اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یک سوال در مورد ترانزیستور 13003

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

یک سوال در مورد ترانزیستور 13003

سلام من چهار تا ترانزیستور 13003 دستم رسیده اومدم تستشون کنم به یک چیز عجیب برخوردم گفتم دلیلشو از شما اساتید محترم بپرسم دو تا از این ترانزیستورها بیسشون آخرین پایه در طرف چپ بود (وقتی شماره آی سی رو به خودمه) و دو تا از این ترانزیستورها بیسشون طرف راست چرا؟ اینها که هر چهار تا 13003 بودن و دومین مساله برام این بود که اون دوتایی که بیسشون در طرف چپش بود وقتی اهم متر رو روی درجه تست دیود میذاشتم و سیم مشکلی اهم متر به کلتور و قرمز به امیتر بود حدود هفتصد و خورده ای نشون میداد ولی برعکس عددی نشون نمیداد ولی تو اون دو تا که بیسشون طرف راست بود در هر دو صورت کلکتور و امیتر به هم راه نمیدادن وقتی که این ترانزیستورها رو روی مدار گذاشتم (بالاست) هر چهار تا جواب دادن میخواستم بدونم چرا اینطوریه و باید در حالتی که سیم مشکلی به کلکتور و قرمز به امیتر هست راه بده (حدود 700) یا نباید راه بده و اگه نباید پس چرا مدار جواب داد با تشکر
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

پاسخ : یک سوال در مورد ترانزیستور 13003

سلام...... عزیزم.......خوب نخوندم چون ........................اما در مورد سوال اول این طبیعی هست چرا که سازنده اون ترانزیستور بیس را در طرف چپ گذاشته و اونیکی راست........وهر کارخانه استانداراد خودش داره .................... در مورد تست ترانزیستور فقط این که بهت می گم انجام بده....... بیس باید به 2 پایه امیتر و کلکتور راه بده اونم فقط تو یک جهت(npn,pnp) که عدد بین بیس وکلکتور کمتر از عدد بین بیس وامیتر است ..در ضمن یه راه دیگه تشخیص کلکتور اتصال ان پایه با بدنه فلزی است......... بین امیتر و کلکتور نباید مقاومتی وجود داشته باشه (در هر دو حالت) در غیر این صورت ترانزیستور سوخته است :read:
    ....................HELP ME GOD ...........................

WORLD ELECTRONIC................................

nasrolahymohsen@gmail.com......................... ...

دیدگاه

همچین چیزی بعیده دایی جان
      تنها چیزی که به عقل ناقص من می رسه اینه که یکی از سازنده ها دیود محافظی بصورت معکوس گذاشته بود. همین باعث شد با تست دیودی جای بیس رو اشتباه تشخیص بدی.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electronicmohsenhit
        سلام...... عزیزم.......خوب نخوندم چون ........................اما در مورد سوال اول این طبیعی هست چرا که سازنده اون ترانزیستور بیس را در طرف چپ گذاشته و اونیکی راست........وهر کارخانه استانداراد خودش داره .................... در مورد تست ترانزیستور فقط این که بهت می گم انجام بده....... بیس باید به 2 پایه امیتر و کلکتور راه بده اونم فقط تو یک جهت(npn,pnp) که عدد بین بیس وکلکتور کمتر از عدد بین بیس وامیتر است ..در ضمن یه راه دیگه تشخیص کلکتور اتصال ان پایه با بدنه فلزی است......... بین امیتر و کلکتور نباید مقاومتی وجود داشته باشه (در هر دو حالت) در غیر این صورت ترانزیستور سوخته است :read:
        سلام استاد چرا خوب نخوندی؟ چرا عصبانی شدی؟ اگه اشکالی هست تو نوشته هام بگو که رفع کنم نوشتین که بین امیتر و کلکتور نباید مقاومتی وجود داشته باشه (در هر دو حالت) پس چرا تو این چهارتا 13003 که من دارم تو دوتاشون رو اگه پراب مشکلی اهم متر رو به کلکتور و قرمز رو به امیتر وصل کنم در حالت تست دیود عدد حدود هفتصد و خورده ای نشون میده و در حالت برعکس هیچ عددی نشون نمیده ؟ ولی اون دو ترانزیستور دیگه از در هر دو طرف هیچ راهی نمیدن و هر چهار تا هم که در مدار (بالاست) گذاشتم کار میکنه ممکنه اون دو تا که اول گفتم نیم سوز شده باشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
          همچین چیزی بعیده دایی جان
          تنها چیزی که به عقل ناقص من می رسه اینه که یکی از سازنده ها دیود محافظی بصورت معکوس گذاشته بود. همین باعث شد با تست دیودی جای بیس رو اشتباه تشخیص بدی.
          سلام استاد خسته نباشی ممنون ازتون چه چیزی بعیده؟ اگه منظورتون جای بیسه که در دیتاشیتهای زیر هم ظاهرا جای بیس در دو جای مختلفه

استاد به نظر شما چرا رابطه بین کلکتور و امیتر تو اون دوتا 13003 اونطوری که در پست قبل گفتم؟
          با تشکر

دیدگاه

بی خیال شو دایی جان
            ما از بچگی تابحال کلی BJT دیدیم و هیچکدوم اینجوری نبود.
            امان از دست این چشم بادمی ها :biggrin:
            با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دوستمون در بالا درست میگه . هر کارخونه ای استاندارد پکیج خودشو داره . قاعدتا نباید
              اینجوری باشه ولی این سیاست تولید کننده ها هستش که مشتری رو به برند و مارک
              خودشون عادت بدند .
              کسانی که کار فنی انجام میدن و با قطعات الکترونیک سروکار دارند این موارد رو دیدند .
              من دو مدل BC550 دارم . یکیش کلکتور وسطه و چینیه . یکیش بیس وسطه و فیلیپسه .
              باز هم عید آمد و ما لختیم...

دیدگاه

در مورد دیود محافظ......... اگر اشتباه نکنم این ترانزیستور bjt است ودیود محافظ no.......................

وتو مدارات لامپ کم مصرف کوچک از این سری ترانزیستور استفاده میشه......... در مورد تست .... یا اشتباه می کنی ........... یا ترانزیستور مشکل داره.............. یا سر کاریممممممممممممممممممم ...........

دیدگاه

سلام با تشکر از همه دوستان که کمکم کردن نه اشتباه نمیکنم چند بار امتحان کردم و وقتی که پراب منفی به کلکتور بود و مثبت به امیتر در حات تست دیود مولتی متر عدد حدود 700 رو نشون میداد با این تعاریف ممکنه ترانزیستور مشکل داشته باشه ولی علی الظاهر جواب میده کلا در هر ترانزیستور NPN کلکتور و امیتر نباید اصلا به هم راه بدن از هیچکدوم طرف؟؟؟؟؟؟؟ با تشکر از همه که کمک کردن

دیدگاه

سلام........... اره...(pnp,npn)..... نباید بین امیتر و کلکتور در هر حالت ارتباطی باشه مگر اینکه دیود محافظ داشته باشه که در انصورت اونم فقط از یک طرف راه میده.................. در ضمن هرچه مقاومت بین امیتر وکلکتور به بی نهایت نزدیک باشه( نشتی کمتر) ترانزیستور با کیفیت تره.................... راستی شما تو مدار اونو تست می کنید.................... شایدم مولتی متر خراب باشه........... عکسش بزار ببینیم ......

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                      سلام من چهار تا ترانزیستور 13003 دستم رسیده اومدم تستشون کنم به یک چیز عجیب برخوردم گفتم دلیلشو از شما اساتید محترم بپرسم دو تا از این ترانزیستورها بیسشون آخرین پایه در طرف چپ بود (وقتی شماره آی سی رو به خودمه) و دو تا از این ترانزیستورها بیسشون طرف راست چرا؟ اینها که هر چهار تا 13003 بودن و دومین مساله برام این بود که اون دوتایی که بیسشون در طرف چپش بود وقتی اهم متر رو روی درجه تست دیود میذاشتم و سیم مشکلی اهم متر به کلتور و قرمز به امیتر بود حدود هفتصد و خورده ای نشون میداد ولی برعکس عددی نشون نمیداد ولی تو اون دو تا که بیسشون طرف راست بود در هر دو صورت کلکتور و امیتر به هم راه نمیدادن وقتی که این ترانزیستورها رو روی مدار گذاشتم (بالاست) هر چهار تا جواب دادن میخواستم بدونم چرا اینطوریه و باید در حالتی که سیم مشکلی به کلکتور و قرمز به امیتر هست راه بده (حدود 700) یا نباید راه بده و اگه نباید پس چرا مدار جواب داد با تشکر
                      شما درست می گید این مورد رو در 13003 من خودم هم قبلا دیده بودم . 13003 تولید Firchiled و ST استاندارد هستند ولی 13003 ای بی نام ونشون به دستم رسیده بود که شبیه BD139 بود وپایه های بیس و امیترش جابجا بود یعنی باید برعکس تو مدار بذاریم تا کار کنه .

دیدگاه

سلام........... اره...(pnp,npn)..... نباید بین امیتر و کلکتور در هر حالت ارتباطی باشه مگر اینکه دیود محافظ داشته باشه که در انصورت اونم فقط از یک طرف راه میده.................. در ضمن هرچه مقاومت بین امیتر وکلکتور به بی نهایت نزدیک باشه( نشتی کمتر) ترانزیستور با کیفیت تره.................... راستی شما تو مدار اونو تست می کنید.................... شایدم مولتی متر خراب باشه........... عکسش بزار ببینیم ......
                        سلام با تشکر از شما نه ترانزیستور رو میارم بیرون از مدار بعد تست میکنم و مولتی متر سالمه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Persian.Bright
                          شما درست می گید این مورد رو در 13003 من خودم هم قبلا دیده بودم . 13003 تولید Firchiled و ST استاندارد هستند ولی 13003 ای بی نام ونشون به دستم رسیده بود که شبیه BD139 بود وپایه های بیس و امیترش جابجا بود یعنی باید برعکس تو مدار بذاریم تا کار کنه .
                          عزیزم اینو که همه میدونیم و تو تاپیک قبلی بهت گفته بودم که هر سازنده استاندارد خودشو داره..............
                          مشگل ما سر این بود که با جرات می گفتی که بین امیتر و کلکتور ارتباط هست و تو مدار جواب میده........... که ما هم نفی کردیم........... پس پایه ها را اشتباه تشخیص دادی........... من بهت گفته بودم که چجوری پایه ها را تشخیص بدی............... اما اینکار را نکردی :nice:

دیدگاه

سلام
                            هیچ مشکلی برای مدار پیش نمیاد من خودم چند روز پیش 6 تا لامپ کم مصرف رو با هیمن ترانزیستورهای13003 که جهتشون فرق میکرد درست کردم و دارن کار میدن
                            فقط شما باید باید بیس کلکتور امیتر رو با مدار درست ببندید تا مشکلی پیش نیاد.
                            موفق باشید..

خلاص :nerd:

دیدگاه

عزیزم اینو که همه میدونیم و تو تاپیک قبلی بهت گفته بودم که هر سازنده استاندارد خودشو داره..............
                              مشگل ما سر این بود که با جرات می گفتی که بین امیتر و کلکتور ارتباط هست و تو مدار جواب میده........... که ما هم نفی کردیم........... پس پایه ها را اشتباه تشخیص دادی........... من بهت گفته بودم که چجوری پایه ها را تشخیص بدی............... اما اینکار را نکردی :nice:
                              سلام استاد اونکه شما جوابشونو نقل قول کردی دوست عزیز پرشین برات بود نه من. پایه ها رو دقیق تشخیص دادم و ممنونم از جوابتون و جوابهاتون رو دقیق خوندم ولی باور کنید دقیق تست کردم و بیرون از مدار هر دو ترانزیستور وقتی که پراپ مشکی اهم متر به کلکتور بود (همون پایه که به قسمت فلزی خنک کننده ترانزیستور هم وصله) و پراب قرمز به امیتر و اهم متر (سالم) هم روی رنج دیود بود حدود 700 نشون میداد ولی دو تا ترازیستور دیگه که بیسشون هم جای دیگه بود بین کلکتور و امیتر در هر دو طرف راه نمیداد ولی هر چهار تا ترانزیستور لامپ رو روشن میکرد من میگم شاید (البته شاید) ترانزیستور مشکلی داشته ولی با این وجود جواب میداده

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X