیدی به آمپلی فایر داشتم و قویتر ترین آمپی فایری رو هم که ساختم با 8 تا 2SC5200 و 2SA1943 بودش،با توجه به این که این ترانزیستور ها اختصاصی برای طراحی آمپلی فایر ها HI-FI پرقدرت توسط توشیبا ساخته شده بودن ،فعلا قویترین المانی که میشه باهاش آمپلی فایر حرفه ای ساخت این ترانزیستور ها هستن(توی ایران)
                ولی اگر فقط نیاز به صدای بم دارین(می خاین به ساب ووفر وصل کنین) و یا نیاز به یک صدا قوی و با کیفیت دارین بهترین گزینه استفاده از IC هستش که به اونایی که معروفن اشاره میکنم (توی ایران هم موجوده)
                TDA7294 100W THD<1%
                TDA1557Q 2*22W THD<10%
                STK SERIS THD<1%
                از بین این آی سی ها من TDA7294 و STK رو پیشنهاد میکنم و یک مدار هم با STK4392 میزارم که واقعا قدرت بالایی داره و من خودم تستش کردم نگاه بهش نکنین که فقط 2*25 وات قدرت داره! کافیه یک بار ببندینش و در صورتی که تغذیه و بلندگوی مناسبی استفاده کرده باشین صدایی عالی داره
                http://www.ir-manup.com/u2tztfuie8a4...k4392.lyt.html

دیدگاه

راستش من زیاد موافق فرمایشات شما نیستم دوست عزیز.
                  در مورد بازار کار و بدرد بخور بودنش باید بگم بستگی به طرفش داره. من که خدا رو شکر راضیم. حداقلش اینه که یه همتی لازم داره. یه جورایی مرد عمل میخواد. دوندگی داره. درد سر و سوخت و سوز داره. ولی متاسفانه بچه های الکترونیک ما اکثراً فقط فکر پولند و صبح تا شب میشینند پشت کامپیوتر و چند تا دستور و برنامه می نویسند و کامپایل میکنند و تزریق میکنند توی آی سی و اسمش رو میزارند مهندسی الکترونیک. البته خدایی نکرده توهین تلقی نشه . اون هم بسیار سخته و دانش و تجربه لازم داره. خود من هنوز توی 8951 موندم. ولی یه چیزی رو میدونم . از اول تا آخر خیابون جمهوری که بری 50 تا آموزشگاه میبینی که از 8051 تا ARM رو آموزش میدن. ولی تا حالا دیدی جای آموزش ساخت بی سیم بدن؟؟
                  یا همین آمپلیفایر رو؟؟ من که ندیدم. میدونید چرا؟؟ چون نه کتاب داره . نه قانون. نه دستورالعمل. بلکه یه علم محض و اختصاصی است و به مراتب تجربه ای بیش از مواردی مثل میکرو لازم داره.خود من یه پروژه صوتی رو در بخشهای مختلف میکروکنترلر همین سایت عنوان کردم. هیچ کس مرد میدون نبود. ولی تا بگی یه پروژه دیجیتال دارم 60 تا آدم جوابت رو میدن. چون یه جورایی دیجیتال کارش گیره همین آنالوگه. ولی چون سخته فقط دیجیتالش رو یاد میگیریم. چرا یه شرکت چینی باید با 8954 مداری رو بسازه که ما شیعه ها لازمش داریم. تولید آی سی های کاربردی رو متوقف میکنند تا مدارات برنامه نویسی شدشون رو بفروشن. چون ما فقط تابلوی روان و رباتیک و... کار میکنیم.در حالی که برنامه نویسان قویی داریم.
                  ولی وقتی میگم یه همچین مداری لازم داریم همه میگن نمیشه. خیلی که دلگرمی بهم دادن گفتن با ARM شاید بشه که گرونه و نمیصرفه. خوب اگه نمیشه پس چرا اونها با 8954 ساختند.؟؟ :cry2:

در مورد ترانزیستورها هم باید بگم دیگه قدیمی شدند. الان 15004 یا 15024 با 30 آمپر جریان جایی برای اونها نذاشته. البته الان ماسفتها و هگزفتها میدون رو گرفتند. یه ترانزیستور فسقلی 200 ولت رو تحمل میکنه یا بیش از 40 آمپر جریان رو تحمل میکنه.
                  در مورد آی سیها هم باید عرض کنم به نظر من اینجا جای یاد گیری و تلاش برای ساخت وسازه نه پیدا کردن راحل فوری و راحت. بله راهی که شما فرمودید راحت ترین راهه نه بهترین راه.
                  تا آمپلیهایی مثل تیتان میتونند روی 4 اهم و در موزیک 2000 وات توان رو با THD<0.005% بدهند استفاده از آی سی هایی که در 20 وات THD اونها گاهاً از 1% هم میگذره زیاد جالب نیست. هرچند THD بالای 1% رو میشه واضح حس کرد و کمتر از اون زیاد محسوس نیست. ولی آی سی های سری STK که روی 8 اهم پاسخ میدهند و مناسب نیستند. ما بقی هم پاسخ فرکانسیشون و دامنه ولتاژ خروجیشون به پای مدارات گسسته نمیرسه.
                  من با 4392 زیاد کار کردم. شما هرگز نمیتونید صدایی که از مداری که من گذاشتم میگیرید از اون بگیرید و اصلاً قابل مقایسه نیستند. البته نه این که بخوام از این مدار تعریف کنم. نه اتفقاً این مدار چندان جالب نیست و حسنش ارزونی و سادگیشه. واسه همین واسه شروع خوبه و قدرت خیلی خوبی داره.
                  شما تا حالا چند تا آمپلی درست و حسابی برای ساب دیدین که توش آی سی باشه؟؟ حتی ضبط های خانگی هم اکثراً برای ساب از مدارات گسسته هرچند کوچک و کم توان استفاده میکنند.
                  بهترین گزینه برای چنین مصارفی مدارات گسسته هستند ان هم مداراتی که با تغذیه متقارن کار میکنند و بویژه مداراتی که با ماسفت و ورودی تفاضلی بسته شدند. مثل مدار800 واتی که دوستمون قرار دادن. راه اندازی چنین آمپی اگه قرار باشه درست انجام بشه کار راحتی نیست. در حالی که این مدار یکی از مدارات معتبری است که در سایتهای زیادی ازش یاد شده و شرکتها و اشخاص زیادی هم اون رو ساختند و مشخصات جالبی هم داره. مثلاً با اینکه مدار نسبتاً ساده ای داره میتونه در موزیک روی بار 2 اهم تا 1600 وات پاسخ بده.
                  خلاصه شرمنده که زیادی حرف زدم و یکمی تند مزاجم. فقط خواستم بچه ها از مدارات مشکلتر فراری نشن و بدونند که ارزشش رو داره. من یه روزی آرزو داشتم یه آمپلی بسازم که بتونه یدونه از این بلندگوهای هیئتی رو جواب بده و هر چی میگم رو یه بار تکرار کنه.
                  الان تا صبح تکرار میکنه و هر چند تا هم که دلت بخواد واست باند میبندم.اگه قرار به دلسردی و فرار از مشکلات باشه که همین یه ذره تولیدی هم که داریم از دست میدیم. از فردا باید حسرت بخوریم چرا آمپلیهای مجالسمون چینی هستند.
                  شرمنده ام و بی نهایت پوزش میخوام.

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

آقای ashk ممنون از راهنمایتون اگه pcb مدار آمپلی فایری که در صفحه ی قبل گزاشتید بدین واقعا از تون ممنون میشم

دیدگاه

فکر کنم در یکی از تایپیکهای دیگه تون هم عرض کردم بهتره روی همون 100 واتی که ساختید کار کنیم. هر چی باشه حاصل دسترنج خودتونه و با هم راهش میاندازیم و مطالب بیشتری یاد میگیریم.

دیدگاه

من این تاپیک رو دوست دارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمدرضا حسینا
                          دوستان من قصد منحرف کردنتون رو ندارم ولی وقت گذاشتن رو مواردی مثله آمپلی فایر که اصلا نه بازار کار خوبی داره ونه بدردمون میخوره ،اصلا جالب نیست بهر حال منم منکر این نیستم که خودتون نتونید یک آمپلی فایر قوی بسازین منم مثله شما خیلی علاقه شدیدی به آمپلی فایر داشتم و قویتر ترین آمپی فایری رو هم که ساختم با 8 تا 2SC5200 و 2SA1943 بودش،با توجه به این که این ترانزیستور ها اختصاصی برای طراحی آمپلی فایر ها HI-FI پرقدرت توسط توشیبا ساخته شده بودن ،فعلا قویترین المانی که میشه باهاش آمپلی فایر حرفه ای ساخت این ترانزیستور ها هستن(توی ایران)
                          ولی اگر فقط نیاز به صدای بم دارین(می خاین به ساب ووفر وصل کنین) و یا نیاز به یک صدا قوی و با کیفیت دارین بهترین گزینه استفاده از IC هستش که به اونایی که معروفن اشاره میکنم (توی ایران هم موجوده)
                          TDA7294 100W THD<1%
                          TDA1557Q 2*22W THD<10%
                          STK SERIS THD<1%
                          از بین این آی سی ها من TDA7294 و STK رو پیشنهاد میکنم و یک مدار هم با STK4392 میزارم که واقعا قدرت بالایی داره و من خودم تستش کردم نگاه بهش نکنین که فقط 2*25 وات قدرت داره! کافیه یک بار ببندینش و در صورتی که تغذیه و بلندگوی مناسبی استفاده کرده باشین صدایی عالی داره
                          http://www.ir-manup.com/u2tztfuie8a4...k4392.lyt.html
                          اگه میشه این لینک رو نو یه سایت دیگه اپ کنید

دیدگاه

من تو بحص آمپلی فایر خیلی وارد نیستم اما اگر دنبال چیزی هستی که بترکونه به نظرم با STKدرست کنی بهتر بهت جواب بده با مشخصات اسپیکری هم که گفتی باید دنبال چیزی درحد 400 الی 500 وات واقعی باشی نه 800 وات نامی
                            موفق باشی

دیدگاه

داداش من که نتونستم کل تایپکو بخونم ولی سعی کن از ایسی استفاده کنی مشکلات ترانزیستور زیاده گرم شدن نا پایداری وزوززز نویز حجم زیاد گرونی منو بودن در حالی که تکثر ای سی یا استریوو هست از ای سی های سری stk بهره ببر خیلی با حاله تو بازار مدار اماده لحیم شده استریو 15 تومن بود 400 وات استریووووو میشه 800 یه مدار کو چولو داره تنها مش کلشون ولاژ 30 ولتی شونه ولی ای سی های جالبه دی گهه هم هست من خودم با ایسی سه ولتشو در دست ساخت دارم ( چه بلایی سر سایت اومده شکلکا موجود نیستتتتت )
                              [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

400 وات با STK؟؟؟؟ :eek:
                                شاید 40 وات باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X