اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

نوشته اصلی توسط B2
    فکر کنم روش عملی بهتر باشه...با همون روش اولیه تقربا شد 10 لایه سیم 0.3 میلیمتر مشکلی که نداره؟
    یه سوال دیگه ثانویه حتما باید با فویل پیچیده بشه؟ درباره فویل و اینکه از کجا میشه خرید توضیح بدید لطفا.
    به نظر میاد قطر سیم کم باشه مسیر محاسبه رو بزار تا ببینیم .
    بیشتر اوقات باید تعادلی بین قطر سیم ها و مساحت موجود وچگالی جریان برقرار کرد.
    لزومأ لازم نیست ثانویه با فویل ( لاتون ) پیچیده بشه.چون عایق کاریش مشکله .

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

به vahidff:ممنون ار لینکهات.1 از کجا شروع کنی هم به خودت بستگی داره تا حالا تغذیه سوئیچینگ ساختی؟2 فعلا که تو طراحی ترانسیم انشاا.. زودتر تموم بشه بریم سراغ کنترلر و...
      سلامGhasede del محاسبم حدودی بود اخه شما نگفتید چطور فضای اشغال شده توسط قرقره وعایق رو حساب کنم :redface:
      یه چیز دیگه تو مشخصات این دستگاههای بازاری دیوتی سایکل رو تو همشون 60% در نظر گرفته علت خاصی داره؟ من تو محاسبات قبلی مقدار حداکثر (95%) در نظر گرفتم مشکل داره؟

دیدگاه

سلام
        دوست عزیز کافیه هسته را در قرقره خالی قرار بدی و مساحت یکی از پنجره ها را با کولیس اندازه بگیری .
        39*12=468 میلیمتر مربع .
        468/2=234 میلیمتر مربع.
        234/66=3.5 میلیمتر مربع مساحت سیم اولیه .
        3.5/3.14=1.128 این عدد شعاع به توان 2 میباشد جزر میگیریم میشه 1
        1*2=2 شعاع *2 میشه قطر سیم اولیه به میلیمتر
        که میشه 10 لا سیم 0.66 ولی چون در طی محاسبات چیزی برای عایق ها در نظر نگرفتیم میتونید از سیم 0.60 یا اینکه از اول محاسبه کنی و مساحت عایق ها رو هم در نظر بگیری.
        اگر 10 لا 0.60 در نظر گرفتی مساحت سیم اولیه میشه 1.89 چگالی جریانت میشه 8/1.89=4.2 آمپر برمیلیمتر مربع .
        دیوتی سایکل رو کم در نظر بگیری فشار روی IGBT ها زیاد میشه.چون پیک جریانت زیاد میشه.
        حالا ثانویه رو حساب کن.

دیدگاه

اقا دستت درد نکنه ولی من یه کم گیج شدم
          کلا من نفهمیدم شما سطح مقطع رو در نظر گرفتید یا قطر سیم؟ در اخر وقتی شما قطر سیم اولیه رو 2 میلیمتر بدست اوردید چرا سطح مقطع سیم 0.66 رو در نظر گرفتید(و قطر رو در نظر نگرفتید) که میشه 0.34 که ضربدر 10 میشه 3.4 که تقریبا همون سطح مقطع سیم اصلیه؟ اخه همونطور که میدونید وقتی میخوان به جای یه سیم از سیمهای کوچکتر استفاده کنن مجموع قطر سیمهای کوچیک رو باهم جمع میزنن. در کل شاید این مسئله اونقدر مهم نباشه ولی برای اینکه شیرفهم بشم اینو پرسیدم :biggrin:
          لطفا فرمول محاسبه چوک فیلتر خروجی رو هم بذارید طبق معمول این مارتی براوون فقط خودش فهمیده چیکار کرده(البته امیدوارم...)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
            اقا دستت درد نکنه ولی من یه کم گیج شدم
            کلا من نفهمیدم شما سطح مقطع رو در نظر گرفتید یا قطر سیم؟ در اخر وقتی شما قطر سیم اولیه رو 2 میلیمتر بدست اوردید چرا سطح مقطع سیم 0.66 رو در نظر گرفتید(و قطر رو در نظر نگرفتید) که میشه 0.34 که ضربدر 10 میشه 3.4 که تقریبا همون سطح مقطع سیم اصلیه؟ اخه همونطور که میدونید وقتی میخوان به جای یه سیم از سیمهای کوچکتر استفاده کنن مجموع قطر سیمهای کوچیک رو باهم جمع میزنن. در کل شاید این مسئله اونقدر مهم نباشه ولی برای اینکه شیرفهم بشم اینو پرسیدم :biggrin:
            لطفا فرمول محاسبه چوک فیلتر خروجی رو هم بذارید طبق معمول این مارتی براوون فقط خودش فهمیده چیکار کرده(البته امیدوارم...)
            دوست عزیز وقتی گفته میشه 10 لا سیم 0.66 منظور سطح مقطع نیست منظور قطر سیمه حالا اگه سطح مقطع سیم با قطر 0.66 رو در 10 ضرب کنی میشه همون سطح مقطع سیم با قطر 2 میلیمتر .
            در مورد محاسبه چک چون کار کرد مدار با تغذیه معمولی متفاوته بعداز تکمیل ترانس بحث میکنیم. :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del

دوست عزیز وقتی گفته میشه 10 لا سیم 0.66 منظور سطح مقطع نیست منظور قطر سیمه حالا اگه سطح مقطع سیم با قطر 0.66 رو در 10 ضرب کنی میشه همون سطح مقطع سیم با قطر 2 میلیمتر .
              دقیقا سوال من همینجاس چون من انتظار داشتم وقتی قطر 2 میلیمتر بدست اومد بجاش از 10 لاسیم (با قطر نه سطح مقطع) 0.2 میلیمتر استفاده بشه اخه همیشه این کا رو میکردیم(برای اثر پوستی و...) oo: :question: :question:

دیدگاه

خب همکار عزیز بگو ببینم محیط سیم 0.66 بیشتره یا 0.2 :question:
                مساحت سیم 2 با مساحت ده لا سیم 0.66 برابره درسته :question:
                خب عزیز بگو ببینم محیط سیم 2 بیشتره یا محیط ده لا سیم 0.66 :question:
                مسیر جریان هم در محیط سیمه درسته
                فهم درست مفاهیم در طراحی خیلی میتونه مفید باشه.

دیدگاه

ممنون ولی با این همه من نفهمیدم قطر سیم رو برای چی حساب کردید؟(اگه قرار بود با مساحت کار کنیم) در کل بیخیال :rolleyes:
                  اقا من حساب کردم برای ثانویه باید 30 تا سیم 1 میلیمتر رو باهم موازی کنیم :eek: درست حساب کردم؟ ایا موازی کردن این تعداد سیم کار معقولیه؟شما نمونه ای دیدید؟درباره فویل هم توضیح بدید لطفا.

دیدگاه

ممنون ولی با این همه من نفهمیدم قطر سیم رو برای چی حساب کردید؟(اگه قرار بود با مساحت کار کنیم) در کل بیخیال icon_rolleyes
                    اول از روی قطر سیم مساحت بدست میاد بعد مساحت تقسیم بر تعداد سیمی که میخواهیم موازی کنیم میشه حالا مساحت سیمی که باید چند لا بشه رو داریم
                    بعد از روی مساحت بدست اومده باید قطر جدید بدست بیاد. چرا؟ چون سیم رو با قطر میشناسن و میفروشن نه با مساحت :rolleyes:

با توجه به تصویر همونطور که میبینی وقتی سطح مقطع سیم زیاده جریان از محیط سیم عبور میکنه و قسمت داخلی ناحیه ایه که استفاده نمیشه.
                    حالا اگه سطح مقطع سیم به سطح مقطع های کوچکتر تقسیم بشه ناحیه داخلی که جریان از آن عبور نمیکنه محدودتر میشه.
                    هر چقدر تعداد سطح مقطع های کوچکتر بیشتر بشه به همون نصبت ناحیه تهی از جریان کوچکتر میشه.
                    امتحان این مسئله هم بسیار سادس اگه در یک هسته مبدل فرکانس بالا از یک رشته سیم با قطر زیاد استفاده کنیم خواهید دید که سیم فوق العاده گرم میشه.که میتونه لاک سیمو از بین ببره.
                    ولی اگر بجای اون از سیم لیتز استفاده کنی سیم بسیار کمتر گرم میشه .

دیدگاه

اقا ممنون فکر کنم افتاد...
                      نگفتید محاسباتم برای ثانویه درست بود؟ و....؟

دیدگاه

ولی اگر بجای اون از سیم لیتز استفاده کنی سیم بسیار کمتر گرم میشه
                        سلام

ممکنه یه مقدار در مورد سیم لیتز توضیح بفرمایید. :smile:

دیدگاه

سلام

یه سوال؟ این ترانسی که شما دارید طراحی می کنید برای چه ولتاژی هست؟ اگه اشتباه نکنم شما دارید برای خروجی 32 ولت طراحی می کنید در صورتی که ولتاژ خروجی نمونه های بازاری فرق داره؟؟؟؟
                          اگه اشتباه می کنم راهنمایی کنید لطفا

دیدگاه

اقا ممنون از دوستان که بحث رو دنبال میکنن. منم موافقم که استاد یه کم درباره سیم لیتز توضیح بدن.البته سوالهای قبلیم هم فراموش نشه لطفا. درباره ترانس هم ولتاژ خروجی 36 ولته بازاریها هم یه مدل 60 بود یه مدل هم 40 حالا به نظر شما ولتاژ ما کم هست یا زیاد؟

دیدگاه

ببخشید که من دوباره پست میزنم..

یادم رفت این رو بپرسم که چگالی جریان برای فرکانسهای مختلف چقدر هست یا به طور واضح تر یه سیم با سطح مقطع 1میلیمتر مربع ، در فرکانس 30 کیلوهرتز چقدر میتونه جریان رو عبور بده ؟ حالا اگر فرکانس بالاتر بره چطور ؟

و اینکه چطور میتونیم سطح مقطع معادل بهتر بسازیم ، یعنی بجای سیم 1 مثلا بیایم 3 تا سیم 0.5 بزاریم یا بیشتر ؟ یا مثلا 8 تا سیم 0.25 یا..

اگر زحمت بکشید و منبع خوبی هم معرفی کنید خیلی عالی میشه.

ممنون

دیدگاه

سلام
                                سیم لیتز بافته شده از تعداد زیادی سیم با قطر کم و عایق می باشد.
                                چون بصورت آماده و عایق شده وجود داره زحمت موازی کردن سیم ها را برای طراح کم میکند.
                                چگالی جریان در فرکانس های مختلف فرق نمی کند.اما بخاطر اثر پوستی شدید باید سطح مقطع سیم را به سطح مقطع های کوچکتر تقسیم کرد.
                                تا اثر پوستی به حداقل برسد.هر چقدر از فرکانس بالاتر استفاده شود اثر پوستی شدیدتر و تقسیم سطح مقطع به جزهای کوچکتر بیشتر میشود.
                                در مورد ولتاژ ثانویه باید بگم که هر چقدر توان سیستم بالا باشه باید ولتاژ بیشتر باشه تا بتونه جریان جوشکاری رو افزایش بده.
                                در این نمونه حداقل ولتاژ در نظر گرفته شده که مقدار اون 36 ولته و حداکثر ولتاژی که استفاده میشه 80 ولته.
                                البته این ولتاژ تثبیت شده میباشد اما می توان از تثبیت ولتاژ خروجی صرفه نظر کرد. و دیوتی سایکل رو حداکثر 50 تا 60 درصد در نظر گرفت.
                                یعنی هر نیم پریود حداکثر 30 درصد که بیشتر از آن باعث آسیب قطعات میشود.و این روش رو میتونید در پست هایی که دوستان روی کوره های القایی کار میکردند مشاهده کنید.
                                البته این کار مزیت ها و معایبی دارد. مزیت آن اینست که با تغییر دیوتی سایکل قدرت دستگاه را میتوان کم و زیاد کرد. و همچنین کنترل را تسهیل میکند.
                                ولی عیب آن اینست که هسته بزرگتری می طلبد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X