اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

class D

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : class D

الان رفتم دزست نگاه کردم دیدم مثل اینکه اشتباه کردم اخه یه pdf توش بود برا نگاتیو که من به اشتباه فکردم سطح روی مدار هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahinbahari
      چه رابطه ای بین فرکانس مربعی و فرکانس سینوسی باید باشه؟
      من تو پروتیوس یه فیلتر پایین گذر بستم. باتغییر مقدار سلف و خازن فرکانس موج سینوسی خروجی تغییر میکرد.فرکانس موج مربعی وابسته به موج مثلثی ای هست که اول کار مقایسه میشه.با توجه به بزرگ بودن بازه فرکانس ورودی(20 تا 20000 هرتز) این فرکانس خروجی رو چی باید ثابت کرد؟ فرکانس قطع این فیلتر چقدر باید باشه؟
      [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

با سلا م خدمت دوستان

کلاس D تنها مزیتش مصرف کمتر هست

خوب کجا ما مشکل منبع تغذیه داریم معلومه جایی که منبع تغذیه مون از باطری تامین میشه و نه از برق شهری و معمولا پاور هایی که از باطری استفاده میکنن برای توان های زیاد طراحی نمیشن البته خوب استثناعاتی هم وجود داره ولی عموما از این نوع کلاس در جاهایی استفاده میشه که ما مشکل منبع تغذیه داریم مثله گوشی تلفن همراه یا رادیو جیبی و هر چیز پرتابل دیگر و ....

پس این فکر که ما از کلاس D برای آمپلی فایر وات بالا استفاده کنیم یه فکر اشتباهی هست حالا ما بیام بگیم سنگ مفت و گنجیشکم مفت میخایم با این کلاس وات بالا درست کنیم

دو جا مشکل داریم

یک سلف خروجی : چون توان زیادی قراره از سلف عبور کنه باید جنس سیمه سلف را از طلا قرار بدیم البته طلا های در بازار میدونید که بدنه اصلی مس هست و روکش طلا دارن که از این جهت با عیار مشخص ارزش پیدا میکنن حالا چون ما میخوایم حالت ایده ال را داشته باشیم باید از طلاع خالص (با عیار 100 !!) استفاده کنیم

دوم میدان مغناطیسی در اثر سویچ ماسفت ها که برای سیستم عصبی خطرناک هست

با این حساب همون مدار کلاس AB با تغذیه دوبل را عشق است :mrgreen:
        --------------------------- --------------------------

دیدگاه

یله موافقم

یک سلف خروجی : چون توان زیادی قراره از سلف عبور کنه باید جنس سیمه سلف را از طلا قرار بدیم البته طلا های در بازار میدونید که بدنه اصلی مس هست و روکش طلا دارن که از این جهت با عیار مشخص ارزش پیدا میکنن حالا چون ما میخوایم حالت ایده ال را داشته باشیم باید از طلاع خالص (با عیار 100 !!) استفاده کنیم
          چییی؟! oo:

اینهمه سویچینگ توی خونه افتاده مشکلی ایجاد نمیکنه؟

میخاستم بگم این کلاس خیلی شبیه اینورتورهای موج سینوسیه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx

یله موافقم

چییی؟! oo:
            اینهمه سویچینگ توی خونه افتاده مشکلی ایجاد نمیکنه؟

میخاستم بگم این کلاس خیلی شبیه اینورتورهای موج سینوسیه .

اگه مزیت کلاس D بازدهی بالا هست ما هم باید طوری طراحی کنیم که این بازدهی بالا را حفظ کنیم

در توان های بالا چون جریان زیادی از سلف قراره عبور کنه برای همین مقاومت سیم پیچ سلف باید خیلی کم باشه چون در غیراین صورت این امکان وجود نداره که بازدهی بالا که مختص این کلاس هست حفظ بشه در نتیجه باید سیمی قرار بدیم که کمترین مقاومت را از خودش نشون بده پس طبیعی هست که در سلف که یه قطعه گلوگاهی در این نوع کلاس محسوب میشه نمیتونیم به کار ببریم حالا یا از نقره یا از طلا باید بکار ببریم

در مدارهای سوچینگ معمولا توان بالا نیست مثلا مدار سوچینگ یه ویدئو یا یک تلویزیون خوب توان خروجی زیاد نیست

یک مثال : موقعه ای که همین تلویزیون را به برق میزنیم یک لحظه انگار نور سفیدی را در سیستم عصبی مون حس میکنیم یا لحظه ای که اوتوماتیک اتو بخار مدار را میبنده خوب این میدان مغناطیسی که برای یک لحظه در سیستم عصبی تاثیر میزار در این کلاس و البته در توان های بالا این میدان مغناطیسی به طور مداوم وجود داره که مجاورت با اون باعث صدمه دیدن سیستم عصبیمون میشه و ....

دیدگاه

آره دادا من هم همون کلاس ABرو میپسندم .اما وقتی پای تجربه اینجورچیزاست ... یه D هم میریم تو کارش.
              طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
              امروز رو کامل زندگی کن...
              (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

بله اصلا وظیفه یه آماتور اینه که تمام چیزایی که به نظرش میاد را عملی کنه

من مخالف ساخت این کلاس نیستم و فقط میخواستم جوانب کار را یاداوری کرده باشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                  بله اصلا وظیفه یه آماتور اینه که تمام چیزایی که به نظرش میاد را عملی کنه
                  :eek: :eek: ببین دادا ما همچین هم اماتور نیستیما ...
                  طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
                  امروز رو کامل زندگی کن...
                  (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

این حرفها کدومه !!

اگر ایران خودرو نمیتونه خودرو خوب تولید کنه ، دلیل نمیشه که همون پیکان قدیمی ها بهرتن !!

اگر دوستان قبل از بیان نظراتشون مقداری تحقیق کنند ، خواهند فهمید که اصلا اینطور نیست..العان حرف اول رو تو دنیا کلاس D میزنه..کیفیت و قدرت هر دو عالی..هر برندی هم نتونسته بره سمتش..در صنعت امپلیفایر سازی دنیا ، کلاس AB مثل بخاری میمونه ، تا چند سال دیگه اکثر برندهای معتبر فقط H و D تولید می کنند. راندمان و کیفیت و قدرت..
                    باید بیشتر در این مورد توضیح بدم..بیشترش باشه برای بعد ، فقط این نکته رو بگم که راندمان این امپلیفایر به اونصورت که شما فکر می کنید ربطی به سیم فیلتر خروجی نداره !! بیشتر به فرکانس سوئیچینگ و نوع ماسفت ها بستگی داره.سیمش همون سیم لاکی خودمونه !! البته موارد خاص هم هست که سیمش چند لایه هست.
                    فرکانس سوئیچینگ باید بالای 50 کیلوهرتز باشه..فرکانس قطع فیلتر هم پایین تر از آن..برای اینکه بتونه پاسخ خوبی داشته باشه..هرچی فرکانس بره بالاتر ، بهتره.
                    تو ایران خیلی سخته..نه ماسفتهای مخصوصش گیر میاد ، نه هسته خوب ، نه درایور کلاس D مدرن...تعطیل..فقط چسبیدن به AVR و ARM و...بخاطر همین هست که دوستان می گویند AB !!
                    طلا ؟
                    ممکنه یه منبع کوچیک ذکر کنید در این مورد ؟

اگر با من در این زمینه مخالف باشید ، انقدر عکس ، مدرک و.. میارم تا پشیمون بشید. نمونش قبلا تو چند تا تاپیک رخ داده..از ما گفتن

دیدگاه

به نظر من کلاس D خیلی بهتر از AB هستش. چون هم تلفاتش کمه و هم میشه راحت با سوییچینگ تغذیه ش کرد!
                      الان مدلهای 2008 به بعد مونتاربو همش کلاس D تولید میشه که کیفیتش عالیه و توانش دو تا 750 وات واقعیه. در حالی که کل آمپلی با تغذیه ش ( که همش سوییچینگ هستن ) داخل یه پک آلومینیومی به اندازه حدودی پخش ماشین جا سازی شده.

دیدگاه

منم موافقم کلاس D اگه درست طراحی بشه خیلی مزیت ها داره.درسته کیفیتش مثل کلاس A نیست اما اینقدر هم بد نیست که کلا گزاشت کنار و نشه به عنوان یه چیز صنعتی استفاده کرد.
                        از همه اینا گذشته یکی در مورد فرکانس قطع فیلتر پایین گذر و فرکانس موج مثلثی یه کمکی میکنه؟؟؟؟
                        [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gh.kh
                          gh جان شما خودتو ناراحت نکن آخه ایشون دست استاد رو از پشت بستن >-

منم با D موافقم .

البته فکر کنم این امپلی که 9540 540 داره pcb یکم ایراد داره :agree:
                          AV Maziton 100
                          Render By Artlantis Studio
                          [img width=346 height=100]http://maziyar123.persiangig.com/View.jpg[/img]

دیدگاه

اگر کسی میخواهد واقعا کلاس D رو یاد بگیره و طراحی کنه و با زیر و بمش آشنا بشه ، پیشنهاد میکنم حتما به لینکهای زیر بره و Application note ها ، reference design ها و Article جات :mrgreen: رو دانلود کنه و بخونه ، باور کنید اینطوری نیست که مثلا یه نفر بیاد 2 تا جمله بگه ، شما کارتون را بیفته . تا نخونی ، ندانی

بهترین منابع همین ها هستند که میتونید جواب اکثر سوالاتتون رو پیدا کنید :

http://www.irf.com/product-info/audio/
                            http://www.irf.com/product-info/audio/classddesign.html
                            http://www.irf.com/technical-info/appnotes.htm#audio
                            http://www.irf.com/technical-info/refdesigns/audiokits.html
                            http://www.irf.com/product-info/audio/audiofets.html

نگین نگفتی !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                              با سلا م خدمت دوستان

خوب کجا ما مشکل منبع تغذیه داریم معلومه جایی که منبع تغذیه مون از باطری تامین میشه و نه از برق شهری و معمولا پاور هایی که از باطری استفاده میکنن برای توان های زیاد طراحی نمیشن البته خوب استثناعاتی هم وجود داره ولی عموما از این نوع کلاس در جاهایی استفاده میشه که ما مشکل منبع تغذیه داریم مثله گوشی تلفن همراه یا رادیو جیبی و هر چیز پرتابل دیگر و ....

پس این فکر که ما از کلاس D برای آمپلی فایر وات بالا استفاده کنیم یه فکر اشتباهی هست حالا ما بیام بگیم سنگ مفت و گنجیشکم مفت میخایم با این کلاس وات بالا درست کنیم

دو جا مشکل داریم

با این حساب همون مدار کلاس AB با تغذیه دوبل را عشق است :mrgreen:

طلای 100 عیار !!

اینو یه نگاه بندازین . قسمت خروجی و تروید ها هم مشخصه(تو صفحات آخر). نه اندازه شون بزرگه و نه از طلا ساخته شده. الان هم داره حرف اول رو میزنه
                              http://s1.picofile.com/file/7308472254/Crown_Amp_The_BEST.pdf.html
                              اگه قرار باشه تو کلاس های غیر دیجیتال مثل AB چند(3-4) کیلو وات توان داشته باشیم باید ازون ترانسایی که سر کوچه ها رو تیر برق وصل میکنم داشته باشیم
                              نمیشه که

تمام آمپلی فایر های پرقدرت از کلاس دیجیتال و بیشتر با تغذیه سوییچینگ هستن

حالا من آماتورم و چیزی حالیم نیست . ولی بقیه دوستان... X_X X_X X_X :-SS

شما برو کلاس A بساز اگه یه 500 واتیش رو بسازین دیگه ترانسم نمیخواد ، همونجوری سیم برقشو بزنین به پریز. :job:

همین آماتور ها بودن که هر چی به ذهنشون رسید ساختن و کلی ضرر و زیان دادن و بعد از چند دهه شد این

دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

دیدگاه

با سلام به دوستان :

نوشته اصلی توسط gh.kh
                                آماتور یعنی تازه کار ولی در عرف الکترونیک کارا کسی که برای دل خودش کار میکنه و از این طریق پول در نمیاره حالا ممکنه که یه نفر 20 ساله در این زمینه کار میکنه و شغلی که ازش پول درمیاره چیز دیگه ای باشه

آقای بخت آورم خودشا یه آماتور میدونه و از اونجایی که جامعه آماتوری برای پول کار نمیکنه توانایی خیلی زیادی میتونه در زمینه مدارات جدید و بهبود طر ها کلاسیک و ..... داشته باشه

البته در کشورمون این چنین نیست و همه میگردن تا یه نقشه ای پیدا کنن و فقط مونتاژش کنن هیچ کسی نمیگه با ید خودم تولید کننده باشم و متاسفانه عموما مصرف کننده طرها و ایده های دیگران هستن

یکی از دوستان گفته بود درباره طلا یه منبع کوچیک بگو : منبعی ندارم و استدلال خودم بود و درباره اینکه گفتم طلا دلیل موجهی هم اوردم خوب همه ما این کاره هستیم و میدونیم رسانایی طلا بیشتر از همه فلزات هست حالا ممکنه یکی از اساس با حرف من مخالف باشه که اون بحث دیگه هست

در سلف های مدارات حساس مثل فرستنده های رادیویی ترجیحا گفته میشه از سیم نقره استفاده بشه چون مقاومت نقره کمتر از مس هست

در کلاس d هم اگر قرار باشه مثلا جریان 10 آمپر از خط بلندگو عبور کنه معلومه مقاومت سیم مسی تاثیر میزاره

البته ممکنه بگید تاثیرش کمه ولی اگر کلاس D یکی از مزیت هاش بازده هی بالا باشه در مثال گفت شده دیگه بازدهیش در حد کلاس D نیست و بازدهیش میاد پایین

در مورد کیفیت هم توجه کنید دوستان ما در کلاس AB یکسری نقشه ها داریم ولی آیا این نقشه ها کامل هستند یا جای بهبودی (از نظر کیفیت) دارن ؟

قطعا دارن ولی چون مدارات ما یه چیزای کلاسیک هست نمیشه از یک حد کیفیتش بالا باشه تازه ما میایم میگیم این ترانزیستور هاش گیر نمیاد یه چیزی جایگذین میکنیم من عرض کنم که حتی ما برای جایگذینی صحیح قطعات باید مارک کارخونه را هم - بهره - بایاس و .... چیزای دیگه را در نظر بگیریم

هر TIP31C را نباید در مدار مورد نظر قرار بدیم و دلیلمونم این باشه که این TIP31C و دیگه مشکلی نداره ......

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X