سلام من چهار تا ترانزیستور 13003 دستم رسیده اومدم تستشون کنم به یک چیز عجیب برخوردم گفتم دلیلشو از شما اساتید محترم بپرسم دو تا از این ترانزیستورها بیسشون آخرین پایه در طرف چپ بود (وقتی شماره آی سی رو به خودمه) و دو تا از این ترانزیستورها بیسشون طرف راست چرا؟ اینها که هر چهار تا 13003 بودن و دومین مساله برام این بود که اون دوتایی که بیسشون در طرف چپش بود وقتی اهم متر رو روی درجه تست دیود میذاشتم و سیم مشکلی اهم متر به کلتور و قرمز به امیتر بود حدود هفتصد و خورده ای نشون میداد ولی برعکس عددی نشون نمیداد ولی تو اون دو تا که بیسشون طرف راست بود در هر دو صورت کلکتور و امیتر به هم راه نمیدادن وقتی که این ترانزیستورها رو روی مدار گذاشتم (بالاست) هر چهار تا جواب دادن میخواستم بدونم چرا اینطوریه و باید در حالتی که سیم مشکلی به کلکتور و قرمز به امیتر هست راه بده (حدود 700) یا نباید راه بده و اگه نباید پس چرا مدار جواب داد با تشکر
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
یک سوال در مورد ترانزیستور 13003
Collapse
X
-
پاسخ : یک سوال در مورد ترانزیستور 13003
سلام...... عزیزم.......خوب نخوندم چون........................اما در مورد سوال اول این طبیعی هست چرا که سازنده اون ترانزیستور بیس را در طرف چپ گذاشته و اونیکی راست........وهر کارخانه استانداراد خودش داره .................... در مورد تست ترانزیستور فقط این که بهت می گم انجام بده....... بیس باید به 2 پایه امیتر و کلکتور راه بده اونم فقط تو یک جهت(npn,pnp) که عدد بین بیس وکلکتور کمتر از عدد بین بیس وامیتر است ..در ضمن یه راه دیگه تشخیص کلکتور اتصال ان پایه با بدنه فلزی است......... بین امیتر و کلکتور نباید مقاومتی وجود داشته باشه (در هر دو حالت) در غیر این صورت ترانزیستور سوخته است :read:
....................HELP ME GOD ...........................
WORLD ELECTRONIC................................
nasrolahymohsen@gmail.com......................... ...
-
نوشته اصلی توسط electronicmohsenhitسلام...... عزیزم.......خوب نخوندم چون........................اما در مورد سوال اول این طبیعی هست چرا که سازنده اون ترانزیستور بیس را در طرف چپ گذاشته و اونیکی راست........وهر کارخانه استانداراد خودش داره .................... در مورد تست ترانزیستور فقط این که بهت می گم انجام بده....... بیس باید به 2 پایه امیتر و کلکتور راه بده اونم فقط تو یک جهت(npn,pnp) که عدد بین بیس وکلکتور کمتر از عدد بین بیس وامیتر است ..در ضمن یه راه دیگه تشخیص کلکتور اتصال ان پایه با بدنه فلزی است......... بین امیتر و کلکتور نباید مقاومتی وجود داشته باشه (در هر دو حالت) در غیر این صورت ترانزیستور سوخته است :read:
ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط ahmadmnهمچین چیزی بعیده دایی جان
تنها چیزی که به عقل ناقص من می رسه اینه که یکی از سازنده ها دیود محافظی بصورت معکوس گذاشته بود. همین باعث شد با تست دیودی جای بیس رو اشتباه تشخیص بدی.
استاد به نظر شما چرا رابطه بین کلکتور و امیتر تو اون دوتا 13003 اونطوری که در پست قبل گفتم؟
با تشکرساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی
دیدگاه
-
دوستمون در بالا درست میگه . هر کارخونه ای استاندارد پکیج خودشو داره . قاعدتا نباید
اینجوری باشه ولی این سیاست تولید کننده ها هستش که مشتری رو به برند و مارک
خودشون عادت بدند .
کسانی که کار فنی انجام میدن و با قطعات الکترونیک سروکار دارند این موارد رو دیدند .
من دو مدل BC550 دارم . یکیش کلکتور وسطه و چینیه . یکیش بیس وسطه و فیلیپسه .
باز هم عید آمد و ما لختیم...
دیدگاه
-
در مورد دیود محافظ......... اگر اشتباه نکنم این ترانزیستور bjt است ودیود محافظ no.......................
وتو مدارات لامپ کم مصرف کوچک از این سری ترانزیستور استفاده میشه......... در مورد تست .... یا اشتباه می کنی ........... یا ترانزیستور مشکل داره.............. یا سر کاریممممممممممممممممممم ...............................HELP ME GOD ...........................
دیدگاه
-
سلام با تشکر از همه دوستان که کمکم کردن نه اشتباه نمیکنم چند بار امتحان کردم و وقتی که پراب منفی به کلکتور بود و مثبت به امیتر در حات تست دیود مولتی متر عدد حدود 700 رو نشون میداد با این تعاریف ممکنه ترانزیستور مشکل داشته باشه ولی علی الظاهر جواب میده کلا در هر ترانزیستور NPN کلکتور و امیتر نباید اصلا به هم راه بدن از هیچکدوم طرف؟؟؟؟؟؟؟ با تشکر از همه که کمک کردنساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی
دیدگاه
-
سلام........... اره...(pnp,npn)..... نباید بین امیتر و کلکتور در هر حالت ارتباطی باشه مگر اینکه دیود محافظ داشته باشه که در انصورت اونم فقط از یک طرف راه میده.................. در ضمن هرچه مقاومت بین امیتر وکلکتور به بی نهایت نزدیک باشه( نشتی کمتر) ترانزیستور با کیفیت تره.................... راستی شما تو مدار اونو تست می کنید.................... شایدم مولتی متر خراب باشه........... عکسش بزار ببینیم ..........................HELP ME GOD ...........................
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط ms2000سلام من چهار تا ترانزیستور 13003 دستم رسیده اومدم تستشون کنم به یک چیز عجیب برخوردم گفتم دلیلشو از شما اساتید محترم بپرسم دو تا از این ترانزیستورها بیسشون آخرین پایه در طرف چپ بود (وقتی شماره آی سی رو به خودمه) و دو تا از این ترانزیستورها بیسشون طرف راست چرا؟ اینها که هر چهار تا 13003 بودن و دومین مساله برام این بود که اون دوتایی که بیسشون در طرف چپش بود وقتی اهم متر رو روی درجه تست دیود میذاشتم و سیم مشکلی اهم متر به کلتور و قرمز به امیتر بود حدود هفتصد و خورده ای نشون میداد ولی برعکس عددی نشون نمیداد ولی تو اون دو تا که بیسشون طرف راست بود در هر دو صورت کلکتور و امیتر به هم راه نمیدادن وقتی که این ترانزیستورها رو روی مدار گذاشتم (بالاست) هر چهار تا جواب دادن میخواستم بدونم چرا اینطوریه و باید در حالتی که سیم مشکلی به کلکتور و قرمز به امیتر هست راه بده (حدود 700) یا نباید راه بده و اگه نباید پس چرا مدار جواب داد با تشکر
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط electronicmohsenhitسلام........... اره...(pnp,npn)..... نباید بین امیتر و کلکتور در هر حالت ارتباطی باشه مگر اینکه دیود محافظ داشته باشه که در انصورت اونم فقط از یک طرف راه میده.................. در ضمن هرچه مقاومت بین امیتر وکلکتور به بی نهایت نزدیک باشه( نشتی کمتر) ترانزیستور با کیفیت تره.................... راستی شما تو مدار اونو تست می کنید.................... شایدم مولتی متر خراب باشه........... عکسش بزار ببینیم ......ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط Persian.Brightشما درست می گید این مورد رو در 13003 من خودم هم قبلا دیده بودم . 13003 تولید Firchiled و ST استاندارد هستند ولی 13003 ای بی نام ونشون به دستم رسیده بود که شبیه BD139 بود وپایه های بیس و امیترش جابجا بود یعنی باید برعکس تو مدار بذاریم تا کار کنه .
مشگل ما سر این بود که با جرات می گفتی که بین امیتر و کلکتور ارتباط هست و تو مدار جواب میده........... که ما هم نفی کردیم........... پس پایه ها را اشتباه تشخیص دادی........... من بهت گفته بودم که چجوری پایه ها را تشخیص بدی............... اما اینکار را نکردی :nice:....................HELP ME GOD ...........................
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط electronicmohsenhitعزیزم اینو که همه میدونیم و تو تاپیک قبلی بهت گفته بودم که هر سازنده استاندارد خودشو داره..............
مشگل ما سر این بود که با جرات می گفتی که بین امیتر و کلکتور ارتباط هست و تو مدار جواب میده........... که ما هم نفی کردیم........... پس پایه ها را اشتباه تشخیص دادی........... من بهت گفته بودم که چجوری پایه ها را تشخیص بدی............... اما اینکار را نکردی :nice:ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی
دیدگاه
دیدگاه