پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert
سلام خسته نباشید دایی
من یه منبع تغذیه با سه تا خروجی 5 ولت 8 امپر طراحی کردم
نرم افزار ای سی top 271eg رو پیشنهاد داده بود ولی ت. بازار top 268 پیدا کردم
من چون وات زیادی نمی خاستم از همون 268 استفاده کردم
ولی اصلا مدار کار نکرد
مشکل از ای سی هست یا نه
چجوری می تونم تست کنم مدارو
لطفا کمکم کنید
سلام دوستان و اساتید
برای پیچیدن ترانس با مشخصات زیر کمک میخوام تا حدودی میدونم چی به چیه ولی بعضی جاهاش برام مبهمه مثل فیلار*3
Start on pin(s) 4 and wind 15 turns (x 3 filar) of item [5]. in 1 layer(s) from left to right. On the final layer, spread the winding evenly across entire bobbin. Finish this winding on pin(s) 2,3.
Add 1 layer of tape, item [3], for insulation.
Primary Winding (Section 1)
Start on pin(s) 4 and wind 15 turns (x 3 filar) of item [5]. in 1 layer(s) from left to right. On the final layer, spread the winding evenly across entire bobbin. Finish this winding on pin(s) 2,3.
Add 1 layer of tape, item [3], for insulation.
Bias Winding
Start on pin(s) 6 and wind 3 turns (x 2 filar) of item [6]. Wind in same rotational direction as primary winding. Spread the winding evenly across entire bobbin. Finish this winding on pin(s) 5.
Add 3 layers of tape, item [3], for insulation.
Secondary Winding
Use 3 mm margin (item [8]) on the top and 3 mm margin on the bottom (to meet safety). Start on pin(s) 11 and wind 8 turns of item [7]. Wind in same rotational direction as primary winding. Finish this winding on pin(s) 10.
Primary Winding (Section 2)
Start on pin(s) 2,3 and wind 15 turns (x 3 filar) of item [5]. in 1 layer(s) from left to right. On the final layer, spread the winding evenly across entire bobbin. Finish this winding on pin(s) 1.
Core Assembly
Assemble and secure core halves. Item [1].
Varnish
Dip varnish uniformly in item [4]. Do not vacuum impregnate.
1. Pins 2 and 3 are electrically shorted to each other on the PCB via a copper trace.
2. Use of a grounded flux-band around the core may improve the EMI performance.
3. For non margin wound transformers use triple insulated wire for all secondary windings.
در یک پاور سوئیچینگ که با نرم افزار piexpert طراحی شده و از tny277 استفاده شده جریان خروجی تقریبا 1/8 جریانی هست که در طراحی لحاظ شده
منبع 12 ولت 0.8 امپر هست اما فقط 0.1 امپر با افت 1 ولتی میشه ازش کشید
به نظرتون در کدام قسمت ممکنه مشکلی وجود داشته باشه که باعث این اتفاق شده؟
مشکل بالا حل شد
یه سوال دیگه داشتم
دلیل داغ کردن ترانس و خازن خروجی چی میتونه باشه؟ جریان کشی خروجی همینطور که بالا هم گفتم تقریبا 1/8 جریانی هست که مبدل براش طراحی شده
جدیدترین ویرایش توسط hamidrezam2; ۲۳:۲۰ ۱۳۹۸/۰۱/۳۰.
سلام
من یه مدار 12ولت 2امپر با نرم افزار PI EXPERTدرست کردم ولی به جای ترانس دست ساز از ترانس های اماده روی برد پاور تلوزیون که با توپولوژی فلای بک استفاده کردم.ولی الان میخوام یه مدار 12V 5Aدرست کنم ولی با این تفاوت که میخوام هستشو خودم بپیچم .
اولین سوال اینکه ایا این هسته های گپ دار در بازار پیدا میشه؟
یا اگه پیدا نمیشه بایدچه چوری این فاصله هوایی رو درست کنم؟
دوما که خروجی هسته نوشته نرم افزار 50UNM FOIL یعنی چه نوع سیمی.
اصلا این سیم داخل بازار پیدا میشه؟؟
ممنون میشم اگه با راهنماییتون کمکم کنید.
یا علی.
سلام به همگی.
من تازه کارم تو تغذیه سوئیچینگ و برای اولین بار یه منبع تغذیه ۱۲ ولت و یک امپر با نرم افزار pi طراحی کردم و ساختن حالا در حالت عادی ولتاژ ۱۲ ولت هست ولی وقتی از اون جریان کشیدم حتی ۳۰۰ میلی آمپر ولتاژ اومد روی ۲ یا ۳ ولت بعد متوجه موضوع فاصله هوایی شدم چون نمیدونستم چه جوری باید اون را ایجاد کنم اومدم با یک لایه چسب برق بریدم و بین دو تا هسته قرار دادم خیلی جالب بود اینبار وقتی از مدار جریان میکشم چه در حد ۵۰۰ میلی یاحتی یک آمپر ولتاژ مدار میاد ۹.۵ ولت ، میخوام بودنم چه طوری این فاصله هوایی میشه محاسبه کرد و در عمل چه جوری باید اجرا کرد که این اجرا برام خیلی مهمتره ممنون میشم دوستانی که تجربه کردن راهنمایی کنند
سلام خسته نباشید ببخشید من یه پاور کاپیوتر دارم که به عنوان منبع تغذیخ ازش استفاده میکنم زیر برد پاور اشغال رفته بود و اتصالی کرد فیوز پوکید به جای فیوز یه تکه سیم گذاشتم و دیود های پول هم سوخته بودن عوض کردم اما وقتی زدم به برق فیوز خونه پرید و ان تی سی هم پوکید لطفا میشه راهنمایی کنید مشکل از چی میتونه باشه ماسفت هارو هم تست کردم مشکلی نداشتن فقط خازن های ۳۰۰ میکرو فاراد ورودی رو که تست کردم حدود ۲۰۰ میکرو فاراد نشون میداد
سلام دوستان پیشنهادتون برای یک منبع تغذیه ارزان و کوچک برای برد تغذیه شونده با برق شهر چیه خروجی 12 ولت 0.5 امپر ؟
TNY274PN
ارزانترین ایسی سوسچینگ اینه !!
ولی تو نرم افزار گذینه ی برای تنظیم ندیدم (شماره ایسی ؟)
سلام خسته نباشید ببخشید من یه پاور کاپیوتر دارم که به عنوان منبع تغذیخ ازش استفاده میکنم زیر برد پاور اشغال رفته بود و اتصالی کرد فیوز پوکید به جای فیوز یه تکه سیم گذاشتم و دیود های پول هم سوخته بودن عوض کردم اما وقتی زدم به برق فیوز خونه پرید و ان تی سی هم پوکید لطفا میشه راهنمایی کنید مشکل از چی میتونه باشه ماسفت هارو هم تست کردم مشکلی نداشتن فقط خازن های ۳۰۰ میکرو فاراد ورودی رو که تست کردم حدود ۲۰۰ میکرو فاراد نشون میداد
سلام من یه برد مانیتور آیفون تکنما دارم که تغذیه مدارش با tny274 بسته شده. بعد از چند دقیقه کار کردن هی تق تق میکنه و خاموش روشن میشه. یه دیود بین ترانس و آی سی داره که روی برد با مشخص کرده اما زنر نیست. این دیود آنقدر داغ کرده که برد سیاه شده. روش نوشته pr1233 ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام من یه برد مانیتور آیفون تکنما دارم که تغذیه مدارش با tny274 بسته شده. بعد از چند دقیقه کار کردن هی تق تق میکنه و خاموش روشن میشه. یه دیود بین ترانس و آی سی داره که روی برد باz مشخص کرده اما زنر نیست. این دیود آنقدر داغ کرده که برد سیاه شده. روش نوشته pr1233 ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
من میخوام یه منبع تغذیه سوئیچینگ با ولتاژ ورودی ۱۸۰ الی ۴۴۰ ولت برای مدار خودم طراحی کنم ولی نمیدونم باید با چه قطعه ای و چجوری شروع کنم ، قبلا منبع تغذیه با ورودی یونیورسال کار کردم ولی الان قطعه ای که میخوام کار کنم بر روی دستگاه هایی نصب میشه که معمولا نول وجود نداره و هزینه کابل کشی مجدد خیلی بالاست پس باید ورودی تغذیه من باید دو فاز باشه لطفا راهنماییم کنید
دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم
سلام
من میخوام یه منبع تغذیه سوئیچینگ با ولتاژ ورودی ۱۸۰ الی ۴۴۰ ولت برای مدار خودم طراحی کنم ولی نمیدونم باید با چه قطعه ای و چجوری شروع کنم ، قبلا منبع تغذیه با ورودی یونیورسال کار کردم ولی الان قطعه ای که میخوام کار کنم بر روی دستگاه هایی نصب میشه که معمولا نول وجود نداره و هزینه کابل کشی مجدد خیلی بالاست پس باید ورودی تغذیه من باید دو فاز باشه لطفا راهنماییم کنید
دیدگاه