اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آمپلی فایر 160W , Thd=0.001 ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آمپلی فایر 160W , Thd=0.001 ماسفت

قابل توجه دوستان عزیز و آقا سینا
    یک تجربه:
    همیشه وقتی که قصد دارید یک مدار آمپلی فایر رو که تازه مونتاژ کردید بهش ولتاژ بدید یک لامپ 100 وات با ورودی برق ترانس سری کنید و ابتدا فقط ترانزیستورهای درایور رو نصب کنید ( ترانزیستورهای خروجی رو وصل نکنید ) بعد ولتاژ رو به مدار وصل کنید در صورتی که لامپ روشن شد 100 درصد تو قسمت درایور مشکل دارید و درصورتی که روشن نشد یعنی قسمت درایور سالم هست حالا میتونید ترانزیستورهای خروجی رو وصل کرده و باز به مدار ولتاژ بدید .
    موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
      به مولتی مترت هم برق رسیده که اینجوری شده حتما یه چکاپ کاملش بکن اکثر مولتی متر هارو اگه باشون اینجوری کنی سریع میسوزه!
      چطوری؟ :read:
      با حالت تست دیود تستشون کن (بلدی که؟)
      نه خیلی :redface: ممنون میشم یه توضیح مختصر بدید.
      همینیه که میگی یعنی مولتی ترن 5 کیلو باید طوری تنظیم بشه که اون 2 سری که بهم وصل شده نسبت به سر کناری 5 کیلو اهم باشه
      دوم اینکه P2 (پتانسیومتر 2.5 کیلواهم یا 5 کیلواهم) رو روی کمترین مقدار ( اتصال کوتاه ) قرار بدید.
      بالاخره چی شد؟ من که گیج شدم!

دیدگاه

مطمئنید؟ این طور که جناب علم فردا گفتن باید اتصال کوتاه باشه که ؟ من تنظیم کرده بودم رو اتصال کوتاه.

دیگه مثل این که پیر شدم!! اره داداش اتصال کوتاه چپکی دیدم :mrgreen: (البته سر وسط با سر کناری که به هم وصل میشن 5 کیلو اهمه ولی همون 2 سر با سر کناری باید کمترین مقدار باشه)
        برای تست مولتی مترت همه قابلیت هاشو چک کن مثل اهم متر و ولت متر و امپر متر و...
        برای تست ترانزیستور (BJT نه ماسفت) مولتی متر رو بزار روی حالت تست دیود بعد پراب های مولتی متر رو به 2 تا پایه ترانزیستور بزن (فرق نمیکنه هرکدوم که باشه) ببین مولتی متر چه عددی رو نشون میده اگه عددی بین 400 تا 800 رو نشون داد یعنی یکی از پایه ها بیس هست و یکی دیگه یا امیتر یا کلکتور (اگه نشون نداد پراب هارو برعکس وصل کن یا با 2 تا پایه دیگه امتحان کن تا 2 تا پایه رو پیدا کنی که اصطلاحا به هم راه بدن) حالا برای این که بفهمی امیتره یا کلکتور یکی از پراب هارو بردار به یه پایه دیگه بزن اگه عددی توی همون رنج 400 تا 800 نشون داد میفهمی که اون پایه ای که پراب رو روش ثابت نگه داشته بودی بیس هست و اون پایه ای که بهش پراب رو وصل کردی یا کلکتوره یا امیتر (اگه عددی نشون نداد برعکس بزن) حالا برای این که 2 تا پایه رو از هم تشخیص بدی ببین چه عددی نشون میده پایه ای که عدد بیشتری نشون میده امیتر هست و پایه ای که عدد کمتری نشون میده کلکتوره مثلا یکی 700 نشون میده یکی 705 اون پایه ای که 705 رو نشون میده میشه امیتر و اون پایه ای که 700 رو نشون میده میشه کلکتور
        اون پایه ای که پرابش رو ثابت نگه داشته بودی هم بیس هست حالا اگه پراب مشکی (COM) مولتی متر بهش بود ترانزیستور منفیه (NPN) و اگه پراب قرمز بهش بود ترانزیستور مثبته (PNP)
        اگه مولتی متر 0 نشون داد یعنی ترانزیستور اتصال کوتاه شده و سوخته
        اگه مولتی متر هیچی نشون نداد (یا 1 رو نشون داد توی بعضی مولتی متر ها) یعنی ترانزیستور قطع شده وسوخته
        پس ترانزیستوری سالمه که توی حالت تست بیس به امیتر و بیس به کلکتورش عددی توی رنج 400 تا 800 رو نشون بده (ولتاژ شکست یک دیود توی بایاس مستقیم)

این تست کار عملیه و نوشتنش خیلی سخت و مکافات بود عزا گرفته بودم چیجوری ساده بنویسمش دیگه ساده تر نشد شرمنده!!

دیدگاه

کاملا واضح و مفهوم بود قربون دستت.

دیدگاه

خوب دوباره تمام قطعات رو عوض کردم و مدار رو با یه لامپ سری شده با ورودی ترانس با ترس و لرز زدم به برق لحظه ی اول لامپ روشن شد که فکر میکنم به خاطر شارژ شدن خازن ها بود . درسته؟
            بعد دیگه لامپ خیلی کم نور یعنی فقط رشته اش یه کم نارنجی می شد. اینجوری:

حالا الان مدار سالمه؟ :wow: اگه سالمه مرحله ی بعدی کار چیه؟

درضمن خازن 10نانو ها رو هم گذاشتم:

ترانزیستورهای mpsa56 رو هم با bc177 عوض کردم. :read:

حالا باید چیکار کنم؟

دیدگاه

تبریک میگم :applause:

حالا یه قهوه یا چایی درست کن وقتی خوردی و تمام شد یه صحبت هایی با خدای خودت انجام بده
              یه رقمی هم بزار کنار برای کمک به صندوق های حمایتی مثل محک

و حالا برو سراغ تنظیم مولتی ترن ها طبق دستورات دوستان

در آخر خبر پیروزی بده ما هم این شب عیدی خوشحال بشیم :job:
              خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

فعلن ماسفتا رو وصل نکردم چون حالا مولتی مترم خراب شده.
                علی الحساب چجوری میشه درایور رو تست کرد ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina8
                  خوب دوباره تمام قطعات رو عوض کردم و مدار رو با یه لامپ سری شده با ورودی ترانس با ترس و لرز زدم به برق لحظه ی اول لامپ روشن شد که فکر میکنم به خاطر شارژ شدن خازن ها بود . درسته؟
                  بعد دیگه لامپ خیلی کم نور یعنی فقط رشته اش یه کم نارنجی می شد.
                  بله تو لحظه اول چون خازنها یهو شارژ میشن لامپ یک لحظه روشن میشه اما قاعدتا" بعدش باید خاموش بشه و حتی اون نور ضعیف رو هم نباید داشته باشه به نظرم یا مولتی ترن ها تنظیم نیستند یا اینکه یک مشکل هنوز وجود داره. چون من خودم این آمپ رو نساختم زیاد نمی تونم تو تنظیمش نظر بدم اما تا مشکل لامپ حل نشده ماسفت های خروجی رو وصل نکن.

دیدگاه

برای تست خروجی قسمت درایور تراک مسی که میره به پایه های گیت رو بزن بلندگو ببین صدا داری یا نه ؟

ولی طبق گفته محمد نباید چراغ روشن بشه هاااا
                    زکات علم نشر آن است
                    بیشتر با من اشنا بشین :
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
                    ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

صدا که متاسفانه نمیدوونم چرا ندارم :sad:
                      ولی ترانسو جدا از مدار هم که به برق میزنم بازم لامپ روشن میشه oo:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina8
                        صدا که متاسفانه نمیدوونم چرا ندارم :sad:
                        ولی ترانسو جدا از مدار هم که به برق میزنم بازم لامپ روشن میشه oo:

در صورتی که خروجی های ترانس ازاده بازم چراغ روشن میشه ؟

ترانست چند ولت چند امپره ؟
                        زکات علم نشر آن است
                        بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

35-0-35 ولت هر سر 4امپر البته 4تا خازن 10نانو و یه پل دیود و 44000 میکرو خازن صافی بهش وصله .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina8
                            35-0-35 ولت هر سر 4امپر البته 4تا خازن 10نانو و یه پل دیود و 44000 میکرو خازن صافی بهش وصله .
                            اول اون پل دیود رو بردار و دوباره تست کن.
                            ممکنه ی مقدار جریان بخاطر وجود خازن های 100 نانو کشیده بشه ولی دیگه مطمینم اونقدری نیست که بتونه لامپ رو روشن کنه !!!

یا ترانس درست نیست یا پل دیود نشتی داره !
                            زکات علم نشر آن است
                            بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

یه چیز عجیب دیگه هم کشف کردم . یه mp3 پلیر به ورودی وصل بود داشت می خوند. یه سیم از یه دونه از این گوشی های رادیو به گیتی که میره به 9240 وصل بود اون سر گوشی رو که به گیت 240 وصل میکردم یه صدای ضعیف نامفهوم میومد تو گوشی ولی وقتی به درین 240 وصل میکردم صداهای بم اهنگ خیلی واضح و بلند و وقتی به سورس 240 میزدم صدای زیر اهنگ خیلی واضح و بلند به گوش میرسید :wow:که برای پایه های 9240 هم صدق میکرد فقط با یکم صدای کمتر. این طبیعیه؟ :eek:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m
                                اول اون پل دیود رو بردار و دوباره تست کن.
                                ممکنه ی مقدار جریان بخاطر وجود خازن های 100 نانو کشیده بشه ولی دیگه مطمینم اونقدری نیست که بتونه لامپ رو روشن کنه !!!

یا ترانس درست نیست یا پل دیود نشتی داره !
                                پل دیود و خازن ها رو هم جدا کردم ولی باز لامپ روشن میشد یعنی مشکل از ترانسه؟ :cry: با یه امپر متر نسبتا سالم تست کردم ترانس بدون بار حدود 200ma جریان میکشید. مشکل از کجاست؟ :sad:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X