اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

اقا من حساب کردم برای ثانویه باید 30 تا سیم 1 میلیمتر رو باهم موازی کنیم :eek: درست حساب کردم؟ ایا موازی کردن این تعداد سیم کار معقولیه؟شما نمونه ای دیدید؟درباره فویل هم توضیح بدید لطفا.
    30 تا سیم 0.85 میلیمتر رو باهم موازی کنیم کافی باید باشه.
    میتونی از ورقه مسی(لاتون) با عرض 35mm و ضخامت 0.5mm استفاده کنی ابتدا سر سیم و بهش محکم میکنی. نقطه جوش بهتره در دسترس نبود جوش نقره (در انگشتر سازی)
    بعد دو طرف رو نوار چسب نسوز می چسبونی و همراه یک نوار برش خورده از کاغذ برشمان با عرض 37mm و ضخامت 0.25mm میپیچی.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

اقا بازم ممنون فقط این سیم لاتون تو جمهوری پیدا میشه؟ یه چیز دیگه این Dmax که تو مراحل محاسبه ترانس داشتیم رو باید ماکسیمم دیوتی سایکلی که تو یه توپولوژی میشه استفاده کرد در نظر بگیریم (مثلا فلایبک 50%و فوروارد تا 95%) یا ماکسیمم مقداری که میخوایم مدارمون کار کنه؟
      خوب اگه نکته ای درباره ترانس نمونده بریم سراغ سلف فیلتر خروجی برای این کار هم شما بی زحمت فرمول محاسبشو اینجا بذارید.
      ممنون.

دیدگاه

برای دیوتی سایکل 95% مدار زیر رو پیشنهاد میکنم.

L1 طوری باید محاسبه بشه که در اتصال کوتاه جریانو محدود کنه تا IGBT ها آسیب نبینند.در ضمن با متغییر ساختن این بو بین میتوان جریان جوشکاری را کم و زیاد کرد.
        L2 دو وظیفه به عهده دارد با ضربه پیک جریان در هر نیم پریود مخالفت کرده و در زمان قطع جریان انرژی رو تامین میکند. در کل جریانو صاف میکند.
        L3 در لحظه برخورد الکترود با قطع کار از ضربه جریان شدید خازن جلوگیری میکند .
        محاسبات L2 که وجود داره ولی برای محاسبه بقیه از تجربه و سعی و خطا باید استفاده کرد.
        تا بعد

دیدگاه

سلام
          منم یه سری اطلاعات بدست آوردم. چند تا فایل PDF هست که کلی نقشه و شماتیک توش هست و همچنین یه شماتیک دستی که بنا به گفته سازنده 160 آمپر هست. ولی متاسفانه زبان بعضی ها روسی هستش.

از لینک زیر دانلود کنید:

http://rapidshare.com/files/347200946/Welding_-_01.zip.html

دیدگاه

سلام استاد زحمت کشیدید :applause: ولی کاش لا به لای راهنماییهاتون سوالات ما رو هم جواب میدادین :icon_razz:
            نقشه هم یه جاهاییش رو متوجه نمیشم مثلا خازن C تو فول بریج خبری از خازن نبود oo:
            متغیر کردن سیم پیچ برای متغیر کردن جریان استاد؟ :eek: ولی تو سوئیچینگ روشهای دیگه ای بود که خودتون بهتر میتونین توضیح بدید (متغییر کردن پهنای پالس)
            درباره سوئیچها هم من میخواستم بعد از محاسبه ترانس وفیلتر خروجی تازه یه نظرسنجی بذارم تا ببینیم اصلا لزوما سوئیچها باید IGBT باشه یا از موس فت هم میشه استفاده کرد؟ (به دلیل قیمت بالا و سوخت وسوز)
            راستی تو اون نمونه ای که بچه ها گذاشته بودن(روسی) خبری از این L1 و L2 وC1 نبود oo: یکسوساز خروجی حتما باید بریج باشه؟

در کل استاد میدونم سر وکله زدن با ادم بی سوادی چون من سر سام اوره ولی تقصیر از خودتونه که قبول زحمت کردید :icon_razz: خدا خیرتون بده(وصبر ایوب البته)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
              اقا بازم ممنون فقط این سیم لاتون تو جمهوری پیدا میشه؟ یه چیز دیگه این Dmax که تو مراحل محاسبه ترانس داشتیم رو باید ماکسیمم دیوتی سایکلی که تو یه توپولوژی میشه استفاده کرد در نظر بگیریم (مثلا فلایبک 50%و فوروارد تا 95%) یا ماکسیمم مقداری که میخوایم مدارمون کار کنه؟
              خوب اگه نکته ای درباره ترانس نمونده بریم سراغ سلف فیلتر خروجی برای این کار هم شما بی زحمت فرمول محاسبشو اینجا بذارید.
              ممنون.
              سلام استاد زحمت کشیدید applause ولی کاش لا به لای راهنماییهاتون سوالات ما رو هم جواب میدادین icon_razz
              نقشه هم یه جاهاییش رو متوجه نمیشم مثلا خازن C تو فول بریج خبری از خازن نبود ooo
              متغیر کردن سیم پیچ برای متغیر کردن جریان استاد؟ icon_eek ولی تو سوئیچینگ روشهای دیگه ای بود که خودتون بهتر میتونین توضیح بدید (متغییر کردن پهنای پالس)
              درباره سوئیچها هم من میخواستم بعد از محاسبه ترانس وفیلتر خروجی تازه یه نظرسنجی بذارم تا ببینیم اصلا لزوما سوئیچها باید IGBT باشه یا از موس فت هم میشه استفاده کرد؟ (به دلیل قیمت بالا و سوخت وسوز)
              راستی تو اون نمونه ای که بچه ها گذاشته بودن(روسی) خبری از این L1 و L2 وC1 نبود ooo یکسوساز خروجی حتما باید بریج باشه؟
              سلام
              ورق مسی یا لاتون در جمهوری پیدا میشه یا نه من اطلاعی ندارم.چون خیلی وقته تهران نیستم.اما هر جا سیم باشه لاتون هم هست.
              دیوتی سایکل در مبدل فلایبک حداکثر 50% می تونه باشه.در مبدل نیم پل و تمام پل میتونه تا 95% باشه.به شرطی که حتمأ از ولتاژ خروجی نمونه برداری بشه و توسط کنترلر تحت نظر باشه.
              اما اگر شما بخواهید با پهنای دیوتی سایکل قدرت دستگاه رو کنترل کنید باید کنترل جریان هم به مدار اضافه بشه.
              خازن C جهت جلوگیری از DC هم در نیم پل و هم در تمام پل وجود دارد .میتونید بگید کجا دیدی؟
              روش زیاده اما باید دید برای شروع کدوم بهتره مثلأ خیلی خوبه که آدم بتونه تو دریا شنا کنه.اما اول باید تو حوض تمرین کنه. :biggrin:
              اون نمونه ای که بچه ها گذاشته بودن(روسی)من نتونستم دانلود کنم.
              اما برای قرار دادن اون المان ها توجیه موجه دارم که انشاء... توضیح میدم.
              میتونی از ماسفت استفاده کنی.اما فرقی نمی کنه.ا چون باید چند ماسفت رو موازی کنی تا به جریان IGBT برسه شاید گرونتر هم بشه.
              و اما اگه مشکلی تو مدار باشه ماسفت هم جون سالم بدر نمی بره.
              میشه از دو تا دیود هم استفاده کرد.اما سیم پیچ ثانویه باید سه سر بشه.که کار مناسبی نیست.چون فضای هسته گنجایش نداره.
              خوب هر وقت دوست داشتین ادامه بدیم.

دیدگاه

استاد درباره کنترل جریان به نظرم همچین مداری حتما باید از از کنترل جریان استفاده بشه چون اگه یه اتصالی تو خروجی پیش بیاد(که اصلا بعید نیست) تا حلقه فیدبک متوجه بشه ترانزیستورها پرپر شدن البته تا نظر شما چی باشه. اقا pdf زیر رو دانلود کنید لطفا یه فول بریج نمونه بسیار عالیه توش از خازن هم خبری نیست!
                http://forum.radiospec.ru/index.php?...ost&id=387
                استاد شما این نقشه رو ندیدید؟!!!(همون روسی)
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=22723.15
                تو این مدار خبری از اون قطعاتی که شما گفتید نیست درضمن یکسو ساز خروجی هم بریج نیست(سیم پیچ دوسر) البته قرار نیست ما کپی اون نقشه رو بسازیم ولی خوب تنها نمونه عملیمونه فعلا
                درکل نظر من اینه که فیلتر خروجی رو حساب کنیم بعد سوئیچهای قدرت وبعدش بریم سراغ مدار کنترلر وحلقه های فیدبک. نظر شما چیه؟
                متشکرم

دیدگاه

از لینک زیر دانلود کنید:

[/quote]
                  نوشته اصلی توسط vahidff
                  سلام
                  منم یه سری اطلاعات بدست آوردم. چند تا فایل PDF هست که کلی نقشه و شماتیک توش هست و همچنین یه شماتیک دستی که بنا به گفته سازنده 160 آمپر هست. ولی متاسفانه زبان بعضی ها روسی هستش.

از لینک زیر دانلود کنید:

اقا فکر کنم لینکت خرابه اگه میتونی یه جا دیگه اپلود کم. ممنون

دیدگاه

لینک درسته اما چشم

http://www.sepehrsystem.ir/Welding - 01.zip

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                      استاد درباره کنترل جریان به نظرم همچین مداری حتما باید از از کنترل جریان استفاده بشه چون اگه یه اتصالی تو خروجی پیش بیاد(که اصلا بعید نیست) تا حلقه فیدبک متوجه بشه ترانزیستورها پرپر شدن البته تا نظر شما چی باشه. اقا pdf زیر رو دانلود کنید لطفا یه فول بریج نمونه بسیار عالیه توش از خازن هم خبری نیست!
                      http://forum.radiospec.ru/index.php?...ost&id=387
                      استاد شما این نقشه رو ندیدید؟!!!(همون روسی)
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=22723.15
                      تو این مدار خبری از اون قطعاتی که شما گفتید نیست درضمن یکسو ساز خروجی هم بریج نیست(سیم پیچ دوسر) البته قرار نیست ما کپی اون نقشه رو بسازیم ولی خوب تنها نمونه عملیمونه فعلا
                      درکل نظر من اینه که فیلتر خروجی رو حساب کنیم بعد سوئیچهای قدرت وبعدش بریم سراغ مدار کنترلر وحلقه های فیدبک. نظر شما چیه؟
                      متشکرم
                      سلام
                      تمام لینکها خرابن
                      ببینیید ما خیلی ساده با قرار دادن L1 جریان اتصال کوتاه رو محدود میکنیم.که در مدار جناب اهل روسیه خیلی ساده تر این کارو کرده که درنقشه دیده نمیشه.
                      در ضمن میشه L1 در طرف اولیه هم قرار داد تا سیم پیچی رو با سیم هم قطر اولیه راحتتر کرد.
                      در مورد یکسو ساز خروجی درسته که ترانس در هر دو دو سره اون توپولوژی با توپولوژی که شما انتخاب کردین متفاوته.
                      بله هر دو فورواردن اماFull-Bridge Push Pull Converter دارای هسته دو قطبیست ولی Two Transistor Forward Converter تک قطبیست.
                      دوست عزیز هر گردی که گردو نیست.
                      چون هدف این بحث ها آموزشی (در نهایت ساخت برد) فکر میکنم از پایه باید شروع میکردیم.

دیدگاه

افرین استاد به نکته ظریفی اشاره کردید :applause: من دقت نکرده بودم. تو مدار روسی فکر کنم سیم خروجی رو از تو یه هسته تروئید رد کرده بعد روی اون چند دور سیم پیچیده و به مقایسه کننده ایسی داده برای حس کردن جریان درسته استاد؟
                        چرا ما این کار رو نکنیم؟ راستی تو روش شما اگه اتصال بیش از چند ثایه باشه باز مشکلی بوجود نمیاد؟
                        راستی لینکها سالمن روی لینک اول کلیک راست کنید بعد گزینه save target as رو بزنید دومی هم من امتحان کردم سالمه.
                        استاد خیلی ممنون.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vahidff
                          لینک درسته اما چشم

http://www.sepehrsystem.ir/Welding - 01.zip
                          اقا من نتونستم دانلود کنم :angry: کسی تونسته دانلودش کنه؟؟
                          راستی استاد من یه کم فکر کردم دیدم با این حساب تو فوروارد 2 ترازیستوری هر دو ترانزیستور با هم هدایت میکنن درسته؟

دیدگاه

آفرین درسته :applause:و وقتی که هر دو خاموش شدن انرژی باقیمانده در سلف پراکنده گی هسته توسط اون دو تا دیود به منبع بر میگرده.

تو مدار روسی فکر کنم سیم خروجی رو از تو یه هسته تروئید رد کرده بعد روی اون چند دور سیم پیچیده و به مقایسه کننده ایسی داده برای حس کردن جریان درسته استاد؟
                            درسته اما باید اینو بدونی در مدل روسی در زمان اتصال کوتاه یا اضافه بار عملکرد مدار بسیار سریع و پالس به پالس در حال کنترله .و این بخاطر نوع خاص آیسی کنترلر uc3845 میباشد.
                            اگر در این مورد عملکرد سریع نباشه دو مشکل ایجاد میشه یکی اینکه مدار دیر عمل کرده بعداز آن هم کند به حالت اول برمیگردهاین باعث میشه براحتی نتوان قوس الکتریک رو ایجاد کرد.

دیدگاه

سلام استاد PDF رو تونستید دانلود کنید؟(اونکه من گذاشته بودم) درباره کنترلر هم انتخاب من UC3825 هست که دقیقا کنترلر جریانه و نیازهای ما رو بر اورده میکنه چطوره؟ نگفتید تو روش شما اگه اتصال بیش از چند ثایه باشه باز مشکلی بوجود نمیاد؟
                              حالا اگه ما بخواهیم همون سیم پیچ شما رو بذاریم به نظرتون میشه همچین مداری رو (اونم از نوع افلاین) با حالت کنترل ولتاژ بست؟؟یا منظور شما از سیم پیچ یه حفاظت اضافه هست؟ اخه میدونید من یه تجربه تلخ از حالت کنترل ولتاژ دارم که نقششو تو همین انجمن هم گذاشتم(تقریبا 20 تا BUZ90 رو ترکوندم :mrgreen

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2

اقا من نتونستم دانلود کنم :angry: کسی تونسته دانلودش کنه؟؟
                                راستی استاد من یه کم فکر کردم دیدم با این حساب تو فوروارد 2 ترازیستوری هر دو ترانزیستور با هم هدایت میکنن درسته؟
                                اینم یه لینک دیگه:

http://s67.eu.rapidbaz.com/get/_xPDw/Welding_-_01.zip

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X