اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

استاد ممنون ولی شما مقدار تغییرات جریان و ولتاژ سلف رو از کجا بدست اوردید؟؟؟ استاد پیک جریان اتصال کوتاه رو چه طور بدست بیارم؟ استاد در کل تو این کتابی که من دارم خوب توضیح نداده اگه شما pdf یا فایلی در اینباره دارید برام بذارید تا وقت شما رو برای فرمولنویسی نگیرم.ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
      استاد ممنون ولی شما مقدار تغییرات جریان و ولتاژ سلف رو از کجا بدست اوردید؟؟؟ استاد پیک جریان اتصال کوتاه رو چه طور بدست بیارم؟ استاد در کل تو این کتابی که من دارم خوب توضیح نداده اگه شما pdf یا فایلی در اینباره دارید برام بذارید تا وقت شما رو برای فرمولنویسی نگیرم.ممنون
      تغییرات جریان 40% جریان خروجیه.
      ولتاژ ثانویه رو 38 ولت در نظر گرفتی البته درستش بهتر بود 39 باشه. 1 ولت روی دیودها افت میکنه 36ولت هم خروجیه پس 1 ولت میمونه که تغییرات ولتاژ سلفه .
      پیک جریان اتصال کوتاه رو باید خودت تأیین کنی و اون بستگی به تحمل سوئیچ ها داره. و با مقدار L1 محدود میشه.
      مقدار L1 رو طوری باید انتخاب کنی که تعادلی بین قدرت خروجی و جریان تحمل سوئیچ ها برقرار بشه.
      اگه L1 رو کم در نظر بگیری فشار روی سوئیچ ها زیاد میشه باید از سوئیچ های قویتری استفاده کنی .
      و اگر اندوکتانس L1 زیاد در نظر بگیری جریان جوشکاریت افت میکنه.
      منابع در مورد منابع تغذیه سوئیچینگ زیاده ولی چیزی که کامل و جامع باشه وجود ندارد
      به طور مثال یک مقاله یا یک کتاب در مورد مثالی با درجه اهمیت پایین کلی مطلب نوشته
      ولی اونجایی که باید مهمترین راهکارهای طراحی رو بیان کنه ..........
      باید سعی کرد مبانی را با فورمول های دست و پاشکسته تطبیق داد و مسائل رو حل کرد .

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نه استاد اینطوری نمیشه فکر کنم هنوز علمم خیلی کمه :cry: اینطوری هم دانش شما ضایع میشه هم من چیزی یاد نمیگیرم :sad:. فکر کنم باید یه کم بیشتر مطالعه کنم (البت چیرو نمیدونم) البت خوشحال میشدم دوستان دیگه هم که علمشون از من بیشتره بحث رو جلو میبردن... حالا امروز کتاب power supply cook book رو دانلود کردم ببینم با این کارم راه میفته. خیلی ممنون. فعلا

دیدگاه

دوستان سلام عاقبت جوینده یابنده است... یه سایت توپ پیدا کردم برای محاسبه منابع تغذیه سوئیچینگ :nice:
          http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/smps_e.html حالشو ببرید
          استاد هم نظرشو درباره این سایت بگه ممنون میشم. با مقادیری که من به این سایت میدم فیلتر خروجی رو 5.3 میکروهانری حساب میکنه نظر شما چیه؟ :eek:
          استاد برای سوئیچ قدرت هم ترانزیستور IRFP450 رو انتخاب کردم جریانش 14 امپره وجریان پیکش هم 56 امپره ولتاژش هم 500 ولت هست به نظر من که عالیه نظر شما چیه؟

دیدگاه

مقادیر رو من دادم L=2.35uh حساب کرد البته فکر کنم مقدار افت دیود ها را در نظر نمیگیره.
            البته بهتره قبل از ساخت ترانس و سلف مقادیر رو کمی تغییر بدی تا به حد مطلوب که مورد انتظار برسی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
              مقادیر رو من دادم L=2.35uh حساب کرد البته فکر کنم مقدار افت دیود ها را در نظر نمیگیره.
              البته بهتره قبل از ساخت ترانس و سلف مقادیر رو کمی تغییر بدی تا به حد مطلوب که مورد انتظار برسی.

خیلی ممنون ودرباره سوئیچ قدرت نظرتون چیه؟اگه درست باشه بریم سراغ کنترلر.

دیدگاه

ماسفت ها را بعداز تأیین جریان اتصال کوتاه انتخاب میشه.اشکال نداره فعلأ میتونی روی کنترلر کار کنی.

دیدگاه

اقا مگه تو زمان اتصال کوتاه ثانویه مکسیمم جریان اولیه که همون 9 امپره از اولیه عبور نمیکنه؟ پس جریان اتصال کوتاه میشه 9 امپر درسته؟البت فکر کنم تحلیلم خیلی مبتدیانه بود :nerd: :icon_razz: شما بیشتر توضیح بدید. ممنون

دیدگاه

9 آمپر جریان نامی است.جریان اتصال کوتاه یعنی اینکه مقاومتی جز مقاومت سیم های اولیه در برابر عبور جریان وجود نداشته باشه.
                    که حداقل میتونه تا 10 برابر جریان نامی باشه.و با قرار دادن و تأیین L2 میشه اونو محدود کرد. و همچنین با تنظیم دیوتی سایکل .
                    اما تغییر دیوتی سایکل به تنهایی نمیتونه جریانو محدود کنه چون این عمل باعث افزایش شدید شیب جریان سوئیچها میشه.
                    وحتمأ L2 باید حضور داشته باشه.میتونی جریان اتصال کوتاه رو 5 برابر در نظر بگیری و مقدار L2 رو بدست بیاری .
                    و جریان نامی سوئیچها رو حداقل 45 آمپر در نظر بگیری این انتخاب بدترین شرایط کاریه تا خیالت راحت باشه.
                    L2 در نقشه در سمت ثانویه قرار گرفته فرقی نمیکنه میتونی اونو در سمت اولیه قرار بدی.
                    البته مقدارش تغییر میکنه و عملکردش ثابته بعد اولیه ترانس رو اتصال کوتاه فرض کن.و مقدار L2 رو بدست بیار.
                    سوئیچها رو انتخاب کن.

دیدگاه

اینطور که من فهمیدم جریان اتصال کوتاه یعنی ثانویه رو بی خیال شیم :nerd: و البته خاصیت سلفی سیم پیچ اولیه
                      اگه به دیتا شیت این موس فتها دقت کرده باشید دو نوع جریان دادن یکی Continuous Collector Current و اون یکی Pulsed Collector Current میشه توضیح بدید منظور از این دو مقدار چیه؟ و کدوم رو برای جریان اتصال کوتاه در نظر بگیرم؟

دیدگاه

اولی جریان نامی ترانزیستور که با هیت سینک مناسب میتونه تحمل کنه .این جریانی که ترانزیستور میتونه تحمل کنه
                        دومی جریان لحظه ایه که چند میلی ثانیه ترانزیستور میتونه تحمل کنه.و اگه زمانش بیشتر بشه ترانزیستور میسوزه.
                        حالا خودت هر کدومو که دوست داری انتخاب کن.

دیدگاه

ممنون استاد حالا یه سوال مهمتر جریان اتصال کوتاه هم لحظه ای هست؟ اگه اینطور نباشه ترانزیستور دستگاه من با اینکه کمتر از نصف مدار روسی ها قدرت داره باید جریانش بیشتر باشه oo: ترانزیستور اونا جریان نامیش 27 امپره.
                          استاد یه سوال دیگه برای درایو ترانزیستورها حتما باید ترانس بذاریم؟ یا از ایسیهای درایور گیت مثل IR2110 هم میشه استفاده کرد؟ تا اینجا هر چی دیدم ترانس استفاده کرده بود.ولی من طراحی این ترانس رو بلد نیستم تو کتاب هم چیزی نگفته؟

دیدگاه

زمان اتصال کوتاه بستگی به کاربر داره وقتی که الکترود به کار چسبید جریان حداکثرمیشه.
                            میشه حداکثر موارد ایمنی رو در نظر گرفت ومیشه در نظر نگرفت مطمئنأ در مورد اول عمر قطعات بیشتر میشه.
                            محاسبه ترانس پالس هم مشابه محاسبه ترانس فوروارد است.
                            ورودی ترانس 12 ولت خروجی 18 ولت برای IGBT و خروجی 15 ولت برای ماسفت . توان هم با توجه به جریان گیت محاسبه میشه.
                            از ایسی درایور هم میتونی استفاده کنی.
                            مدل روسی دارای کنترل جریان پالس به پالس سرعت کنترل جریانش بالاست به همین علت سوئیچها در برابر اتصال کوتاه بهتر محافظت میشن.

دیدگاه

سلام
                              ترانزیستورها رو با اجازتون انتخاب کردم IRFP360 وفعلا دارم نقشه های موجود رو بررسی میکنم.تو نقشه زیر اون قسمت که با خط قرمز مشخص کردم کارش دقیقا چیه؟ تو همه نقشه ها هم از این مدار استفاده شده :question:
                              راستی تو اون فایلی که اقای فنودی گذاشتند طراح مدار گفته که طرح رزونانسی و اون سیم پیچ و خازن که با اولیه سری شدن خازن وسیم پیچ رزونانس هستن :eek: :eek: ولی ایسی مدار uc3825 که کنترلر رزونانسی نیست oo: نظر شما چیه؟؟؟
                              یه سوال دیگه ترانسی که برای حس کردن جریانه چطوری حساب میشه؟

دیدگاه

چون خازن های صافی ورودی دارای ظرفیت بالا هستن بعداز دیود پل یک مقاومت کم اهم بعنوان ضربه گیر استفاده میشه.
                                اگه مقاومت وجود نداشته باشه دیود پل آسیب میبینه و در زمان اتصال به شبکه جرقه های شدید ایجاد میشه .
                                ولی وجود مقاومت ضربه گیر بعداز شارژ خازن برای مدارهای با جریان بالا مشکل افت ولتاژ و حرارت ایجاد میکنه.
                                بعداز شارژ خازن باید مقاومت رو از مدار خارج کرد.
                                فرکانس آیسی ثابته طراح میتونه سلف و خازن رو طوری محاسبه کنه که در حال رزونانس باشند.دلیل اینکار به نظر طراح بستگی داره.
                                و اینکه چرا این کار رو کرده باید طرحو دید و تحلیل کرد.
                                ترانس CT یا ترانس کوران دارای ضریب تبدیل مثلأ 100 به 1 یعنی اینکه اگر از اولیه 100 آمپر عبور کنه و ثانویه اتصال کوتاه باشه از ثانویه 1 آمپر عبور میکنه.
                                برای اینکه جریان عبوری از ثانویه به ولتاژ تبدیل بشه باید یک مقاومت کم اهم در ثانویه قرار داد وولتاژ دو سر آن رو اندازه گرفت.
                                شما میتونی از یک هسته کوچک فریت استفاده کنی و یک دور سیم اولیه و چند دور سیم ثانویه مثلأ 5 دور بپیچی بعد و با استفاده از پتانسیومتر در خروجی ترانس ضریب تبدیل ترانس رو خیلی ساده تغییر بدی
                                فقط حتمأ از فاصله هوایی استفاده کن تا عبور جریان زیاد هسته رو اشباع نکنه.با اینکار و سعی و خطا میتونی ترانس CT رو بسازی.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X