اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل احتمالی شماتیک TL494

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

سپاس و درود
    عبارت Enhanced Flyback Circuit رو سرچ کردم اما مدار درست درمونی پیدا نشد
    یکی دوتا شماتیک هست که میزارم و لطفا اگر ممکنه توضیح بدین
    فقط مسئله ای که هست اینه که چندجا خوندم برای توان های بالای ۶۰ وات میان و فلای بک رو بهینه میکنن
    درسته؟

در مورد مدار آخری
    احتمالا ایده جالبی هست
    دوتا ماسفت با هم سوییچ میشن؟
    خب پس مدارات پیشنهادی خودم رو قرار میدم.
    و بله بیشتر برای توان های بالا فلایبک بهینه سازی میشه، هر چند در برخی موارد برای توان زیر ۳۰ وات هم استفاده میشه.
    مدار اول و دوم بجای دیود یکسوساز، از ماسفت استفاده کرده تا بازدهی رو افزایش بده، همونطور که میدونید دیود شاتکی تحت بار حدود ۰.۵ ولت افت ولتاژ داره که باعث تولید گرما و تلفات توان میشه.
    و در صورتی که از ماسفت استفاده بشه این افت ولتاژ نزدیک به صفر میشه.
    ولی باید در نظر داشته باشید که اگر بخوایید چنین چیزی رو در عمل با قطعات معمول پیاده سازی کنید، مدار پیچیده تر میشه.
    مدار سومی هم فوروارد ۲ سویچه هست‌.
    لازم به ذکر هست که دو نوع فوروارد داریم، تک سویچ و ۲ سویچ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

خب پس مدارات پیشنهادی خودم رو قرار میدم.
      و بله بیشتر برای توان های بالا فلایبک بهینه سازی میشه، هر چند در برخی موارد برای توان زیر ۳۰ وات هم استفاده میشه.
      مدار اول و دوم بجای دیود یکسوساز، از ماسفت استفاده کرده تا بازدهی رو افزایش بده، همونطور که میدونید دیود شاتکی تحت بار حدود ۰.۵ ولت افت ولتاژ داره که باعث تولید گرما و تلفات توان میشه.
      و در صورتی که از ماسفت استفاده بشه این افت ولتاژ نزدیک به صفر میشه.
      ولی باید در نظر داشته باشید که اگر بخوایید چنین چیزی رو در عمل با قطعات معمول پیاده سازی کنید، مدار پیچیده تر میشه.
      مدار سومی هم فوروارد ۲ سویچه هست‌.
      لازم به ذکر هست که دو نوع فوروارد داریم، تک سویچ و ۲ سویچ
      درود
      منتظر مدارت شما هستم
      من فکر میکردم در فوروارد ما ترانس سه سر باید داشته باشیم
      بد نیست این فوروارد دو سوییچ رو تست کنم
      سوییچ ها با هم خاموش یا روشن میشن؟

دیدگاه

خب یک موردی رو بگم خدمتتون
        روی مدار حال حاضر ترانس های مختلف از لحاظ ابعاد و نوع و تعداد سیم پیچ تست کردم البته با فرکانس های مختلف
        و در نهایت با سه عدد ماسفت تونستم به زور ۱۰۵ وات خروجی بگیرم
        البته همین ۱۰۵ وات هم دائم نبود و بهتره بگم ۱۰۰ وات
        که خب برای من اصلا کافی نیست
        پس کار روی این مدار رو با اجازتون متوقف میکنم چون در بهینه ترین حالت هم جوابگوی توان مورد نیاز بنده نیست

دوتا مدار قرار میدم
        لطفا بفرمایید که آیا میشه به ۵۰۰ وات رسوند خروجیشون رو یا خیر
        اگر ممکن هست که در کنار مداراتی که قرار میدین روی اون ها هم کار کنم
        اگر هم توپولوژی هایی هستند که مثل فلای بک باید به زور ازشون انتظار داشت که هیچ

دیدگاه

درود
          منتظر مدارت شما هستم
          من فکر میکردم در فوروارد ما ترانس سه سر باید داشته باشیم
          بد نیست این فوروارد دو سوییچ رو تست کنم
          سوییچ ها با هم خاموش یا روشن میشن؟
          اینها دوتا از مدارات:
          Click image for larger version

Name:	enhanced-flyback_nm5.png
Views:	81
Size:	88.4 کیلو بایت
ID:	1151797
          و
          Click image for larger version

Name:	enhanced-flyback2_hl1k.png
Views:	81
Size:	19.8 کیلو بایت
ID:	1151798
          مقادیر قطعات داخل نقشه ها برای مثال هستن.
          در فوروارد 2 سویچ هردو سویچ همزمان فعال و غیر فعال میشن ، ضمنا بد نیست بدونید که فوروارد 3 سویچ هم داریم که البته بسیار کم استفاده میشه.
          برای اینکه فوروارد 2 سویچه ببندید ، برای درایو گیت ماسفت ها دو راه اصلی دارید، یا اینکه از آیسی های درایور گیت ایزوله استفاده کنید، یا از ترانس پالس استفاده کنید.
          البته به نظرم الان این تاپیک الان اشباع شده، و بهتره بحث درمورد مدارات دیگه در تاپیک دیگه ادامه پیدا کنه.
          //
          مدار اول که قرار دادید مبدل SEPIC هست و مدار دوم هم مبدل باک-بوست عادی (اصطلاحا بهش مبدل چوک هم گفته میشه)
          عموما مبدل SEPIC بازدهی نسبتا بالاتری به مبدل باک-بوست داره(همیشه هم اینطور نیست)
          در هر صورت از هر دو توپولوژی برای توان های تا حدود 200 وات هم استفاده میشه، هرچند برای دسترسی به این توان هم ممکنه نیازمند آزمون و خطا داشته باشید.
          ضمنا با توجه به این اوضاع، شاید براتون استفاده از توپولوژی پوش پول بهتر باشه.

دیدگاه

اینها دوتا از مدارات:
            Click image for larger version  Name:	enhanced-flyback_nm5.png Views:	3 Size:	88.4 کیلو بایت ID:	1151797
            و
            Click image for larger version  Name:	enhanced-flyback2_hl1k.png Views:	3 Size:	19.8 کیلو بایت ID:	1151798
            مقادیر قطعات داخل نقشه ها برای مثال هستن.
            در فوروارد 2 سویچ هردو سویچ همزمان فعال و غیر فعال میشن ، ضمنا بد نیست بدونید که فوروارد 3 سویچ هم داریم که البته بسیار کم استفاده میشه.
            برای اینکه فوروارد 2 سویچه ببندید ، برای درایو گیت ماسفت ها دو راه اصلی دارید، یا اینکه از آیسی های درایور گیت ایزوله استفاده کنید، یا از ترانس پالس استفاده کنید.
            البته به نظرم الان این تاپیک الان اشباع شده، و بهتره بحث درمورد مدارات دیگه در تاپیک دیگه ادامه پیدا کنه.
            //
            مدار اول که قرار دادید مبدل SEPIC هست و مدار دوم هم مبدل باک-بوست عادی (اصطلاحا بهش مبدل چوک هم گفته میشه)
            عموما مبدل SEPIC بازدهی نسبتا بالاتری به مبدل باک-بوست داره(همیشه هم اینطور نیست)
            در هر صورت از هر دو توپولوژی برای توان های تا حدود 200 وات هم استفاده میشه، هرچند برای دسترسی به این توان هم ممکنه نیازمند آزمون و خطا داشته باشید.
            ضمنا با توجه به این اوضاع، شاید براتون استفاده از توپولوژی پوش پول بهتر باشه.
            سپاس
            البته در یک مطلبی خواندم که فوروارد دو سوییچ رو، از ۵۰ تا حتی بیشتر از ۱۰۰۰ وات هم میشه استفاده کرد
            پس یک تاپیک جدید برای مبدل باک بوست ایجاد میکنم
            موافق هستید ؟
            جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۶:۲۲ ۱۴۰۳/۰۴/۲۸.

دیدگاه

سپاس
              البته در یک مطلبی خواندم که فوروارد دو سوییچ رو، از ۵۰ تا حتی بیشتر از ۱۰۰۰ وات هم میشه استفاده کرد
              پس یک تاپیک جدید برای مبدل باک بوست ایجاد میکنم
              موافق هستید ؟
              حقیقتش بنظرم بهتره تاپیک جدیدی در مورد مبدل پوش-پول ایجاد کنید.
              هر طور راحتید.

دیدگاه

هر طور راحتید.
                تاپیک ایجاد شد

دیدگاه

ممنون
                  به نظرتون پیچیدن ترانس به این شکل میتونه تفاوتی ایجاد کنه
                  البته اون عایق وسط ترانس رو نمیدونم چی استفاده کنم

من یک بار که ازمایش میکردم این روش پیچیدن شکل موج رو کمی خراب میکنه . بهتره سیم ها در هم باشند ؛ یعنی مثل تصویر از هم جدا نباشن. برای ایزولاسیون چون تعداد دور کم هست کمی عایق سیم رو تقویت کنید . این جوری شکل موجتون به مربعی نزدیک تره

دیدگاه

داداش مدار رو کاملا عوض کن میخوای توان خوبی بگیری از ترانس پوش پول استفاده کن

دیدگاه

یک ترانس پوش پول با چهار تا ماسفت irfp150 که دوتاش با هم موازی باشن توان در حد فول بریج رو میتونی بگیری و خروجی رو هم با دوبل دیود شاتکی استفاده کن توان خوبی رو می گیری

دیدگاه

هر طور راحتید.
                        درود
                        تا جایی که یادم هست فرمودید مشکل بنده با مدار این بخش،نداشتن گپ در ترانس بوده
                        گپ ترانس چقدر باید باشه؟
                        الان فکر میکنم در حد یک میلیمتر گپ گذاشتم ولی به محض اتصال کمترین بار به خروجی ، فیوز ورودی میسوزه
                        اما بدون بار ، ولتاژ کاملا عادی تغییرات خودش رو داره با چرخوندن ولوم

دیدگاه

درود
                          تا جایی که یادم هست فرمودید مشکل بنده با مدار این بخش،نداشتن گپ در ترانس بوده
                          گپ ترانس چقدر باید باشه؟
                          الان فکر میکنم در حد یک میلیمتر گپ گذاشتم ولی به محض اتصال کمترین بار به خروجی ، فیوز ورودی میسوزه
                          اما بدون بار ، ولتاژ کاملا عادی تغییرات خودش رو داره با چرخوندن ولوم
                          با سلام مجدد در این تاپیک،
                          برای محاسبه مقدار گپ باید مشخصات مغناطیسی هسته هم داشته باشیم که اینجا نداریم ، اما از نظر تجربی اگر گپ هسته چیزی در حد ۰.۱ تا ۰.۲ میلی متر ( برای این مدار ) باشه بهتره.

دیدگاه

با سلام مجدد در این تاپیک،
                            برای محاسبه مقدار گپ باید مشخصات مغناطیسی هسته هم داشته باشیم که اینجا نداریم ، اما از نظر تجربی اگر گپ هسته چیزی در حد ۰.۱ تا ۰.۲ میلی متر ( برای این مدار ) باشه بهتره.
                            سپاسگزارم
                            با هر مقدار گپ تست شد
                            با اتصال کمترین بار فیوز ورودی میسوزه و ماسفت شدیدا داغ میکنه

دیدگاه

سپاسگزارم
                              با هر مقدار گپ تست شد
                              با اتصال کمترین بار فیوز ورودی میسوزه و ماسفت شدیدا داغ میکنه
                              قائدتا نباید اینطور باشه
                              شاید مثل دفعات قبل جای پایه های اولیه یا ثانویه برعکس شده باشه.

دیدگاه

قائدتا نباید اینطور باشه
                                شاید مثل دفعات قبل جای پایه های اولیه یا ثانویه برعکس شده باشه.
                                درود و سپاس
                                هر چیزی که به ذهنم رسید رو جابجا کردم و تغییر دادم
                                از جمله سرهای ترانس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X