اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

سلام سال نو را به همگی تبریک میگم.
    و یه تبریک مخصوص برای آقای B2 عزیز بخاطر پشتکار و پیگیری ساخت اینورتر جوشکاری . :applause:
    شرمنده ام که به علت مسافرت نتونستم تاپیک رو پیگیری کنم.
    ولی ظاهرأ دوست عزیزمون بسیار خوب از پس کار بر اومدن.
    بد نیست نقشه مدار رو قرار بدی تا بهتر بشه در موردش نظر داد .
    ظاهرأ شما سیمها رو بهم پیچیدین که این باعث میشه جای بیشتری اشغال کنند.
    در مورد چسبیدن الکترود به کار حق با شماست ولتاژ پایینه چون با جریان کم هم قوس الکتریک ایجاد میشه فقط حرارت کمتری خواهد داشت.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

سلام بر استاد عزیز سال نوتون مبارک. رسیدن به خیر تاپیک رو منور کردین... :biggrin:
      استاد نقشه رو که میکشم میزارم.درباره سیم هم درست میگید از بس تو مدارهای مختلف سیمهای این شکلی دیدم جوگیر شدم و با کلی بدبختی و چند تا درخت سیمها رو اون شکلی کردم :rolleyes: البته فکر میکنم تو کم کردن اندوکتانس نشتی هم بی تاثیر نبوده نظر شما چیه؟
      استاد شما راهی برای اندازه گیری جریان خروجی ندارین؟البت قراره فردا از یه جوشکار حرفه ای در حد لالیگا برای تخمین جریان استفاده کنم :icon_razz:
      درباره معجزه ای هم که گفتم تا قبل از این من فکر میکردم اگه حلقه کنترل جریان تو مدار نباشه به محض اتصال خروجی 4 تا ترانزیستور میسوزن ولی مثل اینکه اینطور هم نیست مگه اور هیت بشن!
      درباره ولتاژ هم خوشحالم که به توصیه شما ولتاژ رو 36 در نظر گرفتم (البت کاش بیشتر میگفتید!) چون عملا فهمیدم که تاثیر زیادی داره و به نظرم 50 ولت عالیه البت پیدا کردن دیود برای ولتاژ بالا خیلی سخته و بهترین دیودی که پیدا کردم MBR6045 بود (45 ولت 60امپر)
      نکته جالب اینکه بدون اون تاخیر که دربارش صحبت کردیم تقریبا قوس الکتریکی نداشتم(البت با حلقه کنترل جریان) البت من خیلی اماتور این تاخیر رو ایجاد کردم.
      سوال اخری هم که تو 5 پست قبل تر پرسیدم پابرجاست.بهد از این که نقشه رو گذاشتم بیشتر بحث میکنیم.
      ممنون

دیدگاه

سلام دوست عزیز.من این مبحث رو دنبال کردم تا به الان ادامش نمیدید؟
        خواستم بپرسم این دستگاه حدودا وزنش چقدره؟متشکرم :

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وهاب تنباکوسازان
          سلام دوست عزیز.من این مبحث رو دنبال کردم تا به الان ادامش نمیدید؟
          خواستم بپرسم این دستگاه حدودا وزنش چقدره؟متشکرم :
          چرا اتفاقا دارم ادامه میدم ولی اینجا ننوشتم. همین الان این دستگاه برای فرکانس 100 کیلو و ولتاژ 50 روی میز کارمه و مراحل اخرشو طی میکنه.
          وزنش دقیق مشخص نیست چون فعلا براش pcb یکپارچه در نظر نگرفتم و کلی قطعات اضافه همراشه ولی بعد از جواب گرفتن و بهینه کردن دستگاه فکر نکنم بیشتر از 3 کیلو بشه.

دیدگاه

سلام
            خیلی حال کردم از سعی وتلاشت.انشاالله که مدارت جواب بده و مزد تلاش و کوششت رو بگیری. :wow:
            عزیزم من هم تو فکرم هست که راه خودت رو تو این زمینه طی کنم . oo:
            به نظرت من چطور؟ :question:(با چه منابعی؟و...)میتونم این راه رو بهتر طی کنم.؟ :question:
            بی صبرانه منتظر ادامه بحث هستم.
            سر بلنو پیروز باشید. :nice:

دیدگاه

سلام به همه. اینم نقشه مداری که نتیجه نسبتا خوبی ازش گرفتم عکساش رو هم گذاشتم

البته برای افزایش فرکانس تا 100 کیلو به مشکل خوردم و دارم یه مقدار مطالعه میکنم. وخیلی دوست دارم اساتید محترم مخصوصا Ghasede del که تا اینجا کمک کرد و دایی جان مشکلات مدارو بگن وکمک کنن برای فرکانس بالاتر وجریان بیشتر.
              ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2

البته برای افزایش فرکانس تا 100 کیلو به مشکل خوردم و دارم یه مقدار مطالعه میکنم. وخیلی دوست دارم اساتید محترم مخصوصا Ghasede del که تا اینجا کمک کرد و دایی جان مشکلات مدارو بگن وکمک کنن برای فرکانس بالاتر وجریان بیشتر.
                ممنون
                دوست عزیز این عکسها معلوم نیستند دوباره بگذارید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2

ممنون
                  سلام
                  خسته نباشی
                  مدار ایراد داره درایور ماسفت ها رو اشتباه بستی. :smile:

دیدگاه

دیدگاه

استاد متشکرم.خیلی ممنون :nice:
                      معذرت میخوام مدار چه مشکلی داره؟ چطور باید بسته بشن؟
                      آیا میشه بافرکانس بالاتر هم کار کرد تا هسته کوچیکترشه؟اگه هست با چه ترانزیستوری؟ (البته با قطعات موجود در بازار...!)؟
                      میشه موج pwm یا فیدبک خروجی ورودیرو با میکرو کنترل کرد؟بهتر نیست؟
                      خیی سوال پرسیدم :redface:شرمنده
                      وتشکر از کمکتون :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وهاب تنباکوسازان
                        استاد متشکرم.خیلی ممنون :nice:
                        معذرت میخوام مدار چه مشکلی داره؟ چطور باید بسته بشن؟
                        آیا میشه بافرکانس بالاتر هم کار کرد تا هسته کوچیکترشه؟اگه هست با چه ترانزیستوری؟ (البته با قطعات موجود در بازار...!)؟
                        میشه موج pwm یا فیدبک خروجی ورودیرو با میکرو کنترل کرد؟بهتر نیست؟
                        خیی سوال پرسیدم :redface:شرمنده
                        وتشکر از کمکتون :nerd:
                        سلام
                        ورودیهای درایورها نباید بهم متصل بشه.البته مداربندی آقای B2 کار میکنه.فقط استاندارد نیست.
                        دو مدار هالف بریدج وقتی با هم ترکیب بشن یه مدار فول بریدج ساخته میشه.
                        بله میشه با فرکانس های بالاتر هم کار کرد.باید از ماسفت استفاده کرد.انتخاب ترانزیستور به توان منبع هم ارتباط داره.
                        استفاده از میکرو دو مشکل بهمراه دارد یکی کم بودن سرعته پاسخگویی به تغییرات بار هست.یکی هم هنگ کردن میکرو.

دیدگاه

سلام بر استاد عزیز جناب Ghasede del .فکر کنم 5 ماهی طول کشید تا دوباره بحث رو شروع کنیم...
                          پس اگه ورودیها به هم وصل نشن بهتره؟ ایراد های دیگه مدار رو نگفتید. البته چند تا ایراد رو متوجه شدم مثلا استفاده از ثانویه سه سر و یه دیود دوبل تو خروجی. البته تو نسخه دوم که برای 100Khz طراحی کرده بودم اینو لحاظ کرده بودم ولی مدارم کلا خوب کار نکرد. فکر کنم افزایش فرکانس رو خیلی راحت تصور میکردم در حالی که تو این فرکانس راه اندازی گیت توان زیادی رو میخواد درسته؟ استاد به این نتیجه رسیدم که 2110 اینکاره نیست.نظر شما راجع به HCPL3120 چیه؟ تو اینورترها با این ایسی igbt پنجاه امپری درایو کردن.یه مطلب دیگه تو فرکانس 100 کیلو اولیه 9 دور و ثانویه دو تا دور در اومد که منم با همین تعداد دور ترانس رو بستم به نظرتون مشکل داره؟ تعداد دور اینقدر کم باشه مشکلی نیست؟
                          با اجازتون محاسبات رو هم میزارم که اگه مشکلی داشت برطرف کنیم.
                          ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                            سلام بر استاد عزیز جناب Ghasede del .فکر کنم 5 ماهی طول کشید تا دوباره بحث رو شروع کنیم...
                            پس اگه ورودیها به هم وصل نشن بهتره؟ ایراد های دیگه مدار رو نگفتید. البته چند تا ایراد رو متوجه شدم مثلا استفاده از ثانویه سه سر و یه دیود دوبل تو خروجی. البته تو نسخه دوم که برای 100Khz طراحی کرده بودم اینو لحاظ کرده بودم ولی مدارم کلا خوب کار نکرد. فکر کنم افزایش فرکانس رو خیلی راحت تصور میکردم در حالی که تو این فرکانس راه اندازی گیت توان زیادی رو میخواد درسته؟ استاد به این نتیجه رسیدم که 2110 اینکاره نیست.نظر شما راجع به HCPL3120 چیه؟ تو اینورترها با این ایسی igbt پنجاه امپری درایو کردن.یه مطلب دیگه تو فرکانس 100 کیلو اولیه 9 دور و ثانویه دو تا دور در اومد که منم با همین تعداد دور ترانس رو بستم به نظرتون مشکل داره؟ تعداد دور اینقدر کم باشه مشکلی نیست؟
                            با اجازتون محاسبات رو هم میزارم که اگه مشکلی داشت برطرف کنیم.
                            ممنون
                            سلام B2 عزیز خسته نباشی
                            شما یه دفعه رفتی تو لاک خودت منم سرم شلوغه گذر زمانو زیاد حس نکردم
                            الکترونیک همینه یه آن سرتو بلند میکنی میبینی پیر شدی. :surprised:
                            ثانویه فرقی نمیکنه سه سر باشه یا دو سر هر کدوم مزایا و معایبی دارن.
                            ثانویه دو سر تعداد دیود ها دو برابر و در سه سر فضای هسته بیشتر اشغال میشه پس مجبوریم هسته بزرگتری انتخاب کنیم.
                            بهتره فیدبک خروجی ایزوله باشه.
                            هر چه فرکانس بالاتر باشه پیک جریان گیت ماسفت بیشتر باید در نظر گرفته بشه تا سویچ وارد ناحیه خطی نشه.
                            IR2110 تا 2KW به راحتی جواب میده.
                            اولیه 9 وثانویه 4 بنظر درست میاد البته با ید محاسبات رو دید.

دیدگاه

بله شما درست میگید درس-دانشگاه-کار- پروژه.... ولی دیدم خیلی از دوستان میخوان اینورتر جوش بسازن گفتم چه بهتر همین تاپیک رو ادامه بدیم.
                              استاد محاسبات:
                              توان ورودی وخروجی:

محاسبات ترانس:

محاسبات خازن و مقاومت اسیلاتور:

دیدگاه

من که حسابی پیگیرم.
                                و از اینکه وسط بحثتون مزاحم میشم معذرت میخوام.:redface:
                                از همیاری شما وپیگیر بودن استاد:قاصد دل هم تشکر میکنم :applause:
                                دوستان ما اگه بخواهیم جریان خروجی قابل کنترل بشه باید چکار کنیم؟آخه یسری ترانسها رو دیدم که جریانشون رو با سون سگمنت به کاربر نشون میدن وقابل تغییر هست مثل ولوم.
                                :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X